Victor Ponta s-a întâlnit cu “interlocuitori”, care „interlocuitori” (păsărelele/vocile) l-au asigurat că sunt bine sănătoși, care sănătate i-o doresc și lui. Și co-prezidăntul Crin e bine, sănătos? (Cine sunt „interlocuitorii”? Persoane importante, nu spui cine, da’ sigur importante)

Ieri seară, de la ora 21.30, la Antena 3 a turnătorului cu patalama de la justiție Dan FELIX Voiculescu am avut ocazia să râd cu comicul vestit al deplasărilor în străinătate Che Gargara, aflat în vizită “de lucru” la Washington. Răspopitul cititor de prompter Mihai Gâdea ridica mingea la fileu din studioul Ediției Speciale, Che Gargara (pe numele său de scenă Victor Ponta, co-președinte al Uniunii Suspine și Lamentații) ne relata despre demersul său în turneul american din studioul Disney Channel (mă rog, oamenii aceia l-au păcălit că emit dintr-un studiou al CNN). Pentru o relatare cu acuratețe a emisiunii, l-am înarmat pe trimisul nostru special @Cetățean cu mască de gaz, insecticid și topor și l-am pus să privească (acesta este adevăratul eroism al zilelor noastre!).

Legătura din studiourile CNN, zice Gâdea (pătruns de eveniment de zici că urmează să stea de vorbă cu însuși Marele Varan, plătitorul de salarii): Vocea Opoziției trebuie auzită și la Washington, unde se face politica mare. (Victor Ponta intră în studioul de televiziune închiriat cu banii Marelui Varan). Întrebare pentru Ponta: oficialii americani știau de tentativa Puterii de a modifica toată legislația electorală? (Care oficiali? Șefii de cabinet?) Cum sunt legăturile între București și Washington? Care e scopul vizitei? Mesajul transmis de către Che Gargara: România are UE și SUA ca parteneri prioritari. Suntem o țară care ne respectăm angajamentele (îhî, mai ales când Guvernul Trădătoriceanu a vrut să retragă trupele românești din Iraq și Afghanistan, cu largul concurs al sprijinitorului/sponsorului politic PSD din acea vreme!). Am fost un pic uimit, oamenii pe care i-am întâlnit știau cât de multă zăpadă era în România, cunoșteau manifestațiile, că oamenii sunt în stradă.

Care e nivelul întâlnirilor Dvs? – întreabă Gâdea. Che Gargara (din vârful buzelor, țuguiate superior): Domnu’ Gâdea, noi cu ambasadorul SUA de la București am stabilit o listă de persoane: cei care se ocupă de Europa de Est, de zona militară, de Europa. Practic, m-am întâlnit cu toți aceștia. Nu vreau să vă dau detalii, trebuie să îmi întâlnesc mai întâi colegii din USL. (Ha-ha-ha! Să-l învețe Iliescu cum să mintă frumos) (Ha-ha-ha-ha! PP-DD a intrat în Parlament: Daniel Oajdea, dat afară din PD-L a trecut la Dan Diaconescu în Direct! Și zice că va candida la primăria Iașiului) (Che Gargara nu a putut să spună un singur nume de oficial american cu care s-a întâlnit. A fost și el să-i vadă fundul cărarea. S-a dus să viziteze Casa Albă ca oricare alt turist. Și se va mai duce și la Chicago că, cică, e o comunitate mare de români. Nu are să aibă curaj să se vadă cu comunitatea română din Chicago care este profund anti Iliescu și anti PSD. Numai dacă nu vrea să-și ia în cap ouă sau brânză stricată la fel cum și-a luat Ilici la Montreal)

Victor Ponta: Mesajul meu: noi, cei din Opoziție, suntem responsabili, vrem să schimbăm mult, însă vom păstra o stabilitate în relațiile externe. Răspunsul americanilor: contează voința democratică. (Așa-zisa Opoziție nu este în acest moment decât un munte de grosolănie, tupeu și nesimțire) Che Gargara: Văd în noi un partener serios, după alegeri. (“Văd” numai dacă au nevoie ca “parteneri” de voyeriști)

Gâdea: Autoritățile americane ar susține orice guvern care ar ajunge la putere în mod democratic? Ponta: Ați înțeles corect. Contează decizia democratică, ceea ce oamenii decid, aceia sunt partenerii de discuții. Am discutat lucruri concrete și posibilități concrete de investiții în vitor. (Cu cine a vorbit, bre, despre investiții – cu portarul de la State Departament?) (Gâdea e siderat, adânc pătruns de excepționalitatea duplexului cu Che Gargara, de parcă ar vorbi cu “la început a fost Cu Vântul)

Che Gargara: Eu nu am un dubu limbaj, dacă sunt la Bruxelles sau la Washington. Am abodat aceleași probleme: partea militară, economică. Chiar azi, înainte să citesc eu știrile cu corupția din eurobarometrul pentru corupție, mi-a fost ridicată această problemă de un interlocutor american. (Să zică dom’le odată cu cine a vorbit. Un nume ceva) (Băi, m-am prins: a vorbit cu „interlocutorul american” – așa scrie la contract: „interlocutorul”, „numit în continuare american”, care “se obligă să ridice probleme înainte de a fi întrebate în emisiunea Sinteza Zilei de către numitul Mihai Gâdea”) Che Gargara: Ei știau destul de bine că este foarte posibil ca Opoziția să câștige vitoarele alegeri.

Burtieră pe Antena 3 (joy and glory): CNN a transmis imagini de la proteste. Puterea de la Washington știe ca actuala putere stă rău în sondaje. (Alecui e toate triumfurile? Ale-lu-ia, Ale-lui-ia!)

Che Gargara: Am avut întâlniri cu cei care din administrație răspund de zona noastră. Nu am venit in Washington să fac poze. (Am înțeles: a fost FIASCO total!) Che Gargara: Am avut o discuție și la sediul FMI. (Le-a spus să-l schimbe pe Franks și i-au dat cu flit) Che Gargara: Nu suntem doar o Opoziție care doar critică Puterea (zi: zău!), suntem o Opoziție care se pregătește la modul cel mai serios să conducă România. (Che Gargara toacă timp, să-și justifice delegația în State. Pontachele nu are ce să spună, iar Gâdea vorbește despre “puterea de la Washington” – Who The Fuck is “puterea”: Președintele, Vicele, Ministrul de Externe, cine? Bizonii și guvizii din România dacă înghit prostiile astea își merită soarta) (Am avut revelația: Che Gargara mai are un pic și incepe să țopăie: “Daciana, dragostea mea”, că nu mai are ce să zică, le tot amețește cu discuțiile pe care le-a avut, dar nu spune cu cine. Poate o fi păstrat câteva cărți de vizită de la recepția hotelului, să le arate presei la întoarcere)

Gâdea îi pune întrebări: S-au făcut speculații în presa afiliată Puterii cum că ar fi tensiuni între Dumneavoastră și Antonescu. De ce ați mers la Washington fără Antonescu, aveți o relație rece? Victor Ponta: Am stabilit o agendă comună, ce vizite externe facem. Când pleacă un co-președinte, rămâne celălalt în țară. (Mi se pare logic, tiranul nu trebuie lăsat nesupravegheat) Antonescu se duce în Olanda, să discute despre Schengen (Se duce în Olanda să mai vadă și să comenteze cururi…) (Ponta își freacă nasul. Semn clar de minciună)

Gâdea întreabă de contestația USL la CCR cu privire la investirea guvernului Mihai Răzvan Ungureanu: Susțineți acest demers? Victor Ponta: Da, este o decizie luată împreună. Practic nici o regulă de funcționare a Parlamentului nu se mai respectă. Apoi începe să-l critice pe Ungureanu pentru vizita în județele calamitate. Gâdea: Cum evaluați modul în care Guvernul a acționat în Vrancea și Buzău, unde nu s-a instituit starea de urgență? Che Gargara: Este cineva responsabil pentru morți. (Pontănacul nu a spus nimic, că nu avea ce să zică. I-au dat americanii cu flit) După care, că nu o mai are pe Elena Udrea, își defulează misoginismul pe ceea ce a rămas: Deși sunt în America, văd că în Parlament sunt insulte la adresa Opoziției și sfidare din partea Robertei Anastase. (Întreb și eu: avea cine să se întâlnească cu Ponta? Tocmai ce se desfășura vizita lui Hu Jintao, președintele cinez, care le-a dat frisoane americanilor. Cine să mai aibă vreme și de Che Gargara? Jay Leno zicea că Jintao a venit în SUA ca proprietarul apartamentului care vine să verifice dacă chiriașii nu distrug mobila)

Ponta zice că autoritățile americane l-au întrebat, cel mai des: ce veți face după ce veniți la putere? Zice că nu îl mai întreabă dacă vor câștiga puterea, ci ce vor face. Gâdea: Care au fost reacțiile partenerilor americani? Ați fost condiționați? (Dan FELIX Voiculescu: aici numai eu am voie să condiționez!) Au sugerat vreun lucru pe care l-ar dori de la USL pentru a fi susținută? Ponta: Nu se pune problema așa. Mesajul transmis de “ei”: o stabilitate care să asigure continuarea proiectelor militare ale SUA. S-a mai ridicat problema legat de lupta anti-corupție și cadrul legal pentru investitorii americani. (Păcat că bizonii și guvizii electorali din România nu știu ce înseamnă o vizită de lucru: Agenda este publică; După fiecare întâlnire apare un comunicat, eventual și photo-oportunity; La sfârșit există un interviu privind agenda publicată în care se spune ce s-a făcut în această vizită. Concluzie – Ponta ese un neica-nimeni care nici măcar nu cunoaște uzuanțele/protocolul. Gâdea este un papagal răspopit, în nici un caz jurnalist) Gadea către Ponta: Cei de la CNN m-au întrebat “cine este invitatul dumnevoastră” și le-am data toate detaliile despre dumneavoastră. (Ponta marele necunoscut – nici măcar ăia din studiou nu știau cine este).

(Mă uit în continuare, că m-am lămurit că am de-a face cu gargară propagandistică, cu sonorul închis. Ponta are un par înfipt în fund, iar Gâdea un morcov – se foiește mereu și are o față încruntată)

Noi, blogul, ne-am trimis paparazzi in USA, să ne trimită poze de la întâlnirile lui Che Gargara cu „interlocuitorii” americqni responsqbili pe Est care îl întreabă nu dacă câștigă alegerile, ci ce anume va face USL după ce câștigă (moa-ha-ha-ha!). Cică Frumoasa din Pădurea Adormită (sau invers, Adormita din Pădurea Frumoasă) este nițel cam adormită și pe Scufița Roșie a cam ros-o Lupul. În rest, cei Trei purceluși se simt bine în casa cea nouă luată de zăpezi. (Ce mare brânză, am relatat din Vizuina Varanului, iaca na! Să-l fi văzut pe teologul ratat Gâdea… parcă era în fața Judecății de Apoi – așa de solemn era)

Referințe:

Acest articol a fost publicat în Politichie de mărgăritar și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

25 de răspunsuri la Victor Ponta s-a întâlnit cu “interlocuitori”, care „interlocuitori” (păsărelele/vocile) l-au asigurat că sunt bine sănătoși, care sănătate i-o doresc și lui. Și co-prezidăntul Crin e bine, sănătos? (Cine sunt „interlocuitorii”? Persoane importante, nu spui cine, da’ sigur importante)

 1. :)) si la Casa Alba, turul scurt, de 5 dolari, ca, deh, e foamete in opozitie.

 2. ceaikovski zice:

  S-a dus tata Proasta la americani sa le zica: Ba! Din noiembrie, cu mine o sa stati de vorba! Io mi-s urmasul de drept!” La care americanii, diplomati, ca sa nu-i traga un sut la MS-DOS i-au zis: „daca te alege lumile”… hihi hi
  De ce va inervati? Pai Vanghelie care are apartament in sua, geoana, si altii, n-au si ei impozite de platit? L-au trimis acolo sa le achite impozitele, acolo nu-i ca aici. Nu platesti, ramai in DOS-ul gol 🙂

 3. ceaikovski zice:

  O sa faca la fel ca si cu marea lor realizare de la Strassbourg, unde s-au dus boi si s-au intors vaci, cauza din care nici o antena sau realitate n-a prezentat NIMIC!!
  Poate au aratat ceva la antena, in alea 10 min de ecran negru si de aia n-ati vazut nimic. 🙂

 4. skorpion zice:

  nu-l vad pe Donald Duck, parca si cu el s-a intilnit poanta
  🙂

 5. skorpion zice:

  Ponta spuse:
  Eu nu am un dublu limbaj, dacă sunt la Bruxelles sau la Washington.

  pai, nu ai, dar ai dublu limbaj daca esti la (Bruxelles sau WAshington) si alt limbaj in Romania!!
  mare pisicher….

 6. Reddog zice:

  Salutare all.
  Excelenta caricatura.
  Se pare ca Ponta s-a intalnit cu Micky Mouse !
  Aici o referinta pe acest subiect

  http://www.academiacatavencu.info/politic/exclusivitate-victor-ponta-a-fost-primit-in-america-de-mickey-mouse.html

 7. Reddog zice:

  Apropo, victore, ca si clujean, te inteb daca mai ai noutati legate de rectozaurus sabaticus Marga, poreclit duios in mediul academic „Atamanul”.
  Intreb, intrucat sunt extrem de interesat de pensionarea Atamanului !

  • Sare'n Ochi zice:

   salut!
   Rectozaurus academicus este in pensie sabatica in mod fortat (ilegal) – deoarece este in pensie de anul trecut conform legii si nu mai avea dreptul la acel an „salbatic” 😀
   sper sa-i trimita talonul de pensie cat de curand Catalin Baba, noul ministru al Educatiei.
   in 28 luna aceasta am programat la Radio Cluj un interviu cu Ioan Aurel Pop – unul dintre candidatii la functia de rector – poate aflum mai multe atunci.
   promit sa te tin la curent (nu continuu, nu alternativ :D)

   • rectorul va fi dat de FSEGA 🙂

   • Reddog zice:

    Mersi frumos. Il cunosc foarte bine pe profesorul Ioan Aurel Pop, deh, fost profesor de-al meu si actual coleg de breasla. In plus are biroul cu un etaj mai sus de al meu !. Un intelectual distins, un profesionist ! Sper din tot sufletul sa fie ales rector ! Ceilalti doi pretendenti cu sanse, Ciumas si David, nu se ridfica nici 10% la nivelul lui Ioan Aurel Pop.
    Oricum, era rectozaurului se incheie in curand si sper ca UBB sa na mai aiba pe vittor rectori cu apucaturi si comportament totalitare ! Rar mi-a fost dat sa vad un om atat de ahtiat de putere ca rectozaurus Marga

 8. noradamian zice:

  Sare, salut :)))) Hai că i-a prins bine plimbărica lu’ pontache! Ce, numai vanghelie să se laude cu „interlocuitori” de la Casa Albă? Ori defunctul politic( fie iertat) geoană?

 9. Mih. zice:

  Bai, nu mai carcotiti atata!
  Iata aici sosirea d-lui Ponta la Casa Alba,
  moment istoric imortalizat pe pelicula de d-ul
  Corlatean (Ponta i-a zis: iesi Corlatene si fa repede
  o poza in aer ca e sugestiva pt prezenta noastra in USA)

 10. Mih. zice:

  Iar aici aveti o fotografie realizata chiar de co-pilotul Victor,
  cu putin inainte de aterizarea la pct. fix (na, sa va mai indoiti
  altadata!)

 11. doru cu motoru` zice:

  Pai cat de bovem (lat) poti sa fii, sa te lasi imbrobodit si sa pleci in us cu steagul grupului INcacAT la cozorocul cipilicii,insotit de cel care a manevrat lucrurile in asa fel ca un condamnat la 20 de ani pentru terorism sa nu fie adus in tara ! De parca oficialii americani,pe care-i intereseaza tara noastra 😉 nu stiu nimic.Si toate informatiile le au de la securisti si televiziunile lor ! Totusi trebuie sa-i multumeasca lui Dumnezeu ( apropo,oare este si Ponta liber cugetator?) ca nu doare…..

 12. ceaikovski zice:

  comentariile tale Sare, la „duplexul” lui Gadea cu Pontilici sunt suculente! „M-am ras” cu lacrimi!
  Parca ne citesti gandurile 🙂

 13. glasul zice:

  tonta a dat mina cu mari personalitati din muzeul figurilor de ceara si a avut ocazia sa dea mina cu clanta usii de la Casa Alba.Aceasta vizita a fost girata de Ambasada americana din Bucuresti dar Base a trimis agenturili straine ca sa bruieze imaginile cu tonta, a contramandat toate intilnirile astfel incit bietul de el deabia-deabia a putut sa se refugieze in closetul hotelului Hilton unde colegul Titus tinea antenuta pentru o transmisie zisa directa. Sint curios daca floricica nu cere demisia si jos ambasada !! Cu reintoarcerea, antenutele vor afisa marile realizari ale gloriosului tonta, fotografi trucate , tot tacimul . Binenteles pentru cei care au creierul spalat!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.