Talentat de nemulțumitul Ioan Oltean

Atunci când Ioan Oltean este nemulțumit, este bine să nu fii subiectul nemulțumirii sale. De-o pildă, atrunci cânda fost nemulțumit de Lăzăroiu, acesta a fost dat afară din funcția de ministru. Următoarea dată când a fost nemulțumit, Baconschi a plecat din minister printr-un simplu sms. Apoi s-a arătat nemulțumit de Emil Boc și de Funeriu, motiv pentru care premierul și-a dat demisia și l-a luat și pe ministrul Educației și Învățământului cu el. Eu aștept cu interes ziua aceea în care Ioan Oltean se va uita în oglindă și va zice: “sunt cam nemulțumit de mine”. Sau măcar sper că s-or uita alții pentru el…
Dar să revenim la cauzele nemulțumirii lui Ioan Oltean cu privire la Daniel Funeriu, cel despre care a afirmat, nu mai departe decât săptămâna trecută, că este cel mai nesuferit om din teritoriu. “Ești cel mai antipatic și rău văzut în teritoriu!”, i-a strigat Oltean ministrului Educației. Nici nu trecu bine ședințăa și am aflat și noi motivul antipatiei și ce înțelege Ioan Oltean prin „teritoriu” (cam ce înțeleg și liderii Uniunii Soluții Lipsă prin “popor”): vorbise și el cu niște sindicaliști de la el din Bistrița-Năsăud (județ mic în care toată lumea se cunoaște cu toată lumea și măcar o cină a porcului au mâncat unii de la alții), deci nu se făcea să nu plece urechea la pierderile acestora adânc loviți în buzunare de decizia “antipaticului” de a nu le mai da voie să salte cu japca cotizația de sindicat direct de pe fluturașul cu salariul amărâtului de profesor obligat să facă sindicalism cu forța. Vorbim despre pierderi de zece milioane de euro, pierderi estimate pentru sindicatele din învățământ, milioane numai bune să stea și sindicalistul șef pe străzi și să gândească cu gura la binele sindicatului (deși nu pricep de ce sunt pierderi – sindicatele le luau cu japca, nu le dădeau sindicaliștii de bună voie?!). Iar bietul Ioan Oltean, la vârsta lui, este și el un biet fesenist în gândire, rămas cu mentalitatea din Internaționala Socialistă, un politician de provincie disperat că PDL își pierde din voturile acelor profesori care au un singur lucru cu care se laudă ca profesori: vechimea în muncă și “specializările” făcute pe la Casa Corpului Didactic, urmate de diplome de doi bani pe care le depun la dosar ca să se transfere sau să ia gradație de merit. Cum să nu fi fost urât Funeriu în teritoriu, când școlile sunt pline de profesori care fac din vechimea la catedră stindard al calității și care îți spun cu nesimțire, în calitate de colegi: ”și ce dacă ai diplome obținute în afară”?
De ce revin la această temă acum când ar fi subiecte mai arzătoare la ordinea zilei, precum: noul guvern, spumele pe care le fac Ghișe, Șova și gașca pe la tembeliziuni conform cărora Traian Băsescu ar trebui arestat pe loc pentru atentat la siguranța națională, că l-a numit ilegal ca premier pe Mihai Răzvan Ungureanu (din “servicii”, care acum sunt comparate cu vechea Securitate, dar săptămâna trecute erau curtate cu asiduitate de către cei din Uniunea Suspine și Lamentații), viscolul de afară care a rebegit mărețele mișcări de protest ale poporului Antenelor și iRealităților șamd? Păi, cu noul guvern aștept să fie validat, pe Ghișe (și nu numai) ar trebui să-l interneze cineva pentru atentat la răbdarea oamenilor, viscolul se va termina și, odată cu venirea căldurii, vor răsări din nou, ca și ghioceii, veșnicii protestari în căutare de “jos” câte ceva șamd. În schimb azi, la cald, Curtea de Apel București a dat câștig de cauză Ministerului Educației în fața sindicatelor, în procesul referitor la reținerea automată a cotizațiilor din salariul profesorilor. Deci, Daniel Funeriu are cu cine împărți antipatia din teritoriu. Ioan Oltean cu cine-și împarte nemulțumirea. Și, punctul be: nemulțumirea aceasta funcționează și în sens lucrativ, în sensul de-a se face lucruri bune. De exemplu, ar putea fi domnul Ioan Oltean nemulțumit pe iarna de afară, dar nu în sensul să cadă zăpadă, sau temperatura?

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

53 de răspunsuri la Talentat de nemulțumitul Ioan Oltean

 1. Tu nu știai că, mulțumită doamnei ministru Andronescu, se opreau automat cotizațiile pe statul de plată ?Atunci ai nimerit-o cu cu ”sindicatele le luau cu japca, nu le dădeau sindicaliștii de bună voie?! ”.

  Ultima lovitură dată de Funeriu sindicatelor a fost cea de a-i trimite la catedră , să muncească, pe lideri. 😆

  • ribelalu zice:

   Problema e mult mai grava. Se opreau cotizatii si pentru salariatii care nu erau membrii de sindicat, pe principiul ca avantajele „castigate” erau pentru toate lumea.

   • Pentru că lucrez în domeniu pot să vă spun exact cum stăteau lucrurile.
    Tuturor angajaților din învățământ li se opreau automat, pe statul de plată, cotizația chiar dacă nu făceau o cerere pentru a se înscrie în sindicat. Obligatoriu !
    Celor care refuzau să plătească o astfel de cotizație, erau conștienți de faptele lor, li se opreau totuși bani . Aceștia din urmă ajungeau la inspectoratele școlare adică la patronat !
    Semnul exclamării are rostul de a evidenția situația hilară.
    Se opreau acești ultimi bani în urma înțelegerii dintre doamna ministru Andronescu, în timpul premierului Năstase cel democrat , și liderii de sindicat.
    Din anul 2008 am refuzat să mai fiu membră de sindicat și am reușit să obțin, amenințând cu un proces în instanță, ca să nu mai îmi fie oprită cotizația.
    În această toamnă reprezentanții de la județ ai sindicatului din Prahova o țineau una și bună că sunt obligată să fiu sindicalistă !
    După ce nu s-au mai oprit banii pe stat ceilalți colegi ai mei au început să-și pună întrebări.
    Explicam ieri într-o postare că aproape nimeni nu citește legea.
    http://dictaturajustitiei.wordpress.com/2012/02/07/recunoaste-si-domnul-ion-cristoiu-ca-de-fapt-cei-care-manifesta-in-strada-indirect-il-sprijina-pe-presedinte/#comment-7186

  • Sare'n Ochi zice:

   mi-am inchipuit eu ca se facea sindicalism cu japca. nu am avut dimensiunea porcariei – ca se luau bani ca la abonamentul radio-tv tuturor, ca „beneficiaza”.

  • Culai zice:

   Asta, a fost o Măsură Bună!
   Altele-s relele acumulate-n sînul „sindicatelor” conduse de panaramişti de tot felul…

  • ceaikovski zice:

   Cu mult timpin urma, scriam prin blogosfera, ca profesorii de la fiica-mea de la scoala erau OBLIGATI sa plateasca cotizatia de sindicat, prin fa[ptul ca li se oprea pe stat. Era o porcarie inimaginabila!
   Faptul ca s-a rezolvat aceasta MIZERIE este absolut extraordinar!! Asa se va vedea ca sindicatele din invatamant NU AU atatia membri cati se laudau ei ca au, iar beneficiile sefilor au scazut simtitor! plus ca era absolut aberant sa opresti cotizatia pe statul de plata! Plus ca era calculata in % din salariul BRUT, fiind si DEDUCTIBIL din calculul impozitului pe salariu, in limita a 1%. Asta inseamna si micsorarea impozitelor pe salarii achitate bugetului de stat. De unde deducem, ca sindicatele erau platite DIN BUGET.
   Nu vreau sa ma mai enervez, facand deductii logice si amintindu-mi de povestea asta.
   Ma bucur enorm ca Funeriu a STOPAT acest furt al sindicatelor din buget, inteleg frustrarea enorma a acestora, au pierdut din 2 directii.
   faptul ca i-a trimis la catedra pe imbecilii aia este mirobolant, dar ingrozitor pt bietii elevi care-i vor avea ca profesori.
   http://contabilul.manager.ro/a/1856/metodologia-de-calcul-a-impozitului-lunar-pe-salarii-la-locul-unde-se-afla-functia-de-baza.html

   • ceaikovski zice:

    Ma scuzati, am uitat sa spun esentialul: destainuirea mi-a facut-o profa de engleza a fiica-mii, care nu eramembra de sindicat si era foarte suparata pt ca si ea era obligata la plata cotizatiei, aceasta FIIND OPRITA SI CALCULATA O DATA CU SALARIUL SI IMPOZITUL pe stat.

  • ErRon zice:

   Asta prevede legea, dar cati „lideri” s-au conformat?
   Directoarea mea e obligata sa aiba 6 ore, le semneaza, dar n-a facut nici macar o ora in primul semestru. Acum, dupa ce o colega a intrat in maternitate, si-a mai luat 6 ore la plata cu ora. Semneaza 12 ore si nu lucreaza cu copiii nici o secunda! Dar inspectorii, a vazut careva un inspector in sala de clasa, predand?
   Mie nu mi s-a retinut nici un fel de cotizatie pentru sindicat de pe statul de plata. Drept e, nici sindicalista nu sunt!

 2. Ștefan A. zice:

  In PDL nevoia de bani e la fel de mare ca in USL . Ca urmare e de trimis acasa cine „sparge pusculita ” . Ca e valoros , expert, cu dorinta de a face ceva util , nu conteaza caci partidul nu traieste cu aer . 🙂 Vechea poveste a democratiei ” originale” la care toate partidele se supun indiferent de cosmetizarea de fatada sau operatile pentru a parea mai tinere si mai atragatoare . 😆
  Nu exista partide care se pot reforma . Ori traiesc in complicitate cu sistemul , ori mor . Ca urmare nici o sansa sa se creada ca cineva din aceste gasti va face ceva pentru cetatenii acestei tari . Indiferent de postul sau functia detinuta .

  • filadel zice:

   Și Funeriu și Oltean sînt în partidul care se numește PDL. Cum împaci asta?

   • Ștefan A. zice:

    @filadel
    Nu ma enerva ca si ardelenii se enerveaza . 🙂
    2 ministri unanim recunoscuti ca buni a avut PDL .(cei enumerati de tine ) Bineinteles ca au fost si ei lasati la vatra ca e mai important partidul ca tara . Ca urmare , ori nu pricepeti ca PDL e la fel ca restul partidelor (si va scriu de mult timp asta ) , ori laudati strategii marete(care sint pura inprovizatie disperata) a partidului de guvernamint in iluzia de a va hranii o speranta desarta .

    • filadel zice:

     Ștefane, eu vorbesc numai în numele eu. Unu la mînă.

     Discursul tău este obsesiv-pesimist dar nu mă deranjează fiindcă știu cu precizie că ai o soluție pentru ieșirea din acest cerc vicios – dilemă a românilor. Ce mă scoate din pepeni este faptul că n-o spui niciodată. (O ții numai pentru tine). Doi la mînă. 🙂

     Consider, deci e iarăși opinia mea personală, că lovind carul cu oale la întîmplare este neproductiv și fără sens – oricum sînt șanse mici spre nule să mai ai în ce fierbe sarmalele. Faptul că te comentez, iarăși, nu trebuie s-o iei la modul personal. Este doar un mesaj pentru cei care citesc și se întristează sub spectrul amenințător al drobului de sare implacabil. Lor vreau să le spun că întotdeauna există rezolvare pentru orice problemă cu condiția să fii suficient de onest să ți-o asumi și să încerci să o rezolvi. Trei la mînă.

     Punctual, dragă Ștefan. Afirmațiile generale se potrivesc întotdeauna tocmai fiindcă sînt … generale. Poți spune despre orice partid aceleași lucruri (de mai sus) fără să riști să greșești. Nu te poate contrazice nimeni. E ca și cum ai cîștiga înainte de a începe războiul dar n-ai da doi bani ruginiți pe victorie. En la mînă. 😆

     Aia cu ardelenii i-adevărată rău. Io-s din Hunedoara. 😆

  • Mih. zice:

   Si totusi, uite ca in ciuda adversarilor, a „franacilor” din interior si a carcotasilor de pe gard, tot s-au mai facut cate una, alta, chiar mai multe si destul de importante.
   Tipul asta de discurs: „nu se poate, nu se face, nu e biene”, sau „astia-s rai, prosti, incapabili”,scuza-ma, nu este intentia mea sa te ofensez, l-am tot auzit la opozitie & presa aservita si la romanul „impartial”…

 3. Mih. zice:

  In ce-l priveste pe badea tovicul Oltean bistritean, bine i-ar sade si mult m-as bucura sa-l vad raaar si cat mai deloc…Io nu-l cunosc, doar ce am mai citit pe ici, pe colo…dar cand deschide gura, ii sar aschiile de pe limba…

 4. theo- nona zice:

  funeriu e prea fin si delicat, sä-i räspundä unui neam prost ca olteanu.
  cu venirea tinerilor, nu vor mai trece „neghina”

  • Culai zice:

   „funeriu e prea fin si delicat,…” ?!?
   Et mon oeil du dos?

   Delicatul funerică, şcolit în străini pe bani nepuţini din buget, care şi copiii şi-i ţine la şcoli departe de ţară… De ce nu pleacă „ministru” acolo, că aici a deja distrus ce n-au izbutit ceilalţi… predecesorii, antedemolatorii.

 5. Greva_fiscala zice:

  Asta, este, unul dintre „hemoroizizii” lui ilici! Polip de gauaza comunista.

 6. din câte știu eu, Olteanu a lăsat PDL fără simpatizanți în BN.
  printre altele, cică a forțat numirile politice până la nivel de antrenori de copii (la cluburile sportive de stat).

 7. theo- nona zice:

  väd cä toatä lumea vorbeste de bani, dar numai 1 singur a dat un milion de
  euro pr. crin-cretin. cate milioane s-au strans dela totzi.?

  pe fenechiu, nu-l intreabä nimeni de sänätate??

 8. vasilegogea zice:

  Victor,
  mi se pare mie, sau lipseste ceva/cineva din „balada” asta: unu-i bistritean, al doilea-i oltean, dar al treilea unde-i, domnule?

 9. Reddog zice:

  Imi pare rau de Funeriu, nu ar fi trebuit sa plece ! Monsieur Culai, Funeriu a avut curajul sa faca reforma si sa vina cu o lege noua ce, chiar daca nu este perfecta, este totusi un mare pas inainte !
  Mai ales ca legea ii pune la zid pe rectozaurii gen Marga (zis si „Atamanul”) ! Ca sa nu mai vorbim de traba asta cu sindicatele, o masura absolut necesara si corecta !
  Desi il regret pe Funeriu, ma consoleaza ideea ca numirea luiCatalin Baba este garantia pensionarii rapide a rectozaurului Marga ! Prietenii stiu de ce ! 🙂

 10. theo- nona zice:

  lipovean, crin-cretin a fost luat de ape…………………………………..

 11. ribelalu zice:

  „Cimitirele sunt pline de oameni de neinlocuit.” – Napoleon Bonaparte
  Domnul Funeriu si doamna Boagiu sunt tineri. Vor avea timp, bineinteles daca vor mai dori, sa ajunga iar ministri. In schimb domnul Olteanu nu stiu daca va mai apuca sa fie deputat.

 12. ery zice:

  olteanu daca vine usl are toate sansale sa mai prinda un post, ca doar ptr ei latra si se agita atita, nu ca l-ar durea undeva de partidul lui sau de ROMANIA.Da se opresc bani la toti salariatii care nu sint membrii sindicali, pe motiv ca ii reprezinta sindicatul la negocierea contractului colectiv de munca, in toata tara este asa nu numai in invatamint, iar oamenii nu au curaj sa se opuna ca le este frica ca pierd la negocierea salariuli, sau avansari,etc.

 13. noradamiann zice:

  Seara bună 🙂 Si bun articol! 🙂 Evident că si pedeleul are polipii lui. Olteanu e unul din ei care mănâncă din simpatia pentru partid, de câte ori apare. Dacă PDL va scăpa de „polipi”, că are niste „chirurgi”, buni, spre deosebire de alte partide, atunci va recâstiga procente bune.

 14. bazel09 zice:

  M-am întrebat tot timpul de ce a ajuns aşa de sus în pedele ❗ Probabil banii daţi … şi că este un baron local !
  Nu i-am înghiţit niciodată mitocăniile !

 15. Ștefan A. zice:

  @filadel
  Daca Funeriu era bun , unanim recunosut , de ce a fost inlaturat de partidul lui ? Daca Boangiu era buna , de ce a fost si ea torpilata de camarazi ?
  Nu am auzit de victorii obtinute prin inlocuirea generalilor buni . Mai degraba de infringeri zdrobitoare si spargerea tuturor oalelor .
  Amu ca stiu de unde esti , remarca ca sint calm . 🙂

 16. am aruncat și eu un ochi la miniștrii propuși.
  este un fel de cabinet Tăriceanu 2 (cel cu Chiuariu, Troacă, Adormiței, Cioroianu etc.), doar că „la ceilalți”.
  adică un amestec nociv de carierism și slugărnicie față de stăpânii reali.
  indivizi ω la greu.
  o adunătură de Chiuari, dar mai inteligenți; și prin asta mai capabili de făcut rău.

 17. Hantzy zice:

  Ca e nemultumit nu e un lucru rau: procedand prin eliminare, poate ajunge odata si odata sa fie nemultumit de cine trebuie sa fie nemultumit.
  (Asa-s eu: ma pregatesc sa vad doar jumatatea plina.)

 18. theo- nona zice:

  bunä dimineatza,
  se intrec in strigäturi, ca vaca din cireadä

 19. theo- nona zice:

  cat este de nebun vadim, dar crin-cretin este nebun si incult.

 20. ceaikovski zice:

  HABEMUS PAPAM si i-au crescut 00 lui Tonta. Sau i-a bagat cineva mintile-n cap? Era si socru-sau acolo, monseur Geonel, care cred ca a votat impotriva, etc. Desi n-au venit la vot, prezenta acestor personaje in parlament reprezinta ceva… 🙂

 21. Victor, dintr-o postare a părții adverse am înțeles că Ion Oltean a stat ca o santinelă atunci când s-a votat guvernul. Să-l iertăm pe maur ! Și-a făcut datoria.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.