“Agenturili” de rating lovesc în interesele moguliziunilor: „Protestele din România au un impact negativ asupra ratingului”

Moody’s estimează pentru România o creştere economică de 2,2% în acest an, cu inflaţia la 3%. Păi nu? Dacă economia și strânsul curelei au scos, târâș-grăpiș, spre 2% în anul ce tocmai a trecut, inflația a fost mică și în limitele prognozate, salariul minim pe economie a crescut nițel, iar “agenturili” de rating ne dau și pasibili de o creștere economică în anul acesta, la cel mai mic zgomot de cătușe dinspre DNA în direcția unor lideri PSD, PNL și PC, așa-zisa Opoziție se mobilizează și cere anemic în stradă, dar amplificat apocaliptic pe vuvuzeliuni, ca “incopentenții” de la putere musai să plece, să vie ei. Că dacă lucrurile merg bine, cu ce au să ne mai alde Pontănache și Antenescu? Cum bine zicea unul dintre “manifestanți”: „eu manifest pentru schimbarea corupției în țara asta”! Tulai, bade – asta-mi aduce aminte de porumbelul lui Che Pontache de atunci când s-a trezit din președinția lui Geoană: „mașinăria lor de furat voturi a funcționat mai bine”…
Numai că să vezi drăcie, nici n-au apucat să facă gargară temeinică și una dintre “agenturile” de rating, ce tocmai au pus la colț pe coji de nucă ratingul economiilor unor țări europene mult mai stabile decât România, se apucă să-i tragă de mânecă pe cei doi inconștienți ai așa-zisei Opoziții: protestele au un impact negativ pentru ratingul țării, deoarece fac mai dificilă continuarea reformelor structurale și fiscale. Moody’s dixit! Poate citesc și domnișoarele “feisbusiste”, indiferent de sex care fac involuție crezându-se la revoluție și-și mai temperează fierbințelile: “șansele unei evolutii atât de favorabile sunt diminuate de continuarea protestelor, care au evoluat acum într-o expresie de nemulțumire asupra politicilor de consolidare fiscală ale Guvernului. Nemulțumiri de acest fel apar în Europa și sunt chiar mai puternice în unele țări, ca urmare a încetinirii creșterii economice și tăierii beneficiilor sociale”, atenționează agenția. În plus, reprezentanții Moody’s spun că susținerea protestelor de către partidele politice de opozitie nu este deloc surprinzătoare având în vedere alegerile din acest an. „Nu este, insa, un semn bun pentru a construi pe baza disciplinei fiscale demonstrate de Guvern în ultimul an”, își permit să atragă atenția „agenturili”.
PS: Deficitul structural 9% în 2008 (veniturile bugetare din 2007 – cheltuielile bugetare din 2008). Chiar și deficitul pe cash din 2008 e dovada supremă de dezmăț economic: să faci deficit de 4.8% din PIB (adica să cheltui cu 15% mai mult decât aduni la buget) într-un an în care ai creștere economică de 8% este ceva demn de Cartea Recordurilor. Și aici ar mai trebui adăugați și cei 3 miliarde de euro care au disparut din Fondul Proprietatea… Dar poporu’ antenist (otevist și realitateaist) știe doar că Tăriceanu i-a mărit salariul, iar Boc i l-a scăzut. Și crede ca dacă îl pun în lo pe Che Pontache, acesta are să le mărească salariile și „penziile” cu 120% în 3 ani. Și dacă așa vrea poporu’ (noi, televizoru’!) asta este… Doar este democrație. Și cum am stat pe loc vro 10 ani pentru că l-am avut pe Ion Ilici Iliescu președinte, mai stăm vro 10 și cu urmașii lui…

PROTEST CU PRIVIRE LA AMÂNAREA SENTINȚEI ÎN DOSARUL ADRIAN NĂSTASE – TROFEUL CALITĂȚII (CONECTAȚI-VĂ CU PROBLEMELE REALE ALE ROMÂNIEI, NU CU FĂCĂTURILE DIN PIAȚĂ!)

„Amânarea pronunţării unei decizii într-un dosar care are un puternic impact mediatic şi politic este de natură a aduce atingere atât imaginii Justiţiei în ansamblul ei cât şi încrederii cetăţenilor în capacitatea sistemului judiciar de a răspunde nevoii stringente de reformă reală.
Practica amânării deciziilor în dosare vizând oameni politici este cu atât mai regretabilă cu cât ea vine în contradicţie cu legea 202/2010 privind unele masuri pentru accelerarea soluţionării proceselor, care a permis judecarea în regim de celeritate a dosarului Trofeul Calităţii.”

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

49 de răspunsuri la “Agenturili” de rating lovesc în interesele moguliziunilor: „Protestele din România au un impact negativ asupra ratingului”

 1. Pe cine interesează ce atenționează agenția ?
  Poate pe cei responsabili.

 2. mie mi-s simpatici pezevenghii ăștia doi, se distrează ca mine la 6 ani:
  sună la Democrație, spun „pizda mă-tii” și închid.
  mai rău va fi dacă vor câștiga alegerile, că vor ține ocupate toate liniile, să nu aibă nimeni acces la Democrație.

 3. Sare'n Ochi zice:


  Pe cine a jignit Baconski? imagini cu aparatorii democratiei care sparg magazinul de telefoane scumpe si pentru „jignirea”carora a fost demis ministrul de Externe.
  si un excelent material pe aceasta tema pe Madame Blogary:
  http://www.blogary.ro/2012/01/1-milion-de-manifestanti/

 4. ceaikovski zice:

  Vreau sa va spun doua chestii:
  1. azi pe lupoaica mea a apucat-o latratul la televizor, in timp ce vorbea Crin. Sare care are si el caine, poate sa va confirme, cainele latra la un alt caine, sau daca e cineva la usa/poarta.
  Am notat faza ca memorabila, am ras de ne-am stricat!

  2. Am gasit interesanta aceasta info 🙂 : http://www.realitatea.net/o-nava-militara-americana-de-razboi-a-ancorat-la-constanta-video_906544.html

 5. suveranul zice:

  24 ianuarie – ziua masoneriei; sa vedem ce se va intampla.

  It was no mere coincidence that the 24th of January, the day on which the Regular Masonic Light was rekindled in our country, is also the day when our Brethren founded Modern Romania. (http://www.masonicforum.ro/archive/en/nr10/ci.html)

  • Sare'n Ochi zice:

   interesant punct de vedere. nu stiam ca 24 ianuarie este ziua masoneriei – in schimb printre liberali majoritarii sunt rotarieni. asta ce fel de masonerie este?

  • da’, coincidența lui Han Tătar…
   la 24 ianuarie nu s-a făurit nicio Românie modernă, doar că se sărbătorește aiurea această zi.

   pentru cine nu știe:
   1. 1857: „adunarea ad-hoc” a boierilor din Valahia și Moldova a hotărât unirea principatelor.
   2. 1858: la Convenția de la Paris, Marile Puteri dau undă verde unirii.
   3. 1859, 5 ianuarie (5 ianuarie în calendarul iulian, valabil atunci; în calendarul nostru, gregorian, este ziua de 17 ianuarie): Moldova îl pune domnitor pe Cuza, conform înțelegerii din ultimii doi ani.
   4. 1859, 24 ianuarie (5 februarie, în calendarul nostru): Valahia îl pune domnitor pe același Cuza, conform înțelegerii din ultimii doi ani.
   5. 1861: se unifică parlamentul și guvernul celor două principate.
   6. 1862, ianuarie: dispar cele două principate și apare unul nou, România.

   în concluzie:
   ziua de 24 ianuarie (după calendarul iulian) nu este ziua unirii – are semnificația ei, dar nicidecum una de prim rang.
   instituțional, unirea a început în 1861 și s-a terminat în 1862.
   ca act de voință politică, a fost stabilită în 1857.
   iar permisiunea din partea Europei a avut loc în 1858.
   momentul 24 ianuarie 1859 este mult mai puțin important decât cele de mai sus.

   iar ziua de 24 ianuarie din calendarul nostru (gregorian) nu are chiar nicio semnificație.
   atâta doar, că acum sărbătorim, în mod eronat, acea unire.

 6. Pingback: Penibil, penibil, penibil « MANGALIA – POLITICA între realitate şi ipocrizie

 7. Cred ca are sa vie Nemteanu, daca au sa stie sa se puna in valoare.

 8. Ce nu s-a vazut la TV la sedinta extraordinara a Parlamentului. Vezi cum bate un liberal o pisica pe tableta pana la lesin (era Felix? :D)

  In sala, la balcoane, zeci de invitati, majoritatea in varsta, inarmati cu mesaje de sprijin pentru putere, asteptau cuminti inceputul lucrarilor. „Nu suntem muritori de foame. Noi vrem stabilitate. De aceea am venit aici”, ne spune o doamna.
  Iar

 9. noradamian zice:

  Seara bună, sare, prieteni 🙂 Tristă veste, da, vorba aia, râsu-plânsu’ 🙂
  de-a dura 😆

  • Acidutzu zice:

   Numai in Romania poate sa fie un haos in felul acesta. Daca mediul de business isi recapatase increderea cat de cat, trebuiau sa apara Antenescu si Pontanacu sa faca ei scandal. Iar creste euro, iar scade leul, scad salariile, cresc salariile, se baga impozite/se scot impozite. In Vest cat salariu aveau oamenii acum 10 ani, atat au si acum. Ce impozit plateau acum 10 ani, atat platesc si acum. Chiar nu se poate sa fie si la noi liniste cum e normal? Mai erau cateva luni pana la alegeri, ce e cu circul asta?

   • Sare'n Ochi zice:

    Isi simte Ilici sfarsitul si vrea sa lase Tara pe mana cui a promis-o – a rusilor si a Moskovei.

   • ceaikovski zice:

    Stai calm, tot mediul privat o sa plateasca.
    Si daca vine USL tot pe noi cade plata datoriilor, salariilor, etc. Ia sa vezi cumne baga impozite esalonate, de sari la impozit intreit, doar daca ai depasit cu un leutz veniturile, sau profitul. Ia sa vezi atunci iar evaziune in draci, sa scape omu’ sa-i ramana si lui ceva.
    Ia sa vezi amenzile dreaq pt nedepunerea unei declaratii informative, pe care oricum n-o stiai, pt ca a fost adoptata ieri, dar cu aplicare de luna precedenta, ma rog, cred ca ai trecut prin asa ceva, deja… 🙂

    • Sare'n Ochi zice:

     am trecut.
     dar nu-i cazul sa stau cu bratele incrucisate sa mai trec o data.

     • ceaikovski zice:

      I-am spus lui Acidutzu sa stea calm, in sensul ca noi dinmediul privat stim deja ca pe noi va cadea nagareaua, asa cum se intampla de 20 de ani.
      Vacile alea din finante te scuipa-n oki cu atitudinea de SEFE ale privatului, masini ultra, toale, coafuri, pantofi. PE BANII MEI!
      Politistul daca-ti fura oglinda de la masina, zice ca asa e, stim, sunt multi hoti, face un rahat de hartie, si gata, mergi cu ea la asigurari. Dar nu te anunta ca a prins hotul, NICIODATA!
      Asta la nivel mic, nici nu mai spun de nivelul celalat mai mare…

 10. Sare'n Ochi zice:

  Dupa demisia parlamentarilor USL-ului s-ar putea lua cateva masuri de reforma: 300 de parlamentari, o singura camera si 8 regiuni.
  😀 sa-si faca sepukku Crinela si Che Pontache in pragul Parlamentului.

 11. Sare'n Ochi zice:

  mai, mai, a si aparut „capitanul Lupoi”?

 12. ceaikovski zice:

  mie mi-a placut aia care a zis ca ea a venit sa strige „jos Basescu” pt ca i-a luat Marean V. casa.
  Foarte tare tipa!
  🙂 🙂

  • Culai zice:

   Fiecare cu ce-n… doare. Că Omul păţit şi cuminte strînge cureaua şi măselele şi oftează: Fereşte-ne, Doamne, de mai rău!

   Pe aici, parcă, spuneam, mai zilele trecute, că aştept unul care să declare că şi armata-i cu piaţa (era să spun noi, dar eu fac parte din majoritatea apolitică şi păţită). Mi-a fost milă de „armată”, nu de junele boulean, ce mesager şi-a trimis în cercetare.

 13. baricada zice:

  Ce bine le stă… Pupa-i-ar tata reci…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.