Încotro România? – Iarna mioritică, nu e primăvară arabă

de Ștefan Ciocan

Dați cu piatra, nu fiți hoți, să ne cadă-n cap la toți!

Piaţa Universităţii, Tien An Men-ul României, locul unde s-a născut libertatea, un tărâm sfânt pentru democraţia din ţara noastră, zona liberă de neocomunism. Ce a mai rămas din acest sanctuar al libertăţii de exprimare şi al democraţiei? Nimic! Am văzut Piaţa Universităţii pângărită de „oamenii de bine” de acum 20 de ani (cei care aplaudau și răcneau: ”cinste lor, cinste lor, cinste lor, minerilor!” – “nu ne vindem țara!” – “moarte intelectualilor!”), de huliganii din peluzele stadioanelor şi de studenţii unei generaţii dezorientate şi îndobitocite în şcoli în care educaţia nu mai are nici o valoare – cu toții trimiși în stradă de frăția capitaliștilor de cumetrie adusă la putere de către Ion Iliescu, pe sângele tinerilor sacrificați în Decembrie 1989. Un mit frumos s-a spulberat în aceste seri. Iliescu şi ai lui au reuşit să se răzbune pe „Kilometrul 0” al democraţiei. Le-a trebuit mai mult de 20 de ani să destrame un mit pe care nici minerii lui Cosma şi nici „oamenii de bine” de la IMGB nu au reuşit să-l spulbere. Piaţa Universităţii – Ideea nu mai este.
Povestea a început în urmă cu 22 de ani. Un grup de tineri, studenţi la universităţi de stat, intraţi acolo după examene dure şi şcoală adevărată, cărora comunismul le-au răpit copilăria şi adolescenţa au refuzat să-i permită fostului activist Ion Iliescu să confişte libertatea câştigată de morţii Revoluţiei. A început în Piaţa Universităţii cel mai amplu protest din istoria României. Studenţii au fost primii. Pensionarii care au mâncat alături de Iliescu salam cu soia (chiar dacă Iliescu îl mânca de la CC al PCR) au blamat şi au criticat grupurile de protestatari. Totuşi câteva mii de oameni se strângeau în fiecare seară sub balconul Universităţii. Protestatarii cântau, recitau, se rugau. Armele studenţilor erau chitările iar versurile erau gloanţe care din păcare nu şi-au atins ţinta.

 • „Mai bine haimana,
  Decât trădător,
  Mai bine huligan,
  Decât dictator,
  Mai bine golan,
  Decât activist,
  Mai bine mort,
  Decât comunist.”

Sunt versurile unui imn născut acolo, în Piaţa Universităţii. Un imn al “Golanilor”, al membrilor unei mişcări frumoase şi coerente. Au fost în Piaţă şi pensionari: Doina Cornea, Ioana Radu, până şi autointitulatul „Golan” Eugen Ionesco. În afară de calitatea oamenilor care populau atunci piaţa şi cea a actualilor protestatari, diferenţa dintre atunci şi acum este coerenţa protestului. În urmă cu 22 de ani fiecare om prezent în Piaţa Universităţii ştia ce caută acolo. Libertatea de exprimare, o presă liberă (exista o singură televiziune controlată de Ion Iliescu care se opunea înfiinţării unor posturi private), democraţie adevărată, pluripartidism, posibilitatea tuturor liderilor politici de a se exprima către populaţie, economie de piaţă reală (au urmat jaful şi distrugerea permise tacit de Ion Iliescu) era ceea ce-şi doreau manifestanţii de acum 22 de ani.
Piaţa Universităţii a redevenit locul unor manifestaţii antiguvernamentale. În fruntea manifestanţilor sunt acei pensionari care l-au susţinut pe Ion Iliescu și l-au votat două mandate şi jumătate, timp în care în România s-a furat tot ceea ce mai era de furat. Sunt așa-zișii revoluționari, în fapt invenția lui Ion Iliescu, adică “luptători cu merite deosebite”, meniți să ascundă crimele din Decembrie 1989 – nemulțumiți că li s-au tăiat stipendiile. Alături de ei sunt studenţii din ziua de astăzi. O generaţie manelizată, deformată de un sistem de învăţământ din care au dispărut toate criterile de performanţă. Tineri nemulţumiţi că nu-şi mai pot lua diplomele pe bani, că Bacalaureatul nu mai este o formalitate şi că în facultăţi începe să se facă şcoală adevărată. Foarte puţini dintre cei prezenţi zilele astea în Piaţa Universităţii ştiau de fapt ce caută acolo. Jos Băsescu şi Jos PDL sunt singura revendicare a celor nemulţumiţi – și nici măcar nu este revendicarea lor, este așa-zisa agendă de lucru a celor care-i trag de sforo pe liderii USL Ponta și Antonescu. Nimeni nu gândeşte însă mai departe de aceste lozinci (prezentate drept “revendicări” în mod mârșav de niște jurnaliști debusolați de indicațiile patronilor implicați politic). Nimeni nu se întreabă, în plină criză economică mondială: „Încotro România?”

PS: Raed Arafat: „Motivul pentru care am plecat din Ministerul Sănătății nu mai există, proiectul de lege a fost retras. Am fost șocat de susținerea și încrederea populației”. Deci „Calafat”, pentru care s-a ridicat să dea foc Pieței Universității „poporul ultras” și „poporul USL” a trecut de partea Măritului Dictator zis și „Jos Băsescu”. Ce-are să facă poporul? Are să stea prostit cu ochii în tembelizoarele turnătorilor fostei Securități NUȘ, FELIX și au să-l asculte pe PORUMBACU clamând: „Motivul a murit, trăiască Motivul!”…? Sau va începe să analizeze situația și să priceapă că adevăratele motive de nemulțumire sunt altele (sursa: IRES):

 • nivelul corupţiei – 87%;
  soarta salariilor – 83%;
  viitorul sistemului de pensii – 80%;
  sistemul de sănătate – 82%;
  datoriile statului – 76%;
  sistemul de educaţie – 76%;
  starea mediului înconjurător – 76%;
  sunt foarte îngrijoraţi de viitorul economiei – 74%;
  tinerii care termină o facultate nu au şanse să-şi găsească un loc de muncă – 89%
  viitorul situaţiei economice personale – 65%;
  viitorul situaţiei economice a copiilor şi nepoţilor – 65%;

Că problemele românilor n-au nici o legătura cu Traian Băsescu:

 • Cea mai mare problemă a ţării o reprezintă clasa politică (nu doar PDL!) – 83%;
  Cei mai mulţi oameni bogaţi din România au făcut avere în mod necinstit (nu doar PDL-iștii!) – 91%.

Și că ceea ce se vrea este extrem de simplu și numai în folosul nostru ca și contribuabili (asta trebuie să cerem):

 • reducerea masiva a CAS, CASS, scutirea de impozite pentru IMM-uri cu cifra de afaceri sub 2000 de euro lunar;
 • posibilitatea de a face contracte de prestări servicii pe persoane fizice (pentru a evita complet plata contribuțiilor sociale daca dorim),
 • liberalizarea Codului Muncii si simplificarea concedierilor,
 • posibilitatea de a alege intre case de pensii si de sănătate private si de stat (cu ocolirea completa a statului),
 • reducerea cheltuielilor statului prin reducerea birocrației, externalizarea serviciilor bugetare si scăderea numărului bugetarilor cu cel mult 1 milion;
 • lupta reala împotriva corupției, prin organizarea licitațiilor transparent, pe internet. Interzicerea secretizării contractelor pe bani publici.

Și va încerca să impună o agendă coerentă de lucru în interesul său, al poporului, nu în cel al politicienilor populiști. Prin vot, nu prin mișcări bolșevive de stradă. Politicienii vor trebui să fie ceea ce trebuiau să fie de la început – în slujba celor care-i votează, nu a unor mafii transpartinice de interese economice care-i sponsorizează. Cei care se vor adapta/schimba vor rezista – dar este clar că e momentul să apară fețe noi.
Deci, dragă popor năcăjit, cu adevărat năcăjit, nu te mai lăsa manipulat de vorbele dulceag-otrăvitoare ale celor ce-ar vrea să te arunce-n stradă să lupți doar pentru interesul lor. Judecă, cer să fii respecat, respectând Democrația. (Victor Lungu)

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

53 de răspunsuri la Încotro România? – Iarna mioritică, nu e primăvară arabă

 1. Dl. Goe zice:

  lucrurile se vad mult mai bine de la distantza -in fond motivul declansari a fost una din iesirilepresedintelui ce a urmat e evident manipulare dar folosind din plin mass media -efectiv s a folosit incitarea -dna Pocora la tv B1 a surprins foarte bine in seara de duminica la masa rotunda de la B1 -dar ciudat nu a fost efectiv lasata sa vorbeasca culmea de o televiziune apropiata puteri -are acesta doamna o puternica capacitate de sinteza -ii sunt fan- si am vazut deci cum chiar comentatori mai echilibretzi se inecau in propriile valuri -unde e ministru unde e nu stiu cine -pentru ce? cateva sute de manifestantzi eterogeni ca situatzie socio politica -celelalte televiziuni efectiv isi conduceau actziunile – doreau crearea unei atmosferi asemanatoare lui 89- Dar se uita un lucru Basescu nu e dictator – e doar un commandant de nava care ar vrea sa si scoata nava -tzara- din furtuna -criza- chiar cu pretzul unor victime -si aici e problema dureroasa- .revenind-intradevar partidele USL a si au intretzinut ascuns sau pe fatza aceste proteste -Eu vad o singura solutie -Guvernul trebuie sa fortze chiar dialogul cu societatea civila -cat mai amplu cat mai implorant mai ales ca si eu consider sunt datori aici -in prima faza si pe cat e posibil dezvaluirea politicienilor implicatzi din USL a complicitatzi lor -dezvaluire insistenta pana la paranoia –e izolarea lor pe cat e posibil fartza de protestatari civili -pentru opozantzi politici exista un singur cadru in care dialogul trebuie sustzinut cu opozitzia PARLAMENTUL -doar acolo in mod democratic -acolo PDL ul poate sa lupte politic -Romania e totusi democratie -romanii trebuie sa aleaga si sa fie alesi .Noi vrem RESPECT domnilor USListi .

 2. ribelalu zice:

  „Mai bine haimana,
  Decât trădător,
  Mai bine huligan,
  Decât dictator,
  Mai bine golan,
  Decât activist,
  Mai bine mort,
  Decât comunist.”

  Stiti ce partid are acum acest imn? Al lui Miron Cozma…

 3. Ii multumim pentru ca ne-a dat scanteia:

  Dar Luminita de la capatul tunelului se vede de la Scanteia :D?

 4. Sare'n Ochi zice:

  Ilici, ca sa folosesc sintagma lui Petre Roman din 90 de la mineriada, s-a demascat:
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-11251730-ion-iliescu-despre-protestele-din-bucuresti-impun-alegeri-anticipate-parlamentul-fost-suntat.htm
  Ion Iliescu considera ca protestele populatiei din ultimele cinci zile arata ca se impun alegeri anticipate, in conditiile in care „lumea s-a saturat si vrea schimbare”. „Parlamentul a fost şuntat” de un guvern care a preferat asumarea raspunderii pentru promovarea legilor iar presedintele Traian Basescu si guvernul nu au „cultura elementara” a dialogului, a spus fostul sef de stat, care s-a externat marti dupa o interventie chirugicala.
  care lume s-o fi saturat? aia din care vine el, lumea bolsevica!

 5. Mih. zice:

  Oribil Ilici Madoarencur Iliescu.Se rascolesc in mormat cei pe care i-a omorat.

 6. Mih. zice:

  Am zis bine, se rascolesc, nu doar se rasucesc…

 7. ceaikovski zice:

  Da, colonul proapspat curatat a iesit din spital si deja stie ca Basescu e vinovat si ca daca poporul nu-l mai vrea, trebuie sa plece.
  1. Data trecuta cand s-a internat la Elias n-avea nici pe dracu’, dar momentul internarii sale a fost legat tot de o situatie de criza, atunci in PSD cu Mircea Geoana. Acum o fi fost la fel?
  2. Nu ne-a spus de ceanume e vinovat Basescu, in afara de rubeola facuta de fiica-mea si pe care o are direct de la Basescu in plic recomandat.
  3. Domnu’ Iliescu daca nu mai vede bine, sa-si puna ochelari si sa nu-l mai citeze pe Brucan cu cei 60.000 de morti ai lui.
  4. Domnu’ Iliescu sa mearga la doamna Nina si sa zica merci ca nu atarna spanzurat de tzeapa pe care ne-a construit-o in fata Palatului, dupa revolutie…

 8. Evanghelista zice:

  Să „răsfoim” ediţia electronică a EVZ! Din multe, foarte multe motive, e un demers necesar şi sănătos. Iată, 21 noiembrie: „Această operaţiune înseamnă nu o suspendare în Parlament a lui Traian Băsescu, este vorba de o înlocuire a regimului Băsescu. Este vorba de o operaţiune mult mai complexă şi care nu este legată numai de Parlament. Problema stilului de politică pe care îl facem în România, problema modului în care trăim în ţară, nu este numai a Parlamentului. Şi atunci, formula pe care noi am decis-o este una etapizată care înseamnă inclusiv implicarea societăţii civile şi a cetăţenilor într-o operaţiune în care se va spune ‘domnule preşedinte, numai un om din zece din ţara asta vă mai sprijină şi poate că ar trebui să plecaţi acasă” (Adrian Năstase, despre suspendarea lui Băsescu: „Un semnal pentru o cruciadă”).
  http://hydepark.ro/articol/articol/absmurdistan-si-suspendarea-lui-traian-basescu-440.html

 9. carat zice:

  Chiar acum crainica stirilor de la ora 18 la B1TV a anuntat aparent nevinovat, la un loc cu alte stiri fara importanta, care este ora la care Traian Basescu circula la volanul Loganului spre Palat de regula fara escorta.
  Vi se pare o stire normala ? Oare cine trebuie sa cunoasca acest amanunt ?

 10. Evanghelista zice:

  Despre prostia lui CT Popescu, genial Lovin pe Reporter Virtual:
  M-am uitat la oamenii care au ieșit în stradă. Unii sunt ratați, așa cum am scris acum aproape doi ani în editorialul Un popor de ratați, alții se pregătesc să fie.Vor de la eliminarea taxei auto la locuri de muncă, de la salarii și pensii mărite la sănătate (?). Mă uitam și mi se părea că visez. Cum să-ți dea sănătate guvernul sau șeful statului, bă boule? Asta i-aș fi spus cretinului care avea o listă lungă pentru Moș Crăciun sau Peștișorul de Aur pe care-l așteptau să coboare de la Cotroceni în Piața Universității. Probabil crede că politica te face vraci. Pe scurt, oamenii vor, dar întrebarea e ce fac pentru asta? Pentru că așa am fost întrebat când mi-am spus dorințele. Și-am răspuns normal: muncesc. La sfârșitul acestui an voi împlini 20 de ani de muncă. Mi s-a răspuns: înseamnă că nu muncești unde trebuie sau nu destul. Și-am început să muncesc între 14 și 16 ore pe zi. Vă zic că dorințele mele sunt cu vreo 10 procente mai aproape de a se realiza, adică sigur nu mi se vor îndeplini până voi da colțul. Nu știu însă cât voi rezista fizic să muncesc atât. Mai ales că de multe ori e degeaba, pentru că țara asta este dominată de neseriozitate, în afară de faptul că statul te fură. Cei care semnează contracte n-au nicio jenă să nu achite factura. Asta înseamnă procese și muncă degeaba. C’est la vie! Țepe ne vom lua toată viața. Mai ales dacă vă puneți speranțe în guvernele care se vor mai perinda la putere. Eu nu mi-am pus niciodată și detest politica și politicienii. Sper să rețineți asta înainte de a mă înjura deontologic
  http://www.reportervirtual.ro/2012/01/protestatarii-vreau-si-prostia-lui-ctp.html

  • Sare'n Ochi zice:

   si Spartakus le zice bine 😀 http://www.reportervirtual.ro/2012/01/pupat-toti-peata-abundentei.html
   „Prin această mutare, liderii USL sunt iarăşi lăsaţi cu chiloţii în vine. Practic, protestul lor nu mai are sens: de ce să mai iasă lumea în stradă să protesteze faţă de mazilirea lui Arafat, singurul om competent din sistem în opinia multora, când, uite, Arafat e la locul lui, bine mersi, şi abia aşteaptă să-i mai vărsaţi şi anul ăsta 2% la Fundaţie. Bomba cu ceas cu care Opoziţia ameninţa s-a fâsâit în patru zile. Opoziţiei i-a cam dezertat eroul şi nu m-ar mira ca moguliziunile să schimbe radical tonul în privinţa lui Arafat, care va deveni, într-o bună tradiţie felixiană (vezi Cristoiu, Adelin, Mândruţă şi toţi cei care au intrat în dizgraţia lui Felix), din mucenic martir – trădător laş şi vândut portocaliu.”
   oricum batrana carpa kaghebista Ion Ilici Iliescu nu se lasa – vrea sange daca tot a lacramat pe cur. nu-l roaga nimeni sa faca un pustiu de bine acestei natiuni si sa o paraseasaca cu picioarele inainte? sa ma ierte bunul Dumnezeu!

 11. ceaikovski zice:

  N-au terminat protestele?
  La Digi eun film super! 🙂

 12. ceaikovski zice:

  E ceva care sa atinga astia si sa nu imputa? N-au facuta asta si cu Geoana si Johanis ala, in piata Operei la Timisoara?

  PS: am auzit ca de maine manifestatia se muta in Sala Palatului si daca e nevoie la Sala Polivalenta… 🙂

 13. prudent zice:

  Buna seara !
  Circula de azi pe net un editorial, nesemnat, care vine cu propriile ipoteze si spune ca lucrurile sunt/ar putea fi ceva mai serioase.
  „1. Protestele au urmat algoritmul clasic prin care se urmăreşte iniţierea unui avânt protestatar pe baza unui motiv concret şi, ulterior, “genera­li­za­rea” acestor proteste în vederea schim­bării regimului politic. De cele mai multe ori, organizatorii “revoluţiilor co­lorate” utilizează pretextul unor pre­su­puse (sau reale) falsificări ale ale­ge­ri­lor, dar ca pretext poate servi aproa­pe orice, începând de la presupuse abuzuri ale forţelor de ordine (Libia) şi terminând cu conflicte de muncă (Ka­zahstan).
  2. Protestele au beneficiat de sprijin informaţional masiv din partea unor structuri de media care au participat activ la răspândirea dezinformării şi au creat o imagine foarte favorabilă a protestelor.
  3. Este evident că protestatarii au căutat în mod intenţionat confruntă­rile violente cu forţele de ordine. Fie­care “revoluţie colorată” are nevoie de victime, de morţi şi răniţi care “să dea bine pe sticlă” şi să devină simboluri mediatice cu rol de martiri ai luptei împotriva regimului. De fiecare dată, protestatarii violenţi provin din rândul unor organizaţii formale sau in­formale de tineret şi au o anumită pre­gătire în domeniul luptelor de stradă. Ideea de a folosi galeriile echi­pelor de fotbal în calitate de “trupe de şoc” ale revoluţiilor colorate nu este nouă şi a mai fost pusă în practică la Kiev şi la Belgrad, însă în cazul Ro­mâ­niei există o particularitate interesantă. În cadrul operaţiunilor similare din alte ţări, ultraşii erau doar “vârful de lance”, în timp ce nucleul dur al protestatarilor era format în mare mă­sură de membrii unor organizaţii de tineret cu caracter po­litic sau social (“Otpor!” din Serbia, “Kmara” din Geor­gia, “Pora” din Ucra­i­na, aripa tâ­nără a “fraţilor musulmani” din Egipt etc), dar la Bucureşti nucleul protestatarilor a fost format chiar din ultraşi, conducând la o auto­discreditare a pro­testelor.”

  In integralitate, aici: http://www.ziaristionline.ro/2012/01/17/prima-analiza-profesionista-asupra-revoltei-anti-basescu-occupy-romania-revolutia-lichelelor/

  Avertismentele in clar lansate de Nastase in 21 Nov 2011, si rememorate azi, par a reintregi situatia de ansamblu; jocurile – cel putin intr-o singura parte – au fost facute si le cunoastem, probabil ca pozitia celeilalte parti va fi mai limpede spre sfarsitul saptamanii.

  Sa ne-auzim cu bine !

 14. ceaikovski zice:

  Ludovic Orban si-a luat portia de democratie azi in PU.
  L-au scos cu suturi afara din Piata 🙂 🙂 🙂

 15. Dragă Victor,
  Dragii mei n-am început bine școala și noi , educația , punem de o grevă generală !
  http://dictaturajustitiei.wordpress.com/2012/01/17/sindicatele-comuniste-ne-cheama-la-lupta-cea-mare-sa-semnam-pentru-greva-generala/#comment-6590#comment-6590

  Funeriu le-a tăiat sărmanilor lideri de sindicat …

 16. Sare'n Ochi zice:

  il asculta pe prost si asta le ocupa tot timpul:

 17. ceaikovski zice:

  Ce porcarie, cat sutn de tampiti oamenii, sa-l aplaude pe Badea, cum canta imnul golanilor…
  Asta e mizeria absoluta, sa confisti simbolistica… Desi daca stau sa ma gandesc bine, preconizau reactii din partea noastra, au vazut cum am reactionat cand l-au dus la Timisoara pe Geoana cu Iohanis. Probabil ca au apasat tare pe buba (cu steagul gaurit, cu PU, cu imnul golanilor) sperand ca iesim si noi…
  Jeguri

 18. ceaikovski zice:

  Oricum e inaltator sa te gandesti ca ne asteapta in frig de 5 zile si noi… nimic… 🙂

 19. ribelalu zice:

  Buna seara!
  Am fost si eu la “rivolutia” locala, impreuna cu inca trei persoane de la GIL NR local. Situatia era cam asa:
  in fata sediului PDL, pe treptele muzeului de arta naiva (un fel de vila mai mare) erau cam 70 de insi care strigau. 40 erau sub 18 ani, cateva persoane cu aspect dubios si vreo 10-15 care chiar erau de buna voie acolo. Langa ei vreo 150 de chibiti. Printre chibiti m-am intalnit cu seful organizatiei judetene PC si inca doi lideri ai PC aflati “intamplator” acolo si cu care m-am salutat. Auzisem ca PC-ul este unul dintre organizatori de la un ziarist local inca de ieri, acum m-am convins cu ochii mei.
  Pentru “protestatarii” astia era un cordon de vreo 80 de jandarmi care nu ii lasau sa treaca strada spre sediul PDL. In fata prefecturii mai erau vreo 20 de persoane. Printre ei un nene cu portavoce tare nemultumit ca a plecat pustimea catre PDL. Asta era un fel de organizator. Am intrat in vorba cu el si l-am intrebat pe cine punem in loc. A inceput sa zbiere lozinci, la misto, ca sa iasa din incurcatura. Se vedea ca e profesionist. Am mai remarcat faptul ca si o parte din pustani au strigat impotriva tuturor partidelor. Si la prefectura aveau scris la fel unii cetateni mai in varsta pe cartoane. Langa agitatorul cu portavocea erau cativa cetateni care si aia ziceau ca trebuie schimbati totii. Le-am spus ca schimbarea trebuie sa o facem noi, de jos in sus si ca noi avem puterea asta atunci cand suntem cu stampila in mana. In rest pustime care radea, cetatenii care discutau orice numai politica nu, grupuri de pustoaice, un cuplu de gay (asa ni s-a parut), probabil reprezentantii lui Cernea….vorba colegului George de la NR: “de cand mama m-a facut n-am vazut grup mai pestrit ca asta”.
  Eu unul m-am lamurit complet care e treaba cu “protestele” astea spontane si impotriva cui protesteaza cei de buna credinta… protesteaza impotriva austeritatii ceea ce e absolut normal. Numai ca ei nu pot spune “austeritate” (nu cunosc termenul) si l-au redenumit “basescu”

 20. evenimentele astea au vreo legătură cu scandalul legat de Hrebe?

 21. Yeba zice:

  Blogary nu merge.
  Nu cred ca Ponta va fi crezut chiar cu totul pe cuvant, poate aici se baga de seama ca e sefu milogului ala cu exceptionalismul coruptiei. Un ghinion este ca taman acum a fost ales un socialist la Presedintie – prin buna intelegere, dar na! Ai usa deschisa la presedinte, ma-ntelegi! Si e unu de caracter, care s-a pretat sa vina sa-i faca campanie lui Geoana, mintind fara jena si vorbind despre ce era evident ca nu stie.
  Pt cine nu stie, la defilari se imparteau „la cap de rand” biletelul cu lozinca randului respectiv. 10 randuri strigau traiasca…, urmatoarele, jos inarmarea etc.
  Cuplul gay a zis pentru ce milita? Sa nu-mi spuneti ca lor le-a ramas aia cu reinstaurarea monarhiei!

  • Acidutzu zice:

   Cuplul gay era oripilat de faptul ca nimeni nu-l respecta pe Botezatu.
   Stim noi bine who is who – atat ca exceptionalism, cat si ca sustinere mincinoasa a lui Gionel.
   I-am vazut si io pe aia care saltau mai ceva ca Prostanacu urland in Centrul orasului meu cu lozinci de stadion. In asfarsit aveau voie sa latre in mijlocul orasului si se bucurau ca si niste copii. Crezi ca sunt altceva decat niste copii? Din pacate sunt niste copii infometati. Si mai ales de scandal. Dac era campionat, nu-i vedeai in oras.

  • Sare'n Ochi zice:

   daca tot s-au impacat cu Arafat, ar putea sa-i lase si pe astia sa dea cu petarde pe stadioane – sa nu fi „luptat” degeaba.

  • ribelalu zice:

   Blogary a devenit unul din inamicii principali ai celor de la Antena 3. Ieri au alocat spatii largi pentru „demascarea” dusmanului poporului Mirel Axinte. Concomitent site-ul a fost atacat de hackeri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.