PSD ar vrea să fie mai alb, mai curat

Dacă PSD ar avea cu adevărat o Comisie de integritate...

În fața lacătului pus pe ușa Comisiei de Integritate (sic!) a PSD (vorba unui comentator: “e o glumă, nu? Dacă PSD ar avea o Comisie de Integritate ar rămâne fără membri”) unde fusese chemat în lipsă se pare, Mircea Geoană exclamă: “Sunt absolut consternat de situatia creată. Am fost invitat la 14.15, am venit la 14.10 și am constatat că ședința deja se epuizase. Dl. Șova mi-a comunicat că este prea târziu și că nu mai poate să convoace colegii”. Comisia de integritate și arbitraj a PSD a decis duminică să propună excluderea din partid a lui Mircea Geoană pe motiv că acesta nu a acceptat să fie schimbat din funcția de președinte al Senatului cu colegul său Titus “Steel” Corlățean. Previzibil, din punctul meu de vedere, 43 de membri ai Comisiei au votat în favoarea excluderii lui Geoană, în timp ce restul de 5 doar s-au abținut. Mircea Geoană, care a ajuns la sediul PSD după ce ședința se încheiase (dac-o fi și ținut-o careva), a rămas “consternat” deși susține că a ajuns mai devreme decât fusese invitat. Ședința Comisiei a fost programată pentru ora 13.00 iar, potrivit convocării pe care susține că a primit-o Mircea Geoană, el ar fi fost așteptat la ora 14.15.

Era absolut previzibil că așa se va întâmpla. După cum afirmam, mai spre dimineața zilei de ieri (înainte de a se deplasa ex-prezidențiabilul PSD către locul execuției), Mircea Geoană s-a dus la Comisie chitit să-i pună pielea pe băț lui Victor Ponta. Numai că l-a tuns Cârlanul pe el… (parcă am asista la reluarea piesei “Un om mușcat de oaie” a lui Vasile Rebreanu). Execuția lui Mircea Geoană, făcută în stilul ședințelor de partid a anilor ’50, se face în beneficiul de imagine al lui Victor Ponta și al Partidului Social Democrat, Uniunea Social Liberală contează prea puțin. Ia să luăm la analiză coregrafia executată până acum de către protagoniști:

Ajunși aici, să tragem o linie și să adunăm, să vedem ce ne iese. Păi, ne iese că avem 3 (trei) moguli pe care nu-i mai regăsim în dreptul lui Victor Ponta, să-i imputăm legături dubioase cum putem să-i imputăm lui Mircea Geoană. Rezultă că și USL s-a detasat/debarasat/distanțat, nu mai are de a face cu mogulii (he-he-he!). Ia să ne aducem aminte de declarația lui Ponta cu privire la Geoană și „epoca” lui care a abundat „de moguli” șamd („Pe vremea lui Geoană, mogulii influenţau 100% deciziile PSD”).

 • Când cu jocul de gleznă al lui Adrian Năstase și Ion Iliescu în problema Mircea Geoană (când părea că Nepotul și Bunicuța au făcut un pas înapoi, lăsându-l în off-side) Victor Ponta s-a încontrat și împotriva lor (la Năstase cu dosarele, la Iliescu că s-ar dori un Richelieu al PSD). Și, ca să arate că-i forțos, l-a executat pe Mircea Geoana în contumacie, în dulcele stil kaghebist atât de drag și cunoscut lui Ion Ilici Iliescu. De unde se vede că „burzuluiala” moșului în ce privește “cazul Geoană” a fost de formă, numai ca să-i țină în inactivitate pe susținătorii acestuia, să nu cumva luați de val să părăsească PSD până la excluderea Prostănacului. Mircea Geoană avea acest atu, al spargerii PSD, doar până la momentul excluderii. De azi e târziu, toată lumea care l-a susținut va băga capul în pământ ca și cum pe Mircea Geoană ar fost ridicat de către DNA (mai știi, acum că nu mai are sprijin și imunitate, poate că exact asta i se pregătește…).
 • Nu în ultimul rând aș vrea să nu lăsați uitării declarația amicului lui Victor Ponta, Sebastian Ghiță (cel care-l poate chema la ordin să-i facă rating pe televizor pe aprigul Cârlan), cum că a găsit în scriptele Realitatea Media dovezi că Vântu a alimentat cu bani președinți de țară, de partid și prim-miniștri (așa că, Năstse, ciocu’ mic!).
 • Și să nu uităm nici editorialul lui CeTuPeu în care-l laudă pe Victoraș că nu mai este pupinlătrăul lui Ion Iliescu (asta fiind un fel de doi dintr-o lovitură – numai așa Încruntatul Neamului a putut să scrie și despre obsesia lui: Băsescu și Boc)

Deci, una peste alta, de azi ne-am procopsit cu un PSD mai proaspăt, mai curat, mai fără moguli (cred că USL nu intră în calculele acestei execuții – peste tot în țară cele două partide, separat, ar câștiga mai multe voturi). Ne-am procopsit cu un Victor Ponta tare și vânos care pentru că a omorât atât balaurul mogulesc cu trei capete, cât și hidra cu două capete a vechiului partid, va putea sufla în trompețică și bate toba cât de tare vor dori obrăjorii săi cei imberbi. Cu un drum, Ion Iliescu s-a răzbunat și pe Prostănac și pe Arogant, pentru câtă durere i-au produs sufletului său sensibil – și tare mi-e teama că-și împlinește și visul de-a face praf PNL (‘r-ar al dracu’ de partid istoric și aproape monarhist, care ex-monarh îmi evită mie, la oră de vârf și în direct, mâna care l-a hrănit!).

Referințe și alte secnarii:

Acest articol a fost publicat în Politichie de mărgăritar și etichetat , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

25 de răspunsuri la PSD ar vrea să fie mai alb, mai curat

 1. Pingback: PSD ar vrea să fie mai alb, mai curat

 2. ribelalu zice:

  Lenin a asasasinat familia imperiala, Stalin i-a minimalizat meritele lui Lenin si si-a ucis toti potentialii rivali, Hrusciov l-a demascat pe Stalin, Brejnev l-a mazilit pe Hrusciov (singurul lider sovietic de pana la Gorbaciov pe care nu l-a prins moartea ca lider), Cernenko si Andropov au fost efemeri la conducerea statului, Gorbaciov i-a „distrus” pe toti predecesorii sai, Eltin pe Gorbaciov, Putin baga la bulau tot ce misca impotriva lui.
  Ziceam si eu…

 3. Dacă Mircea Geoană e prostănac și merită scaunul de președinte al senatului cei care l-au votat și sprijinit când a candidat la președinție cum sunt ?
  Dar cei care pierd șefia senatului ?
  Doar întreb nu fac afirmații calomnioase.

 4. Culai zice:

  E atâta de parşivă politika, încât mă întreb dacă nu-i un instrument inchizitorial sau sadic, folosit în relaţiile XXX dintre călăi şi victime…
  N. Masocu

 5. Sare'n Ochi zice:

  bag seama ca Geoana este o nuca destul de tare, ori circul, pentru a fi mai credibil, trebuie prelungit. Iliescu se exprima impotriva lui Ponta si a deciziei de duminica. el considera ca „ar fi mai bine” daca Mircea Geoana ar ramane in partid si si-ar pastra postul de presedinte al Senatului. „Comisia a procedat gresit”, a subliniat el.
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-10692729-ion-iliescu-mai-bine-daca-geoana-ramane-partid-pastra-sefia-senatului.htm
  numai Nastase sta cu fundul in doua luntri (ma rog, cu o buca mai relaxata, s-o poata retrage la timp). pe de o parte Adrian Nastase a precizat, inaintea sedintei, ca partidul va „merge mai departe cu incercarea de schimbare a lui Mircea Geoana cu Titus Corlatean”. „Este momentul in care unele chestiuni sa fie clarificate pentru ca altfel nu vom putea merge mai departe”, a adaugat acesta.
  pe de alta, la el pe blog: „Geoana merita o sanctiune exemplara. Dar nu ca o forma de vendeta ” (dau link de pe HotNews, ca nu-i cazul sa va trimit sa va infectati pe la Adelu):
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-10691612-adrian-nastase-blog-geoana-merita-sanctiune-exemplara-dar-nu-forma-vendeta.htm

 6. Prin batista zice:

  Presedintele Comisiei Juridice din Senatul Romaniei, Toni Grebla de la PSD, a declarat ca e posibila o reconciliere intre conducerea partidului si Mircea Geoana, dupa ce Comisia de Integritate a acestei formatiuni a decis excluderea acestuia din partid.
  http://www.ziare.com/geoana/presedinte-senat/toni-grebla-exista-cale-de-impacare-cu-geoana-decizia-de-excludere-nu-e-decizie-1133556
  In opinia sa, cele doua parti vor trebui sa discute in urmatoarele doua saptamani, pana cand Comitetul Executiv al PSD decide excluderea sa din partid. Adica, sa va traduc: isi vor scoate scheletii din dulap si-i vor face para-para. Cel;care are mai multi scheleti de decontat, va fi pierdantul „discutiei” care este, de fapt, o „negociere”. „Am fost, sunt si voi ramane omul negocierilor, al discutiilor si al dezbaterilor. Doua saptamani e timp suficient ca domnul Geoana sa-si precizeze foarte clar pozitia, sa existe o redobandire a increderii si sa fie gasita o solutie inteleapta (…)nu e vorba de concesii, cat sa aiba o discutie barbateasca, serioasa, sincera, pentru a clarifica lucrurile si a vedea ce e de facut”, a mai afirmat senatorul PSD.

 7. Prin batista zice:

  Ai! S-a pronuntat care este VanGelie: Vicepresedintele PSD, Marian Vanghelie, a spus ca decizia de excludere a lui Geoana a fost “o executie stalinista” si ca aceasta eroare poate fi reparata in forurile superioare ale partidului.
  http://www.ziare.com/geoana/psd/excluderea-lui-geoana-discutata-in-bpn-al-psd-iliescu-se-opune-1133584
  Asta va citeste blogul 🙂

  • Sare'n Ochi zice:

   🙂
   multumesc pentru legatura la subiect. sa vedem cine ce mai zice – sa ne putem da seama daca se joaca teatru sau au deschis fara sa vrea Cutia Pandorei si-acum nu mai stiu cum s-o tranteasca la loc…

 8. Evanghelista zice:

  Si Tapalaga pe HotNews scrie despre un scenariu cam ca aici pe blog. Cu cateva nuante interesante.
  Zice: „Pentru Victor Ponta, miza excluderii lui Mircea Geoana din partid este recuperarea autoritatii de lider PSD, subminate metodic de Adrian Nastase si Ion Iliescu. Prin demonstratia sa cam irationala de forta, acest lider politic de 39 de ani, socotit de multi cam imatur pentru o responsabilitate si aspiratii politice atat de mari, vrea sa arate cine e seful. Opunandu-se explicit lui Ponta, Nastase si Iliescu l-au ajutat de fapt, constienti sau nu, deliberat sau nu, sa para mai puternic decat e, sa obtina in sfarsit ceea ce n-a avut niciodata: o imagine de lider autonom, apt sa-i infrunte pe Imparatii partidului.” „Altfel spus, adevaratul razboi dus in aceste zile de Victor Ponta ar fi unul de eliberare, dar nu neaparat de Geoana, ci mai degraba de imaginea de lider necopt, de carlan cum i-ar zice Iliescu sau de impulsiv cum a remarcat Nastase, manevrat de catre cei doi lideri de facto ai PSD.” Numai ca: „Toate bune si frumoase pana aici, numai ca Victor Ponta si-a inceput actele de vitejie cu cel mai prapadit lup din haita, cum bine observa, in tihna unei duminici, colegul Vlad Mixich. Lupii vaneaza mereu in grup, rareori singuri. Cel mai slab dintre ei, decazutul speciei, sta pandit mereu de pericolul de a fi devorat, la propriu, de partenerii de vanatoare, intr-un act salbatic de canibalism. Or, tocmai cu muribunzii a ales capetenia haitei sa-i masoare fortele.”
  Parca avea comentatorul @Dura Lex un material despre indivizii alfa si omega in care spunea atat despre Geoana, cat si despre Ponta ca in fapt sunt ultimii din haita – asa ca nu este de mirare ca Ponta si Geoana se sfasie intre ei, altfel ar sfarsi sfasiati de ceilalti. Fiecare dintre ei incearca sa-si mai prelungeasca viata in haitic, se pare.
  Si este interesanta analiza d-lui Tapalaga despre teama de neant a lui Geoana si posibila sa racolare de catre actuala putere. „Daca astazi ar pierde cu adevarat functia de la Senat n-ar mai fi nimic ca politician. Ar ramane pe drumuri. Exista, asadar, o baza pentru speculatia conform careia puterea l-a racolat pe Geoana exploatandu-i aceasta mare slabiciune: teama de neant. Prin urmare, de ce nu l-am crede totusi pe Victor Ponta ca Geoana a tradat iarasi din oportunism, la fel ca in 1996, cand i-ar fi scris lui Constantinescu, amenintat fiind de pierderea postului de ambasador la Washington, pentru a-si exprima bucuria ca a scapat de “stafiile trecutului” si de “cancerul democratiei romanesti”. Soarta sa pare azi cu atat mai stranie cu cat au trecut doar doi ani de cand fostul sef al principalului partid de opozitie, candidat la presedintie, striga prin Ambasada Statelor Unite la Bucuresti de s-a auzit pana in Wikileaks: I am the number one in Romania today. I need a silver bullet! „

 9. Dl. Goe zice:

  Ideea lui Ponta pare una interesanta, dar are un mic defect de logica.
  Chiar daca Geoana este exclus din PSD, exista posibilitatea de a fi inlaturat de la sefia Senatului de catre Ponta ?!?
  E, tocmai aici e frumusetea, totul depinde de DEMISIA lui Geoana, iar demisia prin definitie este un act unilateral!
  Cu alte cuvinte Ponta tocmai s-a pus sub papucul lui Geoana, care, in calitate de presedinte al Senatului, poate lungi tragi-comedia pana la urmatoarele alegeri! Sau oricum suficient de mult ca imaginea lui Ponta sa ramana drept adevaratul Prostanac al PSD-ului.
  Si, la rece, de ce ar rata Geoana o astfel de sansa ?!?
  Unu, si-ar spala imaginea, doi, si-ar crea o imagine in jurul careia pot adrea nemultumitii din PSD si trei, ar avea argumente extrem de solide sa intre in UNPR dar nu la coada plutonului ci in fruntea lui.
  Pana una alta, daca regulamentul Senatului difera de Regulamentul Camerei Deputatilor, atunci totul este un mare fasss: Geoana face ce vrea.

 10. Dl. Goe zice:

  Mircea Mihaies, savuros pe EvZ: „În vociferarea derutată a pesedeilor şi-a susţinătorilor fanatici din televiziuni au fost uitate două lucruri importante. Primul: ideea eliminării lui Geoană din fruntea Senatului nu-i aparţine lui Ponta. E vorba de o idee primită (nu mai fac trimiterea bibliografică, pentru că oricum Victoraş nu l-a citit nici pe Flaubert). La originea ei nu s-au aflat pesediştii. Nu, la originea scandalului stă Crin Antonescu. Liberalul roşu s-a simţit vexat de vizita lui Geoană în SUA. Pe lângă motivaţii ce ţin de jocurile politice interne, probabil că în „Chucky” s-au reactivat handicapurile eternului repetent. Chiar şi cineva mai leneş decât el şi-ar putea imagina uimirea oficialilor americani uşor şocaţi că în timp ce englezeasca „neoficialului” Geoană a fost fără fisură, „prezidenţiabilul” Antonescu urma să apeleze la translator. Declaraţia din 31 octombrie a lui Ponta, citată de Mediafax, nu lasă loc vreunui dubiu: „Am văzut un comunicat al domnului Geoană că merge în America să reprezinte opoziţia. M-am interesat, înţeleg că domnia sa este în vacanţă, nu are un mandat al Senatului şi niciun mandat al opoziţiei. L-am întrebat şi pe Crin Antonescu, el este cel care a remarcat şi a fost în mod legitim deranjat.” (subl. mea., M. M.)” „O relatare de presă din 3 noiembrie completează scenariul: „Abia după ce Crin Antonescu s-a plâns că nu-i în regulă ca Geoană să meargă în SUA şi să pozeze în liderul opoziţiei, uzurpându-le astfel locul, Victor Ponta s-a dus la sediul PSD şi a ridicat problema.” Iată, deci, unde se află originea scandalului uriaş care ar putea să conţină sâmburele destrămării alianţei USL. Acest incident arată, o dată în plus, că ne aflăm în faţa unei construcţii debile, născută din voinţa de putere a doi politicieni pe care turnesolul involuntar Geoană i-a prezentat în întreaga lor goliciune morală: unul, Antonescu, e complexat şi ranchiunos, celălalt, Ponta, răzbunător şi imatur.”
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-un-adolescent-cu-tendinte-sinucigase-953724.html

 11. Sare'n Ochi zice:

  previzibil: BPN al PSD sustine excluderea lui Mircea Geoana din partid.
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-10694479-bpn-psd-decis-sustina-excluderea-lui-mircea-geoana-din-partid.htm
  ia Ponta se bate bucuros cu caramida in piept: „In PSD nu mai decid nici Vintu, nici Gusa, nici UNPR”

 12. Acidutzu zice:

  „Mi-am băgat dinţii în beregată şi nu-i mai scot (…) La următoarea şedinţă mai atac o dată şi.. mai atac o dată. Până îl rup!”, așa promitea Mitrea în 2008 vizavi de șeful PSD-ului de atunci, Mircea Geoană. Și nu s-a lăsat. Până la urmă colții lui Mitrea s-au înfipt unde trebuia, la jugulară, via Ponta. Atunci, Mitrea era supărat pe Geoană pentru faptul că nu îi dăduse funcția de vice al Senatului, scaun rezervat atunci pentru motanul Felix. După alegerile prezidențiale și sfârșitul „erei Geoană”, Mitrea s-a cocoțat din nou în vârful PSD, făcând acum parte din păpușarii de culise din Kiseleff-ului. Nici măcar în ziua de astăzi Mitrea nu vrea să îngroape securea războiului. Acesta l-a atacat marți seara, la TVR Info, pe liderul Senatului, Mircea Geoană. Mitrea a spus despre acesta că încearcă în continuare să se bage în seamă printr-o serie de acţiuni revoluţionare cu scopul de a se poziţiona pentru a recâştiga şefia partidului, adăugând însă că aceste încercări sunt fără rezultat.
  http://www.curentul.ro/2011/index.php/2011102064665/Politic/Mitrea-suparat-pe-Geoana-ca-vrea-sa-i-fure-revolutia-lui-Che-GhePonta.html

 13. noradamian zice:

  Seara bună, Sare şi prietenii blogului 🙂 păi s-au scârbit într-atât de ei înşişi că poate au decis să se lichideze ! E OK 😆

 14. NoKioara zice:

  Iata si dovada indepartarii de fatada dintre Paturiciu si Adormitul Neamului:
  http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-10696606-dinu-patriciu-politicile-stabilizare-ale-bnr-stranguleaza-cresterea-economica-romania-are-nevoie-crestere-10.htm
  Adica, in traducere: „Am foarte bune relatii si cu Crin si cu Adina. Una e politica, alta e prietenia”

 15. acuvio zice:

  Cu dialog domnul Mircea Geoană nu se lasă îndepărtat, nu vrea să părăsescă funcţia pentru care nu mai are sprijinul PSD, poate îi este dragă sintagma “al doilea om în stat”. Aşa că am ajuns la sintagma “soluţia stalinistă”. Este treaba PSD sau a domnului Victor Ponta să găsească soluţia democratică, elegantă, de catifea, necomentabilă, nestalinistă, să scape de această problemă reală numită Mircea Geoană.
  Personal sper să o găsească 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.