În fața lacătului pus pe ușa Comisiei de Integritate (sic!) a PSD (vorba unui comentator: “e o glumă, nu? Dacă PSD ar avea o Comisie de Integritate ar rămâne fără membri”) unde fusese chemat în lipsă se pare, Mircea Geoană exclamă: “Sunt absolut consternat de situatia creată. Am fost invitat la 14.15, am venit la 14.10 și am constatat că ședința deja se epuizase. Dl. Șova mi-a comunicat că este prea târziu și că nu mai poate să convoace colegii”. Comisia de integritate și arbitraj a PSD a decis duminică să propună excluderea din partid a lui Mircea Geoană pe motiv că acesta nu a acceptat să fie schimbat din funcția de președinte al Senatului cu colegul său Titus “Steel” Corlățean. Previzibil, din punctul meu de vedere, 43 de membri ai Comisiei au votat în favoarea excluderii lui Geoană, în timp ce restul de 5 doar s-au abținut. Mircea Geoană, care a ajuns la sediul PSD după ce ședința se încheiase (dac-o fi și ținut-o careva), a rămas “consternat” deși susține că a ajuns mai devreme decât fusese invitat. Ședința Comisiei a fost programată pentru ora 13.00 iar, potrivit convocării pe care susține că a primit-o Mircea Geoană, el ar fi fost așteptat la ora 14.15.
Era absolut previzibil că așa se va întâmpla. După cum afirmam, mai spre dimineața zilei de ieri (înainte de a se deplasa ex-prezidențiabilul PSD către locul execuției), Mircea Geoană s-a dus la Comisie chitit să-i pună pielea pe băț lui Victor Ponta. Numai că l-a tuns Cârlanul pe el… (parcă am asista la reluarea piesei “Un om mușcat de oaie” a lui Vasile Rebreanu). Execuția lui Mircea Geoană, făcută în stilul ședințelor de partid a anilor ’50, se face în beneficiul de imagine al lui Victor Ponta și al Partidului Social Democrat, Uniunea Social Liberală contează prea puțin. Ia să luăm la analiză coregrafia executată până acum de către protagoniști:
- Nu cu multă vreme în urmă, Crin Antonescu cică s-a răstit la binefăcătorul și nașul său Dinu Patriciu, iar mogulul s-a tras de-o parte mimând plauzibil supărarea și ofuscarea. De atâta supărare l-a pus pe Mircea Dinescu să scrie urât la gazetă despre Somnorosul Neamului și i-a mai tras o copită punându-și jurnaliștii pe urmele hărniciei acestuia, să-i monitorizeze ziua de muncă. Deci irconcilierea a fost atât de plauzibilă încât au circulat zvonuri că “să-ți fie rușine, Dinu Patriciu” s-a împăcat cu Traian Băsescu până într-acolo încât Diktatorul să-i ofere Mogulului funcția de premier atunci când se va hotărî să scape de Emil Boc.
- Ulterior, cică și Victor Ponta s-a răstit la Dan Voiculescu (a dat dovadă de fermitate) și, cu Antenele pleoștite, și acest mogul s-a retras într-un plan secund, lingându-și rănile lăsate de lipsa de nominalizări din partea USL și a firmituriștilor din partidulețul PC.
- Recent, amicul de SPA al lui Mircea Geoana, mogulul Vântu a fost retras de pe piață.
Ajunși aici, să tragem o linie și să adunăm, să vedem ce ne iese. Păi, ne iese că avem 3 (trei) moguli pe care nu-i mai regăsim în dreptul lui Victor Ponta, să-i imputăm legături dubioase cum putem să-i imputăm lui Mircea Geoană. Rezultă că și USL s-a detasat/debarasat/distanțat, nu mai are de a face cu mogulii (he-he-he!). Ia să ne aducem aminte de declarația lui Ponta cu privire la Geoană și „epoca” lui care a abundat „de moguli” șamd („Pe vremea lui Geoană, mogulii influenţau 100% deciziile PSD”).
- Când cu jocul de gleznă al lui Adrian Năstase și Ion Iliescu în problema Mircea Geoană (când părea că Nepotul și Bunicuța au făcut un pas înapoi, lăsându-l în off-side) Victor Ponta s-a încontrat și împotriva lor (la Năstase cu dosarele, la Iliescu că s-ar dori un Richelieu al PSD). Și, ca să arate că-i forțos, l-a executat pe Mircea Geoana în contumacie, în dulcele stil kaghebist atât de drag și cunoscut lui Ion Ilici Iliescu. De unde se vede că „burzuluiala” moșului în ce privește “cazul Geoană” a fost de formă, numai ca să-i țină în inactivitate pe susținătorii acestuia, să nu cumva luați de val să părăsească PSD până la excluderea Prostănacului. Mircea Geoană avea acest atu, al spargerii PSD, doar până la momentul excluderii. De azi e târziu, toată lumea care l-a susținut va băga capul în pământ ca și cum pe Mircea Geoană ar fost ridicat de către DNA (mai știi, acum că nu mai are sprijin și imunitate, poate că exact asta i se pregătește…).
- Nu în ultimul rând aș vrea să nu lăsați uitării declarația amicului lui Victor Ponta, Sebastian Ghiță (cel care-l poate chema la ordin să-i facă rating pe televizor pe aprigul Cârlan), cum că a găsit în scriptele Realitatea Media dovezi că Vântu a alimentat cu bani președinți de țară, de partid și prim-miniștri (așa că, Năstse, ciocu’ mic!).
- Și să nu uităm nici editorialul lui CeTuPeu în care-l laudă pe Victoraș că nu mai este pupinlătrăul lui Ion Iliescu (asta fiind un fel de doi dintr-o lovitură – numai așa Încruntatul Neamului a putut să scrie și despre obsesia lui: Băsescu și Boc)
Deci, una peste alta, de azi ne-am procopsit cu un PSD mai proaspăt, mai curat, mai fără moguli (cred că USL nu intră în calculele acestei execuții – peste tot în țară cele două partide, separat, ar câștiga mai multe voturi). Ne-am procopsit cu un Victor Ponta tare și vânos care pentru că a omorât atât balaurul mogulesc cu trei capete, cât și hidra cu două capete a vechiului partid, va putea sufla în trompețică și bate toba cât de tare vor dori obrăjorii săi cei imberbi. Cu un drum, Ion Iliescu s-a răzbunat și pe Prostănac și pe Arogant, pentru câtă durere i-au produs sufletului său sensibil – și tare mi-e teama că-și împlinește și visul de-a face praf PNL (‘r-ar al dracu’ de partid istoric și aproape monarhist, care ex-monarh îmi evită mie, la oră de vârf și în direct, mâna care l-a hrănit!).
Referințe și alte secnarii:
- Zice Dâncu pe TVRInfo: “Ponta se bate cu tablourile de pe pereți!”. Sociologul Vasile Dâncu, mebru PSD, spune că miza exclduerii lui Geoană este consolidarea autorității lui Victor Ponta în PSD. „Mircea Geoană era numai un pretext, era miza preşedinţiei lui Victor Ponta, cea mai importantă bătălie pentru el împotriva vechii oligarhii din partid, împotriva vechilor conducători care, în ultima vreme, au încercat aceeaşi fragmentare a puterii, pe care au făcut-o întotdeauna Ion Iliescu şi Adrian Năstase după aceea, încercând să-l determine pe Victor Ponta să dea înapoi, după ce împreună au hotărât să meargă cu această soluţie. Era deci bătălia cea mai importantă a lui Victor Ponta în acest moment, de aceea Geoană n-a avut nicio şansă”, a declarat Vasile Dâncu.
- Zice @Cetățean pe blogul Politeia: “L-au lucrat profesionist pe Geoană, l-au exclus în lipsă, cu complicitatea lui Șova, deși se știa că Geoană a fost chemat la 14.15, ședința a fost de la 13. Ce au votat acolo a fost floare la ureche. Mai departe să vedem ce se va întâmpla în forurile superioare de partid și apoi la Senat. Se va lăsa cu strigare la CCR, cu Geoană atacându-și partidul la CCR.Mortal.”
- Mircea Geoană către Titus Corlăţean: „Du-te, bă, şi fă-ţi o poză cu scaunul de preşedinte al Senatului”
- Roacada la care se referăUSL (Corlățean vs. Geoană) nu are absolut nimic de-a face cu decizia CCR la care se refera ei. CCR a decis pur și simplu, conform Constituției că partidul care a dat omul pentru șefia Senatului are dreptul să-i retragă acestuia sprijinul și totodată să propună un alt om în loc. Însă, atât demiterea șefului Senatului cât și instalarea celui nou în funcție poate fi făcută numai după votul din plen al senatorilor. Ca atare, nu numai că PSD nu poate să-l înlocuiască pe Mircea Geoană cu Titus Corlățean dar nu poate nici măcar să-l demită pe Mircea Geoană daca majoritatea senatorilor nu este de acord. Altfel, așa cum înteleg cei din USL Constituția (adică facultativ, pe sărite și conveniență), Victor Ponta ar putea oricând, la orice oră, să-l revoce pe cel președintele Senatului și în locul său să-l puna pe Felix, pe NUȘ (nu, că ăsta-i la tubulatură și nu-i senator) sau pe Cătălin Voicu, fără ca senatorii să aiba vreun cuvânt de spus.
- Un picuț de istorie. La finalul anului 2004 PSD intră în opoziție, dar nu înainte ca să obțină șefia celor două Camere prin votul unui partid intrat apoi la guvernare. În toamna lui 2005 coaliția majoritară își propune să obțină cele două posturi ocupate de dnii Năstase și Văcăroiu, și modifică regulamentele camerelor pentru a introduce o procedură de revocare a președinților acestora. Opoziția ripostează la Curtea Constituțională, care avea o majoritate de judecători numită pe vremea când se afla la putere. Curtea dă un set de decizii aiuritoare care declară neconstituționale prevederile privind inițierea procedurii de revocare a președinților camerelor. Judecătorii argumentează – fără temei – că se încalcă astfel principiul ”configurației politice rezultate din alegeri” (formularea nu există ca atare în Constituție), și mai spun acolo că doar grupul care a propus inițial președintele poate să solicite revocarea lui, și că el nu poate fi înlocuit decât cu un membru al aceluiași grup.
- @tot @Cetățean, pe Politeia: Decizia 62 a CCR din 2005: “Pentru aceste motive, propunerea de revocare, care poate duce la incetarea mandatului unui membru al Biroului permanent, nu poate apartine decat grupului care l-a propus. Curtea constata ca posibilitatea recunoscuta oricarui grup parlamentar de a face o astfel de cerere contravine imperativelor si exigentelor prevederilor constitutionale ale art. 64 alin. (2) coroborate cu cele ale alin. (5) al aceluiasi articol, care stabilesc ca “birourile permanente si comisiile parlamentare se alcatuiesc potrivit configuratiei politice a fiecarei Camere… “. Decizia 602 a CCR tot din 2005: “In ce priveste alegerea presedintilor Camerelor, birourilor permanente si a comisiilor parlamentare, Constitutia instituie principiul configuratiei politice, prin care se intelege compunerea politica a fiecarei Camere, rezultata din alegeri…. Din textele constitutionale rezulta ca presedintele Camerei Deputatilor are un statut juridic distinct de statutul celorlalti membri ai Biroului permanent…. In calitate de membru al Biroului permanent, in exercitarea functiei, Presedintele Camerei Deputatilor este neutru din punct de vedere politic, intrucat nu reprezinta pozitia politica si interesele unui partid politic, ci reprezinta Camera Deputatilor in integralitatea sa [aici au incurcat-o aia din PSD] Mare atentie: “De asemenea, Curtea Constitutionala retine ca, reglementarea revocarii presedintelui Camerei Deputatilor, nu poate contraveni principiului configuratiei politice, care, potrivit art.64 alin.(5) din Constitutie, sta la baza alcatuirii Biroului permanent. Din textul constitutional mentionat rezulta, fara echivoc, ca prin configuratia politica a fiecarei Camere se intelege compunerea acesteia rezultata din alegeri, pe baza proportiei pe care grupurile parlamentare o detin in totalul membrilor Camerei respective. In virtutea configuratiei politice izvorate din vointa corpului electoral se desemneaza si presedintele Camerei Deputatilor si al Senatului. Votul acordat presedintelui unei Camere este un vot politic care nu poate fi anulat decat in cazul in care grupul care l-a propus cere revocarea politica a acestuia sau, in cazul unei revocari ca sanctiune, cand acest grup sau o alta componenta a Camerei solicita inlocuirea din functie a presedintelui pentru savarsirea unor fapte care atrag raspunderea sa juridica. Aceasta inlocuire se poate face numai cu o persoana din acelasi grup parlamentar, care nu-si poate pierde dreptul la functia de presedinte, dobandit in virtutea rezultatelor obtinute in alegeri, respectandu-se principiul configuratiei politice“. Geoana a fost propus de grupul parlamentar, legal constituit la tribunal, PSD+PC. Numai acest grup poate cere inlocuirea sa si dreptul de a detine functia de presedinte al Senatului. Astazi, acel grup PSD+PC nu mai exista, fiind dizolvat prin semnarea si oficializarea juridica a USL J Geoana e betonat.
- PSD a dat afară singurul pesedist care a candidat şi cîştigat împotriva lui Iliescu. A dat afară un politician care, aşa prostănac cum e, a candidat de două ori împotriva lui Băsescu, o dată la Primăria Bucureştiului şi a doua oară la preşedinţie. A dat afară un fost preşedinte al partidului. Doar PNL a mai reuşit performanţa asta, excluzînd doi foşti preşedinţi ai partidului, pe Valeriu Stoica şi Theodor Stolojan. De cîţiva ani de zile, PSD şi PNL trăiesc un adevărat delir stalinist al epurărilor. Următorul executat va fi chiar Ponta. Şi unul din capetele de acuzare va fi chiar excluderea lui Geoană, chit că pe acuzatori îi doare în cur de Geoană.
- Adică Geoană era bun de președinte… dar e prost pentru partid?
- „O victorie a lui Ponta îi va face irelevanţi pe Iliescu şi Năstase în partid”. Retragerea sprijinului politic pentru Geoana este un cadou frumos pe care Ponta îl face actualei majorităţi.
- Dragnea: De ce vorbim de excluderea lui Geoana? „Dar de ce vorbim de excluderea lui Mircea Geoana? Comisia face un raport cu niste recomandari, va fi analizat in BPN si in CEx”, a mai spus Dragnea. El a mai mentionat ca in cazul unei sanctiuni privind excluderea acest lucru poate fi decis doar la nivelul CEx.
- Razboiul Prostanacilor: CUM il va revoca PSD pe Geoana? Plus „fake Versace” de la Nastase. Telenovela Geoană – cu titlul Războiul Prostănacilor – a mai difuzat un episod. Astăzi Comisia de Integritate a PSD a decis să propună excluderea lui Mircea Geoană din partid, fără participarea împricinatului la discuţii; Geoană pretinde că a fost convocat la 15 minute după începerea şedinţei şi când a ajuns decizia se luase deja. Hotărârea finală ar trebui să aparţină organizaţiei locale, dar să ne amintim că la Bucureşti Ponta a preluat conducerea de la Vanghelie, deci nu vom avea surprize. Însă obiectivul acestui circ este înlocuirea lui Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului. Bun, dar dacă omul nu se dă dus, adică nu-şi dă demisia?
- Deși sunt convins că toți pesediștii cu puțină știință de carte știu că nu pot să-l revoce din funcție pe Mircea Geoană, Ponta zice ca nu va renunta la demersul initiat in urma cu o saptamana si crede sincer ca sunt sanse mari ca Biroul Permanent al PSD sa reconfirme inlocuirea lui Geoana de la sefia Senatului. „Ponta nu va renunta pentru ca stie ca va fi privit ca omul de paie al lui Iliescu si Nastase. Nu va ceda in scandalul cu Geoana, are controlul Biroului Permanent National si cel mai probabil luni va forta revocarea lui Geoana de la sefia Senatului”.
- Geoană: Decizia CNAIM a PSD este nulă, neaudierea părţilor atrage nulitatea absolută a deciziei
- “Noua Comisie trebuia să analizeze sesizarea BPN în format de 9 membri, nu de 48 de membri. Astfel, statutul PSD prevede la art. 162 alin.(3): Comisia Naţională de Arbitraj şi Integritate Morală este alcătuită din 9 membri aleşi direct de Congres, câte unul pe fiecare din cele 8 regiuni de dezvoltare, propuşi de organizaţiile PSD constituite pe raza teritorială a acestora şi un membru propus de Preşedintele PSD. Având în vedere cele de mai sus, formula în care s-a întrunit Comisia Naţională de Arbitraj şi Integritate Morală, cu 48 de membri, este nestatutară”, susține Mircea Geoană.
- Viorel Hrebenciuc, vizită fulger în SUA. Motivul plecării este ţinut la secret. Combinagiul Hrebenciuc cauta, prin lobbiști, să aranjeze o vizită de mâna a 7-a pentru cei trei măscărici: Pontanache, Chiulangescu și Opărilă. Vrea să intre în gratiile lui Ponta făcându-le rost de o vizită – ca să arate că SUA îi “binecuvintează” și pe ei. Dacă au fost Vanghelie și Geoană la Washington, de ce să nu ajungă și ei? În declarația de azi a lui Geoană se dezvăluie ce hram poartă Hrebenciuc: ”S-au încercat canale laterale pentru o vizită Ponta-Antonescu în SUA, prin Hrebenciuc”.
- Ecuaţia puterii în PSD: A= Iliescu, Năstase, baroni PSD; B=Mircea Geoană; C=Victor Ponta, preşedintele legitim al PSD şi cel care ar trebui să aibă puterea. C are altă poziţie faţă de A şi B. Lui C nu îi place de B, vrea să-l schimbe şi vrea să-şi impună propria viziune asupra întregului A, despre B. A ştie că B este încă puternic, îl lasă în pace. Se orientează spre C. Deci, A va încerca să-l influenţeze pe C, astfel încât C, într-un final, să acţioneze împotriva intereselor şi ideilor proprii. A vrea ca C să-l lase în pace pe B. Dacă C cedează, A şi B, separat, sunt mai puternici decât C. În acest caz, deşi poate părea paradoxal, C n-are, de fapt, nicio putere şi e pe post de “interfaţă a puterii”. Dacă C nu va ceda, probabil va fi forţat să demisioneze. Un lucru e clar, pentru C încep vremuri grele.
- Năstase: Geoană ne-a demonstrat, din nou, că nu ne putem baza pe el
- Pentru că, este de-acum clar pentru toată lumea, în PSD a început o noapte polară a cuţitelor lungi, care se va încheia tragic fie pentru o tabără, fie pentru alta. Ponta şi-a dat seama că i se pregăteşte ceva de când Iliescu a declarat că Năstase ar fi un premier mai bun ca el şi de când Năstase a pus paie pe foc, afirmând că elevul lui cu profil titulesc mai are multe de învăţat. Simţind că îi fuge pământul şi funcţia de preş. de sub picioare, Ponta a lovit. A dat în Geoană ca să-i usture pe Iliescu şi Năstase. Ce va urma nu-i greu de ghicit: o luptă intestină, purtată cu toate mijloacele şi pe toate canalele, o luptă în care Victoraş trebuie să aibă mare grijă de copilotul din el dacă nu vrea să fie aruncat din mers, la primul viraj, de nişte şoferi care n-au condus cam de multişor, dar care ard de nerăbdare să bage partidul într-a cincea. Sincer, mi-aş dori ca duelul să fie câştigat de Ponta şi gaşca de derbedei cu care s-a înconjurat – Bănicioiu, Negoiţă, Şova etc. Dacă ar câştiga tandemul comunist de omenie-capitalist de cumetrie, adică Ion Iliescu-Adrian Năstase, mi-ar părea rău: în alegerile de la anul, stânga ar mai avea o şansă. Ţara însă n-ar mai avea niciuna.
- http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1/5226/8969418/1/mariana-negoita-mircea-geoana-razvan-lupica.jpg?width=400
- http://qibitz.blogspot.com/2011/11/pontaleon.html
Pingback: PSD ar vrea să fie mai alb, mai curat
Lenin a asasasinat familia imperiala, Stalin i-a minimalizat meritele lui Lenin si si-a ucis toti potentialii rivali, Hrusciov l-a demascat pe Stalin, Brejnev l-a mazilit pe Hrusciov (singurul lider sovietic de pana la Gorbaciov pe care nu l-a prins moartea ca lider), Cernenko si Andropov au fost efemeri la conducerea statului, Gorbaciov i-a „distrus” pe toti predecesorii sai, Eltin pe Gorbaciov, Putin baga la bulau tot ce misca impotriva lui.
Ziceam si eu…
🙂 e bine sa nu fii apropiatul lui Ion Ilici Ilescu.
Dacă Mircea Geoană e prostănac și merită scaunul de președinte al senatului cei care l-au votat și sprijinit când a candidat la președinție cum sunt ?
Dar cei care pierd șefia senatului ?
Doar întreb nu fac afirmații calomnioase.
🙂 intrebarea este de bun simt. ar trebui intrebati si cei 5 milioane de votanti ai lui Mircea Geoana cum se simt dupa ce cei PSD care i-a facut campanie si l-au considerat cel mai bun dintre ei acum l-au executat ca intr-o sedinta la dentist. cam acesta este respectul celor din PSD fata de propriul electorat. doar zic, nu calomniez 🙂
😆
E atâta de parşivă politika, încât mă întreb dacă nu-i un instrument inchizitorial sau sadic, folosit în relaţiile XXX dintre călăi şi victime…
N. Masocu
Ca sa vedeti cat este de parsiva si cum nici macar zicala corb la corb nu-si scoate ochii:
Deputatul Cristian Rizea (PSD) a fost dat pe mâna procurorilor de propriul frate, care-l acuză că, sfătuit de prietenul său, senatorul-avocat Dan Şova (PSD), i-a vândut abuziv toate proprietăţile. Deputatul PSD Cristian Rizea (42 de ani) nu a devalizat doar bugetul Agenţiei Naţionale pentru Sprijinirea Iniţiativei Tinerilor (ANSIT) cu peste un milion de euro, bani pe care acum îi plăteşte statul român. El este acuzat acum la Parchet şi de fratele şi de mama sa.
http://www.adevarul.ro/actualitate/Rizea-acuzat_ca_si-a_furat_fratele_intru_bunastarea_lui_Dan_Sova_0_590341339.html
ce hoti!
🙂 vezi ca mai exista o zicala: frate ca frate, dar branza-i pe bani.
bag seama ca Geoana este o nuca destul de tare, ori circul, pentru a fi mai credibil, trebuie prelungit. Iliescu se exprima impotriva lui Ponta si a deciziei de duminica. el considera ca „ar fi mai bine” daca Mircea Geoana ar ramane in partid si si-ar pastra postul de presedinte al Senatului. „Comisia a procedat gresit”, a subliniat el.
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-10692729-ion-iliescu-mai-bine-daca-geoana-ramane-partid-pastra-sefia-senatului.htm
numai Nastase sta cu fundul in doua luntri (ma rog, cu o buca mai relaxata, s-o poata retrage la timp). pe de o parte Adrian Nastase a precizat, inaintea sedintei, ca partidul va „merge mai departe cu incercarea de schimbare a lui Mircea Geoana cu Titus Corlatean”. „Este momentul in care unele chestiuni sa fie clarificate pentru ca altfel nu vom putea merge mai departe”, a adaugat acesta.
pe de alta, la el pe blog: „Geoana merita o sanctiune exemplara. Dar nu ca o forma de vendeta ” (dau link de pe HotNews, ca nu-i cazul sa va trimit sa va infectati pe la Adelu):
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-10691612-adrian-nastase-blog-geoana-merita-sanctiune-exemplara-dar-nu-forma-vendeta.htm
E circ. Carlanul in prostia sa scapa porumbelul pe gura: Haideti la PSD, la circoteca!
Victor Ponta, i-a invitat la „circoteca, la PSD” pe jurnalistii care insistau sa il intrebe referitor la demersurile privind revocarea lui Mircea Geoana din functia de presedinte al Senatului si excluderea acestuia din Partidul Social Democrat.
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-10693279-victor-ponta-referitor-cazul-geoana-haideti-psd-circoteca.htm
Presedintele Comisiei Juridice din Senatul Romaniei, Toni Grebla de la PSD, a declarat ca e posibila o reconciliere intre conducerea partidului si Mircea Geoana, dupa ce Comisia de Integritate a acestei formatiuni a decis excluderea acestuia din partid.
http://www.ziare.com/geoana/presedinte-senat/toni-grebla-exista-cale-de-impacare-cu-geoana-decizia-de-excludere-nu-e-decizie-1133556
In opinia sa, cele doua parti vor trebui sa discute in urmatoarele doua saptamani, pana cand Comitetul Executiv al PSD decide excluderea sa din partid. Adica, sa va traduc: isi vor scoate scheletii din dulap si-i vor face para-para. Cel;care are mai multi scheleti de decontat, va fi pierdantul „discutiei” care este, de fapt, o „negociere”. „Am fost, sunt si voi ramane omul negocierilor, al discutiilor si al dezbaterilor. Doua saptamani e timp suficient ca domnul Geoana sa-si precizeze foarte clar pozitia, sa existe o redobandire a increderii si sa fie gasita o solutie inteleapta (…)nu e vorba de concesii, cat sa aiba o discutie barbateasca, serioasa, sincera, pentru a clarifica lucrurile si a vedea ce e de facut”, a mai afirmat senatorul PSD.
Ai! S-a pronuntat care este VanGelie: Vicepresedintele PSD, Marian Vanghelie, a spus ca decizia de excludere a lui Geoana a fost “o executie stalinista” si ca aceasta eroare poate fi reparata in forurile superioare ale partidului.
http://www.ziare.com/geoana/psd/excluderea-lui-geoana-discutata-in-bpn-al-psd-iliescu-se-opune-1133584
Asta va citeste blogul 🙂
🙂
multumesc pentru legatura la subiect. sa vedem cine ce mai zice – sa ne putem da seama daca se joaca teatru sau au deschis fara sa vrea Cutia Pandorei si-acum nu mai stiu cum s-o tranteasca la loc…
Si Tapalaga pe HotNews scrie despre un scenariu cam ca aici pe blog. Cu cateva nuante interesante.
Zice: „Pentru Victor Ponta, miza excluderii lui Mircea Geoana din partid este recuperarea autoritatii de lider PSD, subminate metodic de Adrian Nastase si Ion Iliescu. Prin demonstratia sa cam irationala de forta, acest lider politic de 39 de ani, socotit de multi cam imatur pentru o responsabilitate si aspiratii politice atat de mari, vrea sa arate cine e seful. Opunandu-se explicit lui Ponta, Nastase si Iliescu l-au ajutat de fapt, constienti sau nu, deliberat sau nu, sa para mai puternic decat e, sa obtina in sfarsit ceea ce n-a avut niciodata: o imagine de lider autonom, apt sa-i infrunte pe Imparatii partidului.” „Altfel spus, adevaratul razboi dus in aceste zile de Victor Ponta ar fi unul de eliberare, dar nu neaparat de Geoana, ci mai degraba de imaginea de lider necopt, de carlan cum i-ar zice Iliescu sau de impulsiv cum a remarcat Nastase, manevrat de catre cei doi lideri de facto ai PSD.” Numai ca: „Toate bune si frumoase pana aici, numai ca Victor Ponta si-a inceput actele de vitejie cu cel mai prapadit lup din haita, cum bine observa, in tihna unei duminici, colegul Vlad Mixich. Lupii vaneaza mereu in grup, rareori singuri. Cel mai slab dintre ei, decazutul speciei, sta pandit mereu de pericolul de a fi devorat, la propriu, de partenerii de vanatoare, intr-un act salbatic de canibalism. Or, tocmai cu muribunzii a ales capetenia haitei sa-i masoare fortele.”
Parca avea comentatorul @Dura Lex un material despre indivizii alfa si omega in care spunea atat despre Geoana, cat si despre Ponta ca in fapt sunt ultimii din haita – asa ca nu este de mirare ca Ponta si Geoana se sfasie intre ei, altfel ar sfarsi sfasiati de ceilalti. Fiecare dintre ei incearca sa-si mai prelungeasca viata in haitic, se pare.
Si este interesanta analiza d-lui Tapalaga despre teama de neant a lui Geoana si posibila sa racolare de catre actuala putere. „Daca astazi ar pierde cu adevarat functia de la Senat n-ar mai fi nimic ca politician. Ar ramane pe drumuri. Exista, asadar, o baza pentru speculatia conform careia puterea l-a racolat pe Geoana exploatandu-i aceasta mare slabiciune: teama de neant. Prin urmare, de ce nu l-am crede totusi pe Victor Ponta ca Geoana a tradat iarasi din oportunism, la fel ca in 1996, cand i-ar fi scris lui Constantinescu, amenintat fiind de pierderea postului de ambasador la Washington, pentru a-si exprima bucuria ca a scapat de “stafiile trecutului” si de “cancerul democratiei romanesti”. Soarta sa pare azi cu atat mai stranie cu cat au trecut doar doi ani de cand fostul sef al principalului partid de opozitie, candidat la presedintie, striga prin Ambasada Statelor Unite la Bucuresti de s-a auzit pana in Wikileaks: I am the number one in Romania today. I need a silver bullet! „
Ideea lui Ponta pare una interesanta, dar are un mic defect de logica.
Chiar daca Geoana este exclus din PSD, exista posibilitatea de a fi inlaturat de la sefia Senatului de catre Ponta ?!?
E, tocmai aici e frumusetea, totul depinde de DEMISIA lui Geoana, iar demisia prin definitie este un act unilateral!
Cu alte cuvinte Ponta tocmai s-a pus sub papucul lui Geoana, care, in calitate de presedinte al Senatului, poate lungi tragi-comedia pana la urmatoarele alegeri! Sau oricum suficient de mult ca imaginea lui Ponta sa ramana drept adevaratul Prostanac al PSD-ului.
Si, la rece, de ce ar rata Geoana o astfel de sansa ?!?
Unu, si-ar spala imaginea, doi, si-ar crea o imagine in jurul careia pot adrea nemultumitii din PSD si trei, ar avea argumente extrem de solide sa intre in UNPR dar nu la coada plutonului ci in fruntea lui.
Pana una alta, daca regulamentul Senatului difera de Regulamentul Camerei Deputatilor, atunci totul este un mare fasss: Geoana face ce vrea.
Mircea Mihaies, savuros pe EvZ: „În vociferarea derutată a pesedeilor şi-a susţinătorilor fanatici din televiziuni au fost uitate două lucruri importante. Primul: ideea eliminării lui Geoană din fruntea Senatului nu-i aparţine lui Ponta. E vorba de o idee primită (nu mai fac trimiterea bibliografică, pentru că oricum Victoraş nu l-a citit nici pe Flaubert). La originea ei nu s-au aflat pesediştii. Nu, la originea scandalului stă Crin Antonescu. Liberalul roşu s-a simţit vexat de vizita lui Geoană în SUA. Pe lângă motivaţii ce ţin de jocurile politice interne, probabil că în „Chucky” s-au reactivat handicapurile eternului repetent. Chiar şi cineva mai leneş decât el şi-ar putea imagina uimirea oficialilor americani uşor şocaţi că în timp ce englezeasca „neoficialului” Geoană a fost fără fisură, „prezidenţiabilul” Antonescu urma să apeleze la translator. Declaraţia din 31 octombrie a lui Ponta, citată de Mediafax, nu lasă loc vreunui dubiu: „Am văzut un comunicat al domnului Geoană că merge în America să reprezinte opoziţia. M-am interesat, înţeleg că domnia sa este în vacanţă, nu are un mandat al Senatului şi niciun mandat al opoziţiei. L-am întrebat şi pe Crin Antonescu, el este cel care a remarcat şi a fost în mod legitim deranjat.” (subl. mea., M. M.)” „O relatare de presă din 3 noiembrie completează scenariul: „Abia după ce Crin Antonescu s-a plâns că nu-i în regulă ca Geoană să meargă în SUA şi să pozeze în liderul opoziţiei, uzurpându-le astfel locul, Victor Ponta s-a dus la sediul PSD şi a ridicat problema.” Iată, deci, unde se află originea scandalului uriaş care ar putea să conţină sâmburele destrămării alianţei USL. Acest incident arată, o dată în plus, că ne aflăm în faţa unei construcţii debile, născută din voinţa de putere a doi politicieni pe care turnesolul involuntar Geoană i-a prezentat în întreaga lor goliciune morală: unul, Antonescu, e complexat şi ranchiunos, celălalt, Ponta, răzbunător şi imatur.”
http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-un-adolescent-cu-tendinte-sinucigase-953724.html
previzibil: BPN al PSD sustine excluderea lui Mircea Geoana din partid.
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-10694479-bpn-psd-decis-sustina-excluderea-lui-mircea-geoana-din-partid.htm
ia Ponta se bate bucuros cu caramida in piept: „In PSD nu mai decid nici Vintu, nici Gusa, nici UNPR”
Deci Ponta a descoperit ca la alegerile din 2008, pe linga buletinele de vot cu candidati mai era un buletin de vot care zicea cam asa: „Nu-i asa ca votati la presedintia Senatului unul din PSD?” Zice idiotul: “Reamintesc ca functia de la Senat a fost castigata de PSD prin votul alegatorilor”.
le-a trecut. de pe tvrinfo: PSD renunta la inlocuirea lui Geoana de la presedintia senatului. Vor discuta dupa CEx! normal au primit o explicatie legala:
http://www.ziare.com/geoana/presedinte-senat/biroul-permanent-al-senatului-impiedica-eforturile-psd-de-a-l-da-jos-pe-geoana-1133672
„Mi-am băgat dinţii în beregată şi nu-i mai scot (…) La următoarea şedinţă mai atac o dată şi.. mai atac o dată. Până îl rup!”, așa promitea Mitrea în 2008 vizavi de șeful PSD-ului de atunci, Mircea Geoană. Și nu s-a lăsat. Până la urmă colții lui Mitrea s-au înfipt unde trebuia, la jugulară, via Ponta. Atunci, Mitrea era supărat pe Geoană pentru faptul că nu îi dăduse funcția de vice al Senatului, scaun rezervat atunci pentru motanul Felix. După alegerile prezidențiale și sfârșitul „erei Geoană”, Mitrea s-a cocoțat din nou în vârful PSD, făcând acum parte din păpușarii de culise din Kiseleff-ului. Nici măcar în ziua de astăzi Mitrea nu vrea să îngroape securea războiului. Acesta l-a atacat marți seara, la TVR Info, pe liderul Senatului, Mircea Geoană. Mitrea a spus despre acesta că încearcă în continuare să se bage în seamă printr-o serie de acţiuni revoluţionare cu scopul de a se poziţiona pentru a recâştiga şefia partidului, adăugând însă că aceste încercări sunt fără rezultat.
http://www.curentul.ro/2011/index.php/2011102064665/Politic/Mitrea-suparat-pe-Geoana-ca-vrea-sa-i-fure-revolutia-lui-Che-GhePonta.html
Seara bună, Sare şi prietenii blogului 🙂 păi s-au scârbit într-atât de ei înşişi că poate au decis să se lichideze ! E OK 😆
Seara buna, Nora!
🙂 ar fi mai mult decat extraordinar daca s-au hotarat sa se sinucida.
Iata si dovada indepartarii de fatada dintre Paturiciu si Adormitul Neamului:
http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-10696606-dinu-patriciu-politicile-stabilizare-ale-bnr-stranguleaza-cresterea-economica-romania-are-nevoie-crestere-10.htm
Adica, in traducere: „Am foarte bune relatii si cu Crin si cu Adina. Una e politica, alta e prietenia”
Cu dialog domnul Mircea Geoană nu se lasă îndepărtat, nu vrea să părăsescă funcţia pentru care nu mai are sprijinul PSD, poate îi este dragă sintagma “al doilea om în stat”. Aşa că am ajuns la sintagma “soluţia stalinistă”. Este treaba PSD sau a domnului Victor Ponta să găsească soluţia democratică, elegantă, de catifea, necomentabilă, nestalinistă, să scape de această problemă reală numită Mircea Geoană.
Personal sper să o găsească 🙂