Un nou scandal erodează imaginea PDL Cluj: Sorin Apostu în ancheta Direcției Naționale Anticorupție

Încă o lovitură  năpraznică dată imaginii PDL Cluj: Sorin Apostu, primarul municipiului Cluj-Napoca și președintele organizației locale a partidului de guvernământ, a fost reținut pentru 24 de ore (conform CityNews.ro), fiind luat de la el de acasă azi dimineață la ora 10 – Gazeta de Cluj. În jurul orei 8, cinci persoane au escaladat gardul casei lui Sorin Apostu şi au intrat în curte, relateaza OradeCluj.ro. Ies la iveală detalii despre ce s-a întâmplat în cursul dimineţii. “În jurul orei 9, l-am văzut pe domnul primar întorcându-se acasă. L-am şi salutat”, a declarat un vecin pentru OradeCluj.ro. La acea oră, echipa de anchetatori se afla deja în casa lui Apostu.

Procurorii DNA Cluj au descins la ora 8.45 și la Primăria Cluj-Napoca. Procurorii au depus o cerere la registratura Primăriei prin care au solicitat o serie de documente despre licitațiile organizate de municipalitate. Deocamdată nu se știe ce fel de acte sunt solicitate, deși potrivit unor surse judiciare citate de StirideCluj.ro și TVR Info, verificările procurorilor vizează licitația privind atribuirea contractului de salubritate.

Procurorii de la DNA cercetează documente emise de către Primăria Cluj în biroul șefului oficiului juridic al Primăriei Cluj Aurora Țărmure . Conferința de presă care trebuia ținuta astăzi de către primarul Sorin Apostu a fost ținuta de catre viceprimarul Laszlo Attila – a confirmat că procurorii DNA sunt în sediul primăriei și că a fost chemat în acestă dimineață la ora 8 să țina conferința in locul primarului. „Au venit dimineață procurorii, dar nu a fost vorba despre nicio percheziție, fiind numai o solicitare de documente. Nu au primit încă nici un act și pe parcursul zilei vom reveni cu clarificări în privința solicitărilor făcute de procurori”, a declarat viceprimarul Laszlo Attila – Stiri de Cluj.

„În această dimineață am primit o cerere de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justitie (DNA – n.m.) prin care se solicită o serie de documente oficiale din cadrul Primăriei. Direcțiile din Primărie care gestionează aceste doumente, fie că sunt contracte sau alte acte, sunt în aceste momente pregătite să furnizeze toate documentele solicitate. Se vor trimite în cel mai scurt timp către solicitant”, a declarat pentru CityNews.ro Oana Buzatu, purtător de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.

Viceprimarul Radu Moisin a fost chemat din concediu pentru a fi de față la cercetări. Conforma Gazeta de Cluj, “se știe prea bine că viceprimarul Moisin este responsabil cu toate licitațiile majore ale primăriei”. Întrebat de OradeCluj.ro cine preia atribuţiile lui Sorin Apostu în eventualitatea reţinerii sale, viceprimarul Radu Moisin a declarat: “E o ipoteză şocantă, sper să nu se întâmple niciodată. Din câte ştiu, mandatul de primar poate fi suspendat doar după arestarea preventivă”.

Biroul de presă al DNA a refuzat să dea orice informaţie cu privire la acţiunea de la Primăria clujeană – CityNews. Conform Gazeta de Cluj: „Nu putem comenta despre prezența procurorilor DNA acolo și nu stiu dacă se va emite o poziție oficială în viitorul apropiat”, au declarat oficialii instituției. Dacă în cazul arestării lui Radu Bica, DNA a emis un comunicat la scurt timp, în acest caz, reprezentanții DNA sunt rezervați. „În situația despre care îmi spuneți a fost altceva. Acum datele pe care le solicitați sunt secrete”, au mai spus purtatorii de cuvânt ai DNA. Conform Hotnews, ”Până în acest moment (ora 13,00 – n.m.) nu există nici o persoană reținută”, a declarat Livia Săplăcan, purtător de cuvânt al DNA. În schimb, cu OradeCluj.ro, sursele judiciare au fost mai vorbărețe și au declarat că acţiunea de la Primărie este legată de dosarul în care este cercetat vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Radu Bica, arestat săptămâna trecută, la solicitarea DNA. “Toate probele în cazul Bica sunt circumstanţiale. Dosarul mare vizează pe altcineva. Probabil vom vedea azi la ştiri despre cine e vorba”, au declarat surse judiciare, care doresc să rămână anonime.

Casa primarului a fost percheziționată de procurori, în prezența primarului, transmit CityNews.ro și Ora de Cluj. La ora 13,27, conform Gazeta de Cluj, primarul Sorin Apostu a ieșit singur din casă. Informația a fost confirmată și de OradeCluj.ro: „Sorin Apostu a ieşit singur din casă, purtând sub braţ o pungă cu dosare. El a declarat că este supus unei cercetări a DNA. Apoi s-a urcat în maşina personală, alături de un procuror, şi a plecat. În Loganul parcat în faţa casei au urcat ceilalţi membri ai echipei de anchetă. Conform CityNews, primarul a ieșit însoțit de două persoane și a fost dus la sediul DNA, având mandat de reţinere pentru 24 de ore”). Sorin Apostu s-a îndreptat către sediul DNA la volanul propriei maşini, un jeep gri metalizat, dar in dreapta lui era un achetator (CityNews). Conform Gazeta de Cluj ar fi declarat că este vorba despre o cercetare a DNA, apoi a plecat la Primărie unde pentru a prezenta procurorilor DNA hârtii și acte, fapt confirmat si de CityNews: “13:45 Apostu a sosit în urmă cu câteva minute la sediul Primăriei şi a intrat în birou”. Un reporter al OradeCluj.ro a surprins momentul în care, după ce Sorin Apostu plecase de acasă spre Primărie, procurorii au ieșit din casa acestuia cu câțiva saci plini cu documente (Vezi aici fotografia).

Conform informațiilor Gazeta de Cluj: din câte se pare, directorul Rosal Sergiu Hosu a părăsit biroul în care se fac cercetările în jurul orei 10. Una dintre cele mai mari licitații câștigate de Rosal în această perioadă este cea legată de administrarea spațiilor verzi, licitație contestată de către patronul clubului U Cluj, Florian Walter, proprietatul firmei Romprest.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei, Oana Buzatu, a confirmat că procurorii cercetează “un dosar” în biroul primarului Apostu. Ea n-a putut spune despre ce dosar e vorba, precizând doar că “nu are legătură cu niciunul dintre cei doi viceprimari”. “Mai multe direcţii din Primărie lucrează pentru a furniza actele cerute. Deocamdată, nu ştim nici noi mai multe”, a explicat Oana Buzatu. Angajaţii Primăriei continuă să transporte braţe de dosare în birourile ocupate de procurori, dar încearcă să le ducă pe la intrarea unde nu aşteaptă jurnaliştii. Conform CityNews: „Înalta Curte a cerut verificarea biroului primarului în prezenţa lui şi asta se întâmplă în aceste momente. Ceea ce putem să vă spunem sigur este că informaţii privitoare la aceste verficări se pot obţine de la Parchet. Într-adevăr este vorba de un dosar, dar nu vă putem da mai multe informaţii. Aceste verificări nu vizează viceprimarii municipiului, dar nu pot să vă spun exact care persoane sunt vizate”, a declarat Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.

Conform stiridecluj.ro, procurorii DNA au început, la ora 14,57 percheziția la sediul biroului de avocatură al avocatei Monica Apostu, soția primarului Sorin Apostu. Conform OradeCluj, uşa de la cabinetul de avocat al soţiei lui Sorin Apostu este sigilată. În faţa uşii ar fi postat un paznic. Conform CityNews: la biroul de avocatură al soţiei lui Apostu, când ziariştii au întrebat de Monica Apostu li s-a închis uşa în nas, însă avocatul Anatol Pânzaru a fost văzut intrând în birou. Avocatul Anatol Pânzaru este şi avocatul lui Radu Bica, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, cercetat pentru luare de mită. Aceeaşi maşină care a fost văzută dimineaţă în faţa casei lui Apostu se află în faţa biroului Monicăi Apostu. La ora 15:10, procurorul şef al DNA Cluj, Elena Botezan, a ieşit din biroul Monicăi Apostu. Aceasta nu a vrut să declare nimic. „Nu ştiu ce să vă spun. Ancheta este încă în derulare”, a pus Botezan după ce a fost întrebată dacă DNA va trimite o informare oficială cu referire la acest caz. Botezan a mai lăsat de înţeles că ancheta care îl priveşte pe Apostu are legătură şi cu cazul Bica (ca și sursele judiciare invocate de către OradeCluj). În același timp, conform OradeCluj, doi reprezentanţi ai Parchetului au fost postaţi în faţa intrării de la biroul primarului (foto).

Scenarii pe marginea subiectului:

 • DNA a descins la Primăria Cluj-Napoca şi în casa primarului Sorin Apostu, căutând dovezi pentru o presupusă trucare a licitaţiei pentru servicii de salubritate în urbea clujeană. Nu este primul primar PDL anchetat (unul, cel de la Râmnicu-Vâlcea, a fost şi condamnat), dar nu este orice primar. Clujul este oraşul premierului Boc, iar Apostu este urmaşul acestuia la primărie. Primarul are o imagine bună şi şanse mari de realegere, lucru rar pentru PDL în acest moment. Dacă Apostu va fi pus sub investigaţie va fi o lovitură politică şi de imagine foarte puternică pentru partidul preşedintelui. Dacă totul e serios, e o lovitură puternică pentru conspiraţia care spune că DNA este sub controlul preşedintelui. Dar e serios? E o întrebare la care timpul ne va da un răspuns, acum putem doar să speculăm. Scenariul optimist este că DNA pur şi simplu îşi face treaba, l-a găsit pe Apostu. Scenariul pragmatic (nu-mi aparţine, tocmai l-am auzit la un cunoscut jurnalist, în pauza unei dezbateri despre reforma justiţiei, vezi primul anunţ de aici) spune că urmează anchetarea unui personaj de acelaşi calibru din tabăra cealaltă, DNA încercând să menţină un “echilibru politic” în investigaţiile sale. Scenariu conspiraţionist pro-Băsescu spune că DNA se pregăteşte de schimbarea de putere şi se pune bine cu opoziţia. Iar scenariul conspiraţionist anti-Băsescu este că totul e o cacealma pentru a da impresia că DNA lucrează. Ce scenariu vi se pare mai aproape de realitate?
 • de asemenea, il felicit pe aceasta cale pe presedintele romuniei pentru initziativa lui clarvazatoare d’a transforma pedeu’, actualu’ pedele, ‘ntr’un partid al primarilor fosti, actuali si viitori cercetatz penal!
 • Cind Presedintele CJ Arges a primit vestea ca va fi retinut, iar tipul e unul dintre cei mai mari barosani ai PSD, a lesinat ca o diva de telenovela. Iar doctorul Bradisteanu PSD a sarit imediat la presa cu inima in pioneze a pacientului! Emotionat, intregul PSD s-a strins la Pitesti sa faca zid in fata “agresiunii politice” a procurorilor!!! Ati mai auzit ceva de Nicolescu?! Cei pagubiti tot noi am ramas, cu un plus pentru mine, fiindca CNA m-a amendat, n-aveam voie sa vorbesc despre Mahar! Astazi, unul dintre prietenii Premierului Boc, impreuna cu sotia lui, sint anchetati dur de catre procurori, cu perchezitii acasa si la cabinetul avocatesc al d-nei Apostu! Au lipsit doar mascatii! Ma indoiesc ca DNAul nu are probe solide, altfel, pentru acest circ ar plati scump. Unde e zidul PDL? Unde sint urlatorii din presa care sa-l acuze pe Basescu de dictatura?! Unde e Boc?! Imi doresc ca niciunul dintre cei mentionati sa nu faca vreun gest. Ba chiar cred ca, Emil Boc va da o declaratie plata si atit! Astept sa vad, e un test greu! Avem mare nevoie de putina normalitate!
 • Sorin Apostu NU este INCA retinut! Despre cuvinte. Presa s-a jucat azi cu cuvintele mai abitir decat o fac copiii in curtea scolii. Nu stiu ce va fi la noapte. Acum insa, cand scriu, unele ziare ii dau pe sotii Apostu ca retinuti pentru 24 de ore. Ei nu sunt inca retinuti, este posibil sa fie. Sau este posibil sa fie eliberati in cateva ore. Dar e pacat ca jurnalistii nu stiu sa aplice in ceea ce-i priveste mandatul de abtinere.
 • KIAT SRL a căpătat notorietate la nivel naţional după ce câteva ziare centrale au afirmat că una din acţionarele firmei, Liliana Călin, ar fi o apropiată a premierului Emil Boc. KIAT SRL a mai făcut afaceri benefice cu Primăria Cluj Napoca. În 2008, societatea a primit, prin încredinţare directă, lucrările de reabilitare a celui mai important bulevard din Cluj Napoca, Bulevardul Dorobanţilor. Cu acel prilej, consilierii locali au vociferat că, deşi este criză, societatea KIAT lucrează cu un preţ foarte mare, un milion de euro pentru 1,2 kilometri de drum.
Acest articol a fost publicat în Procurorul cu toporul și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

47 de răspunsuri la Un nou scandal erodează imaginea PDL Cluj: Sorin Apostu în ancheta Direcției Naționale Anticorupție

 1. Sare'n Ochi zice:

  Avocata Monica Apostu a ajus la sediul DNA pentru declaratii.

 2. mar zice:

  Buna,
  Primarul este retinut sau nu? Ptr. ca informatiile sunt contradictorii.

  • Sare'n Ochi zice:

   deocamdata nu.
   Gazeta de Cluj sustine ca: In cazul in care primarul Sorin Apostu si sotia acestuia, Monica Apostu vor fi adusi in fata Curtii de Apel cu propunere de arestare preventiva, cererea de arestare va fi judecata aleatoriu de catre unul dintre judecatorii Ioana Morar, Monica Rodina sau Delia Purice. Intamplator sau nu,judecatorul Monica Rodina a fost cea care a suspendat procesul patronului de la ACI si a cerut Curtii Europene de Justitie de la Luxemburg explicatii in dosarul in care Gicu Gansca şi Rares Nilas au fost acuzati de manipularea pietei de capital, Delia Purice a participat in dosarul omului de afaceri Arpad Paszkany si este judecatorul care in urma cu o saptamana a admis cererea DNA-ului de arestare preventiva a viceprimarului Radu Bica.
   Conform CityNews: Primarul Sorin Apostu a părăsit în această clipă sediul Primăriei. (ora 16,00)
   Conform OradeCluj: Primarul Sorin Apostu a ieşit din birou însoţit de procurori. N-a făcut nici o declaraţie. În biroul său a rămas o parte a echipei de anchetă.

 3. Sare'n Ochi zice:

  Conform Gazeta de Cluj: Pe unul dintre dosarele pe care le aveau procurorii sub brat era scris mare „Electrogrup”
  Electrogrup a fost desemnata castigatoarea licitatiei pentru inchirierea a 300 de camere video de supraveghere ce vor fi amplasate in Cluj. Asta dupa ce, initial, firma clujeana a imprumutat cu titlu gratuit 25 de camere, in cadrul unui proiect pilot. La licitatia castigata de Electrogrup, caietul de sarcini prevedea ca firma castigatoare sa mai fi derulat astfel de proiecte in ultimii trei ani.

 4. Sare'n Ochi zice:

  16:10 Procurorii care au verificat birourile au luat o parte din dosare şi aşteaptă în curtea Primăriei să fie preluaţi. Aceştia au refuzat să facă orice declaraţii. (CityNews)
  16.13. Sorin Apostu a ajuns la sediul DNA Cluj. (OradeCluj)
  Primarul Sorin Apostu a fost retinut si dus la DNA pentru audieri. Edilul a intrat in curtea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in jurul orei 16.10. (StirideCluj)

 5. Sare'n Ochi zice:

  16:10 Procurorii care au verificat birourile au luat o parte din dosare şi aşteaptă în curtea Primăriei să fie preluaţi. Aceştia au refuzat să facă orice declaraţii. (CityNews)

 6. Nae Camionagiul zice:

  Pe HotNews scrie: Clujul este scena unei investigatii a procurorilor ce ar putea avea implicatii majore asupra vietii politice din oras: Procurorii DNA au descins miercuri dimineata la Primaria Cluj, apoi acasa la primarul Sorin Apostu si la cabinetul de avocat al sotiei sale, Monica Apostu. Procurorii au ridicat saci intregi de documente, iar acum sotii Apostu sint la DNA. In contextul in care Sorin Apostu este seful PDL Cluj-Napoca si vice-presedinte al PDL Cluj. El este vazut ca un apropiat al premierului Emil Boc, cel care a si girat campania electorala a lui Apostu. In presa din Cluj circula mai multe scenarii in legatura cu motivul descinderii DNA, fiind privilegiata varianta investigarii unui contract major din bani publici. Ancheta DNA vine la mai putin de o saptamina dupa ce procurorii l-au retinut pe un alt personaj important din PDL Cluj, vice-presedintele Consiliului Judetean Radu Bica, pentru suspiciunea de a fi trucat o licitatie.
  Nu ai vrea sa citesti „comentariile”. S-au dezlantuit postacii USL asupra omului de zici ca-i ultimul borfas. Multa ura au adunat uslinosii astia – nici macar nu asteapta rezultatul anchetei si dau verdicte. Astia traiesc intr-o continua lupta de clasa. Cine nu-i cu ei, e impotriva lor. Greata eterna!

 7. Sare'n Ochi zice:

  Procurorii care au ajuns azi dimineata la Primarie au prezentat legitimatii de la Parchetul de pe langa ICCJ si DNA Cluj. De aici reiese faptul ca este o ancheta comuna a celor doua institutii, iar competenta Parchetului de pe langa ICCJ poate fi explicata doar prin faptul ca in acest dosar este implicata si o persoana de rang inalt, gen deputat, senator sau ministru. In continuare Sorin Apostu da explicatii la sediul DNA. (Gazeta de Cluj)

 8. Sare'n Ochi zice:

  17:14 Aşa cum citynews.ro a anunţat în exclusivitate, s-a emis mandat de reţinere pentru 24 de ore pe numele lui Apostu.
  Conform unor surse, sustine Gazeta de Cluj, avocatul primarului Sorin Apostu ar putea fi Gheorghita Mateut, cel care i-a aparat si pe Dinu Patriciu, Gigi Becali, sau Calin Mitica.

 9. Sare'n Ochi zice:

  OradeCluj.ro: 17.17. În sediul DNA a intrat avocatul Gheorghiţă Mateuţ, care a declarat că-i va reprezenta pe ambii soţi Apostu. El este unul dintre cei trei avocaţi care îl apără şi pe vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Radu Bica, arestat săptămâna trecută.

 10. Never More zice:

  Lasa ca si pe Ghita Funar la vremea lui l-au saltat cu politistii si l-au stationat la arest si tot si-a dus mandatul pana la capat. Si nici dracu’ n-a mai auzit de vreun dosar penal de-al lui. Mai mult, i-au pus nevasta mahar la Curtea de Conturi. Halal!

 11. Sare'n Ochi zice:

  Conform unor informatii judiciare, in retinerea primarului Sorin Apostu sunt implicati si reprezentantii societatii clujene Electrogrup. Conform acelorasi surse procurorii DNA Cluj au trecut si pe la sediul Electrogrup. Societatea clujeana are contracte cu municipalitatea pentru iluminatul public si pentru camerele de luat vederi din oras. De asemenea, cei de la Electrogrup, in asociere cu Sc Kiat Sa au contestat o licitatie in faloare de circa 4 milioane de euro pentru restaurarea centrului Parcului Municipal Central. (Gazeta de Cluj)
  Soţii Apostu au fost reţinuţi pentru 24 de ore. La sediul DNA a sosit şi avocatul Gheorghiţă Mateuţ, care îi va reprezenta pe cei doi. „Odată ce este vorba de percheziţii, a început urmărirea penală. Deocamdată cei doi soţi dau declaraţii”, a declarat Mateuţ. Acesta a mai spus că deocamdată nu poate să spună dacă dosarul soţilor Apostu are vreo legătură cu cel al lui Radu Bica. (CityNews.ro)
  Potrivit declaraţiilor de avere ale primarului, soţia sa a obţinut, la cabinetul de avocatură, următoarele venituri: 240.562 de lei în 2008, 403.613 lei în 2009, iar în 2010, 269.475 de lei. (OradeCluj.ro)
  Gheorghita Mateut, avocatul sotilor Apostu, a ajuns in jurul orei 17.20 la sediul DNA Cluj. Acesta a declarat ca urmarirea penala s-a inceput, din moment ce s-au facut perchezitii dimiciliare si la locurile de munca ale celor doi. „Ii voi asista pe amandoi. Cu siguranta urmarirea penala a fost inceputa pentru ca s-a efectuat o perchezitie”, a declarat Gheorghita Mateut. Avocatul a intrat in sediul DNA Cluj, fara a da foarte multe indicii. (StirideCluj.ro)

 12. Sare'n Ochi zice:

  Conform Gazeta de Cluj, asistam la o noua „dedicatie” judecatoreasca. Gazeta sustine ca: „Conform procedurilor in vigoare, judecatorii Curtii de Apel sunt de serviciu odata la o saptamana, motiv pentru care judecatorul Delia Purice nu ar putea judeca o posibila cerere de arestare preventiva. Insa, conform purtatoarei de cuvant Claudia Ilies, o colega judecatorare este plecata in concediu, motiv pentru care judecatoarea Delia Purice a „trebuit” sa o inlocuiasca in aceasta saptamana.”

 13. ribelalu zice:

  Caietele astea de sarcini „cu dedicatie” bate-le vina sa le bata. E o postare care spune ca pentru a te califica la licitatie trebuie o vechime de 3 ani. De ce? Ce treaba are vechimea cu performanta? Daca ar fi fost cazul de transmisii profesionale RTV-ul lui Ghita nu s-ar fi putut inscrie in licitatie ca are doar 3 sapatamani? (Exista o vorba in popor: „ce treaba are fofoloanca cu plamanul?”) De-aia este necesar sa existe o institutie „minte limpede” care sa „cenzureze” toate caietele astea de sarcini inainte sa apara. Nu se doreste insa asta de nimeni.

  Dar aia e doar una de prevederile din caietul de sarcini. Mai mult ca sigur in caietul de sarcini, detaliile camerelor (si nu neaparat cerintele tehnice ale camerele) ce trebuiau montate erau identice cu alea 25 puse de proba. Sa fie mov cu picatele, sa aiba 249,5 grame fix, sa filmeze prin fata si 25 sa fie deja montate, de exemplu. Asa arata in general un caiet de sarcini pentru o licitatie publica. Inscrieti-va oameni buni! Ca e public!

  Mie imi pare rau pentru voi, clujenii, pentru ca am inteles ca era destul de bine vazuta conducerea orasului si a judetului. Dar…din pacate se pare, pentru a nu stiu cata oara, ca practicile politicienilor nostri actuali sunt cam la fel, indiferent de stindardul sub care lupta.

 14. Sare'n Ochi zice:

  StirideCluj.ro: Sotia primarului municipiului Cluj-Napoca, Monica Apostu, a fost retinuta de procurorii DNA Cluj pe 24 de ore. Surse judiciare precizeaza ca pe numele Monicai Apostu a fost emisa o ordonanta de retinere pe 24 de ore, urmand ca pana joi, 12 noiembrie, sa se decida daca va fi prezentata in fata judecatorilor de la Curtea de Apel Cluj cu propunere de arestare pe 29 de zile. Sotia primarului Sorin Apostu a fost dusa la audieri de procurorii DNA Cluj in jurul orei 15.20. Edilul orasului a fost dus ulterior la sediul Directiei Nationale Anticoruptie si inca nu a fost retinut.

 15. nelucraciun zice:

  Parerea mea este ca actiunea face parte din coridor. Coridor insemna, pe vremea SSMD, un traseu, special amenajat, pe care erau plimbate delegatii occidentale, in incercarea de a le arata cat de bine e in RSR.
  Iata, in disperarea sa, partidul de guvernare joaca la risc maxim. Eu zic ca sunt sanse de a urca bine in top.
  Sa ne amintim, candva guvernul Nastase incepuse sa miste cate ceva, dar a venit succesiunea puterii, cu oameni complet nepregatiti pentru guvernare si, in plus, foarte flamanzi. Ce a urmat, stim cu totii.
  Desi nu agreez numeroase (majoritatea) actiunilor puterii, desi as dori ca acest guvern si acest presedinte sa plece, nu vad cine ar putea crea o alternativa viabila. Priviti circul politic!
  Cred, de aceea, ca cel mai bine ar fi ca aceasta putere sa mai ramana.
  Cineva, acolo sus, e constient de asta. Iar partenerii euroatlantici, printr-o implicare mai la obiect, ar putea determina alegerea unei cai mai favorabile acestui popor.

 16. Never More zice:

  Potrivit cotidianului Evenimentul Zilei, procurorii ar ancheta o licitaţie pentru asfaltarea de drumuri, în valoare de 140 de milioane de euro. În cazul soţiei lui Apostu, EvZ susţine că ar fi vorba de un contract de consultanţă juridică oferit de Monica Apostu firmei Aspaziei Droniuc, cea care apare în dosarul de luare de mită în care este anchetat vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Radu Bica.
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/update-a-inceput-perchezitia-si-la-cabinetul-sotiei-primarului-de-cluj-va-fi-retinut-apo-9531.html
  „Sorin Apostu, primarul oraşului Cluj, a luat la cunoştinţă învinuirile. E vorba de o licitaţie din 2009 şi care trei ani a trenat din cauza contestaţiilor în justiţie a celorlalţi participanţi. Soţia primarului, Monica Apostu, este învinuită într-un dosar legat de o consultanţă fictivă, de zeci de mii de euro, acordată exact firmei care încerca să obţină contractul de mentenanţă a stadionului Cluj Arena. Este exact firma care i-a dat şpagă vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Radu Bica. Acesta a fost arestat săptămâna trecută.”

 17. Sare'n Ochi zice:

  City News: 19,04 – Avocatul Mihai Neamţu a ajuns în urmă cu puţin timp la DNA. Acesta a declarat că a fost chemat să reprezinte o persoană aflată în sediul DNA. „Tocmai am ajuns de la Oradea, nu pot să vă spun nimic”, a declarat Neamţu, cel care l-a reprezentat şi pe Radu Bica în primă instanţă.

 18. Dl. Goe zice:

  Conform ziuadecj.ro, presedintele PSD Remus Lapusan, a declarat ca era timpul ca Sorin Apostu, „primarul fifty-fifty” sa asunga in fata organelor de ancheta.

  • Sare'n Ochi zice:

   asta s-a bucurat si cand a fost ridicat Bica. nu se uita nitel in ograda proprie, sa-i vada pe adevaratii rechini? ma enervez degeaba. iar au aparut hoitarii sa se pronunte inainte de a se pronunta Jutitia – toti sunt procurori.

 19. Sare'n Ochi zice:

  Gazeta de Cluj: Perchezitii ale DNA au avut loc astazi si la Rosal Cluj, desi acum cateva ore administratorul a negat ca procurorii ar fi trecut pe acolo.

 20. Sare'n Ochi zice:

  CityNews: La sediul DNA a sosit şi avocatul Eugen Iordăchescu. Având în vedere numărul mare de avocaţi care au intrat în sediul DNA, se poate presupune că, pe lângă soţii Apostu, sunt audiate mai multe persoane.

  • Dl. Goe zice:

   Ora de Cluj zice ca la DNA Cluj au mai fost aduse două persoane, pentru audieri. De asemenea, continuă să apară avocaţi. Maşina DNA Cluj a ieşit şi a intrat de mai multe ori în curtea instituţiei. Pentru că geamurile sunt fumurii, nu se ştie cine a fost adus, dar e foarte probabil ca, pe lângă soţii Apostu, să mai fie audiate şi alte persoane.

 21. Dl. Goe zice:

  TVR Info sustine ca procurorii il suspecteaza pe Sorin Apostu ca ar fi primit mita 100.000 pentru atribuirea unui contract pentru servicii de salubritate si a altui contract pentru asigurarea parcului auto al Regiei locale de transport in comun. Potrivit site-ului Primariei Cluj, Contractul de concesionare a serviciului public de salubrizare menajera a fost cistigat de doua firme, fiind semnat in 2010: Rosal SRL si Brantner Servicii Ecologice SA. Semnarea contractului a fost intirziata de contestatiile depuse de firmele perdante la licitatia organizata in 2009.

 22. Sare'n Ochi zice:

  Sotia primarului nu a fost retinuta. Conform Ziua de Cluj: Monica Apostu, soţia primarului Sorin Apostu, a ieşit din sediul DNA, după ce a dat declaraţii.Ea a plecat cu un taxi.
  Una dintre stirile stiristilor de la CityNews so Stiri de Cluj se dovedeste a fi o exagerare.

  • NoKioara zice:

   Stiristii deontologi ai lui Dancu si fratii Soicaca…

  • NoKioara zice:

   Stirea este confirmata si de catre Gazeta de Cluj – „Monica Apostu, sotia primarului Sorin Apostu, a fost eliberata. Aceasta a plecat cu un taxi de la sediul DNA.” Acelasi lucru il afirma acum si deontologii lui Dancu: „UPDATE 20:01 Soţia lui Sorin Apostu a ieşit în urmă cu puţin timp din clădirea DNA şi s-a urcat într-un taxi.” Si Ora de Cluj: „UPDATE 20.00. Monica Apostu a părăsit sediul DNA, s-a urcat într-un taxi şi a plecat.”
   Fratii Soicaca considera ca ar fi „o lovitura de teatru”: „Sotia lui Sorin Apostu a fost eliberata. Lovitura de teatru. Sotia lui Sorin Apostu, Monica, a fost eliberata de DNA Cluj. Avocata a fost asteptata de un taxi si a plecat in tromba.”

 23. NoKioara zice:

  Horea Uioreanu a vorbit pe Antena 3 despre integritate. Acest individ care in calitatea sa de sef al comisiei de licitatie a spatiilor cu alta destinatie din Primaria Cluj si-a vandut sie insusi 2 spatii comerciale indrazneste sa vorbeasca despre integritate, morala si afaceri dubioase?
  Oricum, potrivit Antena 3, care citează „surse”, Apostu ar fi anchetat pentru că ar fi primit mită în valoare de 100.000 de euro. „Este vorba de bani de la firme care aveau contracte cu Primăria, respectiv o firmă de salubritate şi o firmă care urma să încheie asigurări pentru mijloacele de transport în comun”, arată Antena 3. Droniuc aia avea firma de asigurare parca.

  • Sare'n Ochi zice:

   „Sursele” Antena 3 sunt cele afirmate de TVRInfo (a postat si @Dl.Goe mai sus, reiau): Potrivit postului TVR Info, dosarul în care primarul Sorin Apostu este anchetat se referă la o presupusă „şpagă” de 100.000 de euro. În discuţie ar fi două licitaţii ale Primăriei, una pentru un contract de salubrizare, iar cealaltă pentru asigurarea parcului auto al RATUC. Si, da, Aspazia Droniuc are si o firma de asigurare. Suma („spaga”) ar fi fost incasata de sotia primarului, Monica Apostu, prin intermediul cabinetului sau de avocatura, sub pretextul unor servicii de consultanta oferite firmelor. Oricum informatiile nu au fost confirmate de catre DNA sau alt organ abilitat. Si cum se dovedeste ca ar fi fost vorba despre o consultanta fictiva?

 24. NoKioara zice:

  Mihai Petean scrie la ftr.ro: „Monica Apostu a ieşit de la audieri învinuită de corpuţie. Soţia primarului municipiului Cluj Napoca, Monica Aspotu a ieşit din sediul DNA, după 4 ore de audieri. Primarul Apostu încă răspunde la întrebările anchetatorilor DNA. Avocatul lui Aspotu, Gheorghiţă Mateuţ a declarat că, fiind vorba de percheziţii, vorbim de un dosar penal şi de o urmărire penală. Încă tot nici un comunicat oficial DNA cu privire la natura dosarului, învinuiţi, acuzaţii sau mandat ede reţinere. Potrivit unor surse, Monica Apostu este învinuită de fapte de corupţie.”
  Asta nu-i baiatul ala implicat in scandalul Gazeta care a declarat mai nou ca l-au santajat procurorii DIICOT sa-si dea in gat colegii?

  • Sare'n Ochi zice:

   ba da. si in presa exista oameni unul si unul. macar Petean a avut curajul sa retracteze intreaga facatura a procurorilor DIICOT din Cluj. in schimb n-am vazut nici unul dintre jurnalistii care sareau in 2006 la beregata la Liviu Man – la ordinul procurorilor DIICOT – sa-si ceara scuze pentru ca, datorita materialrlor lor, judecatorii clujeni si-au gasit „justificare” sa-i tina pe jurnalistii din „lotul Gazeta” 6 luni in arest! noroc ca au ajuns stramutati la Braila, unde, fara partipriuri procurori-judecatori-presa, au fost pusi in ilibertate. si de atunci se tot judeca si dosarul ultra „documentat” al procurorilor DIICOt din Cluj se dovedeste a fi o fasaiala crunta.

 25. Pingback: Un nou scandal erodează imaginea PDL Cluj: Sorin Apostu în ancheta Direcției Naționale Anticorupție

 26. Prin batista zice:

  Cand e sa fii gunoi, esti pana la capat: Mircea Giurgiu, fost deputat PDL, si-a gasit un ros de os la Realitatea TV: „La Cluj se vorbeşte că orice problemă pe care o au oamenii se rezolvă greu la primărie. Se zice că Apostu a fost numit „Primarul fifty-fifty”. Sunt indicii că ar fi foarte multe probleme la Primăria Cluj”.

 27. Sare'n Ochi zice:

  City News: UPDATE 21:41 Doi dintre avocaţii apărării au ieşit din sediul DNA. Este vorba de Anatol Pânzaru şi de Mihai Neamţu. Acesta din urmă a declarat că reprezintă o clientă, dar nu e vorba de Monica Apostu, ci de o altă persoană, care nu doreşte ca numele ei să fie făcut public. Potrivit acestuia, nici o persoană nu a fost reţinută.
  OradeCluj.ro: UPDATE 21.30. Avocatul Mihai Neamţu a ieşit din sediul DNA, dar a refuzat să facă declaraţii.

 28. Prin batista zice:

  Întrebat în intrevenţia telefonică din cadrul emisiunii Tema Zilei, de la NCN, cum comentează reţinerea primarului Sorin Apostu, preşedintele PSD Cluj-Napoca, Mircea Jorj, a declarat aceasta face rău imaginii municipiului şi întregului judeţ. Dar sa te fereasca bunul Dumnezeu de „aliati” 🙂
  Cu privire la faptul că există un istoric al corupţiei strâns legat de politică şi amintindu-i-se de episodul în care Năstase îl însoţea pe Bivolaru la DNA, liderul PSD a reacţionat vehement. “Să fim serioşi, există o diferenţă foarte mare între acel caz şi acţiunile de la Cluj. Domnul Năstase este anchetat de mulţi ani şi nu s-a finalizat nici până acum cazul, iar domnul Bivolaru a răspuns din punct de vedere penal. Din punct de vedere politic, în ceea ce-i priveşte pe liderii noştri de la Cluj, nu s-au luat măsuri de arestare sau reţinere, deci este altceva”, a mai declarat Jorj.

  • NoKioara zice:

   Uite ca exista si aliati onesti: Reclamaţiile, inclusiv penale, din partea unor participanţi la licitaţiile organizate de Primărie sunt un lucru obişnuit, a afirmat viceprimarul municipiului. Prezent în această seară în emisiunea „Tema Zilei” de la NCN, Laszlo Attila a dat de înţeles că, în mod frecvent, asupra autorităţilor locale se fac presiuni pentru atribuirea unor contracte. „Se încearcă presiuni mereu, dar noi avem datoria să luăm cea mai bună decizie pentru binele comunităţii. Tocmai de aceea de doi ani şi ceva toate licitaţiile sunt electronice, oricine poate descărca acele caiete de sarcini şi poate participa”, a spus Laszlo. „Azi am asistat la două situaţii diferite. În prima parte a zilei, doi comisari şefi şi un subcomisar au respectat toate procedurile, s-au prezentat, şi-au arătat legitimaţiile şi documentaţiile în baza cărora urmau să facă verificările, au pus sigilii etc. Au dat dovadă de o corectitudine exemplară. În a doua parte însă…Ştiţi, există o anumită categorie socială care s-a specializat pe contestaţii la licitaţii”, a mai afirmat viceprimarul. Laszlo Attila a dat ca exemplu o licitaţie la care unul dintre participanţi a spus că o va contesta încă dinainte să se deschidă plicurile cu oferte. „Am dat cu subsemnatul la diferite instituţii din cauza acestui om. Numai anul acesta, Primăria Cluj-Napoca a trimis 170 de răspunsuri către parchetele din ţară”, a completat viceprimarul. „Asta ne caracterizează: ba Caritasul, ba arestarea primarului. Amintiţi-vă, nu e prima dată când e arestat primarul. Parcă nu suntem normali! Vrem să fim primii în toate…”, a comentat, ironic, viceprimarul, care s-a arătat „obosit” de ce se întâmplă în fiecare zi în instituţie. „Administraţia în Cluj e un loc nebun”, a recunoscut Laszlo Attila. „În ultimii trei ani, din cauza unor lacune legislative s-au generat numeroase conflicte, mai ales când în propoziţie au apărut, ma scuzaţi, nişte „cocoşi”, care dau o atenţie deosebită aprecierii lor de către electorat”, crede Laszlo Attila, făcând referire la conflictele dintre Consiliul Judeţean şi Primăria Cluj-Napoca. „N-am reuşit să rezolvăm situaţia în cazul anumitor terenuri „împărţite” de cele două administraţii, şi de aici au pornit neînţelegerile între Primărie şi Consiliu. Un exemplu este groapa de gunoi. Am transferat-o în administrarea CJ. Cine este ameninţat acum cu amendă? Noi!”

 29. NoKioara zice:

  Pe City News: Deputatul PNL Horea Uioreau a declarat, referitor la evenimentele de astăzi de la Primăria Cluj-Napoca şi de percheziţiile de la casa primarului Sorin Apostu că în partidul de guvernământ au loc reglări de conturi. „La ora actuală, în cadrul PDL au loc reglări de conturi. Oricum, trebuie să lăsăm justiţia să-şi facă treaba”, a declarat deputatul PNL Horea Uioreanu.
  🙂 Vad ca a renuntat la retorica de pe Antena 3.

 30. Sare'n Ochi zice:

  UPDATE 22:00 La sediul DNA Cluj avocaţii continuă să vină. În ultima jumătate de oră, au sosit la DNA nu mai puţin de patru avocaţi, printre care Tiberiu Ban. Acesta nu a dorit să declare nimic. În aceste condiţii, se pare că audierile vor dura până noaptea târziu. (City News)

 31. Prin batista zice:

  Vad ca a dat strechea in DNA si-i ia la purecat pe alesii locali ai PDL: Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Mircea Man, a fost audit miercuri de procurorii DNA Oradea, el declarand la plecare pentru citynews.ro ca „este ceva legat de functionari publici, dar e o chestiune pe care nu vreau sa o discut pentru ca o sa fie un punct de vedere oficial al DNA Oradea. Pot numai sa va spun ca nu are legatura cu mine absolut deloc”. „Pot sa va spun ca nu are nicio legatura cu Consiliul Judetean, nici cu mine ca si persoana, ci, daca vreti, e mai mult o chestiune politica. E vorba ca s-ar fi folosit cineva de influenta mea politica. Este ceva la mijloc clar, faptul ca sunt presedinte de partid. Asta e treaba si nu altceva. O sa fie un comunicat al DNA si asta e treaba”, a declarat Man la iesirea din sediul DNA. Citynews.ro reaminteste ca Mircea Man a mai fost audiat de DNA Oradea intr-un dosar legat de drumul Baia Sprie – Oradea, in care procurorii cerceteaza activitatea firmei Selina-Trameco ce executa o reparatie a unui drum judetean in valoare de 22 milioane de euro, dintr-un grant european.

 32. Prin batista zice:

  Sustin cei de la Ora de Cluj ca „Din maşini care trec pe lângă sediul DNA se strigă “Puşcărie!”.”
  De unde au acumulat atata nimicnicie sufleteasca cei care produc asemenea gesturi?

 33. NoKioara zice:

  Ca tot se bate moneda pe averea primarului, dar nu se detaliaza, se scrie 2 case, 1 apartament, o cabana si un Audi: Primarul Sorin Apostu deţine mai multe imobile: un apartament de 35 de metri pătraţi în Cluj-Napoca, dobândit în 2003, o casă în Cluj-Napoca de 185 de metri pătraţi moştenire a soţiei sale, dobândită în 1996, o casă în Focşani, judeţul Vrancea, donaţie de 100 metri pătraţi, şi o cabană la Câmpeneşti, Apahida, de 98 de metri pătraţi în construcţie din anul 2008. În plus, primarul mai are un teren agricol în extravilanul comunei Cristeşti , judeţul Mureş, de 6,03 hectare şi au autoturism Audi A4 cumpărat în 2008. Potrivit ultimei declaraţii de avere postată în 6 iunie 2011, Sorin Apostu a obţinut anul trecut 43.847 de lei de la Primăria Cluj- Napoca şi un venit de 32.849 de lei ca profesor universitar la USAMV. Sotia sa, Monica Apostu, avocat, a obţinut un venit de 269.475 de lei în anul 2010.
  Bunuri dobandite inainte de a fi primarul despre care toti bat din gura ca ar fi „fifty-fifty”.

 34. Sare'n Ochi zice:

  Gazeta de Cluj: Avocatul Gheorghita Mateut a iesit de la DNA. Acesta a declarat ca Aspazia Droniuc este implicata in dosar, la fel cum este si in dosarul lui Radu Bica. Sorin Apostu va fi propus in fata Curtii de Apel cu propunerea de arestare pentru 29 de zile.
  CityNews: A apărut prima confirmare oficială a faptului că primarul Sorin Apostu a fost reţinut pentru 24 de ore. Gheorghiţă Mateuţ, unul dintre avocaţii care au ieşit de la DNA, a declarat că învinuirile lui Apostu vor fi anunţate în cursul zilei de mâine. „Monica Apostu este învinuită în dosar. Mâine, primarul va fi dus la Curtea de Apel cu propunere de arestare preventivă. Mai multe persoane au fost audiate şi sunt cercetate penal”, a spus Mateuţ. În dosar, Apostu este acuzat de luare de mită. Potrivit lui Mateut, nu a fost organizat nici un flagrant, iar suma despre care vorbesc anchetatorii este de 100.000 de euro. Acesta a mai spus că au fost audiate şi persoane din cadrul firmei Electrogroup. La fel ca în cazul lui Bica, mâine se va discuta suspendarea lui Apostu din PDL. Propunerea va fi făcută fie de organizaţia judeţeană, fie de Consiliul Naţional.
  OradeCluj: Primarul Sorin Apostu a primit ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, a anunţat avocatul Gheorghiţă Mateuţ. Apostu va fi prezentat mâine în faţa judecătorului, cu propunere de arestare. Avocatul Mateuţ a spus că e vorba de fapte din 2009 şi că primarul Clujului este învinuit de luare de mită. Avocatul Mateuţ a mai declarat că unii dintre avocaţii care au intrat în această seară la DNA sunt audiaţi în dosar, deci n-au fost chemaţi să reprezinte clienţi!
  Ziua de Cluj: OFICIAL: Apostu, reţinut pentru 24 de ore. Primarul Sorin Apostu a fost reţinut 24 de ore de către procurorii anticorupţie. El va fi prezentat mâine instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Conform avocatului Gheorghiţă Mateuţ, primarul este acuzat de luare de mită.
  HotNews: La iesirea de la sediul DNA, avocatul sotilor Apostu, Gheorghita Mateut a declarat ca maine (joi-n.r.) va fi intocmit dosarul pentru arestare preventiva. Sotia primarului clujean a fost si ea pusa sub invinuire. „Monica Apostu este invinuita in dosar. Maine, primarul va fi dus la Curtea de Apel cu propunere de arestare preventiva. Mai multe persoane au fost audiate si sunt cercetate penal”, a spus Mateut. Avocatul Mateuţ a mai declarat că în dosar au fost audiaţi şi avocaţi, iar primarul Apostu nu este singurul învinuit.

 35. Pingback: Se ofilesc trandafirii. Aduceţi stejari în politică! | Noua Republică

 36. Pingback: Mortal Kombat cu imaginea PDL Cluj | Sareinochi's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.