Vă-n respect!

Începem diminețile cu un viol, dacă se poate al unui minor că este mai sfâșietoare știrea, cu un accident mortal sau cu atacul unei bănci, în ultima vreme mai e și câte o descindere a mascaților, dar asta chir să nu vă îngrijoreze – are grijă justiția să le dea drumul pe o altă ușă. Fapte adevărate…, iar printre ele, aflăm de dictatura personală a președintelui Traian Băsescu, cea în care trăim și care este vinovată – ea, dictatura, de toate nenorocirile în care ne zbatem de la un eventual cutremur devastator până la criza financiară mondială. Astea țin de calitatea execrabilă nu numai a celor care înfăptuiesc faptele, cât și de lipsa de selecție și de discernământ a celor care le prezintă și le deformează în interes personal. Iar alături de politicieni, în nemernicia (nimicnicia) selecționării agendei de discuții/priorități a cetățeanului, stau pentru a-și exprima recunoștința celor 20 de arginți primiți pentru trădarea încerederii cu care au fost investiți, și confrații jurnaliști. Iar că Asociația Victimelor lui Băsescu este extrem de activă și cât de multiplu o doare-n cot de părerea majorității românilor, am aflat-o și cu ocazia acestui sfârșit de săptămână. Că dacă Traian Băsescu face o declarație, întreg mediul “profesional” al “sistemului ticăloșit” explodează de nervi și de indignare: “Cum își permite, dom’le, “Dictatoru’” să ne critice pe noi? Degeaba am murit noi în decembrie 1989?”…

Traian Băsescu a făcut niște afirmații, joi, la reuniunea Comisiei de monitorizare a progreselor înregistrate de România în domeniul reformei sistemului judiciar și al luptei împotriva corupției, afirmații care stau pe buzele majorității cetățenilor români, dar nu prea sunt exprimate public (că nu vine nici o tembeliziune să prezinte vreo altă indignare publică ce nu are de a face cu oțărârea împotriva președintelui ales – așa ceva nu este în agenda celor care plătesc noul tip de deontologie jurnalistică: în genunchi, “cu hidrantul”, prin batistă), și anume:

 • „De unde scoate Guvernul 9 miliarde de lei ca să-și arate respectul pentru hotărârile justitiei? Poate indicați și sursa, că așa spune în Constituție, cine da, cine afectează bugetul de stat indică sursa, iar corect ar fi ca magistrații când dau hotărâri (…)”. Că, printre multiple alte generozități cu bigetul statului, dacă vă aduceți aminte, judecătorii s-au dat în judecată, s-au judecat ei de ei și tot ei de ei și-au dat câștig de cauză să-și returneze banii tăiați de către guvern când cu ocazia crizei. Numai că efectele crizei nu se aplică în mod egal tuturor cetățenilor trăitori în România. Judecătorii și-au impus inamovibilitate și în fața efectelor crizei mondiale! „Dacă am pune în aplicare deciziile judecătorești din România, am fi într-o situație dificilă”, a spus șeful statului, adăugând: „Degeaba facem coduri noi dacă nu respectăm legea”.
 • „Unele procese întârzie 10 ani, veselia e mare”, a mai spus președintele, care a criticat amânarea la nesfârșit a unor procese, lucru care face ca justiția să fie ineficientă. „Poate mâine veți da o hotărâre cine e șeful statului”, a zis Dictatorul, adăugând că „justiția trebuie să înțeleagă că nu se poate substitui la nesfârșit Executivului”. „Judecătorii își autoîncarcă agenda pentru că nu judecă dosare, tot amână”. „Nu așa se poate face justiția mai eficientă, cu amânări”, a afirmat șeful statului.

Și ia să-i vedem pe onorabilii judecători cum sar de cur în sus. “Reformiștii” de la CSM își exprimărezerve cu privire la amplitudinea și corectitudinea de fond” a declarațiilor făcute de președintele Traian Băsescu, în special în ceea ce privește licitațiile pentru atribuirea contractelor europene și o serie de drepturi salariale câștigate în instanță, într-un comunicat dat publicității sâmbătă. Mai rapizi în reacție (deh, nu-s atât de reformiști), cei din Asociația Magistraților din România și Asociația Procurorilor din România au dat publicității, vineri, un comunicat comun în care înfierează cu mânie discursul președintelui Traian Băsescu și îl acuză că îi cheamă la ordine pe magistrați, „pe un ton dictatorial” și îi înfruntă „ostil, amenințător”. „Judecătorii României nu acceptă nici tonul, nici mesajul dictatorial al președintelui țării, a cărui numire, printre altele, trece prin filtrul Curții Constituționale” – adică îl numesc judecătorii după ce-l alege poporul!!??. Deci, în capul rătăciților de la AMR și APR, președintele este numit de către Curtea Constituțională. Nu care cumva aceasta constată starea de fapt rezultată în urma numărătorii voturilor și numai validează voința poporului?! Păi după un asemenea derapaj anti-democratic comis de către cești așa-ziși judecători, Ministerul Public ca și angajator ar trebui să-i concedieze și să-i reangajeze numai după ce mai pun mâna pe carte și fac și dovada că au înțeles ce au citit printr-un examen. Restul sunt bla-bla-bla-uri pe ton de “eu sunt statul-în-Stat” în stilul cu care ne-a obișnuit madam Mona “Hot Lips” Pivniceru.

O asemenea oportunitate nu se putea s-o scape din vedere cârlanul șef al PSD Victor Ponta. Acesta a declarat vineri, pe lecția învățată de la haiticul de magistrați din AMR și APR, că declarațiile “dictatoriale” ale președintelui sunt „motiv de suspendare.” ”Ideea e nu să inițiem, ideea e să și reușim și imediat ce avem un vot în plus nu o să ezit nicio secundă, nici eu și nici domnul Antonescu”, și-a ratat din nou oportunitatea de a tăcea Victor Ponta. Proaspăt trezit din somn duminică la amiaza mare, liderul liberal Crin Antonescu a întărit faptul că declarațiile președintelui Traian Băsescu sunt un motiv de suspendare, iar partidul va participa la inițierea procedurii „cel târziu după alegerile parlamentare”.

Eu zic așa: atâta timp cât o madam judecător care a accidentat un biciclist, fiind beată-turtă la volanul mașinii personale, iese de sub incidența acuzațiilor de consum de băuturi alcoolice deși toată lumea vede pe înregistrările video făcute publice că a fost băută (în plus și prima analiză de sânge a dovedit acest lucru) și colegii ei o scot nevinovata în urma unor chițibușării avocățești (de genul că proba nu era conformă cu procedura iar a doua probă nu s-a mai luat); mai mult este repusă în functia de judecător și i se plătește de către statul român salariul din urmă fiindcă așa au decis colegii ei, judecătorii săraci și cinstiți, Traian Băsescu are dreptate să îi porcăie, să-i coboare cu picioarele pe pământ, să-i facă să nu se mai considere stat în stat. Nu spun că între magistrați nu există oameni integri și care dau în justiție soluții corecte și legale dar, din păcate, acești oameni nu sunt promovați de către sistem. Dacă ar exista o lege clară, cu aplicabilitate (nu frecția la piciorul de lemn cu care a venit săptămâna trecută CSM și care trebuie trecută prin Parlament și trebuiesc făcute modificări constituționale – deci: frecție!), ca acei magistrați dovediți corupți să își piardă toate drepturile legale de tip pensie specială. Și să le fie confiscate retroactiv toate sporurile și facilitățile de care au beneficait în perioada în care au fost angajații statului dar au abuzat de funcțiile deținute pentru a-și exercita incorect meseria.

Niște dosare și AMR-ul lor în Justiție – motive excelente pentru a-l suspenda pe Traian Băsescu:

 • 1105 de zile de la trimiterea in judecata: Dosarul “Retrocedarile ilegale” – Radu Mazare si Nicusor Constantinescu. TERMEN DE JUDECATA | 6 OCTOMBRIE 2010 – O retea din care DNA spune ca face parte primarul Constantei, Radu Mazare, actualul presedinte al Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, dar si alte 35 de persoane (angajati ai institutiilor publice, notari, oameni de afaceri, samsari de terenuri etc.) ar fi pagubit statul cu 114 milioane de euro prin retrocedarea ilegala a circa 100 de hectare de teren situat in Constanta. Procesul a fost suspendat la termenul din 15 septembrie. Curtea Consitutionala urmeaza sa judece o exceptie de neconstitutionalitate ridicata de avocatii apararii.
 • 1046 de zile de la trimiterea in judecata: Dosarul “Spaga in numele fiului” – Paul Pacuraru. TERMEN DE JUDECATA | 3 MAI 2011. Un troc pe banii statului (o numire preferentiala intr-un post public in schimbul obtinerii unor contracte cu statul pentru firma fiului sau, dupa cum sustin procurorii) i-au adus fostului ministru Paul Pacuraru un proces pentru luare de mita. In dosar este judecat si actualul deputat de Gorj, Dan Ilie Morega, ales din partea PNL, ca mituitor. In 3 mai 2011, cei doi inculpati au fost achitati in prima faza a procesului.
 • 974 de zile de la trimiterea in judecata: Dosarul “Voluntari” – Miron Mitrea – DOSAR SUSPENDAT: In 16 mai 2011, judecata a fost suspendata, iar dosarul a fost trimis inapoi la DNA, pentru refacerea urmaririi penale. Miron Mitrea este acuzat ca, pe vremea in care era ministrul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei in guvernul Adrian Nastase, a primit drept mita circa 300.000 de euro, sub forma de lucrari de constructie la o casa apartinand mamei sale. Foloasele necuvenite ar fi provenit de la Irina Jianu, sefa Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC), in schimbul numirii si mentinerii ei in functiile de inspector general adjunct, respectiv inspector general in cadrul ISC. In 16 mai 2011, Inalta Curte a decis ca dosarul sa fie trimis inapoi la DNA.
 • 210 de zile de la trimiterea in judecata: Dosar de santaj – Dan Pasat. TERMEN DE JUDECATA | 3 OCTOMBRIE 2011. Un deputat PNL trecut, in februarie 2010, in tabara PDL este acuzat de DNA de comiterea a cel putin trei acte de santaj. Dan Pasat, parlamentar de Giurgiu si, mai nou, secretar general al filialei democrat-liberale din acest judet, ar fi intimidat, ar fi amenintat si chiar ar fi apelat la acte de violenta, totul pentru a obtine contracte de achizitii publice pentru firma sa.
 • 1817 de zile de la trimiterea in judecata: Dosarul “Bunuri din China (Zambaccian I)” – Adrian Nastase. TERMEN DE JUDECATA | 14 OCTOMBRIE 2011. Dosarul in care fostul premier Adrian Nastase este acuzat ca a primit diverse obiecte si contravaloarea unor lucrari de constructie in schimbul numirii si mentinerii in functia de directoare a Inspectoratului de Stat in Constructii a Irinei Jianu a ajuns in instanta in 2006, dar s-a intors la procurori un an si jumatate mai tarziu, din cauza unei decizii a Curtii Constitutionale. DNA a refacut urmarirea penala si l-a retrimis pe Nastatse in judecata in mai 2010.
 • 324 de zile de la trimiterea in judecata: Dosarul “Posta Romana” – Tudor Chiuariu si Zsolt Nagy .TERMEN DE JUDECATA | 14 OCTOMBRIE 2011. Fostul ministru UDMR al Telecomunicatiilor, Zsolt Nagy, si fostul ministru liberal al Justitiei, Tudor Chiuariu, au fost acuzati de procurori ca ar fi luat parte la trecerea frauduloasa a unui imobil din patrimoniul Postei Romane in cel al unei firme private. Prejudiciul provocat de ingineria imobiliara care a vizat proprietatea situata in plin centru al Capitalei, pe Calea Victoriei, a fost estimat la peste opt milioane de euro.
 • 2335 de zile de la trimiterea in judecata: Dosar de luare de mita – Nicolae Mischie. TERMEN DE JUDECATA | 17 OCTOMBRIE 2011. Fostul presedinte al Consiliului Judetean Gorj, Nicolae Mischie, a fost acuzati de procurori ca ar fi primit mita in valoare de mai multe sute de mii de euro, sub forma de masini, mobilier, aparatura electrocasnica sau lucrari de constructii, de la un om de afaceri pe care l-ar fi ajutat sa obtina contracte publice preferentiale. Initial, Mischie a fost condamnat la patru ani de inchisoare de Tribunalul Gorj, decizie confimata apoi de Curtea de Apel Timisoara. Inalta Curte a casat insa sentinta anterioara si a trimis dosarul, spre rejudecare, la Curtea de Apel din Timisoara.
 • 1618 de zile de la trimiterea in judecata: Dosarul “Matusa Tamara” – Adrian Nastase. TERMEN DE JUDECATA | 18 OCTOMBRIE 2011. Fostul premier este acuzat ca, in 2000, l-a numit in functia de presedinte al Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii de Bani pe Ioan Melinescu. Drept rasplata, acesta urma sa distruga un dosar care privea o depunere bancara suspecta de 400.000 de dolari realizata de Dana Nastase.
 • 1051 de zile de la trimiterea in judecata: Dosarul “Valiza” – George Becali. TERMEN DE JUDECATA | 20 OCTOMBRIE 2011. Celebrul finantator al Stelei si actual europarlamentar PRM este acuzat de dare de mita pentru ca, in mai 2008, ar fi incercat sa-i stimuleze cu 1,7 milioane de euro pe jucatorii de la Universitatea Cluj pentru ca acestia sa castige meciul cu CFR Cluj de care depindea deciderea campioanei Romaniei la fotbal. Becali mai este invinuit si ca, in 2006, le-ar fi oferit jucatorilor Gloriei Bistrita cate 5.000 de euro in cazul unui egal, respectiv cate 10.000 de euro in cazul unei victorii intr-un meci pe care urmau sa-l dispute cu Rapid.
 • 1883 de zile de la trimiterea in judecata: Dosarul „Rompetrol” – Dinu Patriciu. TERMEN DE JUDECATA | 21 OCTOMBRIE 2011. Unul dintre cei mai importanti oameni de afaceri autohtoni, politician important, chiar daca nu detine nicio functie importanta in PNL, patron al unuia dintre cele mai importante grupuri media, Dinu Patriciu a fost trimis in judecata in 2006 pentru sapte capete de acuzare, printre care delapidare, spalare de bani, asociere pentru savarsirea de infractiuni si manipularea pietei de capital. Curtea Constitutionala a respins exceptia de neconstitutionalitate invocata de avocatii apararii. Procesul s-a reluat in septembrie 2011, dupa un an de pauza.
 • 949 de zile de la trimiterea in judecata: Dosarul “Privatizarile strategice” – Codrut Seres si Zsolt Nagy. TERMEN DE JUDECATA | 21 OCTOMBRIE 2011. Fostul ministru PC al Economiei si Comertului, Codrut Seres, si fostul ministru UDMR al Telecomunicatiilor, Zsolt Nagy, au fost acuzati de procurori ca ar fi utilizat pozitiile pe care le ocupau in Guvern pentru a favoriza anumiti concurenti intr-o serie de dosare de privatizare de mare importanta. Anchetatorii sustin ca faptele celor doi demnitari trebuie catalogate drept tradare.
 • 2004 de zile de la trimiterea in judecata. Dosarul “Armele de vanatoare” – Serban Mihailescu. TERMEN DE JUDECATA | 24 OCTOMBRIE 2011. Ancheta a fost declansata in urma denuntului fostului consilier personal al lui Serban Mihailescu, Fanel Pavalache (arestat in 2002 si condanmnat in 2004 la sase ani de inchisoare pentru coruptie). Potrivit acestuia, la 22 octombrie 2001, Petru Serban Mihailescu i-a cerut 11 arme de vanatoare, in schimbul mentinerii sale in functie.
 • 185 de zile de la trimiterea in judecata. Dosarul “2 Mai” – Monica Iacob Ridzi. TERMEN DE JUDECATA | 24 OCTOMBRIE 2011. Cercetarea penala a fost declansata in urma anchetei publicate de Gazeta Sporturilor in 16 iunie 2009, potrivit careia festivitatile organizate de Ministerul Tineretului si Sporturilor (MTS) cu ocazia Zilei Tineretului (2 Mai 2009), care au avut un buget de circa 600.000 de euro, au fost incredintate fara licitatie unor companii private. In 3 mai 2011, fostul ministru a fost trimis in judecata.
 • 1024 de zile de la trimiterea in judecata: Dosarul „Fabrica de zahar” – Gheorghe Falca. TERMEN DE JUDECATA | 24 OCTOMBRIE 2011. Primarul Aradului e acuzat ca a primit mita sub forma unui schimb imobiliar mai mult decat avantajos (o vila pentru un apartament la bloc) pentru a-i ajuta pe doi oameni de afaceri sa obtina un teren din domeniul public al municipiului la un pret de peste trei ori mai mic decat cel real.
 • 1885 de zile de la trimiterea in judecata: Dosarul “Stramutati de lux” – Ionel Mantog. TERMEN DE JUDECATA | 25 OCTOMBRIE 2011. Acuzat ca si-a construit o vila cu banii luati pe trei cocioabe cumparate strategic chiar pe locul unde urma sa inceapa o exploatare de lignit compania la care lucra, fostul secretar de stat PD Ionel Mantog a fost trimis in judecata in 2006. In aprilie 2011, Ionel Mantog a fost condamnat la un an si opt luni de inchisoare cu suspendare. Sentinta nu este definitiva.
 • 247 de zile de la trimiterea in judecata: Dosarul “Retrocedari ilegale” – Cristian Poteras. TERMEN DE JUDECATA | 26 OCTOMBRIE 2011. Primarul sectorului 6, Cristian Poteras, este acuzat ca ar fi atribuit ilegal titluri de proprietate pentru 12 hectare de teren in Capitala. Printre beneficiari s-ar fi aflat si un var al sotiei edilului. La nivelul lui 2006, valoarea terenurilor retrocedate neintemeiat era de 58 de milioane de euro, sustin procurorii. Proprietatile au fost vandute ulterior, pentru circa 82 de milioane de euro.
 • 1243 de zile de la trimiterea in judecata: Dosarul “Palinca si caltabosi” – Decebal Traian Remes. TERMEN DE JUDECATA | 26 OCTOMBRIE 2011. Dosarul a fost deschis prin autodenuntul unuia dintre co-inculpati (Gheorghe Ciorba). Acesta le-a dezvaluit procurorilor ca, pe 13 septembrie şi 23 septembrie 2007, i-a dat lui Decebal Traian Remes produse alimentare (carnati si palinca) in valoare de 1.500 lei si suma de 15.000 Euro, prin intermediul fostului ministru al Agriculturii, Ioan Muresan, in scopul favorizarii firmei Construct Europromt SRL Certeze la castigarea a doua licitatii publice.
 • 1022 de zile de la trimiterea in judecata: Dosarul “Trofeul calitatii” – Adrian Nastase. TERMEN DE JUDECATA | 27 OCTOMBRIE 2011. Fostul premier Adrian Nastase este acuzat de DNA ca, in 2004, a camuflat strangerea de fonduri pentru campania sa electorala prin initierea unui simpozion. Manifestarea “Trofeul calitatii in constructii” a fost organizata de catre Inspectoratul de Stat in Constructii, iar taxele de participare incasate (peste 1,6 milioane de euro) au ajuns la patru companii controlate de doi dintre apropiatii familiei Nastase. De aici, banii au plecat, mai departe, spre o firma care a prestat diverse servicii in campania prezidentiala a liderului social-democrat.
 • 1978 de zile de la trimiterea in judecata: Dosarul “Caprioara” – Marian Oprisan. TERMEN DE JUDECATA | 27 OCTOMBRIE 2011. Modul in care a achizitionat, in numele Consiliului Judetean Vrancea, un complex turistice, felul in care a cheltuit banii CJ pentru anumite actiuni de protocol, dar si unele nereguli privind reabilitarea drumurilor comunale l-au adus pe celebrul politician PSD in fata judecatorior
 • 1398 de zile de la trimiterea in judecata: Dosarul “I.C.A.” – Dan Voiculescu. TERMEN DE JUDECATA | 31 OCTOMBRIE 2011. 3,6 hectare de teren si un hectar de constructii in Baneasa au fost cumparate de Dan Voiculescu la un pret de 75 de ori mai mic decat cel real, sustin procurorii. O urmarire penala in timp record (cateva luni) a duis la trimiterea in judecata a 13 persoane. Dupa trei termene la Tribunalul bucuresti, procesul s-a mutat la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde a debutat cu sapte amanari.
 • 1278 de zile de la trimiterea in judecata: Dosarul „Mita la LPF” – Dumitru Dragomir. TERMEN DE JUDECATA | 2 NOIEMBRIE 2011. Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, este acuzat ca a primit mita, in 2001, un teren de 350 mp in Bucuresti pentru a cumpara, in numele LPF, un teren si o constructie nefinalizata, ambele supraevaluate. Mituitorul este, sustin procurorii, fostul fotbalist Gino Iorgulescu. La data comiterii faptei, Dragomir era deputat PRM de Valcea. In prima instanta, Tribunalul Bucuresti i-a achitat pe toti inculpatii. Urmeaza judecarea apelului.
 • 1688 de zile de la trimiterea in judecata: Dosarul “Aparatura medicala pentru penitenciare” – Serban Bradisteanu. TERMEN DE JUDECATA | 7 NOIEMBRIE 2011. Fost senator PSD, dar mult mai celebru pentru abilitatile de chirurg, Serban Bradisteanu este acuzat ca a primit mita patru milioane de euro in conturile unei firme offshore pe care o detine in Insulele Virgine Britanice in schimbul achizitionarii de aparatura medicala supraevaluata si inutila. Prima faza a procesului s-a incheiat, dupa doi ani si jumatate, cu achitarea medicului. Apelul DNA a fost admis de judecatori in decembrie 2010, cand s-a decis rejudecarea procesului. In prezent, recursul lui Bradisteanu se judeca la Inalta Curte.
 • 595 de zile de la trimiterea in judecata: Dosarul “Mita de la PIC” – Antonie Solomon. TERMEN DE JUDECATA | 9 NOIEMBRIE 2011. Primarul Craiovei, Antonie Solomon, este acuzat ca ar fi primit 50.000 de euro mita de la Cornel Penescu, unul dintre proprietarii lantulului de hipermarketuri PIC. Banii ar fi fost platiti pentru a elibera autorizatia de constructie pentru un magazin PIC in Craiova, pe un teren aflat in litigiu, si pentru a conecta noul hipermarket la reteaua publica de transport in comun. Edilul a petrecut sase luni in arest preventiv, in perioada martie-septembrie 2010.
 • 1242 de zile de la trimiterea in judecata: Dosarul „Trafic cu terenuri” – Marinica Cazacu. TERMEN DE JUDECATA | 10 NOIEMBRIE 2011. Fostul prefect PD al judetului Ialomita, Marinica Cazacu, ar fi pus bazele unui mecanism prin care retroceda ilegal terenuri in beneficiul unor apropiati. Dupa cum sustin procurorii, folosindu-se de pozitia sa, demnitarul ar fi pus in posesie cu peste 225 de hectare de teren valoros, cu deschidere la DN2A, unor persoane neindreptatite la acest lucru. In acest mod, Cazacu ar fi produs un prejudiciu de peste sapte milioane de euro Administratiei Domeniilor Statului si unor persoane fizice.
 • 532 de zile de la trimiterea in judecata: Dosarul “Voicu” – Catalin Voicu. TERMEN DE JUDECATA | 11 NOIEMBRIE 2011. Senatorul PSD Catalin Voicu este acuzat ca ar fi primit sume de ordinul sutelor de mii de euro de la oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic, pentru a interveni pe langa judecatori si politisti spre a obtine decizii favorabile in dosarele in care acestia erau implicati (un litigiu dintre firma de constructii PA&CO si CNADNR, respectiv un dosar penal pentru inselaciune).
 • 1977 de zile de la trimiterea in judecata: Dosarul “Loteria I” – George Copos. TERMEN DE JUDECATA | 16 NOIEMBRIE 2011. Ana Electronic, compania in care Copos este actionar majoritar, a vandut, in 2004, mai multe spatii comerciale catre Loteria Romana. Anchetatorii sustin ca suma incasata oficial a fost mult mai mica decat cea primita in mod real, statul fiind tras pe sfoara cu circa un milion de euro. In 20 mai 2011, instanta a decis restituirea dosarului la DNA. In 28 iulie 2011, recursul DNA impotriva acestei decizii a fost admis si judecata va continua.
 • 1372 de zile de la trimiterea in judecata: Dosarul “Achizitii de lux 1” – Mihai Necolaiciuc. TERMEN DE JUDECATA | 16 NOIEMBRIE 2011. In perioada in care era director general al CFR, Mihai Necolaiciuc ar fi ordonat achizitii ilegale in valoare de peste 18 milioane de euro, sustin procurorii DNA. Fostul sef al Cailor Ferate Romane a fugit din tara in 2005 si a fost prins de autoritati patru ani mai tarziu, pe teritoriul Statelor Unite. Procedura de extradare a demarat imediat si pe 20 aprilie 2011 Necolaiciuc a ajuns in Romania.
 • Dosar finalizat in 2770 zile de la inceperea urmaririi penale: Dosar de trafic de influenta – Vasile Duta. SENTINTA DEFINITIVA: Inculpatul a primit o sentinta definitiva de 5 ani de inchisoare cu executare. Ultima cale de atac: contestatia in anulare.. Senator PSD in perioada 2000-2004, Vasile Duta a fost acuzat ca a primit bani si bunuri (inclusiv un Mercedes ML in valoare de aproape 40.000 de euro) in schimbul unor interventii pe langa diverse institutii ale statului. De influenta sa au beneficiat (sau nu) oameni de afaceri sau infractori de rand. Dupa mai bine de jumatate de deceniu, procesul s-a soldat cu o condamnare definitiva la cinci ani de inchisoare.
 • Dosar finalizat in 1835 zile de la inceperea urmaririi penale: Dosarul “Horea 46” – Cristian Anghel. SENTINTA DEFINITIVA: Doi ani si sase luni de inchisoare cu executare
 • Dosar finalizat in 1946 zile de la inceperea urmaririi penale: Dosarul “Mita la Primarie” – Mircia Gutau. SENTINTA DEFINITIVA: Cei doi inculpati sunt condamnati la cate trei ani si jumatate de inchisoare cu executare. Cercetarea penala a fost declansata de denuntul mituitorului. Conform declaratiilor acestuia, Mircia Gutau si subalternul sau, viceprimarul Nicolae Dicu, ar fi cerut, in perioada aprilie – iulie 2006, suma de 50.000 de euro de la omul de afaceri Constantin „Crinu” Popescu pentru a-l ajuta sa obtina un certificat de urbanism. Viceprimarul Dicu a primit 25.000 de euro din total, din care 20.000 de euro in 6 iulie 2006, cand a si fost surprins in flagrant delict de catre procurori.
Acest articol a fost publicat în Procurorul cu toporul și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

31 de răspunsuri la Vă-n respect!

 1. Sare'n Ochi zice:

  maine, de Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril, este ziua mea. asa ca am realizat acest material sa pot sa stau si sa ma contemplu (imi merit varsta?) 🙂
  asa ca, profit de situatie, pentru a ura in avans tuturor celor patronati ce de catre cei doi Arhangheli: La Multi Ani! si nu va pierdeti speranta…

 2. noradamian zice:

  Ziua bună 🙂 Sare, sărbătoarea de mâine e chiar una dătătoare de speranţe 🙂

 3. Radu zice:

  Sa traiesti bine multi ani, incepand de maine! 😛

 4. filadel zice:

  La mulți ani! 😀 😀

 5. oldhash zice:

  La mulți ani, sănătos și fericit! 😀 ;D 😀

 6. ela zice:

  La multi ani fericiti,fara RK, prietene!

 7. La mulți ani fericiți !
  Am înțeles că mâine e o zi în care doar se chefuiește. Să-ți fie de bine !

 8. brindusa zice:

  Tot ce ganditi sa vi se impineasca! La multi ani1

 9. CJ-07-CFR zice:

  La mulți ani, vecine!
  PS – Nu prea te mai citesc eu în ultima vreme (mii de scuze; nu din vina ta!), dar titlul ăsta e genial! ”Vă-n respect!” Excelent!

 10. Excelent postul. La multi ani!

 11. ary zice:

  LA MULTI ANI CU MULTI BANI SANATATE SI VIRTUTE SA AI PUT.ERE DE SCRIS SI MAI MULTA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.