Cum uită Nepotul Mătușii Tamara când și-au împărțit clanurile mafiote țara (Frăția interlopilor III)

Acidutzu

S-a spus că politica este a doua cea mai veche meserie din lume. Eu am observat o izbitoare asemănare cu prima. (Ronald Reagan)

Până să trecem mai departe să vedem cum vede Însuși El Adrian Năstase evoluția crimei organizate în cei șapte ani de când nu mai conduce România. „Țara a ajuns să fie ocupată de interlopi în cei șapte ani de când nu mai sunt eu prim-ministru”. Așa susține azi amnezicul Adrian Năstase, care face pe blogul său o “analiză” personală a cauzelor ascensiunii clanurilor infracționale. Cu tupeul cu care ne-a obișnuit, ex-premierul susține că în 2004, ultimul an al mandatului său de premier, în România nu exista crimă organizată. Președintele Consiliului Național al PSD consideră că abia azi interlopii au ajuns să facă parte din viața noastră de zi cu zi. Mărturie îi stau jurnalele de știri ale tembeliziunilor (Insolența Sa se face că uită cum stătea mass media cu contractele de la stat în gât pe vremea mandatului său, în așa fel încât să piuie fericită numai a lapte și miere; ignoră în mod voit frăția lătrăilor din mass media, supărații pe PDL și Traian Băsescu care intenționat deversează astfel de știri până la saturație să dea impresia, în beneficiul adevăratei mafii politico-interlop-economice, că România este neguvernată; cum ignoră că realitatea de azi este destructurarea structurilor mafiote puse la punct exact sub mandatul său – ia să mai răsfoiască o dată dosarele proprii sau măcar cazul senatorului PSD Cătălin Voicu!)). „În fiecare dimineață, jurnalele de știri încep cu relatarea fie a unui caz de reținere din lumea interlopilor, fie de percheziții la casele diverșilor membri de clanuri, fie cu o intervenție în forță, undeva în țară, în același registru. M-am îngrozit zilele trecute văzând ce au putut face niște cămătari din Ialomița unor familii care le-au căzut în plasă (de aceea, împreună cu Victor Ponta, Însuși El Nepotul Mătușii Tamara a votat împotriva legii cămătăriei – de îngrozit ce a fost mincinosul și ipocritul dracului!). Clanurile mafiote sau de interlopi au devenit parte din viața noastră de zi cu zi. Sunt ca niște vecini enervanți, cu care tot mai mulți tind să se obișnuiască (relateaza Puterea).

Ia să-i aducem aminte acestui amnezic tătuc al cămătarilor și interlopilor cam cum arăta harta clanurilor interlope în timpul mandatului său (nu uitați să citiți și celelalte episoade ale serialului aici, cu o binevenită completare aici și aici).

În județul Constanța făceau legea doi capi ai lumii interlope: Ismail Iasar, alias Săceanu, și Nuredin Beinur, prietenul lui Nicu Gheară. La Brăila au făcut legea, mult timp, Dinu Oprea, alias Titel Crăcănatul, și Ion Stoian, alias Neluțu. În Iași și în mai multe județe din nord: clanurile Cordunenilor și Ion Clămparu alias Ion de la Madrid, zis Cap de Porc (prieten al fraților Cămătaru, aflat în Spania și dat în urmărire internațională după ce a pus pe capul procurorilor din Parchetul General două milioane de dolari recompensă). În Maramureș face legea Mircea Grec, alias Botezatu. La Cluj stăpânea peste lumea interlopă Caroly Laios Kun. La Arad – Petre Voicu și Tomas Carol Ungar. La Timișoara – Francis Calancea, Doru Meosu și clanul Milutinovici. La Gorj – Gelu Livezeanu și Constantin Păun, alias Coco. În Mehedinți – Marian Nauchi, alias Fifa, și frații Burcă. În Dolj – Silvian Filoti, zis Fulgeran, Cezar Constantinescu, alias Erico, și nu în ultimul rând Genică Boerică. La Vâlcea, stăpânul neîncoronat al lumii interlope era Vasile Gorun, zis Vulturul, arestat în perioada regimului Constantinescu. La Brașov s-au făcut remarcați Ilie Marius, Anatoli Ciumac, alias Tolea, și mulți alții.

Complicitatea poliției și a serviciilor secrete. Mulți dintre liderii postdecembriști ai lumii intrerlope au fost înainte de ’89 informatori ai Miliției și Securității. Unii au recunoscut chiar ei acest lucru, alții au apărut în diverse rapoarte, alții s-au acuzat între ei și astfel s-a aflat despre această afinitate subterană, despre această colaborare secretă dintre interlopi și lumea poliției și a serviciilor secrete.

Raportul Căpățână. În celebrul „Raport Căpățână”, din anii ’93-’94, apar numele unor celebri generali și colonei de poliție care ar fi avut relații cu lumea interlopă și rețele de crimă organizată (de la traficul de mașini de lux, la rețele de droguri). Generalii Nițu, Medrea, Suceavă, Voicu, coloneii Petre, Șoricică și alții au apărut în acel raport în legătură cu care s-au făcut unele cercetări la Parchetul militar, toate finalizate până la urma cu NUP.

Războiul generalilor. Raportul Căpățână și scandalul Sexy Club (în care, de asemnea, apăreau numele unor generali și colonei de poliție) au declanșat, în anii ’95- ’96, scandalul denumit în mass media „războiul generalilor”. Atunci, de asemenea, au ieșit la iveală relațiile suspecte ale unor generali din poliție cu capii lumii interlope, arestați de incomodul general Pitulescu. Cel mai mult a ieșit în evidență Ion Titișor, alias Fane Spoitoru, alias Împăratu’. În cele din urmă, să nu-i dea în gât pe capii Poliției române, Fane Spoitoru a fost făcut scăpat, peste graniță. A fost extrădat în 2000 și a ispășit doar 3 ani din pedeapsa de 9 ani primită în contumacie.

Afacerea Țigareta 2. În afacerea Țigareta 2 au apărut multe nume ale unor ofițeri de informații, dar și ale unor reprezentanți ai lumii interlope aflați în anturajul unor foști demnitari din SRI și din MI (guvernul Văcăroiu). Printre acestia s-au evidentiat Gheorghe Truțulescu (colonel SPP), Costel Chiață (patronul discotecii Black and White), arabul Jamal al Atm (patronul barului Golden Fish), dar, într-un dosar disjuns, care nu a mai fost finalizat niciodată, apăreau și nume precum generalul SRI Gioni Popescu sau fostul ministru de interne Doru Ioan Tărăcilă.

Operațiunea Ahmed. În 1997, procurorul Victor Ponta a arestat un fost revoluționar care se lăuda cu o poză în care apărea alături de Ion Iliescu. Este vorba de președintele federației de Tae Kwon Do, Cristian Apostol implicat în tâlhărirea unui cetățean arab, pe nume Ahmed. Dosarul, intrumentat ulterior de procurorul Cinteză, avea să identifice relatiile lui Apostol cu un anume Iulian Potoroc (informator al fostului șef al „Doi și un sfert”, Florin Calapod), care se lăuda că ar fi fost șef de cabinet al fostului ministru Tărăcila. Potoroc, devenit în timpul anchetei consilierul senatorului Viorel Gheorghiu (ginerele lui Bebe Ivanovici), a fost arestat (prin 2004) pentru complicitate în traficul de droguri, iar asupra lui s-au găsit mai multe legitimații cu însemne polițienești. În cel mai spectaculos dosar cu droguri, procurorii au trimis rapid în judecată doar plevușca. Este vorba despre celebrul caz în care au scăpat basma curată Ion Alexandru Țiriac (fiul lui Ion Șiriac), Ileana Lazariuc, Raluca Sandu și Robert Mircea Sandu (fiica și nepotul șefului Federației Române de Fotbal, Mircea Sandu).

Scandalul Portbagajul (generalii Bot și Ardelean). În anul 2000, scandalul „Portbagajul” a dezvăluit relațiile periculoase dintre cei mai duri capi ai lumii interlope – Gemenii și Cămătarii – cu generali grei din poliție și serviciile secrete. Cei care au fost arestați atunci au fost cei doi frați Gemeni. Din poliție au fost dați afară sau schimbați din funcție mai mulți ofițeri, printre care și generalul Mircea Bot (șeful Poliției Capitalei). Este interesant de menționat că unul din frații Gemeni care l-au acuzat pe generalul Bot de relații cu Cămătarii, s-a predat singur la biroul generalului Virgil Ardelean, zis Vulpea, unde a și fost arestat. Câțiva ani mai târziu, generalul Ardelean declanșa operațiunea „Cămătarii”, în urma căreia au fost arestați frații Sile și Nuțu Cămătaru și o parte dintre locotenenții acestora. (va urma)

Acest articol a fost publicat în Ghinion 100% și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

18 răspunsuri la Cum uită Nepotul Mătușii Tamara când și-au împărțit clanurile mafiote țara (Frăția interlopilor III)

 1. Dan Gheban zice:

  Asta pentru ca nivelul de general/colonel in politie, SRI si alte asemenea (in afara armatei, sper) este practic echivalent cu pozitia de sef peste o zona a vietii sociale, plina de noroi, de care este imposibil sa nu te minjesti. Cu alte cuvinte sunt interlopi prin contaminare dar salariati pe banii nostrii.
  DEX: INTERLÓP ~ă (~i, ~e) 1) Care desfășoară o activitate nelegală, suspectă. 2) Care are o reputație rea.

 2. Radu zice:

  daca ar fi sa ne uitam la toate dosarele sale, insusi Adrian Nastase e un mic interlop. Dar stiti cum e vorba aia: hotii striga:hotii! 🙂

 3. victor L zice:

  @ Radu,
  te rog: Însuşi Adrian Năstase.

 4. Radu zice:

  @victor L: iertare! 🙂

 5. ribelalu zice:

  Intrebarea chinuitoare este urmatoarea:

  „Care criminilaitate este mai periculoasa? Cea a interlopilor din clanuri, care se observa la nivelul strazii sau cea a „gulerelor albe”, invizibila si impercetibila la nivelul maselor largi?”
  Sau intr-o alta forma: Cine e mai periculos? „Clanul sportivilor” care are o arie de acoperire de cateva cartiere si ceva ramificatii in strainatate cu alti gainari sau Clanul lui Nastase cu acoperire nationala si chiar europeana prin reprezentanti demni precum Severin?

  Parerea mea este ca cea a clanurilor, desi pare mai periculoasa pentru cetatenii obisnuiti, poate fi tinuta sub control. Pana la urma sunt niste gainari nenorociti care profita de…hai sa-i zicem slabiciunea statului (de fapt sunt membrii al celuilalt grup, cel cu „gulere albe”). Infinit mai periculoasa este mafia „gulerelor albe” infiltrata in absolut toate institutiile statului si la toate nivelurile, si care, conform unor date publicate in presa, ar fi facut sa dispara cca 130 de miliarde de euro in ultimii 20 de ani..

 6. filadel zice:

  Desigur că AN-eul are dreptate:

  „în 2004, ultimul an al mandatului său de premier, în România nu exista crimă organizată.”

  Pînă în 2005 toată crima din România era dezorganizată adică din cînd în cînd, absolut întîmplător, mai apărea cîte-un cremenal în vizorul legii, odată la doi sau trei ani. Restul, adică marea masă a sistemului de jefuit banul public funcționa sub protecția legii. Criminalii erau subordonați direct AN-eului = adică erau perfect legali.

  Și Cezar după ce a venit la putere și-a numit cei mai de încredere legionari șefi peste criminalii și tîlharii imperiului pînă și-a echilibrat balanța financiară. AN-eul să mai citească istoria și după aia să mai facă pe deșteptu. (Nu știu de ce-i zic unii AN-eu.)

 7. Nu uită Sare, nu uită… Se mîndreşte că ne poate sfida! 👿

 8. Lehman25 zice:

  Cand veti sta in cusca sa va intrebati de interlopi bassist portocalii!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.