Ion Iliescu la emisiunea “noapte bună copii liberali”: “Cota unică a fost o măsura antisocială”

Ferchezuit, cu Izvestia citită, Ion Iliescu s-a prezentat în această seară la Antena 3 (la “Știrea Zilei” cu Gabriela Vrînceanu Pandele Firea), de mână cu nepoțelul Mătușii Tamara, Adrian Năstase, să ne informeze cine sunt ei (din punctul lor personal de vedere) și ce anume doresc ei de la această națiune pe care ar fi capabili să o ierte c-a trădat în 2004 și 2009, cu condiția să-i ajute să-l alunge pe dictatorul Traian Băsescu. „Traian Băsescu încearcă să elimine din istoria României tot ceea ce nu a început cu el în 2005. Prezența Regelui Mihai îl încurcă, pentru că el trebuie să rămână singurul conducător în cărțile de istorie”, a rânjit către națiune măi dragă nea’ Nelu degrabă alergătorul de regi pe șoselele Patriei, pupilul Anei Pauker. Mai mult, a ținut să ne informeze că tot el i-a organizat regelui și „sărbătorirea a 80 de ani, la Cotroceni, în 2001”. La Cotroceni, nu în Parlament, ca nu cumva Regele (Marx-Lenin păzește!), vorba Izvestiei: să spună România „noastră” (că doar din 1997 i-a fost restituită cetățenia română și, odată cu ea, toate drepturile politice). Odată pornit pe meandrele concretului, mânat de sinergia faptelor, Ion Ilici Iliescu a fost de neoprit/nestăvilit (mai ceva ca tancurile sovietice “eliberatoare”) în a elogia discursul susținut marți de Mihai de România în Parlament, cu ocazia împlinirii a 90 de ani de viață. „Mesajul Regelui în Parlament a avut o substanță serioasă, e plin de semnificații (…) este un document dens și sintetic”, a declarat Iliescu. „E extraordinar! Îmi dați voie să citez? (…) Regele a lăsat esența unei experiențe de viață”, a supralicitat Năstase. Așa o efervescență ideatică nu mi-a fost dat să mai văd de la cel de-al XIV-lea Congres al PCR din noiembrie 1989. Încă puțin și cei doi anunțau în direct că la urmatorul lor Congres Mihai I de România va fi ales măcar Rege al USL. Ocazie cu care Opoziția unită va putea milita pentru aderarea României la CSI. Doar: „Suntem una dintre țările în care discrepanțele s-au tot accentuat. Cota unică a fost o măsură antisocială din acest punct de vedere, care a adâncit discrepanțele sociale”, după cum înțelept le zice to’șul Iliescu. După care cei doi social “democrați” au continuat cu “hai la lupta cea mare” (până când “în chiaburi fierea se strânge,/ se chircește și se frânge,/ cere moarte, cere sânge.”):

 • „România, deja, pe deficitul bugetar pe care îl are, are mare dificultate în a obține împrumuturi. Deja împrumuturile noastre au dobânzi de 7%”.
 • „Nu vor mai exista bani suficienți și vor fi folosiți cu dobânzi mult mai mari pentru acoperirea deficitului bugetar”.
 • „Soluția de la Bruxelles, ajutând băncile din Germania și din Franța să-și recupereze banii din Grecia, pe care altfel nu ar fi reușit, înseamnă pentru noi o problemă suplimentară”.
 • „Cred că vom avea dificultăți mari, dificultăți și mai mari”. (de ce n-o fi continuat să zică “dificultăți extrem de mari”, “gigantissim de mari”, “extremissim de mari”, “supercalifragilistic de mari”? la capitolul “cred”, și eu cred că Iliescu este o cârpă kaghebistă, un trădător al intereselor României, un criminal – aici sunt sigur și am dovezi, iar Năstase un poponar – ei, și?)
 • „Deficitul e mult mai mare de 3%, probabil ca e aproape de 10%”. (păi dacă-i numai pe credință, de ce să nu credem că-i de 100%?)
 • Romania va fi într-un blocaj politic, iar pentru actuala putere nu sunt importante decât chestiunile legate de alegerile viitoare”.

Hopa! Blocaj politic, nu economic! Dacă tot suntem la capitolul credințe și pesupoziții (din acelea apocaliptice, dar fără susținere palpabilă): coaliția proiectului ratat Iohannis se mai pregătește să dea o lovitură de grație României – dacă tot au binecuvântarea Moscovei? Ce le-o fi spus Moscova celor doi politruci – că s-a găsit actul de abdicare al lui Mihai I de România și tandemul Putin-Medveev ar fi amabili să-l anuleze?

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

35 de răspunsuri la Ion Iliescu la emisiunea “noapte bună copii liberali”: “Cota unică a fost o măsura antisocială”

 1. Radu zice:

  Mai draga, domnu’ Iliescu nu a amintit nimic de vizita istorica a ex-regelui din anii ’90? 🙂 nu se poate, a uitat, varsta o fi de vina! 🙂
  Bine ca n-a spus ca el era admirator al regelui inca din 45-47. La nesimtirea lui, nu ar fi mirat pe nimeni. 😀

  • Sare'n Ochi zice:

   ati interpretat voi gresit! in ’90, Mihai I de Romania implinea doar 70 de ani, era verde – drept pentru care Ilici l-a sarbatorit cu o fuga regala la sosea 🙂

  • Nae Camionagiul zice:

   S-a intors lumea cu susul in jos! Tovarasu’ Iliescu vroia sa il declare pe Rege persona non-grata si il alerga prin aeroporturi, ca sa-l trimita pachet inapoi in Elvetia, acum ceva ani… Si-acum imi mai aduc aminte titlul de pe prima pagina a Academiei Catavencu (cand era revista si cei care scriau acolo aveau obraz si umor): „ILIESCU S-A PURTAT PE OTOPENI CA PE PISTA LUI MA-SA”…

 2. Moshu' a Babii zice:

  „Mesajul Regelui in Parlament a avut o substanta serioasa, e plin de semnificatii (…) este un document dens si sintetic, care eludeaza meandrele concretului preopinand prin sinergia faptelor. Mare e gradina lui Dumnezeu! Nu mi-am inchipuit niciodata ca o sa-l vad pe ilici pupind regele in fund…..

  • sthammerstefan ciocan zice:

   Este evident ca Iliescu si gloata lui de neocomunisti incearca sa preintampine o discutie seriosasa despre monarhie in Romania. Ei se comporta ca niste tigani care incearca sa vanda la semafor un Rolex contrafacut unui popor care daca-si doreste ceas Elvetian vrea totusi unul original.

 3. Nae Camionagiul zice:

  Reactiile lui Iliescu demonstreaza ca-i e frica de procesul care i se pregateste pentru Crimele Revolutiei, dupa ultimele filme difuzate cand tot romanul a putut vedea cum Ilici chema rusii sa poata prelua puterea in liniste. Pentru mortii Revolutiei trebuie judecat cat mai repede.

 4. snapshot zice:

  de nu-mi traducea goagalul nu stiam ce-i zice Flacara lui Ilici.

 5. ribelalu zice:

  Urmatorii Monarhi invitati de USL sa vorbesaca discutii in parlament vor fi: Cioaba al II-lea, Tortica Stanescu Intaiul de Costesti si ultimul pe lista, cu voia dumneavoastra Imparatul tuturor tiganilor Iulian Intaiul.

  P.S. si ca sa fac o legatura cu discutia de aseara referitoare la relatia „suzeran-vasal”, pentru cine nu stie regele Tortica Stanescu de Costesti-Arges este vasalul marelui Imparat Iulian. Astia au ca vasali triburile ortodoxe din Romania. In ast timp, vecinul de strada al lui Iulian, regele Cioba este independent fata de Iulian si este rege peste tiganii pocaiti. Nu ca ar fi mare deosebire intre zburatoare.

 6. ribelalu zice:

  Ce a uitat Iliescu in discursul lui:

  3 aprilie 1990 – Dupa 43 de ani de exil, Regele Mihai intentioneaza sa-si petreaca sarbatorile de Paste in Romania;

  11 aprilie 1990 – Guvernul îi propune să-şi amâne vizita. Autorităţile au spus atunci că deţin informaţii privind pregătirea de demonstraţii antimonarhiste care ar fi periclitat viaţa membrilor suitei regale. Regele Mihai primeşte vestea pe aeroportul din Zurich, unde se pregătea pentru îmbarcarea spre ţară.

  25 decembrie 1990 – membrii familiei regale aterizează în România pe aeroportul Otopeni, cu paşapoarte daneze. Autorităţile le-au acordat o viză de 24 de ore dar poliţia a organizat ulterior o ambuscadă pe autostrada Bucureşti – Piteşti. Regele Mihai şi suita sa au fost duşi sub escortă armată pe aeroportul Aeroportul Otopeni şi expulzaţi.

  23 aprilie 1992 – Regele Mihai a revenit cu ocazia Paştelui în România, cu acordul Guvernului Român. Aproximativ un milion de bucureşteni au ieșit în stradă să-l vadă.

  decembrie 1992 – Regele isi exprima dorinta de a petrece Craciunul in Romania. Nu reuseste sa vina

  4 aprilie 1993 – Mihai I renunta la vizita programata la Timisoara cu ocazia sarbatorilor de Paste

  9 noiembrie 1993 – Regele Mihai îşi anunţă dorinţa de a veni în tară dar Ministerul de Externe refuză să-i acorde viza de intrare, deoarece pe paşaportul Regelui Mihai şi pe cel al Reginei Ana scrie „Majestate Regală”.

  7 octombrie 1994 – Familia regala aterizeaza pe Aeroportul Otopeni pentru a participa la Simpozionul international cu tema 23 August 1944 „Restituirea adevarului istoric”, dar avionul a decolat fara ca Mihai I sa fie lasat sa paseasca pe teritoriul Romaniei

  11 noiembrie 1994 – partidul de guvernământ PDSR cere MAE să-l declare pe fostul Rege „persona non grata” şi preşedintele Ion Iliescu nu a exclus lege care să interzică intrarea Regelui în ţară.

  1996 Iliescu pierde puterea

  1997 Regele Mihai reprimeste cetatenia romana din partea autoritatilor romane (Guvernul CDR) si revine nestingherit in tara.

 7. brindusa zice:

  Banuiesc ca mesajul este altul: Antonescu pe probleme de lenevita acuta iese din calculele de inalta reprezentare 🙂 si nici carlanul Ponta nu va mai fi vioara intai. Au iesit dinozaurii pe piata .
  Se contureaza, ingrijorator, o reactivare a malitziosului Adrian Nastase-un personaj inteligent si extrem de primejdios.

 8. cică Gheorghe Turda a turnat la secu din proprie inițiativă.
  de ce tocmai Turda?!
  nu era mai normal să toarne Oltenița, Bârca sau Cornu?

 9. Nae Camionagiul zice:

  Liderii PNTCD Victor Ciorbea, Aurelian Pavelescu, Vasile Lupu, Marian Milut au discutat joi la Palatul Cotroceni cu presedintele Traian Basescu. Ei au sustinut ca aceste discutii au vizat „problemele tarii”. Presedintele Traian Basescu a declarat, joi seara, la TVR 1, ca pe dreapta politica a ramas un spatiu pe care PDL nu il poate acoperi integral si ca ar fi necesara o structura de centru-dreapta in care ar putea intra si PNTCD, care poate fi un „vehicul de absorbtie” al electoratului monarhist, „destul de actual” in acest moment si reprezentat doar de „domnul Ion Iliescu, Catalin Voicu, Petre Roman”. „Tot timpul venim si suntem optimisti”, a afirmat Pavelescu, care a mai fost vazut la Palatul Cotroceni si saptamana trecuta. El a completat ca nu exista mai multe aripi in PNTCD si spera sa se inteleaga ca este vorba despre un singur partid.

 10. Culai zice:

  Nu numai bunela ilici merită cât mai iute oprobriul uitării, îngropării lui în colbul istoriei.
  Pomenirea lor în media şi pe bloguri denotă pentru ei că sunt populari. Fiindcă obrazurile şi poponeţele lor groase edulcorează şuturile, palmele şi împunsăturile până la ţeapa unui ţînţar în spinarea unui pahiderm.
  Până s-or duce ei s-o pupe subt poale pe talpa-iadului, eu am de gând, cu tot cu amicul All Zheimerr, să-ntreb: cine d…/D… sunt aiştia?… Aaa, da, răufăcătorii-nainte-stătători.

  • Sare'n Ochi zice:

   si daca nu-i bagi in seama se manifesta si mai gropian. in tinerete, unul dintre prietenii mei facea niste chestii in public numai sa ne atraga atentia – o vreme era simpatic, apoi devenea obositor. daca nu-l bagam in seama, crezand ca se va potoli, facea cate una de-ti crapa obrazul de rusine ca seti cu el (ca un plod razgaiat). ori, Ilici si Nastase (ca si alti politicieni) nu sunt decat niste plozi razgaiati ai natiei noastre. nu merge sa-i educi nebagandu-i in seama, ca se vor baga ei mai abitir.

 11. InimaRea zice:

  Cred ca noi nu-ntelegem trama personajului – Ilici e tipul divident – care „desparte”. La vremea lui, putea divide et impera, acum impera nu-i mai poate dar divide inca mai misca. Cind nu mai poate divide, se divide – se desparte de partea din el insusi care-l tine la fund, pentru a putea iar naboi spre slava luminii istorice a reflectoarelor. Amintiti-va cit de indignat a fost la congresul care l-a dat jos din fruntea „Partidului”. Pentru ca, apoi, sa gaseasca resursele de a-si ingropa groparii – dupa ce i-a divizat (Geoana, Mitrea, Nastase) – unul cite unul. Pe Nastase, nu l-a iertat, doar l-a aminat pour la bonne bouche.
  E o (inca) vie lectie de istorie – asa il vad, iar uitindu-ma la el, il vad si pe viitorul presedinte de onoare al PD-L, peste vreo 10-15 ani. Nu c-ar fi la fel croiti dar sint croiti din acelasi material rezistent la irezistibil pentru cei mai multi dintre noi. Or fi din lantul acela Carbon-Carbon, abia pus in evidenta de chimie de azi.
  Pentru mine, e reprezentarea antropomorfa a lui Chronos – cel care-si inghitea copiii, pentru a ramine totul incremenit in starea gratiei de sine. Doar cine i-a fugit din poala s-a salvat – Roman, Basescu, Melescanu, Oprescu. Cine-a ramas sub aripa batrinei closte bolsevice, va sfirsi frumos, ca oul de Paste: Ilici a-nviat? Adevarat a-nviat! Atunci, trosc – la cap!
  Cel mai teare ma enerveaza ideea ca va fi-nmormintat cu onoruri militare, ca vom avea doliu national la moartea sa. Numai si pentru asta, si n-as vrea sa cistige USL alegerile. Desi, ar fi – totusi – un pret mic fata de nenorocirea care ne-ar lovi daca s-ar perpetua fiul lui Chronos la putere (Zeus ii spuneau unii, parca…)

 12. vasilegogea zice:

  Draga Victor,
  in politica totul e posibil, inclusiv contrariul!
  Sa ne amintim, de exemplu, ca celebrul Candiano Popescu, eroul Republicii de la Ploiesti, a devenit ulterior seful garzii Regelui Carol I !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.