Registrul electronic electoral, ca formă de selecție naturală a electoratului (partidelor politice din România nu le convine, că nu mai pot da plasă în ziua votului)

În pofida retoricii cu privire la frauda electorală, când se pune problema găsirii unei soluții, partidele politice din România o dau cotită – în spatele retoricii alarmiste se ascunde satisfacția că există slăbiciuni convenabile în sistem ce-l fac permisibil exact la ceea ce se mimează că se combate: frauda (iată cercul vicios). Zilele acestea politrucii PSD (și vuvuzelele lor mass media) au venit să semene isterie pe marginea recensământului, cerând imperativ cetățenilor să nu-și comunice recenzorilor codul numeric personal. Ca o paranteză, asistăm ca de obicei la politizare stupidă a fiecărei acțiuni a Puterii, acum a recensământului. Colectarea codului numeric personal (CNP) în procesul de recenzare a locuințelor și populației care a început joi, 20 octombrie, are bază legală, toate informațiile strânse, susțin cei de la Institutul Național de Statistică, vor fi utilizate numai în cadrul sistemului informatic statistic național (în interiorul rețelei VPN criptat), iar la un an dupa încheierea prelucrării, formularele cu datele individuale vor fi distruse fizic. În plus, se precizează, recenzorii care nu respectă confidențialitatea datelor riscă amenzi între 2000-5000 de lei, cu posibilitatea agravantă în cazul în care nerespectarea confidentialității are aspecte penale. De fapt, aruncând discuția către posibilitatea “fabricării” de voturi din această colectare de CNP (fără ca cei care au lansat tema de discuție să și explice conceret/credibil/plauzibil cum s-ar putea realiza acest lucru – poate nu vor să comunice patentul, doar l-am auzit cu toții pe Victor Ponta spunând că „sistemul lor de fraudare a funcționat mai bine”…), PSD ne dezvăluie adevărata miză a zaverei: câtă vreme nu există o bază de date electronică, frauda nu poate fi probată.

Foarte convenabil pentru tot felul de legende post-electorale pentru partidele care pierd alegerile! Nici azi, după aproape 10 ani de când și Guvernul Năstase a început să cheltuiască cu sacul bani publici pentru implementarea unui sistem integrat de date, nu există o asemenea bază de date şi nimeni nu ştie cu adevărat care este numărul real al alegătorilor şi cine sunt aceştia. Listele electorale sunt alcătuite de serviciul de evidenţă al populaţiei, dar, spre deosebire de epoca comunistă, care interzicea circulaţia persoanelor, astăzi există o mare mobiliate, cu care administraţia nu poate ţine pasul. Așa că, veselie mare în sprijinul sistemului electoral inventat de către Viorel Hrebenciuc în beneficiul lui Ion Iliescu, listele de alegători sunt pline cu persoane care au murit sau care au plecat în străinătate, și care îi omit pe aceia sosiţi între timp. Iar această nesiguranţă generală este dublată de faptul că este practic imposibil să verifici voturile multiple, căci ar trebui să compari documentele unei secţii de votare cu documentele de la toate celelalte secţii. Prilej pentru pierdanți și observatori de a vorbi despre autobuze electorale, suveici și alte mijloace tradiționale de fraudare a votului.

Cum să nu se agite contra liderii PSD, împreună cu aliații din USL? Dacă s-ar realiza un registru al alegătorilor în format digital, lucrurile ar deveni dintr-o dată mai limpezi. Iar combustibil pentru alimentarea acestui foc (nu prea de paie, se pare) îl oferă chiar Guvernul Boc care vorbeşte despre acest registru, dar numai pentru alegătorii rezidenţi în străinătate. Deci, actuala așa-zisă Opoziție se teme de registrul electronic al alegătorilor din diaspora, iar actuala Guvernare de cel al alegătorilor din România?!

Consecinţa imediată a existenței unui asemenea registru ar fi un lucru corect și firesc: ar vota numai aceia care s-au înscris în prealabil în registrul alegătorilor. În plus, înscrierea în acest registru arată dorinţa şi interesul participării la procesul politic. Dar, durere mare în tabăra promotorilor hrebencicismului electoral: registrul digital ar permite verificarea rapidă şi sigură a voturilor multiple! În plus pomanagiii adunaţi şi convinşi să voteze în ziua alegerilor cu plasa de alimente sau cu alte cadouri se recrutează numai dintre aceia care nu au simţul responsabilităţii politice, dintre cei care nu s-ar înscrie în registrul alegătorilor (cred că nici n-ar înțelege ce reprezintă și cu ce se mănâncă). Devine tot mai clar că Registrul electronic (electoral) va opera printre votanți exact ca și selecția naturală, fără discriminare și fără excluziuni – la urne se vor prezenta acei alegători care au opțiuni bine conturate și care nu au nevoie de plasa cu ulei, zahăr și făină pentru a și le schimba. De aceea sunt inutile (doar gargară politică) toate acele discursuri ținute de către politicieni împotriva mitei electorale. În plus, devine tot mai clar că actuala clasă politică nu are nici un interes să lupte concret, în afara vorbelor, împotriva mitei electorale.

În consecință, pentru a lupta eficient împotriva mitei electorale este nevoie de un Registru electronic – iar politicienii care urlă să nu ne dăm CNP-ul pe mâna cenzorilor mor, în fapt, ca și câinele de drum lung (Codul Numeric Personal este dat/atribuit de către stat – este o tâmpenie să-l asimilezi cu ceva ce statul vrea să-ți ia pentru a te fura).

Acest articol a fost publicat în Politichie de mărgăritar și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

27 de răspunsuri la Registrul electronic electoral, ca formă de selecție naturală a electoratului (partidelor politice din România nu le convine, că nu mai pot da plasă în ziua votului)

  1. îmi închipui ce-ar fi dacă n-ar exista CNP și s-ar „inventa” acum.
    unii ar urla că toate numerele vor conține „666”, alții că CNP ni s-ar implanta în cap, cu ajutorul unui cip, alții că așa vrea Băsescu să voteze în locul fiecărui cetățean…

  2. noradamian zice:

    Salut, prieteni 🙂 Sare, de doleanţele populare exprimate la referendum nu stiu ce se va alege, (că politrucii se fac că nici n-a existat asa ceva! :mregreen:) dar cu registrul ăsta, dacă intră pe rol, n-au cum s-o dea cotită 🙂

  3. ribelalu zice:

    Astia sunt chiar tampiti. Statul deja are CNP-ul fiecarei persoane pentru ca el aloca fiecarei persoane CNP-ul ala. La CNP nu e ca la numerele de masini sa-ti iei CNP preferential. Apoi CNP-ul ala ti-l cere statul unde vrei si unde nu vrei…la toate ghiseele posibile si imposibile, in toate formularele inventate sa dea de lucru la milionul de bugetari trebuie sa treci CNP-ul. Si nu numai la bugetari…si in PSD daca ma inscriu o sa-mi ceara Vanghelie CNP-ul pe un teanc de formulare.
    Si se trezira basinosii astia din PSD acum ca tocmai unde e vorba sa se stabileasca exact cam cum traieste fiecare persoana si cam ce e de capul ei, cum traiesc comunitatile locale sau nationale samd sa nu-si mai dea oamenii CNP-ul.

  4. Mih. zice:

    Azi am primit cu recensamantu’. Ecuson, geanta speciala, formulare tip, „agent” usor timorat …
    Se scuza pt „intrebari incomode” (despre uniunea consensuala, WC in casa/curte etc.), in fapt nimic deosebit. CNP-ul a fost optional (?), spunea ca intereseaza data nasterii.

  5. întrebare:
    « la ce ar putea servi cuiva cnp-ul meu? »

    răspuns:
    « Recensamantul are scopul de a controla si inregimenta populatia intr-un sistem electronic care duce la o dictatura foarte stricta si dura
    Aceste date oricum se gasesc la politie,dar deoarece ideea semnului fiarei este inchinarea la satan iar inchinarea nu poate exista fara consimtamantul fiintei umane, au nevoie semnatura prin care fiinta umana isi da acordul de a fi identificat ,de a avea asemanarea absoluta cu acel” numar de om CNP “care e scris in Apocalipsa lui Ioan 13/18. “17. si nimeni sa nu poata cumpara sau vinde fara sa aiba semnul acesta, adica numele fiarei sau numarul numelui ei.
    18. Aici e intelepciunea. Cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei. Caci este un numar de om. Si numarul ei este sase sute saizeci si sase”

    Daca actul de identitate (identitatea cu asemanarea absoluta de fiara in trup de om,de lup in trup de om) eliberat de statul antihristic nu este identitatea ta asemanarea ta absoluta, atunci nu semnezi niciun angajament ,niciun contract de sclavie a ta fata de statul antihristic »

  6. Marean zice:

    I-a invins prostia pesedizda si pe astia: „Declararea CNP-ului la recensamant nu este obligatorie, inregistrarea se poate face si fara el – INS. Persoanele care refuza sa-si declare codul numeric personal (CNP) la recensamant pot fi inregistrate si fara acesta si nu risca absolut nicio sanctiune, a afirmat purtatorul de cuvant al Institului National de Statistica (INS), Vladimir Alexandrescu, potrivit Mediafax.”
    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-10494354-declararea-cnp-ului-recensamant-nu-este-obligatorie-inregistrarea-poate-face-fara-ins.htm

  7. Si totusi la ce trebuie numele complet si CNP -ul pe formularul ala?
    Si de ce maghiarii nu solicita nici nume si nici CNP? http://www.nepszamlalas.hu/files/sharedUploads/Anyagok/2011/08_ho/idegen_kerdoivek/3_2_2_13_Szemely_roman_V2.pdf
    Care e legatura cu aspectul electoral?
    Multumesc.

    • Sare'n Ochi zice:

      nu mai trebuie CNP. cred ca faza cu CNP-ul a fost excesul de zel al unui functionar lingau (si noi chiar avem sumedenie functionari care judeca mai bine mai mult si in exces decat sa omit ceva – cultul birocratiei). vezi si linkul dat de @Marean:
      http://www.hotnews.ro/stiri-esential-10494354-declararea-cnp-ului-recensamant-nu-este-obligatorie-inregistrarea-poate-face-fara-ins.htm

      • si numele? ala de ce trebuie? ca maghiarii nu-l cer nici p-ala, doar data nasterii!

        • ribelalu zice:

          Pentru ca agentii astia care efectueaza recensamantul nu au totusi doctoratul la Oxford si sa evite posibilitatea ca 2 agenti sa ia datele aceleiasi familii…o data sa zicem de la Adrian Nastase gasit la un domiciliu si o data de la Dana Nastase gasita acasa la alt domiciliu…Zic si eu 😀

          • asemenea erori au loc oricum; crezi ca incidenta acestor erori e atat de mare la noi, comparativ cu maghiarii?

            • ribelalu zice:

              Ce treaba avem noi cu maghiarii? Fiecare face treaba cum il duce capul… Ideea este ca rezultatul final sa fie cat mai aproape de realitatea. Deasemenea in tara exista zeci de mii de persoane fizice si juridice care lucreaza cu date personale. Aceste date sunt protejate de legislatia romana si internationala. Acesti operatori de date trebuie sa se inscrie la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal adica aici:->http://www.dataprotection.ro.Puteti verifica ca sunt zeci de mii de firme, pers fizice, ONG-uri samd, care cer CNP-ul, pentru fiecare fiind un PDF cu datele care le prelucreaza si cum asigura protectia lor. Si toate aceste entitati cer CNP-ul. Si statul sa nu aiba dreptul cand el are deja CNP-ul si identitatea reala a tuturor cetatenilor lui…eu cred ca doar cei care au ceva de ascuns se feresc de identitatea reala pentru ca una este sa faci in timp o decalaratie de avere si alta este sa spui intr-o ora ce proprietati ai si te poti da de gol, sau cu ocazia asta se poate observa ca puradelul de 10 ani are pe numele lui averi impresionante. Asta cred ca e substratul problemei.Va dati seama ca agentul ala cu recensamantul are un sector care trebuie recenzat si vede un castel pe parcela lui. nu e logic sa-l inregistreze si sa afle date despre proprietar?

              P.S. intrebarea dumitale imi aduce aminte de bancul cu intalnirea dintre muncitorul roman si muncitorul japonez la un congres international:
              „-Bai japonezule, cum lucrati ma` voi acolo in Japonia voastra?
              – Pai noi lucram asa: 3 ore lucrez pentru mine, 3 ore lucrez pentru patron, 3 ore lucrez pentru Japonia si 3 ore pentru Imparat. Dar voi cum lucrati in Romania?”
              -AAAAAA…pai e altfel tata. Vreo 2-3 ore imi fac eu niste ciubucuri, patronul are bani, da-l in ma-sa, si cu Japonia si Imparatul nu am nicio treaba..”

            • ribelalu zice:

              precizari referotor la castel. si asta trebuie bagat in statistica sa se vada daca omul se caca in porumbi sau are closet cu senzori. si pentru asta trebuie intervievat proprietarul. ia-l de unde nu-i..:)

            • ribelalu zice:

              M-am uitat pe chestionarul maghiar. Intradevar nu cer numele si CNP-ul dar, la o „adica”, dupa adresa de identificare a locuintei (prima rubrica din coltul din stanga sus care este preluata din alt chestionar neprezentat de dumneavoastra si care identifica si mai clar locuinta) este foarte usor de identificat intervievatul. Ceea ce e cam tot dracul ala. Si fara CNP, la o simpla confruntare a datelor cu un program de calculator se pot identifica foarte usor intervievatii. Si atentie!…orice institut de statistica si orice operator de date cu caracter personal, este obligat sa puna la dispozitia autoritatilor, in conditiile legii, datele personale detinute.

      • si totusi care-i chestia cu procesul electoral?

        • ribelalu zice:

          Cu procesul electoral, dupa mintea USL-istilor, are legatura in ultimii 7 ani si cand se duce Basescu sa se cace.

        • Sare'n Ochi zice:

          🙂 habar nu am la ce trebuie si numele cand intrebi pe cineva despre datele sale – poate pentru a sti cine sta la adresa recenzata?

        • Sare'n Ochi zice:

          nu-mi pui intrebarea mai explicit? ca io am pornit de la teama USL de recenzie (care s-a legat manusa de gogomania cu CNP-ul, ce le-a dat apa la moara pentru scenarii fanteziste ale teoriei constipatiei) pentru a arata ca, oricum, toate partidele politice din Romania au un interes ca lista de electori sa fie cat mai ambigua.

          • Eu incerc sa zic ca o cercetare statistica normala la cap trebuie sa beneficieze de anonimitate deplina; dpdv statistic, pe INS nu il intereseaza Dumitru, Sare, Ribelalu, ci categoriile din care acestia ar putea face parte, clasificari samd.
            Dupa parerea mea, solicitarea fie a numelui, fie a CNP, fie a amandoura, va induce niste erori statistice mult mai grave decat daca nu s-ar fi cerut.
            D’aia ungurii (si nu numai) o fac fara sa ceara nume si/sau CNP!
            Sunt curios cine e militzianu’ care a impus ideea asta a numelui si a CNP -ului pe formularul de recensamant.
            in ce-i priveste pe maimutzoii din USL, nu ma intereseaza prostiile pe care le debiteaza.

            • Sare'n Ochi zice:

              este clar ca vorbim despre unul cu gandire de militian. nu am stiut despre ce fac maghiarii si nici nu sunt suficient de familiarizat cu manipularea datelor pentru a fi sau nu de acord cu ce afirmi. de ce nu scrii un material in acre sa le dai de capat acestor treburi? link-uri ai, intrebarile puse de tine sunt legitime. iar eu am sa-l preiau de la tine de pe blog 🙂

    • Sare'n Ochi zice:

      salut!
      intre timp, INS a revenit sa spuna raspicat ca este MUSAI sa dam CNP-ul la recensamant. am gasit un punct de vedere pe Riscograma si mi-am adus aminte de ce ai comentat. pe acest link: http://www.riscograma.ro/4988/10-minciuni-despre-cnp-si-de-ce-nu-stau-ele-in-picioare/ se intareste punctul tau de vedere.
      tot de acolo vine si informatia ca acest recensamant s-ar putea sa fie un fiasco total:
      http://www.riscograma.ro/5015/iata-de-ce-ar-trebui-ca-recensamantul-sa-esueze/

  8. recensământul va fi „istorie”, în câteva zile.
    eu aș remarca un lucru: nu Ponta a dat tonul agitației USL, ci Năstase.
    concomitent, Iliescu a spus că Năstase ar fi mai bun ca Ponta.
    și la Convenția Națională a PSD, șeful pare a fi Năstase, nu Ponta.
    Ponta doar se smiorcăie: „hai, băieți, că io-s liiideruuuuuul”.
    io cred că Ponta va trece pe banca de rezerve.

    apoi, Ponta e susținut de Antonescu.
    Antonescu fiind, și el, destul de singur în partidul său.
    io mai cred că și Antonescu va trece pe banca de rezerve.
    și așa este un fel de „Pesedist (r)”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.