Pădurarii Regelui

I se plânge Radu Berceanu lui Emil Boc că ministrul Transporturilor Anca Boagiu i-a demis și-i persecută pe oamenii pe care i-a numit el în funcții pe vremea când era el ministru. Nu ați uitat ceea ce am tot scris pe acest blog și anume faptul că politicienii româani au ajuns să confunde rezervorul de funcții publice drept proprietate personală pe vremea mandatului de guvernare, rezervor din care-și răsplătesc angajamentele din campania electorală? Dar nu angajamentele față de votanți, ci acelea față de sponsori. Banii intră anonim în partidele politice din România, în mod netransparent și necontrolabil. De aceea nici nu știm ce angajamente ulterioare (la contracte publice și/sau funcții publice) conțin acești bani. Motiv pentru care extrem de necesară ar fi o lege a modului de finanțare a partidelor. Să știm și noi pe cine reprezintă, în fapt, politicienii trimiși de votul nostru (totuși) în Parlament. Bun, această scăpare în mass media, „pe surse”, a discuțiilor din din ședința grupului PDL din Senatul României (îl știți care, cel care chiulește la greu în ultima lună, nu cunva să se adopte din greșeală Legea Asistenței sociale – aveți aici câteva exemple de „muncă pe brânci” în interesul României și al cetățenilor care i-au votat), i-a prilejuit rememorarea unei anecdote de pe vremea Regelui Carol al II-lea comentatorului @Intamplator de pe blogul Politeia (apucăturile sunt identice slujbașilor statului și în ziua de azi – vezi cazul Bianu): “cică în ‘33, Carol își cheamă pădurarii și le spune că datorită situației bugetului trebuie să-i concedieze pe jumătate dintre ei. Ăia, în cor: Majestate, te iubim, rămânem să te slujim pe jumătate din salariu! Mai trece o vreme, țara se afundă-n recesiune și Carol îi cheamă pe pădurari să le spună că nu mai are bani deloc pentru salarii. Maiestate – zic pădurarii (tot în cor, de aceea există cor vânătoresc) – te iubim așa de mult că rămânem să te slujim făra nici un salariu. Funcționarii de azi i-au depășit în dragoste și abnegație pe pădurarii de ieri: vor să rămână în slujba statului și fără salariu, chiar și dacă aduc bani de acasă”…

După cum bine remarcă și S. Ioniță în editorialul său de azi: “Cel mai mare partid este unul care îşi leagă membrii între ei prin firele nevăzute ale spaimei de justiţie şi transparenţă, adunând pe puţin 80% din actualii deputaţi şi senatori, indiferent de culoare, sex şi etnie. E partidul anti-anti-corupţie, care ar face orice ca să saboteze ANI, DNA şi în general orice recomandare a UE privind întărirea statului de drept. E partidul celor Şapte Pitici, mai puţin vizibil, dar mai influent în decizia publică decât iluzoria Albă ca Zăpada. Larga majoritate transpartinică de care vorbim s-ar bucura enorm ca ANI şi DNA să dispară, iar blânda pace consensuală de dinainte de 2005, de când a început agitarea apelor justiţiei române de către odioasa Monica Macovei, să se reinstaureze”.

Spaima de a face altfel de politică decât cea pe care o știu ei din moșii și strămoșii Frontului Salvării Naționale (cu omul potrivit la sursa de bani potrivită, găletușa și picsul inscripționat, șamd), i-a făcut pe celebrii Blaga și Berceanu să iasă la atac. Într-o ședință tensionată la grupul PDL din Senat, Vasile Blaga, i-a zis (din păcate știm acest lucru doar “pe surse”) lui Emil Boc: “Partidul nu are nicio strategie pentru 2012 și în ritmul ăsta riscăm să pierdem alegerile”. Că nu există nicio strategie pentru 2012 a partidului, este o nemulțumire ce se poate surmonta (se pun băieții ăștia buni de gură, care au câștigat din părți toate confruntările electorale ale PDL și vin cu propuneri scrise, nu cu atacuri “scăpate în presă”), dar adevărata durere a băieților care ar cam trebui să-și vadă de nepoți este că “în schimb avem parte de tot felul de filozofi gen Voinescu și Macovei care sunt mai mult interesați să apară la televizor decât să gândească strategii”. Susțin Gândul și Hotnews că “Premierul a fost pus la colț de senatorii fideli gărzii vechi Blaga-Berceanu care timp de patru ore și-au exprimat nemulțumirile la adresa conducerii PDL. Sursele citate susțin că Blaga i-ar fi prezentat lui Boc o analiză a activității partidului pe ultimele luni și l-ar fi avertizat că „partidul riscă să piardă iremediabil la alegerile din 2012 dacă refuză sprijinul oamenilor cu experiență„. „Este cel mai slab Birou Politic al PDL din ultimii 10 ani” ar fi spus un alt senator, președintelui PDL. Aceleași surse susțin că liderul PDL Dolj, Radu Berceanu s-a plâns de ministrul Transporturilor Anca Boagiu care îi persecută oamenii din județ. Berceanu i-ar fi spus lui Boc că Boagiu i-a demis oamenii numiți în funcție de el pe vremea când era ministru al Transporturilor și îi amenință cu dosare penale. Mai mult, Berceanu susține că Anca Boagiu s-a lăudat în Dolj că îl va distruge, au mai spus sursele citate”. Iată și cheia în care se poate citi această știre: s-a închis robinetul de șpagă către buzunarele lui Berceanu. Că, în mod cert, dacă-i sunt dați afară oamenii, el nu-și mai poate onora promisiunile din campania electorală și i se cam clatină funcția de conducere și i se cam face praf influența de lider local.

Oricum, Berceanu a apucat să și râdă, ca un ciob, de oala spartă: “în câteva luni de zile Ioan Oltean a reușit să numească în funcții persoane anchetate de DNA și să facă partidul de râs”

Acest articol a fost publicat în Politichie de mărgăritar și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

18 răspunsuri la Pădurarii Regelui

 1. Radule, fugi nu mai sta,
  uite potera colea…

 2. Virgiliu Culiceanu zice:

  Felicitari!
  Daca s-ar inmulti acest gent de articole, poate se mai reduc spagile.

 3. ribelalu` zice:

  M-am interesat azi cu ce ocupa functionarii statului care inainte se ocupau de cartile de munca (intre timp inlocuite prin arhiva electronica). In general se ocupa cu…nimic. TOTI AIA CARE ERAU SI INAINTE!

 4. Culai zice:

  Superb articol.
  Ar trebui să fie făcut manifest şi să tot circule (lăsat subversiv prin mijloacele de transport comun), până s-o deştepta adormitul elector care nu înţelege că prezenţa sa (masivă, încă!) la vot, legitimează fraudarea alegerilor de cei cu aşii deja-n mânecă… Şi care-şi râd şi bat a sâc spre noi in aeternum (lua-i-ar caia!), cu „v-am ciuruit” încă o dată…

 5. monica zice:

  La noi, nu s-o putea asa ?

  un cadou pt toti fostii,actualii si viitorii ministri ai transporturilor 👿

 6. snapshot zice:

  n-are voie s-o „accidenteze” (pe ea, pe Boagiu) ! tot ca nuca-n perete : nuca in perete

 7. noradamian zice:

  Ziua bună 🙂 Sare, bună postare si necesară evocare! Felicitări! Şi pentru contribuţiile Baricadei, lui Snapshot… 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.