Din bucata mea de pâine, am fost cu tine om, măi, câine (fragment din scrisoarea judecătoarei Bârsan către colegii ei magistrații. S-o rumege, s-o judece)

Ia să vedem noi cum funcționează intensitatea I a relațiilor ce străbat continuu rețelele de cumetrie (pile, cunoștințe, relații, încuscriri) din instituția statului denumită (din ce în ce mai impropriu) Justiție. Teoria zice că pentru a nu avea nici un fel de probleme în malaxorul așa-zisei justiții din România, intensitatea I (măsurată în șpagă și/sau trafic de influență) care străbate o porțiune din sistemul judiciar (calea parcursă de un dosar, să zicem) trebuie să fie măcar egală cu raportul dintre tensiunea U (măsurată în câți s-ar putea să fie pe firul afacerii și cât de afectat va fi magistratul în cazul în care va fi dat în gât) aplicată la ambele capete ale sistemului (aici senatorul PSD Cătălin Voicu este doctor, vă puteți documenta aici și aici) și rezistența R (măsurată în cât de tare se va opune sistemul să fie tras la răspundere magistratul în cazul, multă vreme puțin probabil, de a fi dat în gât/demascat/deconspirat). Atunci avem echilibru din punctul de vedere al justițiabililor și al complicilor lor. Deci, revedem: I=U/R. În cadrul acestei ecuații, pentru a fi extrem de blindat în cazul puțin probabil că se dărâmă șandramaua în capul tău și s-ar putea să trebuiască ca tu însuți, ca magistrat, să suporți rigorile legii, R este foarte important. Cu cât R este mai mare, cu atât echilibrul este mai mare (indiferent de cât cresc șpaga și/sau traficul de influență). Ori, abia zilele acestea, din scrisoarea prea-purei și ne-întinatei judecătoare de la Înalta Curte de Casație și Justiție, Gabriel Bârsan, către colegii săi magistrații am aflat că se măsoară în “om”: “pentru că a fi judecător, înseamnă a fi om înainte de toate”.

Judecătoare la Înalta Curte de Casație și Justiție, Gabriela Bîrsan, acuzată de trafic de influență de către procurorii DNA, a publicat pe site-ul Juridice.ro o scrisoare în care îi întreabă pe câțiva membri ai CSM: Mona Pivniceru, Cristian Danileț, Horațiu Dumbravă și Alina Ghica, de ce au încălcat “legea lui om”, aprobând cererea de percheziționare a domiciliului ei, deși au avut diferite legături cu familia sa…

Vedeți ce înseamnă să fii om în România? Să ții spatele colegilor, să întorci servicii chiar dacă acest lucru înseamnă să păcălești/fentezi/ocolești legea, să pui o vorbă bună la amicii tăi sus-puși, să intervii pe lângă ei să închidă ochii la rigorile legii (oameni suntem!), să rezolve să nu stai la coadă, să fii servit cum trebuie șamd. O vorbă bună pentru un prieten cu toții am pus – aici intervine și birocrația excesivă din sistem și mentalitatea de satrapi a celor din spatele ghișeelor care, în marea lor majoritate, s-au obișnuit să-și trateze slujba ca pe o feudă de unde își încasează propriile taxe și impozite de la cetățean. Revenind la ce înseamnă “sunt om cu tine, fii om cu mine”, cu atât mai grave sunt încălcările legii pentru cei care operează cu legea și care este de presupus că modelează destine – ce valoare mai au sentințele unui astfel de judecător? Știam că pedeapsa pentru a fi pedeapsă trebuie să-l ajute pe cel pedepsit să înțeleagă că a greșit. Ori despre ce înțelegere vorbim când cel care aplică legea nu pricepe unde și-a bătut joc de conceptul de justiție când s-a defecat (pișat și căcat) pe noțiunea de dreptate?

I-am văzut, în 22 de ani de democratură, practic pe toți oamenii noștri, în toată splendoarea lor jutițiabilă – de la politicieni, funcționari publici, oameni de afaceri, medici, polițiști și procurori – și acum îi vedem și pe judecători traducând conceptul de om prin  a comite fapte penale și având tupeul de a susține că acestea sunt morale și bune, că ei doar și-au apărat “sărăcia și nevoile, și neamul”. Da, dom’le, au dreptate: prima șpagă e mai grea, pentru restul există întotdeauna o consolare morală: toți iau.

Mi-aduc aminte de-o discuție avută cu un prieten pe o terasă – îmi povestea despre un fost prefect al Clujului, ulterior parlamentar și care-i fusese profesor la facultate pe vremea lui nea’ Ceașcă, care tocmai ce trecuse, plin de deferență pe la masa noastră: “Crezi că lua șpagă? Lua, dar cu rușine”…

Acest articol a fost publicat în Procurorul cu toporul și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

41 de răspunsuri la Din bucata mea de pâine, am fost cu tine om, măi, câine (fragment din scrisoarea judecătoarei Bârsan către colegii ei magistrații. S-o rumege, s-o judece)

 1. Marean zice:

  Judecatorul Anton Pandrea, despre care presa a scris ca le-ar fi avertizat pe Gabriela Birsan si pe Iuliana Pusoiu ca au telefoanele ascultate a cerut pensionarea iar presedintele Romaniei a si incuviintat-o. Declaratia a fost facuta vineri in exclusivitate la TVR Info de Cristian Danilet, membru in Consilul Superior al Magistraturii. „In urma cu 3-4 saptamani am primit doua cereri de pensionare de la Inalta Curte, una a era a domnului judecator Pandrea si presedintele Romaniei, daca nu ma insel, chiar zilele acestea, a si incuviintat pensionarea dumnealui”, a declarat Danilet.
  El nu a confirmat daca judecatorul Pandrea ar fi cel care a incuviintat interceptarea telefoanelor judecatoarei Birsan, dar a confirmat in schimb ca şeful Secţiei Penale a Curţii Supreme, Anton Pandrea, era unul dintre cei 4 judecatori ai Curtii Supreme autorizati pentru incuviintarea interceptarii unor telefoane pentru demnitari, respectiv judecatori in acest caz.
  Vad ca lui Pandrea nu i-a scris nimeni scrisorica de bataia bucii obrazului. Pandrea a fost „om” 🙂

  • Evanghelista zice:

   Toti se imbolnavesc sau cer pensionarea cand sunt cercetati penal .Fie gasesc alte subterfugii si scapa , ba se mai aleg si cu pensii speciale .Astfel de situatii trebuiesc reglementate clar , legal . .. E trist daca i s-a aprobat pensionarea vreunuia dintre cei suspectati in acest caz asa cum rau ar fi sa i se aprobe pensionarea judecatoarei cercetate . Asa ajung la concluzia ca totul nu e decat mascarada si circ si ca scopul nu este sa se faca dreptate ci sa-si plateasca polite sau sa faca loc altora mai supusi … sau altele… Si noi devenim doar aplaudaci, ca intotdeauna si ne amagim ca se va intampla ceva si de fapt suntem spectatorii rotirilor de cadre, guverne si majoritati parlamentare fara a ne alege cu ceva bun… Dimpotriva …

  • Evanghelista zice:

   Si lasa-l pe Danilet. S-a folosit de madam Barsan sa-si traga sforile pana s-a vazut cu sacii in caruta. Madam l-a ghicit, ca ce sarpe a incalzit la san. Dar Danilet este mai versat decat il crediteaza multi. N-a mancat usturoi , a fost plecat in concediu: „Nu as vrea sa comentez. Noi marti la sectia de judecatori si in plenul CSM vom lua in discutie contestatiile sotilor Birsan. De retinut totusi ca eu, joia trecuta, cand s-a luat in discutie la CSM incuviintarea perchizitiei la domiciliul sotilor Birsan nu am participat la sedinta. Am fost in concediu de odihna”, a declarat pentru HotNews.ro, judecatorul Cristi Danilet, membru CSM.

   • Sare'n Ochi zice:

    cu riscul de-a fi interpretat drept rau voitor, Cristian danilet este genul care da din gura dupa cum stie ca vrea auditoriul sa-l auda dand din gura (isi citeste interlocutorul). dupa ce se vede cu sacii in caruta isi urmareste doar propriul interes. cred ca sisitemul ticalosit l-a acceptat pentru ca i-a citit ADN-ul de parvenit.

   • Acidutzu zice:

    „Fondatorul SoJust Danileţ a spus consilierilor politici că SIPA era în esenţă serviciul propriu de informaţii al Ministerului de Justiţie, care avea scopul de a spiona vieţile private ale judecătorilor, procurorilor, oficialilor din instanţe şi chiar ale cetăţenilor de rând. El le-a văzut dosarele care conţineau detalii despre relaţii sexuale ilicite ale unor judecători şi procurori, chiar dosare medicale potrivit cărora unele judecătoare au făcut avorturi. (…) Danileţ a divulgat că, deşi dosarele de dinainte de 2001 au fost distruse, Ministerul de Justiţie a păstrat dosarele din 2001-2005, în două încăperi mici accesibile ministrului de justiţie”, se arată în telegrama cu titlul: „O furtună perfectă: corupţia, statul de drept şi reforma justiţiei se află în prim-plan în România”, trimisă în 2009 la Washington de Ambasada SUA din Bucureşti. De unde avea Cristian Danilet informatiile despre cat este de mare arhiva SIPA si ce anume contine aceasta? Simplu: In anul 2006, cand SIPA s-a desfiintat, arhiva a fost predata „la cheie”, cu inventar cu tot, primei comisii conduse de judecatorul Cristian Danilet. Si cat de mare este/era aceasta arhiva? „Cateva mii de dosare, cam 4.000-5.000 a cate maximum 300 de pagini fiecare”, conform unor surse avizate din MJ. In anul 2007, magistratul Cristian Danilet declara ca majoritatea documentelor sunt note informative, nesemnate, de genul barfelor de pe holurile instantelor, care, in cazul in care ar deveni publice, ar fi in masura sa compromita imaginea oricarui magistrat din Romania. Tabloul complet al „pericolului SIPA” il completeaza Viorica Costiniu care spune ca fisetele cu arhiva SIPA ar fi fost „sparte, intr-o noapte, pe vremea ministrului Macovei, fiind nevoie de interventia Parchetului pentru constatarea unor posibile sustrageri de dosare”. Asadar o arhiva alandala. O bomba cu dosare si delatiuni scapata de sub control. Costiniu a mai declarat ca „nu este o temere propriu-zisa. Inca de la infiintarea acestei institutii, de pe vremea domnului ministru Valeriu Stoica, modalitatile de culegere a informatiilor care interesau atunci si de care a profitat din plin ministrul Rodica Stanoiu.

  • Sare'n Ochi zice:

   cum bine zice amicul Dan Ielciu intr-un material de-aici de pe blog: „cand fura sunt foarte vioi, cand ii prinzi cad la pat”

 2. Dl. Goe zice:

  Am citit si eu ce-au ciripit adrisantii scrisorii ca raspuns:
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-10415129-spun-membrii-csm-vizati-scrisoarea-judecatoarei-gabriela-birsan-iccj-cercetata-dna.htm
  Zic, ceea ce am mai zis: fac blat din solidaritate de profesiune; mesajul este clar: faceti hora nu fiti hoti, sa nea-junga-n … la toti!

 3. Marean zice:

  Zice Ioana Ene pe Ziare.com: „Uimitor nu este ca avem magistrati corupti. Nu am inventat noi fenomenul. Uimitor nu este ca avem parlamentari infratiti cu mafiotii. S-au mai vazut cazuri si in cele mai avansate democratii. Uimitoare, revoltatoare si, in cele din urma, dezarmante sunt reactiile la devoalarea acestor fenomene, reactii care fac blestematul nostru de specific romanesc.”
  http://www.ziare.com/stiri/coruptie/castele-sfidatoare-si-imune-la-lege-1127261
  Parlamentari infratiti cu interlopii am avut de cand ne stim. Iar despre aparatul de justitie aveam pretentia ca ne va apara cat de cat de asemenea infratiri. Dar sluga ramane sluga si-si face propria structura de putere sa i se para ca este stapan.

  • Sare'n Ochi zice:

   da, si da diagnosticul cum trebuie: madama Barsan urla ca s-a incalcat omerta de breasla. revin la ceea ce zicea @Liberalul la un material anterior: trebuiesc desfiintate staborurile de breasla (justitiile paralele). si intaresc cu ce-am mai afirmat: este necesara o lege a responsabilizarii. cine greseste trebuie sa plateasca exemplar, sa-l usture buzunarul. ca astia numai daca-i arzi la buzunar exemplar inteleg – ei acumuleaza ca inca nu au reusit sa-si ogoaie frustrarile din tinerete, parvenitismul.

 4. Sare'n Ochi zice:

  Spre deosebire de Romania, cititi (si va cruciti) ce inseamna onoare pentru un politician intr-o democratie consolidata: „Ministrul britanic al apararii si-a dat demisia in urma scandalului cauzat de legaturile cu un om de afaceri. Ministrul britanic al Apararii, Liam Fox, si-a dat demisia vineri ca urmare a zvonurilor ca ar fi oferit favoruri unui prieten cu interese comerciale in domeniul apararii, titreaza Reuters. Mai multe zvonuri au aparut in decursul ultimelor doua saptamani cu privire la relatia ministrului cu omul de afaceri Adam Werritty, fost coleg de apartament si cavaler de onoare al lui Fox. Presa a scris despre intalnirile dintre cei doi dar si despre faptul ca Werritty s-a recomandat drept consultant al lui Fox, titreaza Reuters. Legaturile lui Fox cu omul de afaceri Adam Werritty au intrat in atentia publicului la inceputul lunii octombrie. Acesta a fost acuzat ca i-ar fi facilitat lui Werritty accesul la activitatile Ministerului de Aparare, permitandu-i sa il insoteasca in deplasari oficiale in strainatate in pofida faptului ca acesta din urma nu avea un rol oficial. Acuzatiile au dus la initierea unei investigatii care sa determine daca Fox a incalcat codul de conduita periclitandu-si pozitia in cadrul guvernului.”
  http://www.hotnews.ro/stiri-international-10417543-ministrul-britanic-apararii-dat-demisia-rezultat-implicarii-intr-scandal.htm

 5. noradamian zice:

  Salut 🙂 Sare, în marea lor majoritate breslaşii judiciari fiind găşcari, cu instinct si comportament – nici măcar de castă, ci de clan, interlop, lucrurile astea, mi-e teamă că nu se mai pot schimba din interiorul lor. Sau prea puţin. 😦

  • Sare'n Ochi zice:

   servus, Nora!
   din interior nu se mai pot schimba – cred ca-si selecteaza urmasii dupa ce le identifica ADN-ul coruptibil. trebuiesc maturati (aproape incep sa cred in principiile luptei de clasa – cum au aplicat-o ei in 46-62, asa trebuia sa o aplicam si noi in decembrie 1989)!

 6. multe titluri sunt bombastice, dar de data asta cuvântul din titluri e prea blând: halucinant.
  bun, e clar că un bandit e la adăpost de brațul legii prin relațiile personale pe care le are cu oamenii legii.
  dar ca banditul să invoce public acest lucru, este de-a dreptul halucinant.
  iar dacă acel bandit este chiar el un om al legii, o asemenea scrisoare este halucinantă la pătrat.

  eu am impresia că unii români sunt într-un fel de transă socială, nu mai fac diferența între real și imaginar, fac total senini orice grozăvie, urmând ca, dacă lucrurile devin nașpa, să folosească File » Open pentru a reveni la o situație salvată anterior.

 7. Acidutzu zice:

  Opinia lui Matlock ambasador SUA in 1990: ”Impresia mea generală, bazată pe ceea ce am citit şi am văzut la Bucureşti, este următoarea: Partidul Comunist Român, născut spre finalul epocii staliniste, era ţinut unit, la fel ca toate celelalte partide comuniste din Europa de Est, de o puternică ideologie şi relaţii strânse de loialitate reciprocă între membrii nomenclaturii. La fel ca şi la alte partide, componenta ideologică s-a evaporat în anii ’70. (…) Cei care au venit acum sunt oameni care fuseseră debarcaţi din poziţii-cheie, care s-au unit cu oficiali mai tineri într-un efort de a închega un guvern capabil să funcţioneze. Ca să fim precişi, cei mai mulţi dintre noii lideri au fost cândva comunişti, fie din convingere, fie din oportunism.“

 8. Alina RAUS zice:

  🙂 frumos articol, dar cel mai mult mi-a placut constructia primei parti. excelenta.

  • Sare'n Ochi zice:

   pai cand avem unul de teapa lui Dinu Patriciu in Topu-ul Forbes, de ce sa ne miram ca suntem si in TOP 10 imorali?

   • brindusa zice:

    Las’ ca vin Lupii tineri din spate! 🙂

    Bani, concentrare de interese si masa de manevra!
    La invitatia Media Consulta Intl.,Mihaita Craiu, Adrian Thiess si ziarul Puterea, grupul Realitatea si sub inaltul patronaj al BNR cu neprecupetita sponsorizare UNICREDIT , ROSIA MONTANA GOLD CORPORATION, EXIMBANK a fost infaptuita conferinta: Uniunea Europeana dupa criza datoriilor.
    Din declaratiile lui Etienne Davignon (presedintele Bilderberg) si ale lui Richard Haass (presedintele Consiliului pentru Relatii Externe se deduc:“Intregul proiect european NU A FOST CREAT din cauza vremurilor bune. A fost creat pentru a raspunde la provocari neprevazute. (????) “Singura cale a prosperitatii si raspunsul pe care trebuie sa-l dam crizei este competitivitatea si circulatia capitalului uman”
    La evenimentul desfasurat vineri in Bucuresti, sub “tutela” BNR, au mai participat: Ion Iliescu, Adrian Nastase, Nicolae Vacaroiu, Daniel Daianu, Sebastian Vladescu, Florin Georgescu, Adrian Cioroianu, Theodor Melescanu, Cozmin Gusa, Frank Valeriu, Bogdan Olteanu, Bogdan Chiriac si Misu Negritoiu, Radu Tudor si Mugur Ciuvica (:))
    In consecinta, avem de-a face cu un “mix” alcatuit din bucatele dezlanate in care se amesteca jumatatile de adevar si chiar cu adevaruri intregi. Pe de o parte se reduc drepturile civile ale populatiei, in timp ce pe de alta, factorii de decizie si elitele “din umbra” dau din ce in ce mai putin socoteala populatiei pentru masurile luate.

 9. Moshu' a Babii zice:

  Minunata lume noua!
  DirectorulAgentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), Silviu Bian, a fost retinut sambata de procurorii DNA, in urma unui flagrant, transmit televiziunile de stiri. Bian ar fi fost arestat in timp ce primea 80.000 de lei de la angajatii agentiei din Brasov. In plus, procurorii anticoruptie efectueaza perchezitii la biroul lui Bian.
  Dai un ban dar scapi de disponibilizare, vine la tine seful cel mare: Flagrantul a fost realizat la Brasov, unde Bian s-a deplasat sa ridice banii. Banii ar fi provenit de la mai multi angajati ai AJOFM Brasov ce erau amenintati cu disponibilizarea. Ei ar fi strans 80.000 de lei pentru a-i oferi sefului ANOFM in schimbul mentinerii in functii.
  Potrivit paginii oficiale a ANOFM, Silviu Bian este presedintele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca si Presedintele Consiliului de Administratie al ANOFM. El a fost propus pentru sefia Agentiei de filiala Alba a Partidului Democrat Liberal (PDL).
  Rau a mai ajuns si acest partid daca membri sai fondatori o iau pe aratura. E clar, puterea corupe! Bian a intrat in politica in 1992, fiind membru fondator al PD.
  Iata inca o Agentie a statului care ar trebui desfiintata: Infiintata in 1999, sub denumirea de Agentia Nationala pentru Ocupare si Formare Profesionala, in subordinea Ministerului Muncii, ANOFM a fost creata pentru plata indemnizatiilor pentru someri. In prezent, Agentia ofera consiliere profesionala, cursuri de formare, consultanta pentru inceperea unei afaceri sau subventioneaza crearea de locuri de munca pentru grupuri defavorizate

 10. Pingback: am fost OM cu voi, fiti oameni cu mine… « MANGALIA – POLITICA între realitate şi ipocrizie

 11. bazel09 zice:

  Dacă citim mai atent observăm că tovarăşa judecătoare pe lângă faptul că scoate în evidenţă putreziciunea sistemului judiciar. îşi şi ameninţă colegii …aşa mai voalat!…
  Şi deloc nou !…S-o găsi acolo o tovarăsa Costiniu care să pună batista pe ţambal …Vezi hotărărea în cazul recursului înaintat de Sova la adresa Monicăi Macovei …

 12. InimaRea zice:

  M-am obisnuit a dibui dedesubturile, pipaind cu mintea oarece noduri intre fapte aparent razlete. Nu zic c-am dibuit mereu just, dar cine ce sa aiba cu marota mea? In povestea asta cu justitia, mi-a venit in minte „perversa”. Stiti care – lovitura smechereasca, insesizabila dar dureroasa daca-i executata profesionist. Eu am vazut-o prima oara in filmuletul in care Basescu i-o aplica unui tiganus obraznic. Stiu ca i-a fost contestata autenticitatea – pe pixeli si-alte nazdravanii – dar eu stiu ca-i adevarat dintr-un amanunt: tiganusul ridea dupa ce „si-a luat-o”. Isi pierduse presedintele indeminarea ori n-a vrut sa i-o traga meserias, nu stiu dar stiu ca tiganusul a plecat fericit printre ai sai, si le-a zis: Mi-a dat Basescu perversa, e de-ai nostri, minca-tze-as!
  Perversa – in politica – e cu dosarul (de partid, de Securitate, de informator, penal, cum o mai fi). Tot acolo, e musai sa umble vorba „Cine scoate doasarul, de dosar va muri” (parafraza, v-ati prins!)
  Nu se mai mira nimeni ca toata lumea are dosar penal – logic, parerea mea… Nu ca nu intri-n politica fara – ori intri dar n-ai nici o sansa (ca „grupul reformist” din PDL, cu tenorul Preda in Cossi fan tutte) – dar in afaceri nu intri daca n-ai solida reputatie de borfas. Nu se poate baza omul pe tine, daca te ia frica ori constiinta – Doamne, pazeste!
  Intre noi fie vorba, nu-i boala mai rusinosa decit mustrarea de constiinta – e cum ai face poliomielita cind demult s-a inventat vaccinul pentru asta. Esti singurul fraier de pe Pamint, locul tau e sub pamint – clar!
  Poate c-ati vazut – cind era la moda – comparatia dintre munca Justitiei si muncile lui Hercule – mai exact, aia cu grajdurile lui Augias. Justitia era coplesita de dosare, era „practic imposibil, uman vorbind” sa faci fata volumului de munca.
  Atunci, am vazut eu prima oara perversa la treaba, numai ca nu stiam cum o chema. Incarca Justitia cu dosare, in dusmanie, o sufoca, o punea pe butuci. Dupa care, ii transmitea „lista cu prioritati” – P’astia-i umfli, da?
  Era ca o binefacere, Justita isi revenea din blocaj si-si sufleca poalele. Ca, pe urma, sa se trezeasca fara obiectul muncii, dosarele din lista cu prioritati se eternizau in instante, parca era un facut. Chiar si era – facut de perversa caci rostul nu era sa-i popreasca pe-ai de pe lista, ne-ne-ne! Doar sa-i scuture si sa le traga presul de sub picioare. La urma urmei, la ce-ti foloseste sa-l bagi pe unu’ la zdup, cind il poti stoarce de icre, iar lui sa-i lasi doar cit sa se mai poate si el bucura de libertate, amaritu’!
  De-aia ma-ntreb, uneori, cit l-o fi costat pe Patriciu libertatea lui de miliardar din Topul Forbes? Am si eu curiozitatile mele, nu va bateti voi capul cu asta!
  Hai s-o scurtez ca simt ca-mi trece insomnia: Cam ce fel de oameni ziceti voi c-ar rezista in Justitie, in conditiile astea? Dar ce fel i-ar urca pe umeri, pina la cirpa aia cu care just cintareste?
  Egzact, drajilor, doar din ai temeinic vaccinati impotriva puseului de constiinta. Un magistrat cinstit – ce-o mai fi si aia? – nici intr-o instanta de fond nu rezista, se cere singur afara, ori se defenestreaza (daca va amintiti cazul).
  Problema Justitiei, acum, e ca a patruns perversa pina-n sferele inalte „ale actului de justitie”. e ceva pe-acolo – pe la inalte curti de apel, casatie, alea-alea – care nu functioneaza chiar cum ar trebui. Ori functioneaza dar peversa are-n plan miscari carora unii din actualii supremi magistrati n-au aerul a le face fata. Ori e nevoie de singe proaspat, ca-n orice bordel care-si respecta clientii, si-n care se mai pompeaza si virgine – masluite da’ orisicit…
  Ei, nu toate angajatele inteleg ca le-a venit vremea sa puna roba-n cui, unele s-au naravit la-mpartit dreptatea. Atunci, se pun astea pe faras. Si-nca-i bine, pe vremea fanariotilor le-ar fi scos pe uliti, tavalite-n smoala si fulgi. Asa, le tavaleste perversa nitel prin presa, si-asta e…
  Sfatul meu e sa faceti ce-oti sti dar la mina Justitiei sa n-ajungeti, ca va paste perversa.

  • bazel09 zice:

   Bre corazoane,
   Citişi de două ori disertaţiunea … aşa ca să nu mă-nşel (aşa zic yo !) . Oi avea matale dreptate , dar amu ce să facem … ieşim în pragul casei ne încrucişăm mâinile şi … aşteptăm ca din senin să se cureţe mizeria din casa justiţiei ❓ Cre’că trebuie ajutaţi cu ceva suturi în cur… şi dosare dacă merită !

  • Sare'n Ochi zice:

   deci avem de-a face cu balegi care aplica justitia in Romania, iar institutia in sine s-a transformat intr-un imens grajd! rezukta ca trebuie pus mana si facut curatenie!

 13. InimaRea zice:

  Usor de spus, greu de facut. Totusi, ar fi doua solutii – maxima si minima. Maxima ar cere reinventarea Justitiei – respectiv, rescrierea legilor si a codurilor, in asa fel incit judecata sa se scurteze si vinovatii sa plateasca. Dar cine-ar face asta? Nu ca n-am avea juristi capabili de asa ceva – macar pe la facultatile de Drept – dar si-acum ii avem, si-uite ce legi au scos! Basca faptul ca ne tine legislatia europeana de rau daca inasprim „regimul juridic” caci l’acquisse comunautaire cere justitie la nivelul sec. XXI. Care, aplicata la nivelul sec XIX, vedem unde duce. Ei, jmekeria juridica a romanilor e asa: Ce mi-e XXI, ce – XIX, nu-s tot semnele alea?
  Minima ar cere „curatarea” magistraturii de juristi care nu-si merita numele. E cam ceea ce se-ntimpla azi dar, fiindca perversa lucreaza, iese ce iese.
  Asadar, tot la „factorul politic” ajungem, la „vointa politica” a guvernantilor. Care nu exista si nici sanse n-are de-nviere, numai de coma indusa. Fiindca, azi, adevaratii guvernanti nu mai sint in capitala, sint „in teritoriu”. Lucrarea asta mareata – descentralizare, democratizare, „apropiere de cetatean” – a-nceput-o Ilici, cind le-a dat baronilor PDSR dreptul de a-si alege candidatii la alegerile locale si parlamentare. De-atunci incoace, baronii – de toate culorile – isi trimit ciracii in consilii si parlament, in ministere si deconcentrate. Si-i trimit la produs.
  Ei, aici cum facem? O solutie ar fi „lista independentilor”. Merita incercata, parerea mea…

 14. alexandru vlad zice:

  Gum sa fie lupii tineri deasupra coruptziei cand pentru a intra stagiari platesc spaga, si pentru a intra in barou asisderea? Sunt patatzi de la botez!
  al. vlad

 15. Pantagruel zice:

  Maestre, cu fractiile stai bine, nu insa si cu gramatica. „I-am văzut, în 22 de ani de democratură, practic pe toți oamenii noștrii”. Nostri se scrie cu un i nu cu doi de i, asa cum ai scris tu, maestre. „Cât de afectat v-a fi magistratul în cazul în care va fi dat în gât”. „V-a” – maestre? Rusinica!!!!

  • Sare'n Ochi zice:

   da. multumesc pentru atentionare, s-a corectat. ati observat cumva si alte greseli? va rugam sa le semnalati – sunteti un (o?) excelent (excelenta) observator (observatoare). 1500 de cititori pana la dumneavoastra nu au considerat necesar sa faca aceaste observatii – presupunand ca s-ar datora grabei, nu nestiintei. am mai fost atentionat (se intampla si la case mai mari) ca am comis greseli – aproape 600 de mii de citiri, inseamna 12 milioane de ochi (e vina mea, nu-mi prea recitesc textele), dar niciodata intr-un mod atat de libidinos-auto-evidentiabil (asta demonstreaza caracterul meschin-ranchiunos al celui care face „atentionarea” doar ca sa iasa el insusi in evidenta). ma rog, fiecare are preocupari, sa fie primit!

  • Pantagruel, îți spun în șoaptă, să nu mai audă nimeni:
   în limba română, doar numeralele de la 20 în sus necesită un „de” după ele:
   „20 de mere”, „38 de kilograme”, „72 de ore” ș.a.m.d.
   după numeralele de la 0 la 19, în schimb, nu are ce căuta acel „de”:
   corect este, de pildă, „15 mere”, nu „15 de mere”.
   de asemenea, corect este „doi copii”, nu „doi de copii”.
   exact la fel, este corect «doi „i”», nu «doi de i», cum ai scris.
   e o chestiune elementară.
   și care ține de cunoștințele de gramatică, nu de atenția la tastare/redactare.
   dar probabil că știai, altfel nu făceai caz până și de typo-urile din textul lui Sare’n Ochi.
   știai, dar nu voiai să afle și alții, așa-i?

 16. Sare'n Ochi zice:

  daca nu ati vazut un GUNOI in actiune, aveti ocazia citind acest material:
  Că judecătorii de la Curtea Supremă îi vor capul lui Morar nu e o surpriză. La şedinţa CSM în care s-a decis anchetarea lui Morar, toţi procurorii au votat „împotrivă‘‘ şi toţi judecătorii „pentru‘‘. Asta înseamnă că şi „cei trei muschetari‘‘ – Dumbravă-Danileţ-Neacşu – au făcut acelaşi lucru. Cei trei au fost aleşi în CSM pe o platformă reformistă în urma unui lobby puternic făcut de societatea civilă, mass media şi de diplomaţi ai unor state prietene. Gestul lor este echivalent cu trădarea tutoror principiilor pe care au promis că le vor apăra o dată ajunşi în interior. Pur şi simplu au trecut de partea sistemului. Mai grav este că nu vorbim de bătrâni securişti hârşiţi în rele ci de persoane tinere din noul val de magistraţi. În legătură cu aceştia, o nedumerire: Cât de pustiu trebuie să fii pe dinăuntru, cât de lipsit de conştiinţă şi de meschin trebuie să fii ca să dai cu tifla celor care te-au susţinut – inclusiv reprezentanţilor Statelor Unite şi Germaniei – să-ţi trădezi propriile convingeri şi interesele ţării tale pentru a te aşeza cuminte la picioarele Monei Pivniceru şi a tuturor reprezentanţilor sistemului ticăloşit?
  http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/tradatorii-de-la-csm-in-slujba-sistemului-ticalosit-241783.html
  Cristian Danilet este un individ care a mimat reforma pana s-a vazut cu sacii in caruta. de fapt a fost citit bine de catre sistemul corupt al instantelor superioare din justitia romana – in sufletelul lui meschin de parvenit social este un „sandel”!

 17. Pingback: Scandalul pe corupție, factor de progres legislativ | Sareinochi's Blog

 18. Pingback: Asociația Magistraților din România, dogarii Monei Pivniceru | Sare'n Ochi

 19. Pingback: Până să facă praf Constituția, grupul infracțional organizat fac praf România | Sare'n Ochi

 20. Pingback: Până să facă praf Constituția, grupul infracțional organizat face praf România | Sare'n Ochi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.