Câți dintre dumneavoastră vă puteți permite o Mătușă Tamara?

Povestea prea modestei și prea bogatei Mătuși Tamara și a enormei sale generozități pentru un nepot de nepoată ce era sărmanul doar premierul prea nefericitei Românii s-a scris și s-a rescris – numai procurorii DNA au epuizat câteva zeci de tonere de imprimantă pe acest subiect. Așa că intervenția mea nu reprezintă mai mult decât un modest pumn de biți aruncați în blogosferă – doar un pios omagiu adus sacrificiului unui băbuțe ce a știut să adune avere doar cât să o lase întâiului om al țării de la acea vreme, Însuși El, Adrian Premierul Minune Năstase. Avem o poveste despre cum senectutea este cheia abilității în afaceri a familiei Năstase, despre cum mirosul banilor este atât de puternic încât îi atrage pe batrânii familiei la profit mai ceva ca nectarul florilor pe albine.

Mătușa Tamara a dus, vreme de peste 90 de ani, o viață invizibilă – nevăzută, necunoscută. Era ca aerul: chiar dacă nimeni nu o vedea, ea exista – numai gata să intervină cu averea sa la prosperitatea vreunei rude extrem de bogate, să o facă putred de bogată. Ea a început să existe concret doar din momentul în care fostul premier Adrian Năstase și-a prezentat declarația de avere. Înșiruirea de bunuri lăsate moștenire soțului nepoatei sale reprezintă actul de naștere al Mătușii Tamara, unul care i-a anulat (pentru o vreme) certificatul de deces. Dacă ar fi vreodată să-i fie descrisă viața, cuvântul care ar țâșni de pe buzele zecilor de jurnaliști care i-au studiat-o ar fi: modestie. Deși putred de bogată, Mătușa Tamara a trăit aproape în sărăcie, într-o garsonieră modestă –de unde, de prin 1999, la peste 90 de ani, s-a hotărât să iasă la cumpărături în piață. Și nu să cumpere gogoșari, vinete, usturoi, cartofi, roșii, sau, poate un clapon. Nu, mătușa a cumpărat terenuri în zona rezidențială Băneasa-Voluntari, mirosind valoarea afacerii și dând dovadă de o intuiție care l-ar face pe expert imobiliar să-și pună capăt zilelor (că n-a fost el primul). Parcă o și văd pe batrânica de peste 90 de ani desnodând dintr-o basmăluță cei 156 de dolari cu care a cumpărat 2.500 de metri pătrați în comuna Voluntari la alde Pandele în fief (un adevărat tun: prețul de achiziție fiind de 240 de ori mai mic decât cel al pieței… fraierului de a vândut terenul un alt fraier i-ar fi dat 37.500 de dolari).

Să nu rămână țara cu gura căscată la auzul unei astfel de abilități, în 2006 ex-Însuși El Adrian Năstase a mărturisit că mătușica a avut un foarte bun consilier de afaceri. Îl și văd pe Alexandru Bittner (consilierul), un apropiat al fostului premier și prietenul din liceu al surorii acestuia, cum îi zicea Mătușii Tamara (căreia-i cam tremura mâna în care-și ținea agoniseala de-o viață, cei 156 de dolari cu care avea să dea lovitura finalului său de viață): “Lăsați doamnă, că merită. Doar mă știți, am mai cumpărat de la dumneavoastră numai săptămâna trecută, bijuterii și tablouri de 400.000 de dolari. Ăștia 156 de dolari ai dumneavoastră sunt un fleac. Veți ciurui piața!”. Și ca să vadă mătușica că-i om de cuvânt, i-a vândut și trei apartamente – să aiba ce să lase moștenire Danei Năstase. Care, după ce a plâns-o pe bătrânică, atunci când aceasta s-a hotărât că a agonisit destul pentru nepoței și-i cazul să se retragă spre o lume mai bună decât cea din garsoniera sa, le-a revândut pentru 300.000 de euro. Dar, m-am grăbit cu finalul fericit: Tamara Cernasov a mai dat o lovitură imobiliară în 2001, când a cumpărat o vilă pe strada Christian Tell, nr. 15. Imobilul a fost vândut, cu ceva suprapreț, un an mai târziu unui alt apropiat al familiei Năstase, Paul Opriș (decedat, ulterior, dar fericit că a contribuit și el, după puteri, la prosperitatea familiei ex-premierului Năstase).

Oricum, averea lui Adrian Năstase este un izvor nesecat de surprize. „Evenimentul zilei” a descoperit că social-democratului (sărac și cinstit ca orice social democrat care luptă doar pentru prosperitatea clasei muncitoare) i-au zâmbit astrele în anul 2000. Este anul în care s-a mai lipit de un chilipir atunci când a cumpărat două hectare și jumătate de pădure în Corbeanca, zonă rezidențială din preajma Bucureștiului, la un preț de trei ori mai mic. Tot la Mătușa Tamara este tromful, ea deținând un record de cumpărare de 240 de ori mai mic decât al pieței – numai așa se explică cum de a lasat moștenire nepoțelului Adelu o avere de aproape un milion de euro. Trebuie să recunoașteți performanța acolo unde o vedeți – valoarea bunurilor adunate și lăsate este enormă pentru o pensionară care se descurca cu o pensie de doar patru milioane de lei vechi pe lună (400 lei actuali)! Stolo, ar fi trebuit să o angajezi, când erai premier ai fi avut ocazia: ce de creșteri peste zero ar fi realizat femeia având tot bugetul țării la dispoziție!

Iar mătușile parcă  nu se mai termină în familia Năstase. Mai avem una în declarația de avere: Aurelia Zachir, 95 de ani, sora Irinei Miculescu, soacra lui Adrian Năstase. Și aceasta a avut un potențial de moștenire de două proprietăți, un apartament cu trei camere în București și un apartament într-o vilă din Predeal, a căror valoare însumată a fost cândva cel puțin 200.000 de euro.

Rămâneți cu noi, în episodul următor discutăm despre geniul imobiliar al Însușului El Pe Atunci Premierul Adrian Năstase. Înarmat cu moștenirea genialelor sale mătuși (chiar dacă prin alianță), Nastase a avut lipici la chilipiruri. Și că este vorba despre astre, astele au hotărât ca anul 1999 (anul eclipsei) să fie cel mai benefic an al acestei mult prea fericite și binecuvântate familii. Binecuvântarea vine sub formă de teren situat în strada Zambaccian la numărul 16, cumpărat cu numai 25 de ori mai ieftin (ah, Mătușă Tamara!) de la Gabriel Bivolaru devalizatorul Băncii lui Rex (Bancorex, între cunoscătorii de la fosta Securitate). Un an mai târziu, Adelu se procopsea cu terenul din Corbeanca (azi ar obține pe acesta, la o simplă vânzare, cam 2,5 milioane de euro – atunci a dat pe el cam 139.000 de dolari la prețul de 1 dolar = 18 mii lei vechi – cum ar fi să dați azi 1,8 lei pe 1 dolar?). În anul acela Crăciunul a venit mai bogat – actul notarial de vânzare-cumpărare fiind încheiat între Crăciunul și Revelionul din 1999. Cea care a avut bunăvoința tranzacției la sub-preț s-a dovedit a fi, peste numai doi ani, posesoarea norocoasă a unei demnități în Guvernul Năstase. Vorbim despre Roxana Bichel, fost consilier în APAPS pe vremea PSD-istului Ovidiu Mușetescu (care ne-a “privatizat” țara de-un leu și trei surcele). Firește, Roxana trebuie să-și fi scos măcar din supervizarea privatizării Sidex sau a Combinatului de la Reșița diferența de preț de la vânzarea din 1999.

Dar, numai vânzarea de „pădure în suprafață de 2,35 ha teren, situată în raza Ocolului Silvic București, Unitatea de Producție IV, Valea Mocanului, Trupul Petrești”, nu ar fi avut greutate fără mandatar. Dana Năstase (căci și doamna trebuie să aibă un cuvânt, mai ales când vine vorba despre cumpărături) a mandatat-o pe Smaranda Corbeanu să o reprezinte la perfectarea documentelor. Din prietenie, firește – peste ani, în 2001 mai precis, Corbeanu avea să dețină 0,05% (un mic “acolo”, un ceva de ținere minte) din acțiunile firmei Datis Consulting&Management SRL, la care restul de 95,95% erau în proprietatea Danei Năstase. Odată soțul ajuns prim ministru, Smaranda Corbeanu a obținut 100% din Datis Consulting&Management SRL, și, din prietenie, a angajat-o pe Dana cu un salariu de 2,3 miliarde de lei vechi pe an. Un fleac de 191,7 milioane de lei vechi pe lună – vă dați seama ce de afaceri ar fi făcut Mătușa Tamara în epocă (dacă nu se retrăgea de la cele lumești, spre cele veșnice) cu toți acești bani, ea care numai cu 400 de lei pe lună a știut să lase moștenire aproape un milion de euro… !

Revenind, tranzacția cu pădurea din Corbeanca a costat familia Năstase 6 dolari pe metru pătrat. La vremea aceea, un metru pătrat de pădure în Corbeanca era cotat la 20 de dolari. Acum, un metru pătrat de pădure la Corbeanca se vinde cu 100 de euro (că-i criză). Dar au să vie și vremuri mai bune, nu? Oricum, să se facă afacerea, să se bucure și viitorul premier de ea, Roxana Bichel, a adus pădurea la Corbeanca tocmai de la Brașov. Din documentele notariale reiese că obținuse pădurea în urma unui schimb: „Suprafața de pădure ce înstrăinez a fost dobândită de mine, vânzătoarea, astfel: prin donație (…): suprafață de 10.000 m.p. situată în intravilanul orașului Săcele, jud. Brașov (…)”. La finalul actului aflăm și modul în care peste două hectare de teren de la Săcele s-au translatat la Corbeanca: „Prin schimb, conform procesului-verbal de echivalență și de acceptare a schimbului de terenuri”. (Hopa! Păi aici ar ști să ne explice fenomenul de translație al spațiului natal în spațiul intravilan și o serie de ex-demnitari PSD din Cluj, în frunte cu Vasile Dâncu, care cică și-au adus, ca melcul casa-n spate, terenurile moștenite prin pârloagele din Sălaj taman în Pădurea Făget, mai nou intra-vilanul municipiului ce cu mândrie numim Cluj-Napoca…).

Nu plecați, că mai urmează un episod, cel în care Adrian Năstase, după numirea în funcția de prim-ministru în decembrie 2000, l-a înlocuit pe Adrian Cucu, pe atunci șef al Oficiului Național pentru Prevenirea și Combaterea Spălării de Bani (ONPCSB), cu Ioan Melinescu. De ce tocmai Melinescu? De ce nu? Totul pornește de la o întâlnire dintre Melinescu și Nastase din noiembrie 2000. Primul era pe atunci membru al conducerii ONPCSB și simțind ce vânt urmează să bată în pânzele celui de-al doilea, pe atunci doar deputat, l-a informat că la el la “scârbiciu” există în lucru un dosar privind depunerea de către Dana Năstase a sumei de 400.000 de dolari (tocmai ce vânduse Mătușa Tamara ceva bijuterii, vă mai aduceți aminte?) într-un cont deschis la banca Creditanstalt – devenită ulterior HVB Bank. Doar pentru că era bună cafeaua ce se servea la masă, Melinescu i-ar fi promis lui Nătase că va bloca lucrarea până după alegeri când, mă înțelegeți, acesta a devenit președinte al ONPCSB – motiv pentru care ar fi sustras lucrarea respectivă, pe care i-ar fi înmânat-o lui Ristea Priboi, consilier al lui Adelu. Martor fiind controversatul om de afaceri Genică Boerică, care apare ca martor al acuzării într-un dosar ce se tot judecă, se judecă, se judecă (na, că iară s-a-nțepenit placa!).

Suma depusă de Dana Năstase nu era justificată de venituri. Zice la dosar: „Potrivit unui contract de vânzare-cumpărare anexat de către depunător, reieșea că suma de 400.000 USD, depusă în numerar, provenea din vânzarea unor bijuterii, tablouri, papirusuri și a altor bunuri de valoare de către mătușa Danielei Năstase, pe nume Cernasov Tamara, care avea împuternicire în contul personal al Danielei Năstase deschis la Bank Austria Creditanstalt. Conform acestui document, s-ar presupune că 11 tablouri semnate de pictori ca Tonitza, Baba, Rousseau, Iser, Popescu, Băncila, Baraschi, Vermont, 3 manuscrise englezești pe pergament din perioada 1784-1827, vase Doum Nancy și Lalique, obiecte valoroase de mobilier și 30 piese bijuterii aur totalizând cca. 600 grame s-au aflat în apartamentul de bloc al Tamarei Cernasov, în vârstă de 91 de ani, care locuia singură. Dovezi certe că aceste bunuri s-au aflat în posesia și proprietatea vânzătoarei nu există însă, întrucât aceasta nu a prezentat notarului public niciun document care să ateste dobândirea bunurilor respective, ci numai o declarație de bună credință”.

Urmarirea penală în acest dosar (celebrul Dosar “Mătușa Tamara”, a nu se confunda cu „termopanele din Zambaccian” și „chinezăriile”) a început pe 24 mai 2006, iar Adrian Năstase a fost trimis în judecată pe 31 mai 2007, sub acuzația de dare de mită. Dosarul s-a întors la DNA în primăvara lui 2008 (mulțumim Călin Popescu Trădătoriceanu!), pentru refacerea urmăririi penale, ca urmare a unei decizii a Înaltei Curți (mulțumim și “săndeilor” din Justiția română!), iar în 31 iulie 2008 procurorul general al României a cerut avizul Camerei Deputaților pentru începerea urmăririi penale împotriva lui Adrian Năstase. Dupa ce au respins, în septembrie 2008 începerea urmăririi penale (mulțumim și Coaliției 322!), deputații (in noua configuratie de dupa alegerile din noiembrie 2008) au admis cererea procurorilor pe 4 martie 2009. Adrian Năstase afost retrimis în judecată pe 21 octombrie 2009, sub aceeași acuzație (dare de mită). Tovarăși inculpați în dosar: Ioan Melinescu, fost președinte al ONPCSB, acuzat de sustragere și distrugere de înscrisuri, luare de mită și divulgare de informații, Ristea Priboi, fost deputat 2000-20004 (cazul său fusese inițial disjuns, în vederea continuării cercetărilor), acuzat de complicitate la luare de mită și complicitate la dare de mită.

Referințe:

 • Conform cotidianului “Evenimentul Zilei”, Smaranda Corbeanu, intermediarul afacerii din Corbeanca, a devenit actionar unic la Datis Consulting&Management. Ea este si administrator, insa la Registrul Comertului este mentionat faptul ca aceasta are „puteri conform actului constitutiv”, ceea ce induce ideea ca adevaratul proprietar poate fi cu totul si cu totul altcineva. Mai mult, sediul firmei nu s-a mutat de la adresa Jean Texier 4, adica din vila detinuta de Adrian Nastase, acolo unde este inregistrata si Fundatia „Mileniul Trei”, condusa de Dana Nastase. Smaranda Corbeanu nu a intalnit-o pe Roxana Bichel pentru prima data cand a reprezentat-o pe Dana Nastase pentru a cumpara padurea din Corbeanca. Cele doua lucrau in societatea sotiei liderului executiv al PSD. Bichel era administrator al firmei Datis, in timp ce Corbeanu era actionar minor, la nivelul anilor 1999-2002. Roxana Bichel este o prezenta constanta in afacerile familiei Nastase si, poate nu intamplator, aceasta are legatura cu mai toate tranzactiile dubioase derulate de fostul premier PSD. Mama acesteia, Athena Marianthi, este cea care a vandut in 1998 Casei de Avocatura „Adrian Nastase” celebrul teren detinut de Gabriel Bivolaru in strada Zambaccian. Dupa ce a pus serios umarul la prosperitatea familiei Nastase, Roxana Bichel a fost rasplatita cu pozitia de demnitar in guvernul condus de nimeni altul decat Adrian Nastase. Aceasta a fost numita intr-o pozitie-cheie in APAPS-ul condus de Ovidiu Musetescu. Prietena Danei Nastase s-a ocupat, in perioada in care a lucrat in APASP, de cele mai importante privatizari facute de guvernul PSD: SIDEX, ALRO Slatina, Combinatul Siderurgic Resita. Aceasta a mai fost si in Consilii de Administratie sau de Privatizare de la Neptun-Olimp SA, Combinatul Siderurgic SIDEX Galati SA (din care a demisionat pentru a lasa locul noilor proprietari), Tarom, BCR. In perioada de inceput a mandatului in guvern, Bichel a inceput sa investeasca si in vila din Predeal, unde este vecina cu Dana Barb, sora lui Nastase, Ristea Priboi, Daciana Sarbu si Mircea Ruianu, asociatul lui Alexandru Bittner
 • „Cotidianul” a reusit sa dea de urma misteriosului Silviu Podolan, taximetristul care i-a vindut matusii lui Adrian Nastase cei 2.500 de metri patrati de teren categoria lux, din spatele scolii americane, cu numai 156 de dolari. Este un om „sarac lipit pamintului”, il caracterizeaza o prietena foarte buna a sa, cea care l-a luat in spatiu fiindca Silviu Podolan nu mai avea unde sa locuiasca. Taximetristul care, in 1999, a cumparat 85.000 de metri patrati din zona rezidentiala a Voluntarilor, este atit de sarac incit nu detine nici macar o casa. El figureaza oficial ca avind domiciliul in cartierul Tineretului, intr-o garsoniera ce apartine unei amice, Cristina. Nu locuieste insa aici. In pofida interiorului confortabil si luxului afisat de tinara, nici Cristina nu pare sa aiba o situatie financiara tocmai roza, tinind cont ca figureaza la avizierul blocului cu o datorie de 20 de milioane de lei. „Am dat-o si in judecata, ce mai putem sa facem?”, spune doamna Popa, administrator in blocul respectiv. Cristina s-a aratat uimita cind a aflat ca Silviu, barbatul pe care-l stie de 15 ani de zile, si-a putut permite vreodata sa cumpere un teren atit de mare si scump, din care i-a vindut tocmai matusii lui Nastase o portiune de 2.500 mp: „Nu poate sa fie el! Am indoieli mari ca a cumparat el asa-ceva. L-am luat in spatiu pentru ca mi-a fost mila de el. Il stiu de 15 ani si n-am auzit sa aiba ceva in proprietate. Este amarit, este un om amarit”, insista ea, rizind la aflarea motivului pentru care il cautam pe Podolan. L-a cunoscut in urma cu 15 ani, pe cind Silviu lucra la Panipat si era coleg cu sora Cristinei. Ca sa ne convinga ca este o greseala, femeia l-a sunat, in cele din urma. De la celalalt capat al firului, Silviu Podoleanu a refuzat orice dialog cu noi, nu insa inainte de a confirma operatiunile din 1999: cumpararea terenului de 85.000 mp de la Olga Octavia Maniu si vinzarea a 2.500 mp catre Tamara Cernesov, matusa Danei Nastase. „N-am stiut cui vind terenul”, spune Silviu Podolan, referitor la matusa lui Adrian Nastase.
 • Con form cotidianului “Romania Libera”, Silviu Podolan este personajul care in 1999 a cumparat de la Olga Octavia Maniu o suprafata de 8,5 ha de teren in zona de lux Voluntari, teren invecinat cu proprietatea lui Gigi Becali. Pamintul provine din cele noua hectare care i-au fost retrocedate Olgai Maniu. Olga Maniu a recunoscut ca si-a primit pamintul inapoi conditionat: „Domnul Apostol, de la cadastrul din Mogosoaia, mi-a spus ca daca vreau sa obtin titlul de proprietate al terenului confiscat de comunisti trebuie sa accept sa-l vind unui client pe care il aduce el. Nu sint nebuna, dar nu aveam alta solutie. Altfel, trebuia sa mai astept cine stie cit ca sa-mi dea actul, ca era trecut in arenda la SCAI Mogosoaia (IAS-ul controlat de Teia Sponte, prietenul si partenerul de afaceri al lui Gigi Becali, vicepresedinte la Clubul de Fotbal Steaua – n.red.). Nu stiu cine este Podolan, el este clientul pe care mi l-a adus domnul Apostol, cind mi-au dat titlul de proprietate”, ne-a declarat Olga Octavia Maniu. Apostol de la Mogosoaia a murit de cancer, in urma cu citiva ani.
 • Intre timp, o noua matusa fabuloasa se pregateste sa aduca beneficii importante familiei Nastase. Aurelia Zachir, de 95 de ani, matusa Danei Nastase, a devenit la batranete proprietarea unui apartament de un sfert de milion de euro intr-o vila din Predeal, plus un apartament in Bucuresti. De remarcat ca atat Tamara Cernasov, cat si Aurica Zachir, au fost cadre didactice. Modul in care niste pensionare au avut banii si priceperea sa invarteasca afaceri imobiliare la un asemenea nivel ramane un mister. O clarificare neasteptata asupra acestui gen de afaceri vine de la o alta ruda a lui Adrian Nastase, Aurel Sergiu Marinescu, cunoscut deja in presa romaneasca datorita unor texte despre fostul premier, publicate in revistele romanesti din diaspora. Acolo, el il acuza pe Nastase ca a beneficiat de o vila din cartierul Domenii, intr-o zona selecta a Bucurestiului, in detrimentul celorlalte rude mostenitoare. Marinescu spune ca Elena Ciolan a lasat vila mamei lui Adrian Nastase, Elena, iar ceilalti patru nepoti nici nu au fost instiintati de moartea matusii lor. In 1994, justitia romaneasca a lucrat eficient in cazul mamei lui Nastase punand-o in posesia vilei care fusese nationalizata in 1950. Rudele din SUA acuza faptul ca dosarul de restituire al vilei a disparut de la judecatoria Sectorului 1, la fel si testamentul matusii. (C.S.)
 • Dosarul Matusa Tamara – Nastase, prins cu minciuna
 • Nastase infundat de Matusa Tamara si Genica Boerica
Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

24 de răspunsuri la Câți dintre dumneavoastră vă puteți permite o Mătușă Tamara?

 1. Theophyle zice:

  Salut sare,
  Super articol 🙂
  Habar nu am de ce naiba nu pot da „like” 😦

 2. filadel zice:

  Sare
  un articol foarte bun. Am aflat lucruri noi dintre care cel mai aberant e cel cu retrocedarea condiționată a terenurilor. Este o tîlhărie curată. Năstase e bun de băgat la răcoare. O știm noi, o știu și ceilalți, numai justiția nu o știe încă.

  Off topic
  Unde sînt steluțele de la antet? 🙂

  • Sare'n Ochi zice:

   multumesc filadel!
   pana vom avea justitie cu moravuri si nu moravuri fara justitie (vorba lui Eminescu – multumesc Vasile Gogea), va mai curge ceva apa pe Apa Sambetii… din pacate la noi moravurile au fost inlocuite de catre naravuri.
   stelutele le-am scos. deja erau prea multe (deh, modestia) 🙂 si-mi ingreunau accesul la propriul blog – trebuia sa astept sa se conecteze la tot felul de „polydady” (sau cam asa ceva :)). asa ca-ntr-o zi m-am „enervat” si-am zis: „no, pana amu!” 🙂

 3. « De remarcat ca atat Tamara Cernasov, cat si Aurica Zachir, au fost cadre didactice. »

  aha! de aici se vede că în România profesorii erau cei mai bogați oameni, iar în ultimii 2 ani ticălosul de Funeriu i-a adus la sapă de lemn.

 4. noradamian zice:

  Ziua bună, Sare, prieteni! Excelent articol : documente beton ale modului cum a guvernat bombonelul tamarei corupţia, „cumpărături” şi afaceri oneroase care ar fi trebuit de mult să-l ducă după gratii.

 5. Never More zice:

  Pana sa le clarifice justitia situatia de puscariabili Danutei si lui Bombonel Nastase, vine rusnacul sa ne ia la refec cu privire la scutul antiracheta. Cica daca avem adeverinta de la NATO 🙂
  Scarboseniile rusnace ne-ar hali prajiti – de la Cantemir se tot chinuie sa ne inghita si noi tot le stam in gat.
  Musa Manarov, seful delegatiei din partea Dumei de Stat a Federatiei Ruse, i-a cerut secretarului de stat roman sa clarifice daca acordul semnat de Romania cu Statele Unite este unul intre doua state, semnat la doua nivele intre cele doua tari, sau daca Romania a avut mandatul NATO pentru a semna acordul cu SUA.
  Adica ar fi amabili sa stie ei pe cine ataca cand ataca:
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-10355982-rusia-cere-clarificari-romaniei-privind-scutul-antiracheta-intreaba-daca-tara-noastra-primit-mandat-nato-pentru-semna-acordul-sua.htm

 6. Acidutzu zice:

  Ia priviti la chestia asta 🙂
  maimute de presa

 7. bazel09 zice:

  Vai, sărăcuţul Bombo, ce noroc pe capului – mătuşi una şi una! … şi cu un simţ al afacerilor ieşit de comun la acest doamne băbuţe…care probabil s-au prăpădit între timp.

 8. Pingback: Mugur Isărescu: acordurile au fost necesare, reformele benefice « MANGALIA – POLITICA între realitate şi ipocrizie

 9. ary zice:

  he,he, prieteni o sa uzati multa tastatura de calculatoare scriind despre furtisagurile facute de gainarii astia, va dati seama cit de siguri au fost pe ei si cit de fraieri ii cred in continuare pe romani,chiar ma mir ca nu iti stearsara articolul pina la ora asta,nenoricitii astia nu o sa dispara niciodata, fiindca au colaborat intre ei, cum va explicati ca de 20 de ani aceiasi baroni de ambele tabere din politica rezista in continuare,si la fel in justitie sint aceleasi persoane de 20 ani care au avut functii,astia sint cuibul de viespii de au otravit mierea din stupul de albinute.mie mi-au sters un comentariu pe rep. virt, pe motiv ca am zis Despre coana abramburica ,ca nu merita respect si ca este o imitatoare a lui AD .NAS.NU A-TI VAZUT CA ARE ACEEIASI INTONATIE CIND ,VORBESTE LA FEL CU BOMBONEL,si am scris ca poate vorbeste el prin gura ei,nu m-a deranjat faptul asta ca l-au sters,dar asta inseama ca au oameni cred ca platiti ca sa citeasca toate coment.

  • Sare'n Ochi zice:

   ola, Ary! ai dreptate cu trantorii care au otravit mierea.
   in rest, 🙂 sa pofteasca!
   cu amicul de blogareala Marius Mioc au incercat diverse smenuri si au reusit sa-i inchida blogul de 2 ori. cu mine e mai dificil – cunosc prea multe (sper sa nu ma umflu in pene si sa-mi fie amendata trufia :))

 10. brindusa zice:

  http://casasfatului.ro/2011/10/11/secretele-jenante-din-biografia-lui-ion-tiriac/

  In fiecare ranita a „emanatului” de succes sta o „matusa generoasa” ( si nimeni nu recunoaste din orgoliu sau din pura „discretie”!)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.