Autostrada melcului

Un experiment foarte interesant la emisiunea “România te iubesc” de la ProTV: cât îți ia să traversezi România de la un capăt la altul, pornind de lângă mare, de la Vama Veche, de lângă vama cu bularii, până la Arad, la Nădlac, la granița cu ungurii, respectând toate restrucțiile de viteză. Rezultatul experimentului ne dă valoarea jafului pe care guvernele post-decembriste l-au executat asupra a 22 de bugete naționale. Dacă, la fel ca și în ultimul exercițiu bugetar, s-ar fi construit măcar 50 de kilometri de autostradă, România s-ar fi bucurat de măcar de 1100 de kilometri de străzi de mare viteză. S-o luăm altfel: dacă un melc ar fi avut șansa să trăiască la fel de mult (și de inutil) ca și guvernele post-decembriste ale României, adică 22 de ani, ar fi parcurs (târât) în acești ani 578 de kilometri. Guvernele României au construit în 22 de ani doar 220 de kilometri de autostradă. Diferența o vedeți în modul de viață al regilor asfaltului din România și al anturajelor lor politico-economice-mafiote.

PRECIZĂRI NECESARE (mulțumesc @Nae Camionagiul pentru link-uri):

Harta cu autostrăzile date în folosință în 2010

Harta autostrăzilor la care se lucrează (2011)

Harta autostrăzilor a căror lucrări urmau să fie demarate în 2010-2011

Harta autostrăzilor în pregătire

Programul guvernamental de autostrăzi

Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

20 de răspunsuri la Autostrada melcului

 1. victord zice:

  Dacă fiecare guvern face cât Boc… e trist.
  Năstase a făcut 100 km.
  http://economie.hotnews.ro/stiri-auto-5366465-cati-kilometri-autostrada-avea-romania-2012.htm
  Boc mai are până la 100…

  • Sare'n Ochi zice:

   eu din bun simt nu am pus finalizarea celor 82 de kilometri facuti de catre Bechtel sub guvernarea Boc (72 + 10) si nici tronsoanele din centura Sibiului (echivalente ca si performanta rutiera), si nici tronsoanele din asa-zisa Autostrada a Soarelui (cu care s-a laudat si mareata guvernare Nastase). in primul rand ca am scris despre ceea ce s-a realizat in cadrul unui exercitiu bugetar – adica 1 an. sub Guvernarea lui Insusi El Nastase s-au facut, in 4 ani, suta aceea de kilometri – adica 25 de kilometri pe an (cu 5 km mai mult decat ar fi facut un melc). macar sub Boc s-a dublat viteza melcului…
   deci, revenind la Nastase, el ne-a facut la buzunar. sa inteleg ca nu asa de tare cat ne-au facut cei de pana la el: Roman, Stolojan, Vacaroiu, cedereii? nimic ma fals! cat a jefuit Nastase si clica sa in 4 ani, apoi Tradatoriceanu cu clica sa in restul de 4, n-au reusit restul in restul de 14 ani.

   • Greva_fiscala zice:

    Asta-i noul @lechman25, sub alt scuipat? Ori vre-un alt „a.b._solvent” de BAC al scolii de „excelenta”, abramburika, marga, sau cum viitorul „suna” bine, pontikeunake & fass pe freza lui M. Mathieu-ul sagetii din curul natiei!

  • sper că e clar pentru oricine că astfel de comparații sunt lipsite de sens.

 2. Nae Camionagiul zice:

  In prezent avem 288,8 Km de autostrazi in folosinta, 243 Km de autostrazi in executie si 1.142 Km de autostrazi in pregatire. Si aici aveti harta autostrazilor din Romania:
  http://www.e-transport.ro/Harta_autostrazilor_din_Romania_situatia_actuala_a_autostrazilor_roma-i9-news57049-p82.html
  Care-i suta de kilometri de autostrazi pe care a construit-o Bombonel? Au raportat si Autostrada Bucuresti-Pitesti pe care au reabilitat-o de s-au umplut de bani, iar de restul au bagat si autostrazile spre nicaieri facute de baronii PSD in Moldova.

 3. Nae Camionagiul zice:

  Acelasi lucru il veti gasi si aici (imaginile sunt mai mari):
  http://admin.incont.ro/bani/vezi-situatia-exacta-a-autostrazilor-din-romania.html

 4. Nae Camionagiul zice:

  🙂 Nici o problema! Servesc Patria!
  Lungimea retelei rutiere nationale a crescut in perioada 1990-2004 cu doar 9%, ajungandu-se la aproximativ 80.000 km din care 211 km sunt autostrazi. In plus, autostrazile nu fac inca legatura cu reteaua rutiera din statele europene. Asa poate fi descrisa pe scurt situatia autostrazilor din Romania, problema care va putea fi solutionata abia peste 20 sau 30 ani. Insusi ministrul transporturilor, Radu Berceanu, a apreciat ca doar “peste vreo 20 de ani nu o sa se mai injure drumurile” din Romania. Articol din 2006 (apare si amicul Berceanu :()
  http://www.wall-street.ro/articol/Economie/23670/Cu-10-km-de-autostrada-construiti-pe-an-Romania-ocupa-ultimul-loc-in-Europa.html

 5. nikuelektriku zice:

  am picat aseara (fugind de steaoa lu’ jiji!!!) fo tri secunde pe freza lu’ mirciulica badea, si tomnai ce vorbea de chestia cu otostrazile, spumegindu’i tot pe regii asphalt tango!

  pai, io zic ca solutzia ar fi sa’i gonim pe regii astia din orasele pe care tot le razuiesc pina le’nebunesc, si, dac’ar fi sa ma uit cum arata unele bulivarde de la bucaleshtiu oprescian, tot dejaba!

  dreptu’i ca in ultimu’ timp mi’am facut un obicei din a viziona filmuletzele alea facute din avion deasupra diferitelor segmente de otostrada in constructzie, ocazie cu care ma ‘ngrozesc de fiecare data!

  e de munca, nenica, si nu’i vorba de ceva tronsoane p’in muntzii patriei.

  asa ca’ncep sa’i ‘ntzeleg pe regentzii respectivi cind se refugiaza in reshapatu’ de covor asphaltic…

  apropo: e f’un motiv sa ne temem de reinstaurarea monarchiei in conditziile astea?

  • Sare'n Ochi zice:

   🙂 numai ala lasat mostenire de afacerea Skoda – da cred ca regele ala era nevinovat. iar asta de mai e in viata nu stim daca vorbeste el, sau il are ventriloc pe Iliescu…
   cat despre regii plombelor, monarhia lor rezista (zici c-o dau cu Wella – umflaleo-ar vant bun din pupa de la DNA!).

 6. ribelalu` zice:

  Chestia cu regele e vrajeala. Astia au vazut ca exista unii care mor de dorul lui Ceausescu si altii care l-ar lua pe rege acasa de maine. Si ce s-au candit ei? Hai sa-i reabilitam. Ce au scapat insa din vedere este faptul ca toti aia care mor de dorul mumiilor (sanchi…) sunt deja adepti ai USL.

  p.s. Intotdeauna am considerat ca monarhia constitutionala poate fi o solutie pentru Romania. dar asta insemna revenirea la Constitutia din 1923. Atata timp cat regele a renuntat singur la prevederile acelei Constitutii si eu am renuntat ideea de a o avea pe Margareta pe tron. Succesori legitimi (conform legii salice) ai regelui Mihai sunt in ordinea succesiunii:
  Prinţul Karl Friedrich de Hohenzollern (n. 1952)
  Prinţul Alexander de Hohenzollern (n. 1987)
  Prinţul Albrecht de Hohenzollern (n. 1954)
  Prinţul Ferdinand de Hohenzollern (n. 1960)
  Prinţul Aloys de Hohenzollern (n. 1999)
  Prinţul Fidelis de Hohenzollern (n. 2001)
  Prinţul Johann-Georg de Hohenzollern (n. 1932)
  Prinţul Carl Christian de Hohenzollern (n. 1962)
  Prinţul Nicolas de Hohenzollern (n. 1999)
  Prinţul Hubertus de Hohenzollern (n. 1966)
  Prinţul Ferfried de Hohenzollern (n. 1943)
  Prinţul Meinrad de Hohenzollern (n. 1925)
  Prinţul Carl Alexander de Hohenzollern (n. 1970)
  Prinţul Carlos Patrick de Hohenzollern (n. 1978)
  Acestă linie descinde din Prinţul Wilhelm de Hohenzollern-Sigmaringen, care, împreună cu tatăl său, Prinţul Leopold, a renunţat la tronul României în favoarea fratelui său mai mic, viitorul Rege Ferdinand I.
  În cazul dispariţiei tuturor reprezentanţilor Casei Princiare de Hohenzollern-Sigmaringen fără urmaşi de sex masculin sau al refuzului acestora de a accepta tronul, conform articolului 78 din ultima Constituţie democratică a României, cea din 1923, tronul devine vacant. În această situaţie, conform articolului 78, ultimul Rege în funcţie are dreptul de a numi un prinţ străin dintr-o dinastie suverană princiară sau regală vest-europeană drept succesor la tron, supus aprobării Parlamentului, conform articolului 79. Parlamentului îi revine răspunderea finală, conform articolului 79, să aleagă un Rege dintr-o dinastie domnitoare regală sau princiară vest-europeană, dacă acesta, conform articolului 77, s-ar angaja în prealabil să îşi crească urmaşii „în religia ortodoxă a Răsăritului“. Nicidecum Margareta.

 7. mar zice:

  reusita imagine si mai ales sugestiva 🙂

 8. Cantemir zice:

  Existenta lui Duda (sau Mihai) n-ar trebui sa-ti faramiteze ideea de monarhie. Tradarea de care vorbesti o pun pe seama tineretii, anturajului si a ignorantei sale in ce priveste cunoasterea istoriei (altora, cel putin):
  http://camarasdelumini.wordpress.com/2011/06/24/onoarea-la-romani/

  • ribelalu zice:

   Stimate domn,
   Mihai stia ca i se pregateste debarcarea. In 15 septembrie 1946 monarhia a fost abolita in Bulgaria, in 1945 Regatul Iugoslav a fost abolit. Dar niciunul dintre suverani nu a abdicat pentru el si urmasii lui. Mihai avea posibilitatea sa ramana suveran in exil. A si fost sfatuit in aceasta privinta. Nu a facut asta. A ales sa oficializeze Republica.

  • Sare'n Ochi zice:

   nu mai cred in nimic ce se transmite (cica ereditar) fara merit (munca in special), in afara de zestrea genetica, educatie, cultura si, eventual, mosteniri mobile si imobile.

 9. Arizonianul zice:

  Test.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.