Cum să bați câmpii cu grație (Dezideratele Opoziției: fumuri, piscine, îndemnuri la trădare, renegocieri de contracte, amenințări cu pușcăria, bani secuiești – toate acestea ne vor da numai lapte și miere)

Sfârșitul de săptămână a început extrem de activ pentru liderii USL aflați pe litoralul românesc, sau aiurea pe meleagurile Patriei. Pe litoral, cu fetițe și îndemnuri de “jos cravata!”, USL a lansat programul “Primul fum, prima piscină” (Strategia USL pentru Turism: alba-neagra se mută pe Litoral).

Gata afumată, Lia Olguța Vasilescu (parașutată din PRM în PSD) a delirat la Craiova despre moneda SIC a Ținutului Secuiesc (Extremiştii maghiari pregătesc emiterea unei monede pentru Ţinutul Secuiesc). Mai rar găsești un parlamentar de Dolj să fie preocupat de problemele Ardealului (pot doar bănui că problemele din Craiova au fost rezolvate toate, nu?) – adevăru-i că rar găsești un parlamentar român care să fie preocupat de problemele reale ale colegiului din care provine. Pe mine mă amuză seriozitatea cu care mulți politicieni își etalează public ignoranța prin implicare directă și cu patos în cauze inexistente, dar toate de “interes național”. Doamna aceasta, care-i șefa Comisiei de învățământ din Senat (ioi-ioi!) cred că ar trebui să fie mai îngrijorată de războiul oltenilor cu strigoii și moroii (ăia chiar înving!), decât de moneda SIC cu care ar vrea, probabil, Attila Kerestoy (cred că se scrie Verestoy) să-i fie plătit lemnul pe care-l exportă din zonă. Venind toamna, și dând cartofii pe dinafară din pământ, mai degrabă aș fi denumit noua monedă “cartof” (asta dacă era extremist maghiar dornic să smulgă Ținutul Secuiesc din inima Patriei mume). Până atunci poate vedem autorizația de funcționare a acestei presupuse bănci dată de către Banca Națională a României în conformitate cu legea – dacă nu, mai ușor cu extremismul pe scări, madam! Bine măcar că a avut bunul simț (sic!) să-și lanseze elucubrațiile în Oltenia, unde nu prea are lumea habar cu ce se mănâncă secuii – ca dacă venea cu prostia în Ardeal, devenea număr de cabaret.

Sâmbătă, se trezi Crin Antonescu să garanteze (din nou) încă patru ani de guvernare liderilor UDMR, cu condiția să ajute USL să refacă cele 70% pe care le are în sondaje, trădând partenerul de guvernare PDL (PNL face o propunere de guvernare UDMR. Teodor Meleşcanu, invitat la Telejurnal. Reacţia UDMR). Pe asta cu trădarea o înțeleg venind de la așa-zișii liberali, doar o au în sânge de la Tătărescu citire. Ce nu înțeleg este mania de a amenința cu pușcăria și modul insidios, securistic, în care o face gureșul porumbac (pardon, porumbel). “UDMR trebuie să înțeleagă că se duce cu PDL la bine și la greu. Nu se duc în pușcărie toți, numai cei care au încălcat legea, dar se duc în opoziție toți dacă noi câștigăm. Dacă noi câștigăm alegerile și facem guvernul, UDMR nu are ce căuta într-un astfel de guvern. Dar astăzi garantăm UDMR o guvernare împreună până în 2016, dar dacă rămân acolo unde sunt acum, pot veni la dialogul dintre putere și opoziție, dar cu alte propuneri vin degeaba”, a ciripit Antonescu. Încă o dovadă că omului îi place somnul: este un mare visător. Se visează deja președinte. Din ce-mi aduca aminte parcă liderilor UDMR le-a expirat termenul de trădare încă de acum două-trei luni (ultima somație), după care promisiunea a fost că nu-i mai bagă nimeni în seamă. Oricum, mai pe seară, proaspăt coafat, Crin Antonescu, a declarat (unde altundeva decât la Antena 3?), că ideea comasării alegerilor arată foarte clar că „Puterea nu se simte bine”. Lasă că se simt bine cei doi lideri ai USL care, după ce au salutat “comasarea” cu „se face, abia o așteptăm”, acum au întors, cu consecvență foaia: „Pe placul Opoziției nu este comasarea, numai că nu înseamnă că ne temem, că primim o lovitură nimicitoare, cum a fost prezentată. Nu stă în puterea noastră să fie împiedicată” (de aceea s-au gândit, din dispreț față de urne, să invite UDMR la trădare). Nici PSD nu mai vrea comasarea alegerilor (i s-au stins entuziasmul și voința lui Ponta CheGargara, după ce i-a șoptit fostul șef al propagandei PSD, Vasile Dâncu, că “Opoziția trebuie să spună NU comasării alegerilor”).

În fine, băiatul care a știut să facă performanță financiară cu banii devalizați de la niște bănci ce-au falimentat, hoțul-șef al PNL din Hunedoara, Dan Radu Rușanu (Creditele neperformante pentru “Eximbank” au facut performanță în conturile parlamentarului PNL Dan Radu Rușanu), a declarat că USL renegociază și contractul cu FMI dacă, bineînțeles/normal/firește, ajunge la guvernare (Rușanu: USL va renegocia acordul cu FMI. Când va ajunge la guvernare). Vorba unuia: da’ ajungeți dracu’ la guvernare odată, că ne-am săturat de regimul “dictatorial” Băsescu și vrem din nou bănci devalizate și industrie aservită Rusiei! Oricum, ceea ce spune băiatul acesta aiuritor se traduce prin dorința USL de a rostogoli datoriile, chestie care nu este în avantajul românilor, ci în avantajul băieților deștepți ai USL. O astfel de renegociere a acordului cu FMI înseamnă plata unor dobânzi mai mari pentru creditele luate, în contrapartidă cu dorința celor de la USL de a avea la dispoziție fonduri mai mari pentru „oamenii flămânzi din teritoriu”. De când s-au înfrățit cu PSD, liberalii s-au prostit. În plus, nesimțitul de reprezentant al poporului bagă în ele la greu crezând că lumea nu este informată și nu știe adevărul – și anume că acutualul acord, pe lângă că expiră la 1 martie 2012, are primul termen de rambursare în același an, după alegeri și, în consecință, gargaragii aceștia penibili de la USL nu mai au ce negocia. Dar, mă rog, Dan Radu Rușanu a fost mahăr în perioada în care guvernul României nu a fost capabil să ducă până la capăt nici un acord cu FMI dincolo de prima tranșă – o fi știind el ce spune.

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

18 răspunsuri la Cum să bați câmpii cu grație (Dezideratele Opoziției: fumuri, piscine, îndemnuri la trădare, renegocieri de contracte, amenințări cu pușcăria, bani secuiești – toate acestea ne vor da numai lapte și miere)

 1. Marean zice:

  Ca si in orice afacere, intelegere, acord, exista incredere sau nu, in functie de cum stiu partile sa-si onoreze contractul semnat. E adevarat exista si partea cu forta majora, dar asta in cazul unor cataclisme majore (nu ca nu ar fi un cataclism major o eventuala venire la putere a USL!). Daca se renegociaza asta aduce in primul rand o suspendare a acordului pana la finalizarea negocierilor. Deci intarzieri in toate creditele sau platile legate de acel acord. Adica suspendari de activitati economice finantate prin acele programe. Adica blocaje. Apoi aduce de la sine si o scadere a increderii creditorilor fata de Romania, nu-i asa? Acesta este stilulde gandire comunista care a avut la baza decizii amanate ale schimbarilor necesare societatii romanesti prin care societatea politica de pana acum din Romania, din „90 si pana acum cativa ani, au tinut pe loc sau chiar au dat inapoi progresul Romaniei. Odata razgandit, daca se renegociaza… cine ne poate spune ca nu v-a fi ca si in cazul refinantarilor pe care o persoana fizica le face cu o banca atunci cand da de greu, adica se prelungeste agonia contractului de creditare? Adica vom beneficia de un grad si mai mare de indatorare. Petru ca sa fim seriosi pina la urma e vorba de bani aici. Asa ca sa fim seriosi si sa ducem pina la capat macar o data in viata un contract, o intelegere fie ea cu o banca, grup de banci sau institutii financiare internationale. Poate ca lucrurile vor merge mai bine daca vom fi seriosi ca si tara. Acestea ar fi motivele pentru care nu sunt de acord ca USL-ul sa faca asa ceva de aceea nu voi vota cu USL. Sa luam exemplul Germaniei. Seriosi si disciplina financiara. De ce atatea renegocieri? E cazul ca si partidele politice sa devina serioase in ceea ce fac pentru cetatenii pe care sustin ei ca ii reprezinta.

 2. Never More zice:

  Antenescu isi infoaie muschii (ora 14,35 – coafura rezista): „USL se declara impotriva comasarii alegerilor de orice tip. Vrem alegeri anticipate parlamentare cat mai curand”. USL este de acord si face tot ce ii sta in putinta pentru organizarea de alegeri anticipate parlamentare cat mai curand, transmite Agerpres. Liderul liberal a mai afirmat ca USL respinge sub orice forma incercarea Guvernului de a amana alegerile locale din vara lui 2012.
  Dupa idiotul acesta care devine deja malign, noi, „ceilanti”, care am votat altfel decat cu PSD si PNL-PC sunte „ilegitimi”: „Cu cat mai repede au loc alegeri anticipate parlamentare, cu atat atat mai repede (vom avea – n.r.) un Parlament pe deplin legitim, care sa confere o majoritate stabila si sa dea unui guvern cu deplina legitimitate sustinerea de care are nevoie. Noi suntem de buna vreme condusi de un guvern care a pierdut in proportii nemaiintalnite increderea opiniei publice, a alegatorilor, un guvern in care, in permanenta, in fiecare saptamana se fac compromisuri pentru a intretine o majoritate de la o zi la alta, cu UDMR, cu UNPR, cu diversi alti oameni care nu stiu foarte bine pe cine mai reprezinta in Parlament”. (Dar daca UDMR tradeaza si pleaca la ei, atunci stie pe cine „reprezinta”?)
  Isterie si furie neputincioasa: „Nu este nici un fel de secret ca aceasta putere aflata in pierdere de teren electoral de foarte multa vreme incearca sub orice forma sa evite confruntarea si decontul cu electoratul si in fata electoratului, ei sunt cei care se tem de orice confruntare electorala, ei sunt cei care incearca orice manevra pentru a intarzia momentul alegerilor sau pentru a confuza electoratul, ei sunt cei care au incercat sa desfiinteze actuala structura administrativa a tarii, ei sunt cei care doresc sa comaseze alegerile pentru a evita decontul politic pentru guvernarea lor, ei sunt cei care incearca sa le amane pentru ca de fapt in spatele ideii de comasare este, in opinia noastra, incercarea de a nu mai avea alegeri deloc in 2012, adica e o incercare de comasare nu in vara, cand este sorocul localelor, ci in toamna, care dupa aceea prin legi, ordonante sau ce mai pot da acesti oameni care compun majoritatea, sa impinga alegerile spre primavara lui 2013”.

 3. Off topic, dar merita:
  Luni, Traian Basescu la Rosia Montana: „Este esential ca Guvernele sa hotarasca ce trebuie. Daca puteti da imagini la televizor, e bine pentru ca trebuie sa inteleaga romanii ce dezastru ecologic e acum la Rosia Montana. Orice tara isi foloseste resursele, iar o astfel de exploatare creeaza locuri de munca. Daca acest proiect sta ingropat din ’97 pana acum, asta se intampla din cauza lasitatii oamenilor politici. Daca ne prindea cresterea pretului la aur in plina exploatare? De ce credeti ca Romania a fost suspendata de la tranzactionarea certificatelor de emisii de carbon? Este revoltator sa vezi ca oamenii politici iau decizii importante prea tarziu, cum s-a intamplat si cu aceste certificate. La Rosia Montana oamenii politici au fost lasi, s-a certat mediul cu economia si asa mai departe, iar Romania a pierdut. Cat credeti ca isi mai poate permite sa piarda Romania? Pana la urma, omul politic trebuie sa ia decizia corecta”. Seful statului a mai adaugat ca a trebuie evitate „declaratiile bombastice” pe tema cantitatii de cianura prezente in apa in urma exploatarilor aurifere din zona: „O sa fiu foarte sincer sa va spun ca apreciez intentia voastra de a merge pe 5 miligrame de cianura pe litru, trebuie sa privim, insa, la standardele europene care ne obliga abia din 2018 sa fim la 10 miligrame. (…) Una din cheile succesului va fi de evitat declaratiile eventual bombastice: . Avem o Directiva a UE: pana in 2013 se mai poate exploata cu 50 de miligrame, 2013-2018 trebuie reduse la 25, din 2018 la zece”, le-a spus Basescu expertilor si reprezentantilor companiei Rosia Montana Gold Corporation, care au precizat ca obiectivul lor in ceea ce priveste cantitatea de cianura pe litru este ca aceasta sa ajunga la cinci miligrame, potrivit Agerpres.
  Si, dupa cum este obiceiul „dialogului” in Romania, forumurile sunt deja invadate de catre „ecologisti”. Deja TB este „vandut”, „hot”, „pradator”, „mort politic”, „agent al RMGC” samd care „trebuie sa-si tina cianurile la el in curte” si cu care „nu va mai vota nimeni”. Oricum nu mai voteaza, dar pentru „ecologisti” nu conteaza. Daca cineva zice ceva contrar corului „ecologist”, este apostrofat ca mai sus, in plus, malitios (he-he!): „tu esti Nutzy? Cred ca da”…
  Traiasca dialogu-ntre popoare, ca in Romania se au toti ca fratii!

  • Sare'n Ochi zice:

   stai linistit, a aparut si Cretinache sa azvarle cu copita-i de carlan mitocan. Victor Ponta: Traian Basescu este direct interesat de proiectul Rosia Montana, au trecut 7 ani de cand le-a promis sprijin, in campania electorala din 2004. „Traian Băsescu este direct interesat, el, personal. N-are nicio legătură cu România, nici cu Guvernul României. Este direct interesat în acest proiect – a anunţat sprijin pentru Roşia Montană în campania electorală din 2004. Probabil, şi aştept în continuare de la Gold Corporation să ne spună dacă în schimbul anunţului public făcut în campania electorală domnul Băsescu a primit şi bani pentru acea campanie. Au trecut şapte ani de când a promis sprijin şi de când a primit, probabil, sprijin, timp în care Traian Băsescu s-a comportat cu Gold Corporation cum s-a comportat şi cu restul oamenilor care l-au votat sau care l-au sprijinit: le-a dat ţeapă, i-a minţit. (…) Domnia sa este direct şi personal interesat să-şi închidă această datorie, vă rog să studiaţi acest lucru, contractată de candidatul Traian Băsescu în campania din 2004”, a afirmat Ponta, citat de Agerpres.
   plus ca si idiotul acesta ii face „prosti” pe toti cei care nu sunt de acord cu el: „Argumentele sunt absolut ridicole, sunt scoase din burtă. Toate argumentele lui Traian Băsescu sunt argumente pentru proşti. Niciun om deştept, niciun om care studiază problema nu poate să-l creadă pe Traian Băsescu. (…) Din punctul nostru de vedere, orice proiect economic în România trebuie să se facă în interesul României, nu în interesul personal al lui Traian Băsescu. Trebuie făcut cu o evaluare corectă a avantajelor şi a dezavantajelor şi trebuie făcut cu conştiinţa că cineva după noi, copiii noştri, vor plăti pentru tot ce facem noi acum”
   intrebat ce dovezi are sa verse mizeriile acelea pe gura in public, Cretinachele a luat-o cotit: a răspuns că preşedintele, „care are în directă coordonare serviciile de informaţii, Procuratura, MAI”, a declarat la o emisiune publică că fostul candidat al PSD la prezidenţiale Mircea Geoană „ar fi primit bani în campanie”: „Eu am verificat în scriptele partidului, nu există aşa ceva. Traian Băsescu, dacă are de la serviciile de informaţii, de la orice structură a statului, l-am rugat să facă publice informaţiile, să spună şi, sigur, îl pedepseam pe Mircea Geoană. Din păcate, Traian Băsescu minte pe stilul domniei sale – am luat eu bani de la Roşia Montană, dar au luat şi alţii. Asta este întotdeauna scuza domniei sale”.
   „il pedepsea” pe Mircea Geoana – il punea la colt pe coji de nuca?

 4. Acidutzu zice:

  Zici ca bat USLinosii campii cu gratie? Din contra, eu cred ca-i bat total dizgratios, gretos, balos si alte asemenea cuvinte care devin loc comun in ceea ce-i priveste.

 5. ary zice:

  ola,cind te fluieri contra vintului uzi pantofii pe virfuri, asa si c u zdrentele astia doua,denis pericol public-antenesci si mono- maimuta de poanta,desi trebuie sa fii redus mintal sa nu-ti dai seama ca Presedintele ,isi joaca ultima fila dintr-o carte politica si o joaca bine,mare pacat ca au terminat de manipulat pensionari acum le-a venit rindul la tineri care sint si mai usor de manipulat,tsd,tnl, au cursuri intensive cum sa produci bani multi si munca putina.

 6. Premierul Emil Boc a declarat, luni, ca presedintele PSD, Victor Ponta, atunci cand era ministru in Guvernul Boc, isi lasa asistenta sa participe la o parte a sedintelor de guvern in locul sau, transmite Agerpres. Boc a facut aceasta afirmatie la postul B1TV. „Victor Ponta (…) de participat nu participa in integralitate, venea si o lasa pe asistenta sa participe la sedinta de Guvern. Asta e realitatea pe care am avut-o un an de zile”, a spus seful Executivului.

  • Sare'n Ochi zice:

   🙂 asta-mi aduce aminte de cum zicea Nastase pe blog ca „Ponta s-a maturizat. Acum poate participa la o sedinta pana la capat”. iaca, avem doua surse ca lui Ponta ii place sa se joace cu masinutele, nu rezista la discutii de oameni mari…

 7. ribelalu zice:

  sale luam pe rand:
  1. SIC SIC SIC…cu monedele astea fantoma vor fi platite alea 5 milioane de bicicleta portocalii fantoma anuntate tot de coana Olguta.
  2. Antonescu: daca mergeti cu noi va facem ministri 4 ani de zile, chiar daca sunteti niste hoti. Daca nu…va bagam la puscarie. Vor ajunge si astia la guvernare la fel de repede ca bicicletele Olgutei din China.
  3. Rusanu: „cand vom ajunge la guvernare” no comment =))

  • Sare'n Ochi zice:

   fata asta si-a facut stagiatura sub Vadim Tudor, la PRM. ziceau unii ca atunci i-au montat un cip (genul search and destroy unguri) pe unicul neuron pe care i l-au gasit si s-o fi activat cip-ul acum. ce nu inteleg eu este cum naiba se agita unii la Craiova cu privire la ce se intampla la Cluj. cred ca suferim de dusmanii la distanta – nici eu nu-i sufar pe rusi 🙂

   • Când stăteam noi prin Piața Universității, în primăvara anului 1990, sufereau cei din Vălenii de Munte ! Cumplit. Asta le-a fost inoculat. Din nunta lui Borcea ce-au făcut ? Luni era toată România plină de ură și injurii. Le luase Borcea mâncarea de la gură.

 8. Dacă au oamenii grație eu zic să-i lăsăm.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.