Adevăratul program de guvernare al USL

Acidutzu

Sebastian Lăzăroiu (despre Corabia nebunilor): "Titanicul se scufundă și USL desface șampania"...

Departamentul de furturi de pe “Guoagăl” al blogului „Sare’n Ochi” a pus mâna pe Adevăratul Program de guvernare al USL. Dacă vom fi întrebați de ce am furat de pe Internet, vom mărturisi ca ultimii borfași prinși la tăiat conductele de irigații și șinele de cale ferată în miezul nopții: “de foame” (și, mă rog, puțină nemeritată glorie gen televiziune).

Adevăratul program al USL este:

 • Desființarea DNA (conform amenințărilor lui Crin Antonescu) și pedepsirea procurorilor care și-au permis să instrumenteze cazurile de corupție ale membrilor PSD (conform dorințelor lui Mircea Geoană, Adrian Năstase și ale procurorului închipuit Victor Ponta).
 • Întărirea conlucrării cu magistrații numiți de PSD în mandatul tandemului Ion Iliescu-Adrian Năstase în cadrul CSM și Înaltei Curți de Casație și Justiție pentru închiderea dosarelor lui Adrian Năstase, Miron Mitrea, Sorin Ovidiu Vîntu, Dinu Patriciu, Dan Voiculescu șamd. Eliberarea din arest a lui Nicolae Popa, Mihai Necolaiciuc și spălarea imaginii judiciare a lui Cătălin Voicu – cel din urmă fiind delegat să continue instituționalizarea mafiei la nivelui întregii justiții din România, motiv pentru care va cumula funcțiile de ministru de Interne și al Justiției.
 • Epurarea tuturor conducătorilor de instituții bugetare pentru a fi înlocuiți cu clientela PSD, PNL și PC – foame mare, “monșerule”, oricum istoria numai s-ar repeta, așa se întâmplă la fiecare ciclu electoral! De aceea nici nu există o memorie instituțională în România, de prea multe pile, cunoștințe și relații.1
 • Deblocarea angajărilor în sistemul bugetar și umflarea acestuia pentru o mai bună sifonare a banului public. În fond la fel se procedează și acum.2
 • Întreținerea, în scopuri electorale, prin programe de asistență de la buget, a celor ce nu vor să muncească (în fond munca-i numai pentru ăia de-și plătesc taxele și impozitele).3
 • Continuarea politicii de pauperizare a populației pentru a putea fi manipulată și mituită în perioada alegerilor, politică introdusă de Ion Ilici Iliescu și perfecționată de către Adrian “Nepotul Mătușii Tamara” Năstase.
 • Numai firmele nou create la care sunt acționari doar membrii USL vor fi primite la licitațiile pe banii de la bugetul statului. Se consideră neeligibile toate celelalte firme.
 • Mass-media va fi orientată către tăcerea și liniștea din timpul mandatului lui Adrian Năstase pentru a se putea fura lucra în liniște (cu alte cuvinte se va pune batista peste hidrant țambal)
 • Mafia instituționalizată de către Ion Iliescu după ce a îngropat Revoluția se va reactiva prin nomenclaturiști, securiști și urmașii acestora în caz de absență motivată prin deces a titularului și va re-cuprinde, dacă cumva a fost undeva dezactivată (ceea ce nu cred), toate sferele social-politice-economice.
 • Numirea în funcții publice de prim rang, cu păstrarea funcțiilor câștigate prin vot (dacaă vor fi, dacă nu se vor numi și unde vor fi dorit să fie aleși), a unor vechi baroni locali și inculpați de genul Radu Mazăre, Marian Oprișan, Radu Fenechiu, Dan Radu Rușanu, Cătălin Voicu șamd. Numirea a cel puțin trei prim miniștri: Victor Ponta (prim ministrul Raliului și Derapajului în Peisaj), Dan Voiculescu prim ministrul Turnătoriei și Devalizării Cetățeanului – cu adjunct Sorin Ovidiu Vîntu) și Dinu Patriciu (prim ministrul mic.ro care va face privatizarea resurselor Mac.ro). Alături de ei, doi președinți de Patrie: Cel Care Doarme: Crin Antonescu și Cel Din Umbră: Adrian Năstase.
 • Ieșirea din structurile Euro-Atlantice, re-semnarea Tratatului de la Varșovia unilateral cu Moskova și întoarcerea României în timp, din toate punctele de vedere, până la momentul preluării puterii de către Ion Iliescu și camarila lui comunisto-securistă. Cu avantajul evident că pachetul de Kent va costa 21 de lei la magazinul de partid din colțul străzi (da, ăla care are firmă de mic.ro) și Vîntu va putea să cumpere din nou cupoane de privatizare.

Bibliografie:

 • Mircea Geoana, taliban anti-DNA
 • Antonescu ameninta procurorii DNA
 • Crin Antonescu: DNA-ul este instrumentat politic, avem o majoritate ţinută poliţieneşte, suntem într-un stat poliţienesc
 • Marea ipocrizie a USL (Opinii)
 • Ponta conduce conjuratia inculpatilor pesedisti
 • Ancheta redeschisa: Fostul ministru al Justitiei, Rodica Stanoiu, ar putea fi cercetata pentru fals
 • 1 în ce privește funcțiile publice, trebuie să se instituie două nivele – unul de competență politică, celălalt de competență de funcționare (și cu aceasta să înceteze amestecul politic în zona funcțiilor publice): UN NIVEL DE CONTROL care să cuprindă oamenii de încredere ai celor care preiau puterea politică, care pune în aplicare și urmărește aplicarea programului politic și UN NIVEL DE MEMORIE INSTITUȚIONALĂ – de la acest nivel în jos funcționarii trebuiesc păstrați / depolitizați pentru a da coerență instituției și pentru a păstra și consolida memoria funcțională a acesteia (adică cum se fac lucrurile pe-acolo, pe unde circulă hârtiile, care sunt competențele șamd).
 • Povestea impozitului regresiv si a milionului de locuri de munca. Unde mint Ponta si Antonescu
 • 2 PROBLEMĂ GRAVĂ: transparența banilor care intră în partid => banii “sponsorizează” partidele (total netransparent) => partidele “sponsorizează” cu funcții și posturi (total netransparent) => partidele politice sunt principala sursă de corupție din România. Devine dubioasă sursa banilor care intră în partide și care ies în momentul în care acestea acced la putere, mai ales banii din timpul campaniilor electorale. SOLUȚIE: o lege a finanțării partidelor => asta ar da șanse unei politici coerente de cadre în interiorul partidelor => alegătirul ar considera că nu mai există găști și nici atitudine de mafie: “ți-am dat, dă-mi!”. Altfel vedem că statul, în loc să se întărească, să-și apere patrimoniul, se auto-slăbește aducând în sistem oameni nepregătiți (ușor de fentat, ușor de corupt).
 • 3 A avea o strategie nu a fost scopul majorității guvernelor post-decembriste, până la Guvernul Boc toate au preferat mediocritatea – inginerește vorbind au preferat linia de minimă rezistență, populismul economic, mita electorală contra voturi. Știm foarte bine, am simțit-o pe pielea noastră cu ocazia multor mineriade sau acțiuni de fraudare / căpușare a bugetului public că guvernele pot fi violente și stupide. Nici o guvernare post-decembristă, cu excepția Guvernului Boc, nu și-a propus ca scop eficiența (și aia numai cu jumătăți de măsură și cu șuturi și atenționări din partea lui Traian Băsescu), nu și-a propus să-i ajute pe toți cetățenii să trăiască mai bine, mai mult – și-au propus să-i lase să experimenteze senzația unei libertăți iluzorii: libertatea de a face orice, fără respect față de ceilalți, față de Lege. Când unii au fost încurajați să stea cu mâna întinsă după pomană, alții au fost spoliați prin taxe și impozite. Nimeni, până la noi nu a încurajat munca, nu a respectat-o, nu a dat legi în favoarea celor care nu fură, își plătesc taxele, muncesc și nu-și pierd vremea cu discuții sterile. Salvarea nu vine prin duplicitate – pe de o parte încurajăm statul asistențial, pe de cealaltă îi căinăm pe cei care cu adevărat muncesc.
 • Există viață după taxe?
 • Capitalism de cumetrie (și transpartinic)
Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Adevăratul program de guvernare al USL

 1. noradamian zice:

  Seara bună! Bun expozeul, făcut exact cu materialul jupânilor. QED 😉

 2. Re: „Plagiat”. Se mai intampla… Eu zic sa nu ne ambitionam prea tare. Fiecare trece invataminte. “Clientii” dvs si ai Nicoletei par sa fie aceiasi. Mai bine v-ati impaca… Parerea mea 🙂
  NU a fost ceva! Il raspandeam si noi prin Bucuresti, pare-mi-se chiar prin Piata Universitatii…

  • Sare'n Ochi zice:

   nu avem nici o problema in a ne impaca, decat exaltarea celui care semneaza „diaconu” si care umple net-ul cu minciuni.
   un exemplu minor, dar deranjant: la mine pe blog raspunsul Nicoletei Savin este vizibil, la ei pe blog, raspunsul nostru, nu (ori, minciuna troneaza la sfarsitul postarii Nicoletei – „sper sa ne posteze”). bun inteleg ca-si apara onoarea nereperata, dar trebuie sa existe decenta – ori au dat drumul la haita peste noi si m-am trezit ca ma ameninta pe alte bloguri ca vine el la Cluj „sa-mi pastrez ochelarii de cocalar, am sa aflu de ce” 🙂
   pe baiat l-a recomandat Nicoleta davin drept sot, sa inteleg ca-i maritata cu un copil de gradinita ce-si incoarda muschii si-ameninta cu bataia? 🙂
   fara sacul de minciuni deversat pe net ulterior discutiei telefonice care a avut loc intre Nicoleta Savin si Stefan Ciocan, lucrurile ramaneu in coada de peste – restul sunt scuze.
   iar marele adevar este ca m-am antrenat si eu in a raspunde ca „un putoi” (la varsta mea :)) unor infantilisme (m-am coborat).
   „NU” a fost un saptamanal frumos, facut cu vana, onestitate si tupeu (ceea ce lipseste presei de azi). Meritul principal al lui Alin Fumurescu si Liviu Man (indiferent de ordinea pomenirii). Apoi venim restul: Clichici, Contras, Parcalab, Necsa, Coman, Chirca, Maruta, Hera, Comanescu, Banciu, Chima, Cimponieru (deh, frumosi – ca tineri am ramas :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.