USL nu se îngrașă păscând sondaje pe IMAS

Potrivit unui sondaj IMAS comandat de către cotidianul „Adevărul“, Victor Ponta îl depăşeşte cu un procent în preferinţele alegătorilor pe Crin Antonescu. “Crin Antonescu, depășit de Victor Ponta” – titrează jurnalul lui Dinu Patriciu – numai că formularea este greșită (o știe chiar și micul copilot al Uniunii Social Democrate): când stai pe loc, este imposibil să depășești pe cineva. Adevăru-i că Antonescu a scăzut sub Ponta – Ponta a avut doar o cădere mai lină: n-a depășit pe nimeni (până și decorul se mișcă mai rapid decât el). Preşedintele PSD, Victor Ponta, are, potrivit sondajului, 26,8% aprecieri pozitive la capitolul „Încredere în politicieni” şi este urmat de liderul PNL, Crin Antonescu, cu 25,9 %. Acum trei luni, Antonescu era cotat cu 31,2%, iar Ponta cu 29,4% – iar de atunci, amândoi scad “umăr la umăr”. Acum trei luni, aveau “împreună” peste 60%. Astăzi adună 52% (8 procente mai puțin) – și asta în sondajele pe care, de obicei, și le comandă singuri – sau prietenii, să le facă câte un cadou (mă rog, acest sondaj s-ar putea să fie un cadou otrăvit din parte ex-sponsorului Dinu Patriciu…).

Oricum, Antonescu dă dovadă de-o frivolitate vecină cu inconștiența (la el – cu greața la mine, că îl aud). Abia a apucat conu’ Costache Dinu Patriciu să declare că nu s-a împăcat cu preşedintele Traian Băsescu și că relaţiile sale cu liderii USL sunt sporadice, deşi a avut un rol important în formarea Uniunii Social Liberale, că Antonescu îi bate obrazul: „Patriciu e un comic și un mincinos. Partenerul meu este Voiculescu, nu el”. „Dinu Patriciu practic nu contează în USL” (chiar mă bucur).

Hâm – primele cuvinte ce-mi țâșnesc de sub tastatură sunt: “Felix”, “Porumbacu”, Mona Muscă. Adică: “Felix” numele de cod al turnătorului sub acoperire al fostei Securități (turnător cu acte certificate de către Justiție); “Porumbacu” aka prezumtivul nume de cod al chiulangiului neamului (asta-i sigur – faptul că-i chiulangiu); Mona Muscă – singurul lider al PNL care și-a dat demisia și a ieșit din viața publică în momentul în care s-a dovedit că a dat note informative către fosta Securitate (restul turnătorilor din PNL sunt bine, la locul lor: care în Parlament, care prin vreo funcție de conducere prin partid). Mi-am adus aminte de Mona Muscă, văzând parteneriatul asumat al lui Crin Antonescu cu un turnător dovedit al fostei Securități ca poliție politică. Ce bățos era Crin cu Mona: „Voi cere cu toată hotărârea excluderea Monei Muscă din partid”. Acesta declara atunci că: „În PNL nu pot sta laolaltă turnători şi turnaţi”. Când a fost sincer Crin Antonescu? În 2006 când a solicitat excluderea Monei Muscă din PNL sau în prezent când declară că Dan Voiculescu este partenerul său politic?

Între timp, Dan Voiculescu are alte insomnii: dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare intră în linie dreaptă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Ultimul termen dat în dosar este 28 septembrie 2011, când trei judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie trebuie să stabilească cine sunt vinovaţi de faptul că Institutul care deţinea 3,6 hectare de teren pe malul Lacului Băneasa şi construcţiile de pe acestea a fost cumpărat de firma lui Dan Voiculescu la un preţ de 75 de ori mai mic decât cel real. Normal, ca și în cazul acuzației de turnătorie, Dan Voiculescu este complet nevinovat (sărac și cinstit): „În dosar nu există nici măcar indicii care să mă incrimineze, ca să nu mai spun de probe privind o presupusă implicare a mea într-o activitate infracţională.” Cu alte cuvinte, neexistând “indicii” care să-l “incrimineze”, unii zic că vorbim aici despre un balon de săpun. Eu le zic să nu vorbim despre săpun în casa spânzuratului…

Nici nu i s-a concretizat bine coșmarul și Varanul ar vrea să-l suspende preventiv pe Băsescu. La el pe blog, Voiculescu își expune ideea fixă într-un text intitulat „Apel către România tăcută” (de fapt apelul este pentru judecători: aveți grijă că poate pică actuala putere). Scrie acolo că vrea să inițieze o activitate de strângere de semnături pentru a revizui Constituția României în așa mod încât procedura suspendării președintelui să poată fi declanșată și la inițiativa a un milion de cetățeni români cu drept de vot. Voiculescu-i mai tare ca fotografii de pe vremea lui nea’ Ceașcă din vacanțele oamenilor muncii de pe Litoral: suspendata, mâine-i gata!

Frăția dinozaurilor școliți la Moskova funcționează – cine credeți că sare în ajutorul Varanului chiar la el pe Antena3? Însuși Tătucul Capitalismului de Cumetrie, Ion Ilici Iliescu: “Băsescu are o mentalitate de tip Ceauşescu. Ar merita suspendat încă o dată”. Efectiv sare rumegușul din limba de lemn a iute chemătorului de mineri: Sunt năravuri democratice care sunt încurajate de la cel mai înalt nivel, inclusiv cum se pregătesc faţă de alegeri şi cum să-şi asigure prezenţa în fruntea treburilor ţării. Inclusiv acest vot prin corespondenţă, prin care să fie un cadru pentru o fraudă majoră. (…)Mai putem suporta aşa ceva, această degradare a vieţii noastre. La aşa ceva trebuie să punem capăt. Cum să scăpăm de asemenea tare, de mentalităţi de care trebuia să scăpăm. Alegeri anticipate nu pot fi provocate, dată fiind componenţa actuală a Parlamentului. Avem un an şi ceva în faţă şi e datoria partidelor pentru a se pregăti să pună capăt acestor stări din societatea românească, să revin la normalitate”. Sunt curios pe unde are să scoată Victor Ponta cămașa, că s-a apucat să vorbească înainte de ăl bătrân: „Personal nu-mi place ideea de a schimba Constituția în funcție de Traian Băsescu și nu-mi place ideea asta de suspendare de președinți”. Nu-i mai fericit Antonescu care, mâine pe la ora 14, când s-o trezi din somnul de frumusețe va ști ce să declare fără să-l supere pe “partenerul” Voiculescu?

Referințe:

 • Crin Antonescu, dupa decizia definitiva in cazul Felix: Voi respecta colaborarea cu PC, inclusiv cu Voiculescu / Antonescu in 2006: Cer cu toata hotararea excluderea Monei Musca, in PNL nu pot sta laolalta turnatori si turnati. In 2006, Mona Musca declara ca a semnat un angajament cu Securitatea in 1977. Inca inainte ca CNSAS sa dea un verdict in acest caz, Crin Antonescu, pe atunci lider al deputatilor PNL, cerea „cu toata hotararea” excluderea Monei Musca din partid. Actualul lider al PNL si co-presedinte al aliantei PNL-PC, Crin Antonescu a fost cel care a inaintat cererea de excludere a Monei Musca in interiorul partidului, fiind una dintre cele mai vehemente voci care au sustinut delimitarea partidului de „turnatori”. Acum, dupa decizia definitiva si irevocabila a Curtii Supreme referitor la calitatea de colaborator cu fosta al lui Dan Voiculescu, Crin Antonescu sustine: „Voi duce si voi respecta aceasta intelegere, voi colabora cu Partidul Conservator in intregimea sa, inclusiv cu Dan Voiculescu”.
 • Fantoma ICA bantuie noptile senatorului Dan Voiculescu. Unul dintre dosarele ce vizeaza comiterea unor infractiuni de mare coruptie, cel al privatizarii frauduloase al Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), a intrat in linie dreapta. Ultimul termen dat in dosar este 28 septembrie 2011, cand trei judecatori ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie trebuie sa stabileasca cine sunt vinovati de faptul ca Institutul care detinea 3,6 hectare de teren pe malul Lacului Baneasa si constructiile de pe acestea a fost cumparat de firma lui Dan Voiculescu la un pret de 75 de ori mai mic decat cel real. Primii pasi in cucerirea domeniului de pe malul Lacului Baneasa au fost facuti inca din 1991, cand Institutul de Cercetari Alimentare a infiintat un SRL, SC Bioprod, fara acordul Ministerului Agriculturii si Alimentatiei. Bioprod s-a nascut, in iulie 1991, din asocierea ICA cu o firma cipriota Crescent Comercial & Maritime, controlata de catre Dan Voiculescu, scrie EVZ.
 • Crin Antonescu: „Patriciu e un comic si un mincinos. Partenerul meu este Voiculescu, nu el”. Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, pentru „Gandul”, ca Dinu Patriciu a mintit atunci cand a afirmat ca a contribuit la formarea USL, incercand sa-si „dea o importanta pe care nu o are”. Crin Antonescu dezminte versiunea prezentata de omul de afaceri Dinu Patriciu potrivit careia acesta a avut un rol important in formarea USL si in impunerea principiului paritatii in cadrul Uniunii, noteaza sursa citata. „Am vazut uluit declaratia domnului Patriciu ca a avut un rol in formarea USL pentru ca, daca toate comentariile negative ale domnului Patriciu la adresa USL, la adresa PNL, la adresa mea, sunt dreptul domniei sale si ma intereseaza destul de putin, aceasta afirmatie este de-a dreptul caraghioasa si este o minciuna completa. Domnul Patriciu nu numai ca nu a participat in vreun fel la discutiile care au dus la formarea USL, la discutiile despre paritate, n-a participat pentru ca nu avea nicio calitate si nu are nicio calitate in continuare, dar nu a fost nici macar informat, nu a fost deranjat in niciun fel domnul Patriciu. Declaratia domnului Patriciu, dincolo de faptul ca este o minciuna, este comica. Un comic de care doar domnul Patriciu este in stare, sa afirmi luni de zile ca USL este o monstruozitate si o nenorocire si apoi sa te lauzi ca tu ai facut aceasta uniunea sau ai contribuit in vreun fel la constituirea ei”, a precizat pentru „Gandul” Crin Antonescu. Presedintele PNL crede ca Dinu Patriciu incearca „sa-si dea importanta” si sa sugereze ca influenteaza conducerile PSD si PNL. „Numai unul din cei doi imi este partener, respectiv domnul Voiculescu. Domnul Patriciu nu imi este partener, este membru PNL, dar prin toata pozitionarea sa de multa vreme calitatea de membru PNL a devenit pur formala, in nici un caz nu este pentru PNL un membru in adevaratul sens al cuvantului, nicidecum un partener”, a mai spus Antonescu.
 • Alte actiuni de suspendare initiate de Voiculescu: In  iulie 2010,  Dan Voiculescu a depus la Biroul Permanent al Senatului un document care propunea un calendar pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu.  Voiculescu sustinea ca presedintele promoveaza masuri anti-sociale si ilegale si se impunea suspendarea acestuia in toamna; Senatorul PC  facea apel pentru coagularea unei majoritati parlamentare care sa sustina initiativa sa pana la 25 octombrie, urmata de supunerea la vot in Parlament a propunerii privind suspendarea presedintelui, pana la 5 noiembrie 2010; Potrivit calendarului, Voiculescu dorea depunerea, pana in 22 noiembrie, a motiunii de cenzura, adoptarea acesteia si nominalizarea unui nou prim-ministru, urmata de organizarea referendumului pentru demiterea presedintelui, in 19 decembrie.Potrivit acestui calendar, pana in 20 martie 2011 puteau fi organizate alegerile prezidentiale anticipate. In februarie 2011 dupa infiintarea USL, Voiculescu a declarat intr-un interviu acordat agentiei Agerpres ca exista premise ca Traian Basescu va fi suspendat pana pe 25 martie prin intermediul unei motiuni de cenzura. Declaratia senatorului PC l-a iritat pe liderul PSD, Victor Ponta care a declarat ca „un presedinte se suspenda cand incalca Constitutia, nu cand vrea domnul Voiculescu”.In 2007 Traian Basescu a fost suspendat din functie,  Dan Voiculescu fiind atunci presedintele Comisiei parlamentare de ancheta care a dat un raport ce arata ca Traian Basescu „a incalcat Constitutia si este implicat in fapte de natura penala”.
Acest articol a fost publicat în Politichie de mărgăritar și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

11 răspunsuri la USL nu se îngrașă păscând sondaje pe IMAS

 1. Pingback: USL nu se îngrașă păscând sondaje pe IMAS

 2. moshu49 zice:

  motanul ãsta rîios trebuie sã miorlãie sistematic pentru a-și ține treazã „România tãcutã”.
  sictir, curvã bãtrînã! 😦

 3. ribelalu zice:

  Salut coane…
  Uite o fotografie geniala aici:
  http://www.ziare.com/basescu/presedinte/voiculescu-partenerul-din-umbra-al-lui-basescu-1111474

  Priveste ce atitudine servila are Felix cand se intalnea (atunci) cu seful lui direct. Exact ce a invatat la secu.

 4. Acidutzu zice:

  Atitudinea lui Felix, este una de chelner (no offence!) – de turnator de serviciu, care stie exact cat sa se incline in fata adevaratului stapan, acela caruia ii va infige cutitul in spate („eu, in nemernicia mea, ca un caine turbat, am muscat mana care m-a hranit… ma numesc, de 2000 de ani, Bastus”)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.