PC pui pariu că Crescent un USL mai PUR cu niște Alianțe de stânga-n dreapta (până nu va mai rămâne piatră pe piatră)?

Nici nu s-a dat ordonanţa care prevede numărul exact al urşilor ce pot fi împuşcaţi în viitorul sezon de vânătoare, că vânzarea pieilor lighioanelor a şi început. Securistul cu faţă ex-umanistă, cel care a conservat fondurile de la Crescent în Antene, Dan Voiculescu, a decis să se alieze, din nou, cu PSD în alegeri. Sudarea relației s-a făcut prin intermediul crinolinei liberare. Istorica mutare politică s-a “decis”, “democratic”, în cadrul unui Consiliu Naţional al banilor fostei Securităţi a lui Ceauşescu aflaţi acum în buzunarele lui Voiculescu. Bani cu care şi-a încropit partidul de buzunar. Și cum buzunar la buzunar trage, a reușit omul să-și încropească și niște Antene şi un trust de presă. Pe banii lui, foşti “ai poporului”, Voiculescu îşi poate permite ce alianţe doreşte (sau i se impun când i se aminteşte de unde-i provin banii).

Pentru polonicele de răhăţel democratic pe care sunt nevoiţi să-l halescă în permanenta campanie electorală în care se află ştiriştii de la “Antene” şi editorialiştii de la “Jurnalul Naţional”, partiduleţul ex-PUR speră că va obţine, din nou, vreo câteva fotolii în viitorul Parlament, plus niște posturi fără număr-fără număr în viitoarea guvernare, să aibă și buzunărelul lui Felix cu ce să se adape – de la concentrate, la deconcentrate și până la agenții și ministere. Vor da Crin și Victoraș, că doar nu dau de la ei. Încă un motiv pentru Romeo Stavarache, cel care a reuşit să-l înfrângă (pe cândva baronul PSD) Dumitru Sechelariu la Bacău, să izbucnească în lacrimi la aflarea veștii că noua “construcţie” politică i-a reîntregit familia (în anul 2004, Romeo Stavarache a fost ales primar pe listele PUR. După înscrierea sa în PNL a devenit președinte al organizației județene Bacău a Partidului Național Liberal și membru în Comitetul Executiv Național al PNL).

Dan Voiculescu susține că este pe cai mari: prtidul câștigă – ba un doctoraș la Iași (ex-pesedistul Tudor Ciuhodaru), ba unul la Cluj (tot doctoraș – ex-oranjul Șerban Rădulescu). El susţine că nu vor exista lideri care să părăsească Crescent-ul (pardon, PC), mai mult, se gândește cum ar fi dacă ar revendica și primăria Iași pentru sine la viitoarea campanie electorală. Chiar dacă asta ar însemna nițel destrămarea USL.* “Asta-i politica”, v-a conchide Voiculescu.

Care politică a funcționat extrem de favorabil pentru el la banii pe care i-a investit într-însa. Din februarie 2000 şi până în septembrie 2004, prietenia de conjunctură dintre PSD şi PUR a funcţionat ca un troc perfect: Voiculescu a dat “ştiri”, PSD i-a sărit în ajutor şi i-a dat miniştri. În iunie 2000, Voiculescu era înghesuit de presă cu dezvăluiri privind trecutul său nu tocmai “umanist” pus în slujba intereselor fostei Securităţi şi a clanului Ceauşescu, precum şi a subtilizării din conturile firmei Crescent a aproape 40 de milioane de dolari în timpul perioadei tulburi din decembrie 1989 – când părea că Securitatea a fost desfiinţată, Ceuşeştii erau executaţi (să nu mai poată vorbi niciodată) şi Iliescu prelua puterea printr-o sângeroasă lovitură de palat. PSD, pe atunci PDSR, aliat cu PUR în aşa-zisul “Pol Social Democrat”, a sărit în ajutorul lui Voiculescu, producând mărturii şi dovezi contrare celor apărute în presă. În decembrie 2000, PDSR, viitorul PSD, câştigând alegerile şi formând guvernul, oferă PUR portofoliul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii. Între timp, monitorizările de presă relevă faptul că PSD, la “Antena 1”, are o faţă foarte “umanistă” şi este mai alb şi mai PUR decât înainte de 1996 (chiar dacă de jefuit Patria se jefuia cu mai multă frenezie). În fine, relaţia de troc începe să scârţâie cam prin octombrie 2001, când Dan Voiculescu “renunţă” la afaceri în favoarea politicii şi moare în decembrie 2002 când PSD reproşează PUR modul în care “Antena 1” şi “Jurnalul Naţional” (de capul lor – he, he!) refelectă activitatea Guvernului (ce v-am spus, iată în ce constă trocul). În replică, Voiculescu pune pe tapet problema baronilor locali şi a corupţiei endemice din România. În septembrie 2003 PUR iese de la Guvernare. După un an, baronul local al PSD, Dumitru Sechelariu, fiind spulberat în alegerile pentru primăria Bacăului de către PUR-ul Romeo Stavarache, Dan Voiculescu consideră că nu mai există baroni locali ai PSD şi se decide să reia colaborarea cu acest partid care, folosind preţul corect, a devenit mai PUR.

Ca PC, viața i-a fost la fel de frumoasă. În 2004, ca soluție imorală a fost suficient de moral să fie adus de către Traian Băsescu la guvernare. Azi ca vicepreședinte de Senat, turnătorul atestat de Justiție face și desface scenarii și alianțe, până când le-o încurca de tot și se vor pierde precum banii fostei Securități, din conturile Crescent în cele Intact.

* Președintele PC, Daniel Constantin, face presiuni asupra PNL și PSD pentru a-l accepta pe Tudor Ciuhodaru drept candidat eligibil la primăria Iași. Sursele Hotnews.ro susțin că reprezentanții PC vor să forțeze partenerii de alianță, prin atacuri publice, pentru a obține cât mai multe candidaturi la nivel local. În protocolul USL (PSD – ACD) și în cel al ACD (PNL-PC) nu exista nicio prevedere referitoare la împărțirea candidaturilor locale cu PC. Liberalii nu vor să comenteze atacurile PC în timp ce social democrații se spală pe mâini, pasând problema către PNL. Mărul discordiei îl constituie candidatura la primăria Iași, conservatorii promovându-l pe deputatul PC Tudor Ciuhodaru. PSD și PNL au bătut palma ca pesedistul Gheorghe Nichita să candideze la primărie iar liberalii să candideze la șefia Consiliul Județean. De partea cealaltă, propunerea conservatorilor, deputatul  Tudor Ciuhodaru, a intrat în Parlament ca membru PSD. Din cauza neînțelegerilor cu Gheorghe Nichita a părăsit partidul. A purtat tratative cu cei de la UNPR, ca în final să se înscrie în PC. Ciuhodaru este puternic susținut de PC și promovat intens pe canalele conduse de președintele fondator al partidului, Dan Voiculescu. Liberalii și social democrații nu vor să audă de o eventuală candidatură a lui Ciuhodaru la Iași: „Trebuie să fim tâmpiți să cedăm Iași-ul unui doctoraș fără experiență. Constantin să arate sondajul în care Ciuhodaru este numărul 1 în loc să urle și să atace public” au declarat surse din interiorul USL (care au preferat să rămâne anonime să nu cumva să apuce ziua în care va rla Crețuleasca la ei în direct și la o oră de vârf, în timp ce Dana Grecu îi va pocni cu teflonul în moalele capului). De altfel, atât în protocolul USL (PSD și ACD), cât și cel semnat de PNL și PC (ACD) nu este inclus PC în alegerile locale.

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la PC pui pariu că Crescent un USL mai PUR cu niște Alianțe de stânga-n dreapta (până nu va mai rămâne piatră pe piatră)?

  1. licheaua simpatica zice:

    Nu rezista USL nici macar pina in iarna. Prea multi candidati pe acelasi os.

  2. Greva_fiscala zice:

    Aproape incepe sa ma „topeasca” atitudinea „arianului” norvegian… Oare USL, nu face o adunare, undeva in insula mare a Brailei?

  3. Sper să se bată între ei și să nu câștige niciunul. Nici doctorașul dar nici Nichita.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.