Nepoțeii ideologici ai “Bunicuței”: nepoțeii unchiului Costache Patriciu și nepoțeii Mătușii Tamara, se joacă de-a Opoziția

Imediat după ce Traian Băsescu i-a tăbăcit fundul electoral lui Adrian Năstase (anul de grație 2004) mi-am pus întrebarea, știind câți liberali „de bine” s-au dus să se predea, între cele două tururi de scrutin jupânilor din PSD: bun, am scăpat de Nepotul Mătuşii Tamara, dar cine ne va scăpa de însuși Unchiul Costache? Da, da – Costache Dinu Patriciu. Să fac o paranteză nesecară, înainte de a trece mai departe. În anul de grație 2004, liderii PNL Cluj: Marius Nicoară, Norica Nicolai și Horea Uioreanu (care azi fac paradă de glumițe și din nas bobițe cu privire la grija pe care-o poartă clujenilor), s-au dus de două ori să se bage slugi la Ioan Rus – liderul PSD Cluj. Prima dată între turul unu și doi al alegerilor pentru Primăria Cluj-Napoca. Nicoară vroia garanții că va fi președintele Consiliului județean Cluj, “ăilanți”, să-l citez pe însuși “domnul” Ioan Rus, vroiau și ei să se pună drept garanție victoriei finale a PSD în Clujul napoc (“marea înfrățire” anunțată de către Rus, Funar și liderii locali ai UDMR). În plus, Uioreanu mai dorea o garanție privind numirea la șefia comisiei din Consiliul local care se ocupa de vânzarea spațiilor cu altă destinație – avea el niște interese, de care chiar și-a văzut, chiar dacă a câștigat Emil Boc (dar vom discuta pe larg despre afacerile uioreanului în detrimentul patrimoniului Consiliului local Cluj-Napoca). A doua oară, trioul de liberali de conjunctură s-au dus să se închine, prin interpușii PSD local, cu destinație finală lui Adrian Năstase, între cele două tururi de scrutin la pezidențiale. După ce a câștigat Traian Băsescu au scos stegulețele portocalii și-au dansat pe “Pomul copt și omul bun”. Asta până n-au defectat cu tot partidul de panarame zise-liberale, mai întâi de mână cu Călin Popescu Tăriceanu (nu pe față, ci doar sprijiniți în interesele personale, niciodată ale celor care au făcut greșeala să-i voteze, de către PSD), mai apoi pe față sub vajnica comandă a adormitului neamului Crin Antonescu. Între timp am aflat și noi cum sponsorul Alianței D.A., Costache Din Patriciu, era, de fapt, sponsorul PSD și al lui Adrian Năstase. Asta era în 2004. În 2009, același liberal de cumetrie îl sponsoriza și pe Mircea Geoană. Pentru că “o companie mare cum este a sa, are o mare responsabilitate socială”. Măcar omul este consecvent pe față. Întrebat odată dacă ar mai sponsoriza PSD și în viitor (era pe vremea când deja numărase gândacii din celula arestului Poliției capitalei), conu’ Costache a răspuns: „Categoric. Da”. Deja fusese contaminat cu “Băsescu Derangement Syndrom”.

Fostul cancelar al fostului premier Adrian Năstase, ex-senator PSD Alin Teodorescu, un adevărat oneghist care a ştiut să tranziteze prin tranziţie păpând din banii lui Soros în timp ce mima lupta pentru democratizarea României, iar când s-au terminat fondurile a ştiut să sară exact în barca celor împotriva cărora “a luptat” (ehe, dar câţi n-au făcut asta la auzul zornăitului arginţilor pesedişti?), a diagnosticat corect (se ]nt\mpla ]n 2006) cauzele pentru care s-a dus la vale în preferinţa electoratului Partidul Social Democrat: “pierderea alegerilor” şi “mătuşa Tamara”. “Ne trebuie un an ca să recuperăm ceea ce ne-a luat mătuşa Tamara şi trebuie să venim cu o acţiune care să ajungă la inima publicului”, estima Teodorescu. Și-au tot trecut anii, iar ei au tot venit cu acțiuni, până au pierdut și prezidențialele din 2009. Nu ştiu de ce credea ex-oneghistul că PSD va scăpa vreodată de mătuşa Tamara. PSD-ul este plin de “mătuşi”. Se demonstrează acest lucru permanent, prin tentativele acestui partid de cumătrocrați de a le pune la adăpost de mâna lungă a legii. Începând de la ceea ce a încercat, prin 2007, Hrebenciuc: să promoveze o nouă lege a declaraţiilor de avere prin care mult prea fericiţii moştenitori să poată să le dosească pe aceste mult prea nefericite rude (pentru că mor şi lasă “nepoţeilor” averi uriaşe după ce s-au zbătut să supravieţuiască numai din împrumuturi de la vecini, că nu le ajungea amărâta de pensie) și până la tentativa de săptămâna trecută a lui Șova&comp. de a da o nouă definiție confiscării extinse a averilor, trecând prin toate tălpii puse Agenției Naționale de Integritate, Direcției Naționale Anticorupție, modificării prevederii constituționale care prezumează caracteru licit al averilor șamd. De aceste poveri nu vor scăpa niciodată, indiferent de cât sânge proaspăt de liberal cred ei că au infuzat în noua Uniune (de stângu-n dreptul). N-au infuzat, după cum v-am arătat pe plan local (ce s-a întâmplat la Cluj, s-a întâmplat, sunt convins, în aproape fiecare județ din România) decât indivizi croiți după chipul și asemănarea lor – dintre cei care au confundat interesul personal cu interesul național. Nepoțeii unchiului Costache Patriciu au ajuns să se joace de-a Opoziția cu nepoțeii Mătușii Tamara – fiind, de fapt, cu toții, nepoțeii ideologici ai “Bunicuței” (Ion Ilici Iliescu).

Dar, nu-i căinez pe aceşti capitalişti de cumetrie. La dovezile publicate în presă, încă de la începuturile jafului patrimoniului naţional (adică de prin 1990), mulţi dintre ei ar fi trebuit să fie de mult judecaţi şi condamnaţi – unii, la cât rău au produs României, chiar cu închisoare pe viaţă. Din păcate, acum când pare că se mişcă ceva, ori cei care sunt puşi să vegheze la aplicarea corectă a justiţiei nu-şi cunosc meseria, ori sunt complici cu cei pe care se fac că-i hăituie cu legea în mână (de unde şi valul de greşeli de procedură la fiecare cap de acuzare), ori legile sunt făcute de hoţi pentru hoţi – şi atunci ar cam fi cazul să fie revizuite pe ici, pe colo, în punctele esenţiale. Că, de atâţia ani de când cetăţeanul citeşte despre dovezi clare ale jafului la care este supus, este dureros să vadă că nici o măsură concretă nu se ia ca acesta să înceteze. Și-atunci de ce cred ei, cumătrocrații, că nimeni nu-i observă cum aruncă de zor nisip în angrenajul tuturor mecanismelor democratice din România? De șmecheri ce se cred (și de proști ce ne consideră).

Acest articol a fost publicat în Politichie de mărgăritar și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

17 răspunsuri la Nepoțeii ideologici ai “Bunicuței”: nepoțeii unchiului Costache Patriciu și nepoțeii Mătușii Tamara, se joacă de-a Opoziția

 1. apellamemorie zice:

  Tocmai vorbeam de generalizare! Nus’ cum dracu’ se face, dar toti astia… „oamenii de bine”, (totdeauna m-am intrebat care-ro fi aia, „de rai” ?!), toti „concetatenii” si „progresistii”, iubitorii de „democratie pe paine”, „barometrele” imperturbabile ale echidistantei politice, liderii „sinceri” ai intereselor „clasei muncitoare”, „analisti politici” si „jurnalisti independenti”, fie ca era vorba de Alin Teodorescu, fie ca era vorba de Cozmin Guse, ori Miron Mitrea, si exemplele pot continua la nesfirsit, brusc manifesta o pierdere de memorie, dar mai ales de constiinta si sar in barca de salvare a psd… si pe acolo pe la Cluj va bucurati de citeva dintre aceste exemple 🙂

 2. ela zice:

  Cati ani ne vor trebui sa recuperam ce ne-au furat ticalosii astia? Nici nu stiu daca vom putea vreodata.
  Generatii ratate din populism,industrie distrusa si , mai ales,resurse date pe dai’boj .

 3. noradamian zice:

  Sare-n ochi, salut, bun recurs la memorie, cu toate că multe minţi par a fi îngheţate cu toată canicula. Privind grupul de la Cluj, demn de rememorat e si traseul de păcălici onorabil al lui Dâncu, fost ministru cu propaganda la curtea lui năstase ( numai saddam hussein mai avea asa un minister) mare îmbroboditor de vorbe. Cât pe ce să cred că politicianul dâncu l-a depăşit pe politrucul lui bombo, asta până-n zilele „revoluţiei lui ponta” &marica & other, când, lăsându-şi masca de serviciu, sărise ca ars să-i apere cheguevarismul. Mai jalnic decât ar fi făcut-o vanghelie.

  • Sare'n Ochi zice:

   Salut, Nora – o zi buna!
   colegul meu de la Transilvania Jurnal, Dorin Petrisor, l-a numit pe Dancu, intr-un editorial din 2001, Goebbels. Ministerul Propagandei este inventia regimului nazist. Dupa nazisti, numai Saddam a mai avut un astfel de minister – apoi si-a efectuat unul si Nastase.
   Dancu era creatorul de sondaje al PNTCD – asta pana in 2000 cand a identificat corect barca in care sa sara. Oricum, pana la a deveni ministru, era un baiat modest cu care se putea sta de vorba. Prin 2002, eram impreuna cu un grup de directori si redactori sefi din mass media clujeana la un picnic la Terasa Capus cand Liviu Man i-a zis de la obraz: „Mai pleaca-ti privirea, Vasile, azi maine nici cu prajina nu-ti mai atingem nasul”.
   Acum ca si-a tras trust media in Ardeal, sunt curios ce mare branza are sa faca. In 2004, am fost adversari de campanie electorala – el este cel care a pierdut (desi se ajunsese pana acolo inact, pe banii dati de Emil Boc ca si spatiu de emisie, ratatii de „producatori” sa ajunga sa ne zica in fata: trebuie sa-l intrebam pe Rus daca aveti voie cu un asemenea material (televiziuni particulare!). O data ne-au intrerupt emisiunea in direct – au taiat curentul. Si-atunci era democratie (originala, de-a PSD), acum cand toti fac spume in direct si spun ce vor este Dictatura!

 4. apellamemorie zice:

  Chiar la Excelenta Sa faceam referire, cu toate ca si Excelenta Sa Cozmin Guse este din Cluj. Si mai pot fi enumerate o serie de nume pe linga cele enumerate si inregimentate in partidul-stat, care desi si-au pastrat statutul aparent de „independenti” sint total afiliati marii familii smenuitoare a social-democratiei romanesti, o astfel de figura, cel putin la fel de gretoasa ca si cei enumerati mai sus este Bogdan Teodorescu pentru care Cea mai buna dintre toate lumile posibile (sintagma lui Leibnitz!) este … comunismul cu fata umana!

  • Sare'n Ochi zice:

   🙂 Gusalaul este din Campia Turzii – si are un traseul la fel de puturos precum ii este si caracterul. murea de foame cand l-a luat Florin Danciu sa-i dea o pita la Mesagerul Transilvan. in 3 luni a reusit sa-i arate recunostinta dandu-l jos din functie si luandu-i locul. intr-un an a falimentat ziarul si s-a dus la Voiculescu. cand a sarit la beregata lui Stiuca Show (obisnuit sa ia gatii celor de de-asupra sa) a fost ejectat. din ejectare, nu stiu cum se face, a aterizat direct in preajma lui Nastase. pe care l-a tradat pentru Basescu. pe care l-a tradat pentru a-si face partid. pe care l-a tradat pentru a-si face firma de „fonduri europene” cu Vantu. pe care l-a tradat sa stea acum pe langa Vanghelie. samd.

   • apellamemorie zice:

    Am trecut cu vederea Ministerul Propagandei cel care releva tocmai caracterul guvernelor si membrilor activi sau mascati ai fsn-psdsr-psd-si-cum-dracu’-se-va-mai-numi acest cameleon politic, struto-camila a politicii romanesti (acum vad ca pe linga anexa psd, partidul felix voiculescu, s-a afiliat cu barci si cu vapoare si si pnl, un partid de ratati si infantili, de gingavi si neterminati politici).

    Dezinformarea, minciuna, frauda, perdeaua de fum, atacul murdar si abject al adversarului, prin care si-au facut un adevarat punct de onoare din remarca lui Bacon referitoare la noroiul aruncat asupra unui om integru transformata in maxima psd: ” „murdareste, murdareste, pina la urma tot se lipeste ceva”. Orice om onest s-ar simti jignit doar sa fie facuta cea mai mica asociere a numeui sau cu acest partid de lingai si lichele se cirpe si satrapi. Nazisti au fost mici copii pe linga ei.

 5. Acum să nu te superi pe mine, persoanele de față se exclud, dar totul s-a putut întâmpla și cu acordul uneori tacit altă dată zgomotos, al presei.
  În anii 2005 mai citeam în presă, este vorba de săptămânalul Altphel al lui Dragoș Pătraru, de PETROPARLAMENTARII sponsorizați de către conu’ Dinu. Ce s-a întâmplat între anii 2007-2008, cum a devenit brusc orb și surd domnul Dragoș Pătraru, acum invitat deseori de către Realitatea Tv să-l atace pe domnul Sorin Blejnar, nu știu .

 6. ela zice:

  „Faptul că desfășurarea evenimentelor care au caracterizat Revoluția Română ridică o multitudine de aspecte și probleme încă neelucidate, nu e întâmplător. Este misiunea cercetării istorice, făcute cu bună-credință și cu obiectivitate, de către oameni calificați ca să elucideze asemenea aspecte. Falsurile și calomniile vehiculate cu scopuri politice meschine nu au ce căuta în acest spațiu. Prezența lor amplifică perdelele de fum ale confuziilor cultivate interesat de către unii, împiedicând abordarea obiectivă , științifică a faptelor.”
  http://ioniliescu.wordpress.com/2011/07/05/calomniatorii/
  :eek :eek :eek

 7. nikuelektriku zice:

  necunoscute sint caile ..domnilor luatzi in discutzie mai sus!

  nu vi se pare si d-voastra ca-conu’ dinu, ca sa nu mai vorbesc de gushe si dincu, lupta in spatele „frontului” – cu fudu’n nici nu mai stii cite luntre?

  • Sare'n Ochi zice:

   🙂 au ei cantecelul lor zis imn: „Fara numar, fara numar”…
   si cand isi lucreaza dusmanul (de regula gostul amic), intoneza razboinicul: „pe la spate, pe la spate”…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.