Abramburica este îngrijorată că nu se mai poate fura

Sursa: JokesPrank.com

BAC 2011 a arătat cu adevărat limitele învățământului românesc. Fără copiuță și ajutor de la profesorul supraveghetor, promovabilitatea elevilor la nivel național este, la ora la care scriu aceste rânduri, de aproximativ 50%. Dar, pentru a putea da un diagnostic corect acestui dezastru, să trecem în revistă zgomotul iscat de mass media pe această temă (întrebările și uneori concluziile vor curge firesc):

Motiv de îngrijorare „sinceră”, pe sticla Antenelor lui Dan Voiculescu, pentru Ecaterina Andronescu, această “ioniliescu” a Educației (și ex-președintele se dădea sărac și cinstit, dar sub el a înflorit cea mai cruntă corupție pe care a cunoscut-o România și au înflorit cei mai siniștri capitaliști de cumetrie; la fel și cu Abramburica, cea cu aer de gospodină cumsecade, care a ocrotit tot ce este fraudă în învățământ: plagiate, copiat din greu, șpagă, conflict de interese, abuz, finanțarea pe criterii dubioase, fugă de responsabilitate). Cati, s-a arătat “îngrijorată” de primele rezultate afișate la bacalaureat. Potrivit acestei “îngrijorări”, cei de la minister ar trebui să facă o analiză serioasă “pentru a vedea dacă este o eroare de la minister sau la nivelul unei școli. Examenul, în calitatea mea de profesor, este un stres pentru cel care il susține”. Fostul ministrul al Educației crede că rezultatele ar putea fi influențate și de stresul cauzat de măsurile drastice de supraveghere instituite de Daniel Funeriu. „Examenul acesta de bacalaureat a fost sub lupă. Măsurile de securitate m-au deranjat profund. Nu poți să îi transformi pe profesori în polițiști, ci poți doar să le ceri să fie exigenți. Poate și stresul acesta a produs efecte asupra elevilor”. Adică s-a introdus stres că s-a interzis furtul. Reacția de tip Andronescu în fața corectitudinii ar trebui să ne îngrijoreze profund. Bun, Abramburica face populism ieftin – pe de o parte pentru că prin acesta crede că va atrage de partea USL pe toți părinții ale căror odroasle au dat acum cu bâta în baltă, pe de alta că-i rămâne “universitatea” fără de cotizanți în anul întâi (și se duce naibii salarizarea). Chit că o soluție s-a găsit deja: Nicolae Robu, rectorul Universității Politehnica din Timișoara a declarat că universitățile vor organiza o a doua sesiune de admitere în toamnă, “pentru că nu avem cum să ne ocupăm locurile acum”. Deci, putem să ne așteptăm la un adevărat război ce se va duce între rectorii-parlamentari și ministrul Educației Daniel Funeriu.

 • “Ziare.com”: Rezultatele complete la bacalaureat se afișează duminică. Un absolvent care era în curtea liceului ca să își vadă notele, aflând că nu a luat nota de trecere i-a transmis ministrului Educației „multă sănătate”. „Subiectele au fost foarte grele. Cel puțin la fizică nu a știu nimeni. Îi transmit lui Funeriu multă sănătate. Și familiei lui!”. Sănătoasă atitudine și, din păcate nu singulară! Demnă de cerșetorul ignorat pe stradă și care te gratulează identic de sănătate printre dinți. Asta relevă și gradul de educație primit de respectivul elev și cât de periculoasă este atitudinea din ultimii șapte ani a canalelor media și a așa-zișilor formatori de presă (vă mai amintiți cum niște neisprăviți de pe VoxPublica gen Goțiu, Leca, Șiulea și Rogozan au aplaudat, nu mai departe de anul trecut, cu grohăituri de oameni ai cavernelor, gestul iresponsabil al unui taximetrist dintr-un oraș din Moldova care a refuzat un client pe motiv că este deputat PDL?). Revenind la “subiectul greu de la fizică”, ia să ne uităm în fugă peste el: “A) Mecanică – nu ridică probleme deosebite, în afară de subiectul III, pct. b poate – trebuia să reprezinte corect forțele ce acționează (a); B) Termodinamică – în afară de calcule și III, pct. D, la fel; C) Producerea si generarea curentului continuu – aici cei care au ales s-au cam păcălit; probleme ridică graficul III, pct. c, și, poate, pentru unii pct. d, Pmax – dar dacă scriau direct formula, dacă o știau, luau cele 4 puncte; IV) Optică – a conținut subiecte chiar foarte ușoare, nu ar fi trebuit să creeze probleme unui elev de nota 8 la fizică”.
 • M-aș fi mirat să lipsească dintre atitudinile fără discernământ cea a lui Victor Ponta. În fața unui dezastru național, ex-procurorărașul spune despre alții ceea ce crede că i s-ar fi întâmplat chiar lui: ”Dacă ar fi participat Igaş, Boc şi Băsescu, ar fi picat”. „Cred că este o terapie de şoc care, în acest moment, este şi greşită şi nedreaptă. Nu cred că scopul unui sistem de educaţie este să dovedească ce răi sunt copiii sau tinerii, ci dimpotrivă să-i educe cât mai bine. Din moment ce în ultimii ani nu ai făcut decât să dai afară profesori, să reduci investiţiile, practic să tai tot ceea ce investeai în educaţie, este foarte greu să ai rezultate bune. E nedrept pentru că e normal să vrei să ai o calitate mai bună a şcolii, însă nu te trezeşti aşa deodată, brusc, să ataci o jumătate dintr-o generaţie, punând nişte standarde şi având nişte aşteptări pe care nu le-ai avut de la alţi oameni”. (Deci: Funeriu judecat, pentru BAC-ul picat! Ca dovadă: Ponta: “s-ar impune demisia lui Funeriu”). Noroc că Crin Antonescu încă mai doarme – dar și când s-o trezi, ce de declarații are să mai dea și el… Oricum, cu subiect și predicat Ponta afirmă că de vina pentru rezultate la bacalaureat este Funeriu – că nu a permis copiatul, înțeleg. Dacă-mi trebuia încă o dovadă că flăcăiașul acesta imberb este inconștient și iresponsabil, iaca am primit-o (chiar fără să o cer).
 • “Realitatea.net”: Lacrimi, înjurături şi vandalizări la BAC: VEZI VIDEO cum au reacţionat elevii. (Șoc și groază, nu-i așa? – ”Nu se poate ca şefa de promoţie să ia 5 la română!”)
 • “VoxPublica”: Bacalaureat cu steagu’n bernă. Fiţi optimişti, e doar începutul. “Dar dincolo de ipocrizie şi de amăgire, e bine să ne uităm fiecare în oglindă: dascăli, părinţi, elevi.  Dascăli buni şi proşti, dascăli onorabili sau slab pregătiţi, dascăli sfârşiţi în şcoli în lipsă de altceva, care-şi trântesc catalogul pe masă şi care nu reuşesc să transmită nimic de la catedră. Părinţi care îşi îndoapă elevii cu meditaţii, uneori inutil, părinţi săraci, stresaţi, copleşiţi de probleme, părinţi bogaţi, de fitze, părinţi interesaţi de performanţele educaţionale ale copiilor doar la festivitatea de premiere de sfârşit de an sau atunci când sunt solicitaţi să cotizeze la fondul clasei. Părinţi plecaţi cu munca în străinătate, în Italia, Spania pentru a le asigura ălora mici o viaţă mai bună, copii abandonaţi pe la bunici.  Elevi admirabili, maturi şi ambiţioşi, dar şi piţipoance şi piţiponci. Fără număr, copleşitor de mulţi. Iertaţi-mă! Corupţie, lipsă de interes”. Funeriu, “yes, we can!”: “Astfel de rezultate arată că sistemul “reformat” este profund găunos. Poate că acei absolvenţi care puneau acele “perle” pe hârtie nici nu trebuiau să ajungă la Bacalaureat 2011. Oricât s-ar fi modificat programa şi metodologia, sistemul de memorare pare că a rămas intact astfel nu se explică de ce pe sute de elevi de clasa a XII-a nu i-au dus neuronii să copieze inteligent, nu stilul “paste” după cei 99 de colegi. Problema este că nici cei 50% promovaţi nu sunt departe de genul “merge şi aşa” şi rămânem iarăşi cu cei câţiva olimpici de seră, la care se mai adaugă câteva excepţii. Corupţia este doar una din probleme, altele sunt cel puţin la fel de mari şi îngrijorătoare”.
 • “Jurnalul Național”: A doua şansă pentru elevii picaţi la BAC.

Revenind la tembeliziuni și la atitudinea unor așa-ziși formatori de opinie, promovarea non-valorilor, a “manelismului”, sub-culturii și a șmecherilor lăudați/promovați că s-au căpătuit din afaceri oneroase, au făcut ca elevii să înțeleagă că nu merită să studiezi, ci să fii șmecher, să faci bani și să devii faimos și promovat „pe sticlă”. Fenomenul este destul de general – există și în țări europene unde sistemul de învățământ lasă de dorit. Cauzele sunt multiple: de la populism, proasta gestionare a resurselor, eșec inter-cultural, exacerbarea/exagerarea “politicilor corecte”, diminuarea (aș zice jefuirea) de timp la dispoziția propriilor copii a părinților tot mai împovărați în datorii consumiste – tot publicitatea, bat-o vina! (și să nu uităm că, în România, avem, de cel puțin șase ani, copii abandonați în școală sau, în cel mai fericit caz, în grija bunicilor, de către părinții plecați la muncă în țări străine).

PS (aceasta este lămurirea pe care o așteptam – mulțumesc @daghata!): În legătură cu atât de controversatul subiect III la Limba și literatura română aș vrea să contrazic pe cei care găsesc chichițe unde nu este cazul. Sunt profesor de română de ceva vreme și în fiecare an la clasele liceale, pentru că durează până ajung manualele, până se uită de vacanță, până își intră în ritm, încep cu o schema pe cât de simplă, pe atât de ușor trecută cu vederea. Tocmai pentru că s-au mai întâmplat confuzii și în alți ani, se cere făcută distincția clară între cele trei genuri literare: epic, liric și dramatic. Lucrurile sunt foarte clare de la primul rând al tabelului recapitulativ, făcut – împreună cu elevii! – pe limba tuturor, cu riscul de a părea pueril. De asemenea, în clasa a 10-a se studiază opera dramatică – pentru perioada interbelică -, reluată în clasa a 12-a pentru perioada postbelică. Elevii mei nu sunt cei mai buni, de aceea aleg să repet informația de fiecare dată când apare în discuție. Cu toate acestea, mare parte din ei au ales să scrie „Ultima noapte de dragoste…”. De ce? Poate și pentru că tot cotidianul este inundat cu știri „dramatice”, vieți „dramatice”, filme „dramatice”, meciuri „dramatice”. Astfel, viața bate… orice. Căutăm degeaba în dicționare și vrem să găsim portița de ieșire pentru elevii noștri. Realitatea este că nu au învățat lucruri elementare, deși reproduc pe dinafară comentarii întregi. Nu i-a învățat nimeni cum să învețe! Pentru că sunt atâtea lucruri stupide pe care trebuie să le faci în loc să te centrezi pe esența educației. (Unul din lucrurile pe care le-am învățat în experiența bursei din Italia a fost că poți folosi lucurui simple ca apa sau lumina din care să faci milioane de teorii și demonstrații de la simplu, la complex, de la informația esențială, de bază, la cele mai avansate teoreme și formule. Noi pornim mereu construcția de la acoperiș, pe un zid în paragină și ne rugăm să țină până ne terminăm treaba. Ce se întâmplă după… nu ne mai privește.)

Acest articol a fost publicat în Un castravete, dom' Profesor și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

40 de răspunsuri la Abramburica este îngrijorată că nu se mai poate fura

 1. Să nu uităm faptul că în cele mai multe licee nu au existat camere de luat vederi și că aceste rezultate considerate catastrofale sunt mult mai bune decât ar fi putut fi.
  Sistemul a fost doar cârpit de fiecare dată fără a se ține cont că nu toți suntem dotați de natură în mod egal.
  Nici până azi nu avem psihologi în școli, oameni specializați în consiliere. Nu am pretenția ca acum în plină criză se se angajeze dar întreb, când ”duduia economia ” ,de ce nu s-a investit în oameni ?
  Pentru că mult mai profitabil pentru partide este să se investească în reabilitări. Pentru că din acestea se scoate bani buni. Se umflă nota de plată de 10 sau 15 ori .

  • Sare'n Ochis zice:

   deja apar „fostii” cu justificarile:
   Un grad de promovabilitate de sub 60% la o evaluare, arată în mod clar că, undeva, există erori în proiectarea evaluării. Acest bacalureat nu reflectă în mod real nivelul sistemului de educaţiei din România, spune Adriana Doina Pană, fost secretar de stat în Ministerul Educaţiei. „O primă eroare ar fi dificultatea subiectelor. Subiectele trebuiesc calibrate corespunzător, pentru nivelul mediu de pregătire al elevilor de liceu. În al doilea rând, ar fi pregătirea pentru examen.Trebuie să ne uităm la modul în care profesorii au fost batjocoriţi şi demotivaţi total în ultimii doi ani. Veniturile le-au fost reduse drastic, având în vedere că, dincolo de tăierea cu 25% a salariilor, au fost eliminate salariile de merit, cel de-al treisprezecelea salariu si fondul de premiere de 2%. În aceste condiții, motivația profesorilor să facă pregătire suplimentară cu elevii a fost anulată”, a declarat Adriana Doina Pană. Aceasta a completat că eroarea cea mai mare a fost presiunea uriaşă pusă atât pe elevi cât şi pe profesori, atât supraveghetori cât şi corectori. „În condiţiile în care ministrul Educaţiei îi sperie pe liceeni şi profesori că „ar putea să păţească precum vameşii”, vorbim de un bacalaureat dat sub teroare, nu de un examen în condiţii normale. Există exemple de elevi care au rezolvat subiectele de la bacalaureatul olimpicilor, fără nicio dificultate, la punctaj maxim, iar in condiţiile de stres de la examen, au realizat rezolvări parţiale acuzând starea de stres şi dureri de cap la ieşirea din examen”, a spus fostul secretar de stat în Ministerul Educaţiei. „Până la urmă preşedintele Băsescu poate fi mulţumit. S-au luat toate măsurile încât rezultatele din acest an să confirme afirmaţia că „şcoala românească scoate tâmpiţi. România are încă o dată neşansa de a se face râs în faţa partenerilor externi, cu aportul direct adus de actualul regim Băsescu/PDL”, a conchis Adriana Doina Pană.
   ia sa vedem cine-i madama: Hopa – PSD (de asteptat!)
   1. Fostul secretar de stat Adriana Doina Pană de la Ministerul Educaţiei, care a revenit la catedră la o şcoală din Bistriţa după ieşirea PSD de la guvernare, cere, în instanţă, un salariu cu 50 la sută mai mare, aşa cum prevede Legea 221/2008, transmite corespondentul Mediafax. Împreună cu celelalte cadre didactice de la Colegiul Tehnic InfoEl Bistriţa, unde este profesor, Adriana Doina Pană a dat în judecată şcoala în care predă şi Primăria Bistriţa
   2. Decizia 209 din 11 februarie 2009 (Decizia 209/2009) pentru numirea doamnei Adriana Doina Pana in functia de secretar de stat la Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii
   3. si mai multe cititi la Dictatura Justitiei pe blog: http://dictaturajustitiei.wordpress.com/2010/08/23/ (ce mica-i lumea!)

   • Nu am putut să scriu în petiție , nu aveam probe, că de fapt primii care cer mită sunt inspectorii din minister.După câte știu sunt aceeași ca pe vremea premierului Năstase. Poate chiar mai de mult.
    Atunci când veneau în control aveau grijă să se intereseze care sunt obiectivele culinare de unde se pot înfrupta în timpul inspecțiilor.
    Colegi de-ai mei, directori de școală, au fost nevoiți să cheltuiască milione pe mesele lor copioase. Inspectorii aveau aceeași sarcină. Ca persoanele venite în control să fie cât mai bine primite. Ospitalitatea românească ! La restaurante de lux.
    Un inspector general, care mi-era prieten, m-a luat într-o zi de mână și mi-a arătat într-unul dintre birouri mai multe bidoane cu țuică, e renumită în județul nostru, și lădițe cu fructe.
    ” Nu se mai satură ăștia !” Era vorba de cei din minister.
    ”Nu le dai ești sigur că îți vor găsi și pete în soare .”

    Ai auzit tu, și eu nu știu, că ar fi făcut curățenie ministrul Funeriu în minister ?

    • Sare'n Ochi zice:

     n-am auzit. din contra, a angajat-o pe Vergu (care-l injura la ziar – asta este boala lor, a politicienilor, sa-i pupe-n fund pe cei care-i injura, sa si-i „fidelizeze”. e un fel de masochism al lor).
     pe Vergu n-ar fi dat-o afara daca n-o dadeau in gat chiar cei din minister pe care-i oropsise ca si „jurnalista” – s-o vezi ce taia si spanzura madam pe vremea lui Hardau, te doare mintea!

 2. baricada zice:

  Ce-ai prezentat tu sunt rezultatele „autopsiei” unui sistem luat la mişto ani de zile, a unui sistem nicicînd reformat în totalitate, pentru a nu se creea „frământări sociale”… Mă bucur, sincer, să văd rezultatele astea la BAC, când se va ajunge la promovare de 20% poate au să-şi dea seama domnii de prin minister cum vine treaba cu profesorii bătuţi şi înjuraţi prin clase, de elevi, în contul „învăţământului obligatoriu”… Căci, vorba aceea, învăţământul obligatoriu se poate asigura şi-n casele de corecţie, domnilor, nu-i musai să ţinem leprele în libertate, pe banii noştri, până spre maturitate…

  • Sare'n Ochis zice:

   corect. li s-a luat profesorilor „liniarul” din mana si posibilitatea punerii la colt – si se vede in obraznicia unor lichele de bani gata.

   • Dacă vrem să fim corecți, și vrem, să știi că și cadrele didactice fac greșeli grave ce conduc la acele fapte reprobabile. Am avut în școală o suplinitoare, era ingineră , ce le povestea elevilor despre amanții ei.
    Nu este nevoie de “liniarul” și punerea la colț.
    Există nota 3.

  • nelutiu zice:

   E bine punctat dar cand vorbesti despre framantari sociale poate te gandesti la rafuiala cu directorii a acelor care au intrat in sistem cu spaga si se mentin tot asa si pierzand afacerea vor turba. La noi nu s-au putut face reforme adevarate din cauza coruptiei si al nepotismului. Numirea politica a directorilor e si aceasta un mare rau al societatii.

   • Sare'n Ochi zice:

    corect. dupa cum incorect este faptul ca s-a ajuns aici:
    “Raportul anual pe Educatie al Comisiei Europene arata ca elevii cu o medie de varsta de 15 ani din Romania si Bulgaria stau cel mai prost din Europa la cititul si intelegerea unui text in limba materna. Pentru 53,5% din elevii romani si 51,1% din cei bulgari, un text citit la prima vedere ramane o enigma de nedescifrat. Media europeana este de aproximativ 25%. Testarea a fost realizata in 2006, in sistemul PISA (Programme for International Student Assessment), care evalueaza competentele scolare ale elevilor. Elevii care stau cel mai bine la citirea si intelegerea unui text sunt cei din Finlanda, urmati de irlandezi si de estonieni. Romania si Bulgaria sunt tarile europene care conduc si in topul negativ al adultilor care isi continua educatia de-a lungul vietii. Comisarul european pentru Educatie, Jan Figel, s-a aratat foarte ingrijorat de rezultatul scazut la nivel european: “Aceste milioane de europeni vor avea dificultati din ce in ce mai mari sa se dezvolte, ca sa nu mai vorbim despre gasirea unei slujbe”. (din Romania Libera)

    • Știați că , dacă un elev din clasa I nu reușește să învețe alfabetul, nu ai voie să-l lași repetent ?

     • baricada zice:

      E, vezi, tocmai despre asta vorbeam… Nu-mi da voie să mă pun cu băţul pe ei, dar lasă-mă să nu-l trec clasa pe cel ce nu merită, şi permite-mi să-l exmatriculez indiferent de an pe cel care ofensează instituţia numită „cadrul didactic”… Restul fi-vor consecinţe…

      • Sare'n Ochi zice:

       vorbeam despre un „bat” al autoritatii profesorului, nu despre o bata (desi, cateodata, nu le-ar strica :)). exact ce zici: notele pana la corigenta si repetentie + posibilitatea exmatricularii.

     • ErRon zice:

      Un elev de clasa I are 6-7 ani. Mi se pare corect sa-i dam inca o sansa sa ramana printre copiii cu care s-a obisnuit, nu sa-i dam in cap de la varsta asta!!! Exista profesori de sprijin care au menirea de a-i lua, in cabinet, pe copiii cu dificultati de invatare de a-i aduce, daca e posibil, la nivelul de plutire si, in anii urmatori, la cel mediu. Acest lucru e posibil cu copiii pseudo-deficienti, adica cei nesupraveghati acasa, din familii carora nu le pasa de ei, copiii needucati sau neglijati. Profesorul de sprijin poate face minuni in aceste cazuri. Daca dupa un an se constata ca acel copil nu poate face progrese, e incadrat intr-o scoala speciala. Care e rostul sa-l lasi repetent, daca nu poate, intr-o scoala normala?

      • Sare'n Ochi zice:

       invatatoare nu mai face psihologie (sau nu a facut niciodata)? sa evalueze copiii si sa spuna ce probleme au parintii?
       imi aduc aminte ca-n clasele mici ale celui de-al doilea copil era unul din acesta nesupravegheat – deja, din clasa I, devenise spaima cadrelor si copiilor, dar toata lumea il pupa-n fund din cauza parintilor (prea bogati).
       si asta-i o problema, nu? sistemul care se raporteaza la avutia unora de la care se spera sa fie generosi, in numele acestei posibile generozitati tolerand rahatul din capul progeniturilor, in detrimentul copiilor care-si vad de treaba, sunt educati de acasa samd.
       care-i exemplu dat de scoala in astfel de situatii – gudurarea?

       • Sunt și situații din acestea, tu ai dreptate, în școala mea nu au fost o astfel de situație dar la fiul meu da.
        Când ministrul Marga a introdus sponsorizările în școli, devenise criteriu de evaluare pentru directori, nu știu dacă s-a gândit și la reversul medaliei. Sponsorul dictează politica școlii iar directorii , oportuniști din fire, le cer dascălilor o altfel de atitudine față de plozii acestora.

       • ErRon zice:

        Invatatoarea cunoaste familia, dar nu are ce face!
        Nu exista parghiile legale sa intervii in favoarea copilului!
        Faptul ca cei bogati sunt privilegiati e extrem de daunator pentru psihicul copiilor si suntem vinovati, noi, adultii, 100%!
        Iar cand directorul cultiva aceasta inechitate ar trebui urgent destituit!
        Fapt cu neputinta, pentru ca e prieten sau duce plocoane celor din inspectorat!
        Sau chiar parintele duce plicuri pe la inspectorat!

      • Prea multe minuni nu am remarcat. Am fost pentru , dar, înafara unei socializări mai bune, mari progrese la matematică, despre aceasta vorbesc, nu am văzut. Acești profesori de sprijin se alocă doar elevilor cu CES Adică elevilor cu dezabilități.

       • ErRon zice:

        Nu, profesorii de sprijin ii ajuta si pe copiii care nu au CES, dar din diferite motive nu fac fata programei (cele mai intalnite sunt copiii neglijati, fie ca pe parinti ii doare-n cot, fie sunt inexistenti, fie plecati in Spania).
        Eu numesc „minune” cand un copil invata, cu ajutorul profesorului de sprijin, sa citeasca, sa socotesca sau tabla inmultirii. Efortul profesorului de sprijin are nevoie de sustinerea invatatoarei si a familiei, ceea ce e mai greu de obtinut!

  • dagatha zice:

   în condițiile în care tu-mi condiționezi norma și salariul în funcție de numărul de elevi, era normal să apară situații de genul promovabilitate 100% ca să-mi păstrez norma. Exmatriculații, repetenții, corigenții duc la diminuarea efectivului, deci desființarea claselor, deci reducerea numărului de ore, egal șomaj.
   e o problemă spinoasă care reclamă soluții urgente și eficiente.

 3. nelutiu zice:

  Absolventii de dipolome

  Tinichigii si ospatari, n-avem
  Comfirma, chiar si presidentul
  N-avem dotari si nu putem
  Dar nu ne-ajuta, nici talentul

  Din nouazeci au aparut
  Prin incalcare, chiar de lege
  Stefan Gheorghiu-nlocuit
  Cu alte fabrici, inca zece

  S-au inmultit asa cu toane
  Aceste fabrici, nu de stat
  Si oferind, chiar milioane
  Doar, diplome de cumparat!

  Iar absolventii fericiti,
  Cu diplomele, cumparate
  S-au angajat, nestingheriti
  La Stat si chiar in Sanatate

  Chiar astazi, a venit momentul
  Sa n-aiba ei cu ce-i plati
  Cei buni, acum au sentimentul
  De patrioti,…dar vor fugi,

  Nu diplomele cumparate
  Vor emigra, in alte tari
  Ci oamenii cu multa carte
  Vor umple, cele patru zari.

 4. nelutiu zice:

  Start la titularizare?

  Azi noua lege a impus
  Cu noua sa reformulare
  Acei cu sapte, si mai sus
  Castiga,…. titularizare

  Noul ministru a impus
  O noua lege-n educatii
  Din titularii care nu-s
  S-ajunga, numai cotizantii

  Directorii, nereformati
  Vor pune iar, un ban de-oparte
  Numindu-i, doar pe cotizanti
  Si asta,… nu-i o noutate

  Doar cotizanti piramidali
  Au fost si ei la randul lor
  Fiind si infractori penali
  Partidu-l au,…. ca ajutor!

  Doar ne-ntrebam si noi acuma
  Mai sunt baieti cu ochi albastri?
  Sau raporteaza, doar minciuna
  Ei urmarind, doar pe ministri.

  Aceste fapte, se cunosc,
  Mai bine de doua decenii
  Unii directori, recunosc
  Partidu-i tine, chiar milenii!

  Privind invatamantul tehnic
  Deposedat, chiar sistematic
  De titulari, in mod ironic
  Gasindu-i doar, la teoretic!

  S-a dovedit, doar o eroare
  Pentru naivii, care cred
  Ca posturile, …titulare
  Doar nu din spaga, se succed?

 5. Sare'n Ochi zice:

  mare gunoi Marga: Rectorul UBB a identificat patru surse ale situaţiei actuale din învăţământ, prima fiind că preşedintele Traian Băsescu „a numit miniştri diletanţi, unii plagiatori sau persoane cu probleme psihice, care au introdus măsuri necugetate în sistem, ce-şi vădesc acum efectele”. „Elevii care au susţinut examenul de bacalaureat în 2011 au petrecut şase ani în învăţământul regimului Basescu; acesta a numit miniştri diletanţi, unii plagiatori sau persoane cu probleme psihice, care au introdus măsuri necugetate în sistem, ce-şi vădesc acum efectele. Băsescu a aplicat profesorimii lovituri grele – desfiinţări de şcoli, concedieri, tăieri de salarii, reduceri bugetare, evaluări prosteşti – care au demotivat cadrele didactice. Elevii înşişi sunt demotivaţi văzând că foşti elevi şi studenţi mediocri, persoane care au fraudat în fel şi chip ajung să conducă instituţiile ţării într-o democraţie desfigurată”, a explicat Andrei Marga.
  adica Traian Basescu a numit ministri – mai ales in Guvernarea Tariceanu. un scuipat nu merita ranchiunosul acesta unsuros!

  • Eu nu mă așteptam la el .
   Mint. Mi-am amintit în clipa aceasta că și-a dat demisia din funcția de ministrul al educației în anul 1998 pentru că legea nu-i permitea să dea examen pentru ocuparea funcției de decan ca ministru în funcție. O astfel de ” șmecherie ” trebuia să-mi dea de gândit în privința caracterului său.

   • Sare'n Ochi zice:

    ei. uite, de asta nu mi-am amintit. multumesc (fac sapaturi), merita taxat!

    • În acest moment îl ascult pe Marga la iRealitatea. Cu un tupeu fantastic îl găsește VINOVAT pe BĂSESCU ! În ultimii 6 ani cine a fost președinte ? Băsescu . El e de vină.

     Păi bine, domnule Marga cine a fost prim ministru ? Băsescu sau Tăriceanu și miniștru al educației Adomniței ?

     Doamne, Doamne, câtă nerușinare !

  • ErRon zice:

   Nu ca as avea vreo simpatie pentru Base sau cabinetul Boc, dar Marga e bun tacut, vorba aia, ca acela in iarba!
   La cat de mult a scazut nivelul invatamantului in UBB, la cati incompetenti si fripturisti tine sau promoveaza, la cati bani se ruleaza in UBB, la faptul ca nu e instare sa dea afara un profesor libidinos, la faptul ca doar banii conteaza, la admitere, la examene, la licente, ar fi foarte bine sa taca si sa plece! Daca ar avea bun simt si o minima morala!

 6. catzdeaici zice:

  În învăţământul tehnic superior situaţia este cumplit de gravă. Există facultăţi care subzistă doar umflând numărul de studenţi pe seama celor care n-au mai dat pe la şcoală de ani de zile. Facultăţi care altădată erau crema universităţii respective cu 8-10 candidaţi pe loc.
  Ca profesor într-o astfel de facultate nu-mi pot permite să dau examene câtuşi de puţin exigente. Ar însemna să distrug tot ceea este în aval faţă de mine („aval” care înseamnă ingineri cu venituri grase şi foarte grase din tot felul audituri, proiecte, „expertize” etc, şi pentru care banii de salariu,nu puţini, nu ajung nici de ţigări). Şi, oricum, dacă ar fi să am mai multă exigenţă, ce folos, că băieţii şi fetiţele de gaşcă pe care le pic în anul II îmi vin pe listă în anul IV că fără 5-ul de la mine nu-şi pot lua muncita licenţă ! (asta graţie sistemului de „credite” profund original din Românica)
  Este îngrozitor să laşi drum liber unui „inginer” care depinde doar de tine ca să-şi dea licenţa şi care nu ştie unitatea de măsură a tensiunii electrice, dar ce să-i faci, colegii ingineri l-au trecut la toate celelalte examene.
  Nu mai zic că am studenţi în anul doi care nu stiu că ziua şi noaptea se datorează rotaţiei Pământului în jurul axei.

  • Sare'n Ochi zice:

   Dumnezeule mare!
   in ce hal de ignoranta s-a ajuns… dar pe copiii aceia nu-i mai invata nimeni, nimic, la scoala?

   • asta este ignoranță?
    he, he…
    în 1997 discutam cu o domnișoară asistent universitar.
    important: e vorba de 1997 e.n., nu de epoca bronzului (pe aia nici n-am prins-o).
    nu știu cum a ajuns discuția la pești și ea a spus ceva de balene.
    intrigat, i-am spus că balena e un mamifer placentar.
    s-a uitat la mine ca la Iliescu – nu doar că nu știa ce este „placentarul”, dar ea habar n-avea ce este un mamifer.
    i-am explicat ceva cu privire la mamele și nașterea de pui vii, la care a început să râdă prostește, punându-și mâna la gură, ca babele când aud vorbind de sex.
    până la urmă, normal, nici vorbă să mă creadă, pentru ea balena a rămas un pește.

    tot cam atunci, cu o altă domnișoară, tot asistent universitar, discutam ceva despre țări.
    și am pomenit de faptul că România este o republică.
    la care a început să râdă de mine: n-am aflat că România nu mai este republică din 1990?
    doar se numește România, nu Republica România, de unde rezultă că România nu este o republică.
    nu era o glumă, ci vorbea cât se poate de serios.

    dacă până și unele cadre didactice sunt proaste ca noaptea, cum să ne mirăm de studenții care nu știu ce este, fizic, ziua?

    • Până la urmă e bun și internetul la ceva. Eu credeam că doar în învățământul preuniversitar găsești astfel de cadre didactice.

     George Sand este un scriitor de romane …. polițiste.

     • în acel timp se găseau și în învățământul universitar.
      anii ’90 au fost anii banditismului sălbatic, în care orice era posibil.
      acum e, totuși, altfel.
      a doua dintre cele menționate de mine a fost ejectată rapid.
      prima s-a angajat la o universitară particulară.

 7. fanu zice:

  diferenţa între foştii şi actualii este doar rocada care să fim serioşi se face la mica lor măreaţă înţelegere, aşa că indiferent cine vine şi cine pleacă toţi se întorc împotriva naţiunii române care de 21 de ani asistă la pâine şi circ… ăştia fură din pasiune ticăloasă antinaţională, că doar 45 de ani asta or fost „educaţi” să facă aşa că nu mă miră situaţia în care am ajuns, sectele din „politica” „românească” de azi au fost inventate de unu brukner (ala care o stiu la cat vine trenul de 89) si dospite de etnicul ilici (cel dintai miner al ochilor „bule”) şi uite aşa românii sunt în ţara lor străini

  http://buletindecluj.wordpress.com/2011/07/04/blogurile-din-ghetoul-democratiei/

 8. snapshot zice:

  in lupta de la cotul Maturitatii au fost numeroase victime. Ponta ar trebui sa ceara un doliu national !

 9. Creanga zice:

  Cred ca baiatul care ii ura multa sanatate ministrului Funeriu de fapt spunea ceva asemanator cu ce scria pe zid. Din cate imi aduc aminte, la mine in cartier, multa sanatate inseamna multa ….. Se poate sa gresesc, sa fi fost baiat bine crescut.

 10. Pingback: Bacalaureat 2011-momentul adevarului! Un dezastru anuntat « Ioanavram's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.