Pe românește: “te-n molotov pe ribentropu’ cloștii cu puii de aur, măi, Ivane!” (cred c-am vrut să scriu: „Iob tvoiu mati, ruskii MAE!”, dar mi-a fost prea frică)

România a condamnat, în Parlament, criminalul Pact Ribbentrop-Molotov. URSS, beneficiara ca agresor a acestui pact criminal, se părea că a fost desființată. Președintele român Traian Băsescu a declarat la emisiunea “Nașul” de la 10TV că ar fi acționat exact ca și mareșalul Ion Antonescu în 1941 și i-ar fi trimit pe soldații români să treaca Prutul. Lovit brusc de amnezie, ștergând din istoria lumii existența Pactului Ribbentrop-Molotov, prin care URSS, în cârdășie cu Germania hiteleristă (două țări conduse de către doi satrapi), purtătorul de necuvânt al MAE rus, A. K. Lukasevici, a declarat că: „Este absolut evident că o asemenea bravadă nerușinată care justifică agresiunea fascistă și întinează memoria a milioane de victime este de neadmis și trebuie să primească o apreciere adecvată din partea Europei civilizate”. (Vezi aici declarația transcrisă în limba rusă a purtătorului de cuvânt al Ministerul rus de Externe). Adică agresiunea URSS din 194, în cârdășie cu Germania fascistă, nu este nici “agresiune”, nici “fascistă”, iar milioanele de asasinate comise sub comanda lui Stalin (inclusiv asupra propriilor lui popoare) sunt mai justificate (omenoase) decât cele comise sub comanda lui Hitler. Mai grav este că la declarațiile absolut împuțite ale sovieto-rusnacului, au achiesat o serie de sicofanți din România. Și mai grav este că, în fixația lor cu privire la subiectul și persoana Traian Băsescu, au dat declarații anti-interesele românești și Ponta și Antonescu, marionetele lui Ion Iliescu (cel căruia trebuie să-i mulțumim că a sunat la ambasada sovietică în Decembrie 1989 să anunțe “cine este și ce dorește”, precum și pentru relațiile de bună vecinătate cu URSS, ulterioare Revoluției furate, motiv pentru care s-a ratat momentul favorabil istoric al unirii cu Basarabia – cel care nu a dezavuat niciodată public apartenența la nomenclatura unui partid care a aplaudat frenetic criminalul Pact Ribbentrop-Molotov și consecințele acestuia).

Am asistat ieri la cea mai mare deconspirare a conservelor plantate de către sovietici pe teritoriul României în anii în care dădeam lovituri mortale capitalismului în putrefacție stând la cozi interminabile la alimente, precum și cele din producția recentă, a capitalismului de cumetrie păstprit de Ion Iliescu. Aș fi râs cu lacrimi, dacă ar fi fost râsul meu (căci gradul de penetrare filo-sovietico-rusă a societății noastre este mai grav decât bănuiam), dar toți cei care, alaltăieri, erau cei mai aprigi monarhiști, au intrat ieri în corul ofuscaților pro-moskoviți. În plus, s-a făcut, din nou, demonstrația continuității în agresivitate, expansiune și moștenire a dorințelor hegemonice a Rusiei țariste (vezi așa-numitul Testament al lui Petru cel Mare), URSS, Rusia de azi. Dar de ce s-o fi ofuscat în așa hal purtătorul de necuvânt al Moskovei cu privire la declarațiile lui Traian Băsescu? „Cel mai probabil răspuns este că rușii încep să își piardă piciorul de pod din România. Coloana a cincea a intereselor rusești în România își pierde influența și aceasta este cauza indignării și agresivității Rusiei față de Băsescu, principalul „vinovat‘‘ de derusificarea României”, după cum excelent observă Cristian Câmpeanu într-un editorial din cotidianul România liberă. Adică, sunt criticate de fapt: gazul românesc (că încă mai există), proiectul românesc de șuntare a South Stream-ului prin proiectul AGRI de aducere a gazului din Azerbaidjan prin Georgia, pierderea alegerilor de către comuniștii din Chișinău, instalarea scutului anti-rachetă american în România, declarația aceluiași Traian Băsescu de bună-vecinătate a României “numai cu Marea neagră” șamd.

În ce-i privește pe sicofanții pro-ruso-sovietici din România, declarațiile făcute cu scopul de a înfiera declarația lui Traian Băsescu care a ofuscat Moskova, maniera și conținutul adeziunii lor la ceea ce susține purtătorul de necuvânt al MAE rus, îi aduc în situația de a face, de fapt, apologia unui regim ilegitim și criminal – demonstrația acestui fapt am făcut-o în materialul pe care-l puteți citi aici.

Referințe:

 • Un scandal care nu există (Deoarece: “Documentul, la momentul apariţiei, este denumit, pe site-ul ministerului rus de externe: Comentariu al purtătorului de cuvânt al MAE al  Rusiei A.K. Lukaşevici, în legătură cu declaraţiile preşedintelui României, Traian Băsescu. Subliniez: Comentariu. Nu “declaraţie”, nu “luare de poziţie”, nu “protest”, ci comentariu. Nu este o notă remisă ambasadei României la Moscova. MAE român nu furnizează niciun indiciu că acel document ar fi fost remis, pe cale oficială, părţii române. Pentru că nu avea cum fi remis. Pentru că nu acesta era scopul său. E vorba, insist, de un comentariu.  Apărut exclusiv în versiunea în limba rusă a site-ului ministerului de externe rus”. După care intrăm direct în teoria constipației: “Emisiunea de aseară a fost născocită doar pentru ca acele declaraţii să aibă loc, iar ruşii să poată reacţiona, aruncând colacul de salvare. Puteţi prea bine socoti că e doar o teorie a conspiraţiei. Vă recomand să urmăriţi prestaţia lingăilor de serviciu, în următoarele zile. Pe ce pariem că noul cuvânt de ordine va fi: pe ruşi, pe mama lor? Pe ce pariem că pixelii albaştri ai istoriei vor fi dezgropaţi pentru a pildui despre bărbăţia marelui om?” Flăcăiandrul acesta scrie mult prea bine la cât de ticălos le învârte – adicătelea Băse este cel care beneficiază de prostia ticăloasă a adversarilor săi dar cu sprijinul rușilor. Oa-ha-ha-ha! Adicătelea rusnacii, văzând ce gafă de cretin a făcut purtătorul lor de ne-cuvânt n-au știut să manipuleze apelând la pixelul albastru, să facă în așa fel încât să existe numai ultima salvare de document… ? Adică, trebuie să-l credem pe cuvânt la ce ne scrie el, că nu-i slugă băsistă – asta-i suprema dovadă)
 • Până și Iulian Leca a început să aibă mai mult bun simț: Din ură față de Băsescu, haideți să le ridicăm statuie “eliberatorilor” ruși
 • Iar apologia propriei suficiențe și-o face loaza asta de la Jurnalul lui Știucă (“slugă băsistă”, cum s-ar zice): Băsescu se vrea lătrău pe sticlă (Viitorul lătrău şi-a intrat deja în rol. Scăpând boii din zgardă, Traian Băsescu a deschis iar cartea de istorie pe care vrea să o rescrie. Vă­zân­du-se cu ochii minţii în 1941, dădea el comanda: „Soldaţi, vă ordon, treceţi Prutul!”.)
 • Umoristul de servicii de la Antena 3, Mircea Badea, a comentat și el situația (declaraţiile oficialităţilor ruseşti legate de afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu): „Trebuia să le zică ăstora cineva. Ei se credeau şmecheri, cine credeau că sunt ei, ruşii? Şi când a venit preşedintele Băsescu şi le-a dat o smetie, ce mândru sunt de preşedintele meu. Nu îl încovoaie nimeni mă!”.
 • Și nu lipsea intervenții agentului pi pe doi, Radu Tudor (tot slugă băsistă, nu?): Consecvent profilului sau de atentator al stabilitatii si predictibilitatii politicii interne si externe, Traian Basescu a primit o racheta ruseasca direct in freza. Ministerul de Externe de la Moscova i-a transmis  cam asa : “”astfel de bravade nerusinate care justifica agresiunea fascista si profaneaza memoria milioanelor de jertfiti ai nazimului este inadmisibila si merita o apreciere adecvatã din partea Europei”
 • Pentru ca nesimtirea rusa arata slabiciune! Cat despre reactiile “socialistilor” Ponta si Crin cel Violet, sluga la rusi si tradator nu sunt doar cuvinte de ocara ci definititii pentru acesti indivizi.
Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

17 răspunsuri la Pe românește: “te-n molotov pe ribentropu’ cloștii cu puii de aur, măi, Ivane!” (cred c-am vrut să scriu: „Iob tvoiu mati, ruskii MAE!”, dar mi-a fost prea frică)

 1. Aha! MAE rus are un twitter neoficial. Ca s-o poată coti ca Antonescu la Ploieşti la o adică. 🙂

  • Sare'n Ochi zice:

   exact. pe un canal baga prostii, pe celalat isi cer scuze si dincolo afirma ca era opinia unui prost. pe care prost l-au si dat afara.

  • Acidutzu zice:

   Traducerea documentului „opinie personala” plasat pe site-ul oficial al MAE Rus (Ha, ha, ha! – unii ne trateaza drept prosti):
   DECLARAŢIA REPREZENTANTULUI OFICIAL AL MINISTERULUI DE EXTERNE DIN RUSIA, A.K.LUKAŞEVICI
   Rusia este indignată din cauza unei afirmaţii a preşedintelui României, T. Băsescu, potrivit căreia, „în locul mareşalului I.Antonescu, în 1941 şi domnia sa ar fi trimis soldaţi români peste Prut” pentru a participa la agresiunea Germaniei hitleriste împotriva URSS.
   O asemenea declaraţie, cu atât mai mult cu cât a fost făcută în ziua tristă în care s-au împlinit 70 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, în care poporul nostru a pierdut 27 de milioane de oameni, nu poate fi justificată nici prin împrejurările politice interne fluctuante, nici prin provocările din întrebărilor jurnaliştilor.
   Este evident că o asemenea bravadă neruşinată, care să justifice agresiunea fascistă şi să profaneze memoria milioanelor de jertfe ale nazismului, este inadmisibilă şi trebuie să fie apreciată ca atare de către Europa civilizată.
   (Traducere de Aura Hapenciuc, profesor de limba rusă)

 2. Ai făcut bine că ai evidențiat cât de mulți au fost cei care împreună cu rușii s-au simțit jigniți de declarațiile lui Traian Băsescu. Sunt reținut.

  Ca și Ecaterina Teodoroiu m-aș fi înrolat și aș fi trecut Prutul alături de comandantul suprem.

  Cred că au fost reactivate ” cârtițele ”.

 3. atâta [autocenzurat*] pe metru pătrat mai rar.

  * din considerente de diplomație

  1. unu:
  comentariul rusului a fost un mesaj pe twitter, nu ceva oficial.
  a comentat și el, să vadă colegii de liceu ce frumos știe să-și înfoaie mușchii.
  cei care au lansat scandalul în media din Ro, scriind că aceea a fost reacția oficială a Moscovei, sunt [autocenzurat].

  2. два:
  eu afirm, cu toată siguranța:
  dacă trăiam în Roma antică și eram stăpân de sclavi, dădeam ordin ca sclavii să facă ceva (nu contează ce).
  cel care deduce de aici că aș fi un partizan al sclaviei este de-a dreptul [autocenzurat].
  acel oficial rus ar trebui să urmeze un curs de logică.

  3. три
  chiar dacă făcute pe Twitter, afirmațiile rusului sunt inadmisibile, din partea unui diplomat.
  asta chiar putea declanșa un război diplomatic, cât se poate de serios (și probabil că se va întâmpla).
  un ins atât de [autocenzurat] încât să lanseze un asemenea mesaj ar fi trebuit demis instantaneu.

  4. patru (четыре, mai probabil):
  acțiunea în cauză nu era alierea cu nemții, ci trecerea peste Prut, în Basarabia.
  românii (?) care se poziționează împotriva acelei acțiuni consideră, implicit, că România nu trebuia să încerce să recupereze Basarabia.
  nu zic că poziția lor e greșită (fiecare poate considera ce vrea), însă trebuie să fii total [autocenzurat] să ai o asemenea poziție atunci când speri să te voteze populația României.

 4. Greva_fiscala zice:

  Banuiesc, ca-i vorba, „numai” de milioanele de victime ale gulagului sovietic, nu si de victimele pe care, inca sistemul sovietic, in „putinvigoare”? Sunt ROMAN si as fi mandru sa pot spune oricand: „Romani, va ordon: Trece-ti Prutul!”. Cu mare placere si, oricand – Nistrul! Ma inclin in fata Domniei Sale, Maresalul Ion Antonescu, singurul roman adevarat!

 5. Greva_fiscala zice:

  … in rest, nesimtirea crasa si caracteristica, „toporului rus, vecin si preten”, chiar „brejneviana” a unor „frustrati” cu „impresii” de „diplomati”…!

 6. Sare'n Ochi zice:

  Ne vorbeste batranul edec (carpa kaghebista): Cum poate Traian Basescu sa trateze atat de iresponsabil relatia cu Rusia?
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/iliescu-despre-basescu-cum-poate-sa-trateze-atat-de-iresponsabil-relatia-cu-rusia-229937.html
  l-au sunat stapanii si i-au zis c-au sal puna pe coji de nuca (mai rau, poate-l pun sa-si plateasca scolarizarea facuta la Frunze)

 7. apellamemorie zice:

  Poate ca marele vecin si prieten doreste sa ne spuna intr- forma mai complicata ca intr-un viitor apropiat ne va restirtui Tezaurul. Caci oricum, daca l-am fi primit azi, ar fi fost inghitit de iubitii nostri politicieni. Care se dovedesc mai rai decit orice dusman extern.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.