România un loc al minunilor. Cum se explică?

Apa care izvorăşte doar de Rusalii, lacul care nu îngheaţă sau maşina care „alunecă“ la deal sunt câteva dintre fenomenele pe care localnicii le consideră inexplicabile şi le numesc miracole. He-he-he! Eu altceva numesc “miracole”.

De exemplu, denumesc miracol faptul că unul dintre oamenii care ne stau cu mâna în buzunare (în interesul bugetului statului, cică), deşi nu declară nimic deosebit în declarația de avere, trăieşte în vile cu patru nivele şi conduce mai multe autoturisme Subaru. Vorbim despre Mihai Bordianu, director general la ANAF.

Alt miracol: Constantin Roibu, directorul Combinatului din Vâlcea este și administrator sau acţionar în mai multe firme care au relaţii de afaceri cu Oltchim. De fapt, căpușează Oltchim – și apoi ne mirăm că numai unii se îmbogățesc, iar statul dă faliment. Dar așa se întâmplă când omul se împute în funcție, devine tot mai flămând și mai lipsit de spaima că i s-ar putea întâmpla ceva atunci când se linge pe degete de mierea pe care o are în administrare. Simplu: în cea de-a doua jumătate a mandatului de douăzeci de ani, ca director-preşedinte al celui mai mare combinat chimic din ţară, Constantin Roibu l-a restructurat, prin externalizarea unor secţii considerate neprofitabile, care au fost transformate în societăţi comerciale, care au devenit, în mod miraculos, profitabile căpușând Oltchim – statul care plătește pierderile și șterge “datorii istorice”, cu destinatar final al găurii: buzunarul fiecăruia dintre noi, proștii care plătim dări la stat. Acţiunile au fost împărţite între salariaţi şi Oltchim, în multe dintre aceste societăţi rezervându-şi un loc în consiliul de administraţie chiar Constantin Roibu, preşedintele şi directorul general al Oltchim. Firește, în mod miraculos, Oltchim este la un pas de faliment, dar Roibu este nevinovat, multi-milionar și în nici un conflict de interese din punct de vedere legal nu-i bântuie liniștea și somnul. Un adevărat miracol, sau nesimțire din partea lui și neglijență criminală din partea autorităților? Cred că-i corect oricum am citi: un miracol din partea autorităților, neglijență criminală din partea lui (putem face câte combinații dorim, rezultatul este același: o gaură în buzunarele noastre, un cont plin și-o viața prosperă pentru un om care binemerită).

Apoi, ar fi cazul senatorului-avocat Dan Șova (PSD) care a oferit ceea ce știe mai bine: consiliere juridică Agenţiei pentru Tineret, condusă de Cristian Rizea (PSD), chiar în perioada în care, conform UE, au fost deturnate fonduri europene. Avocatul Dan Şova a semnat personal, în 2004 – 2005, contractele de asistenţă juridică cu instituţia condusă de Cristian Rizea, în baza cărora a încasat mii de euro lunar. Că acuma România este nevoită să bage mâna în buzunarul propriilor cetățeni pentru a returna banii cheltuiți fraudulos, asta ține de alt miracol – miracolul în care liderii PSD, în frunte cu Ponta și interesele financiare care-i unesc, vor face front comun în fața legii pentru a-l proteja pe Șova. Iar deputatul PSD Cristian Rizea, fostul client al lui Șova are cum să explice minunea: ,,Legea achiziţiilor publice nu te obligă să faci licitaţie publică la atribuirea contractelor de asistenţă juridică. Poţi să le acorzi liniştit cu încredinţare directă, nu este nicio problemă”.

Astea-s minuni revelate de curând. De genul acesta sunt fără număr, fără număr pe întreg teritoriul Patriei. Să nu cumva, însă, să credeți că o astfel de minune lovește, Doamne ferește, vreun om de rând ca mine sau ca dumneavoastră, cinstiți cititori – nu, aceste minuni sunt rezervate pentru cei aleși. Aleși dintre ce-a clocit și educat mai bine fostul Partid Comunist Român în pepiniera UASCR, UTC, sindicate, ofițeri mai mult sau mai puțin acoperiți de Securitate șamd. Pentru capitaliștii și bugetarii de cumetrie prăsiți de către Ion Ilici Iliescu, imediat după ce a deturnat revoluția din Decembrie 1989, în interesul personal al politrucilor PCR, există și un astfel de miracol: să lucreze la stat și să câștige o garsonieră lunar. Ionuţ Costea, preşedintele Eximbank, este funcţionarul numit la o instituţie de stat care are cel mai mare salariu din sistemul public: 1,1 mil. lei în 2009 (numai pe zece luni). Asta ar însemna un venit lunar de 113.000 de lei net (circa 27.000 de euro). Costea a fost numit la Eximbank în timpul guvernării din 2009 PDL-PSD, el fiind cumnatul liderului PSD Mircea Geoană, actualul preşedinte al Senatului şi numărul doi în stat. Deşi PSD a ieşit de la guvernare în toamna lui 2009 şi este cel mai mare critic la adresa preşedintelului Băsescu, premierului Boc şi actualei puteri, Costea nu a fost schimbat întrucât ar trebui să i se plătească un pachet de plecare care s-ar apropia de 800.000 de euro. De unde se vede că interesele transpartinice nu scot la nimeni ochii. (Voi reveni cu noi miracole, pe măsură ce acestea îmi vor fi revelate)

Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la România un loc al minunilor. Cum se explică?

  1. Minunile se realizează doar când este o mare liniște . De aceea propun să-l alegem pe Adrian Năstase președintele țării chiar dacă el nu vrea să candideze. Se va face o mare liniște și se vor întâmpla tot felul de minuni. Se mai închid televiziuni și liniștea este chiar mormântală.

  2. bazel09 zice:

    off-topic
    Poate voi o puteţi anunţa mai repede. S-a găsit un act de identitate. Poza am prelucrat-o, adică am şters jumătate din CNP pentru a nu putea fi folosit de binevoitori , iar actul va fi depus la politia Mangalia

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.