Un nou asalt mass media asupra palatului Cotroceni (din ciclul: Radio Erevan – nu i s-a luat, i s-a dat)

"Mai puţini şi jurişti, mai puţini profesori, ingineri, mai puţini doctori. Să facă nişte legi numai pentru ţara asta. A fost grevă. Greva foamei..., învăţătoarea aceea. N-a văzut-o nimeni. Încă e bine, încă e bine. Filosofie românească. Mai am ce mânca. Mai... pentru astăzi să mănânc două cornuri. N-am făcut-o pentru a fi pe prima pagină. Vreau şi eu pensia mea. Cer şi eu un drept şi îl cer inclusiv la preşedintele ţării", a spus bărbatul de pe patul de spital. Vorba aia: "Ascunde mamă cazanul, / Ca să nu ni-l ia dușmanul, / Că io plec să-mi apăr neamul, / Neamul lui Teneș Curcanul!

Are perfectă dreptate colega mea de blogosferă @dictaturajustiției: din moment ce au ținut afișul știrilor mass media, vrem să fim informați oficial în legătură cu cei doi bezmetici care au asediat, practic, Palatul Cotroceni. Unul, cică ofițer în rezervă, și-a incendiat pantalonii, celălat (cică “un tânăr”) s-a cățărat pe un stâlp și a amenințat că “se aruncă de la înălțime” (ca să citez exact tembeliziunile de știri). Murjan Petre, trecut în rezervă în 1988 de către regimul Nicolae Ceaușescu, a declarat azi la Antenele lui Voiculescu (normal!) că și-a dat foc pentru că “i s-a cerut mită ca să scape de reducerea pensiei”. „Dar pentru că nu am dat mită 2.000 de euro, că nu m-am angrenat în acest sistem, ar fi trebuit să primesc pensie cu data de 1 septembrie 2010, dar primesc cu data de 1 noiembrie 2010. Mai mult ca sigur, în cazul hârtiilor mele, domnul Băsescu a spus să nu se respecte legea şi să-mi fie tăiată pensia, din considerente pe care numai el le ştie”, a declarat Petre Murjan. Deci, din nou, Traian Băsescu dă lovituri mortale cetățenilor Patriei! Interesant este următorul fapt: războinicului afiliat la sindicatul lui Dogaru i s-a diminuat pensia de la 770 de lei pe lună la 940 de lei. Că războinicul zburat din sistemul armatei pe viață cu gradul de maior de către regimul comunist este suficient de (ce cuvânt să pun aici, că mi-e lehamite?) încât să afirme că i s-a cerut să dea 2000 de euro să nu i se “diminueze” pensia de la 770 de lei la 940, este una – cu totul și cu totul altceva este ticăloșenia în formă continuată a așa-zișilor jurnaliști care l-au preluat și difuzat cu inepția, fără să o verifice. Dar care ar fi mirarea? De ani de zile asistăm la câte un asalt mediatic asupra Cotrocenilor a trupelor de ieniceri media ai turnătorilor fostei securități FELIX și NUȘ. Miercuri, un individ s-a cățărat pe un stâlp într-un capăt al Cotrocenilor, altul și-a incendiat izmenele în capătul diametral opus. Motiv de “știri” și “breichinniuvs” pentru tembeliziuni care au început să toace “informația” scoțând în evidență gesturile, sugerând insidios motivația (dar nedeclarând-o): “bieții români, sunt disperați, ajung la gesturi extreme în timp ce Diktatorul este preocupat de prostii ca regionalizarea și modificarea Constituției”. Nici un deontolog nu s-a obosit să ne informeze că cel puțin cel cățărat pe stâlp are antecedente de psihopupu (3 internări) și nici motivul pentru care Moș Teacă a fost pensionat cu gradul de maior la 36 de ani sub regimul comunist. Cât despre pensia mărită de la 770 de lei pe lună la 940 de lei pe lună, aflăm că aceasta înseamnă diminuare…

Ministrul Apărării, Gabriel Oprea, a declarat (azi) că MApN a definitivat la 1 iunie recalcularea pensiilor cadrelor militare și a dat asigurări că nicio pensie sub 3.000 de lei nu a scăzut, iar peste 90% din totalul pensiilor au crescut în urma revizuirii efectuate de către dictatoriala guvernare Boc. Și, pentru a vedea până unde merge manipularea și cum au reușit 10% dintre pensionarii cu statut special să-i prostească pe ceilalți 90%, prin intermediul Antenelor lui Felix și iRealității lui NUȘ, după lupte îndârjite și contestații, „ICCJ decide suspendarea executarii H.G. nr. 735 din 21 iulie 2010 pentru recalcularea pensiilor militare de stat, a pensiilor de stat ale polițiștilor și ale funcționarilor publici cu statut special din sistemul administrației penitenciarelor”. Adică sindicaliștii s-au zbătut să nu li se recalculeze pensiile, chiar dacă majoritatea acestora urmau să crească. Dacă nici aceasta nu este o dovadă de prostie, eu nu știu ce să mai spun. Sindicaliștii i-au urmat orbește pe liderii de sindicat, refuzând să citeasca mai întâi legea. Apoi i-au îmbogățit pe avocații care îi reprezintă în instanță într-un proces prin care cer să nu li se recalculeze pensiile, chiar dacă asta înseamnă mărirea lor.

PS: „Bărbatul este căpitan trecut în rezervă. Protestul lui nu are legătură cu pensiile militarilor, ci cu situaţia generală, cu dictatura care a luat loc democraţiei. Acesta a fost diponibilizat la 36 de ani”, a spus preşedintele Sindicatului cadrelor militare disponibilizate, în rezervă şi în retragere, colonelul Mircea Dogaru. (Deci, e maior sau căpitan? Că de micșorat deja am aflat că i s-a mărit…)

PS2: Petru Murjan a lucrat ca și cadru militar între 1976-1988, când a fost trecut în rezervă la cerere cu grad de căpitan, fără drept de pensie „pentru că la 36 de ani nu se dădea pensie pe vremea comunismului”. Ulterior, la 55 de ani, bărbatul s-a prezentat la centrul militar pentru a primi pensie de stat. Și a primit-o.

Acest articol a fost publicat în Derapaje prin presă și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Un nou asalt mass media asupra palatului Cotroceni (din ciclul: Radio Erevan – nu i s-a luat, i s-a dat)

 1. Ai analizat foarte bine.situația și profesionist. Eu am scris la nervi. Mă iritau cei de la televiziunile mogulilor dar nici cu puterea nu îmi este rușine. Au reacționat greu. Norocul lor cu bloggerii că au dat infprmațiile în timp util. Eu le-am găsit pe

  http://anonymusgerula.wordpress.com/2011/06/08/auto-incendiere-in-semn-de-protest-pt-marirea-pensiei/

 2. CitizenPoliteia zice:

  excelent articolul, imi plac sintezele tale pe care le scrii de la o vreme incoace, ele permit conturarea unei pareri avizate, in conditiile in care tu pui cap la cap stiri pe aceeasi tema. Faci dosare „tematice” bune si corecte 🙂 Bravo, omule! 🙂

 3. noradamian zice:

  Sare-n ochi, salut! Trupeţi, grămadă! Pe grade de prostie şi nemernicie. Le-aş spune aurolaci, da-i jignesc pe bieţii necăjiţi din canale.
  ps. Ai uitat-o pe tanchista mungiu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.