Crin Antonescu: “M-am trezit luni și m-am gândit marți să merg miercuri la muncă, dar joi am văzut că vine vineri și mi-am zis: ce dracu’ să caut eu la muncă sâmbătă, când duminică este zi liberă”?

Timpul trece, leafa vine, noi cu drag muncim.

Institutul pentru Politici Publice (IPP) a dat publicității un studiu privind eficiența parlamentarilor. Din nou, nici o noutate: în topul parlamentarilor care au alergie la prezența la lucrările legislativului pe primele trei locuri s-au situat: Crin Antonescu (PNL), absent de la 92.5% din sesiuni, Mihai Stănișoară (PDL), absent în proporție de 91% și Ioan Ghișe (PNL) absent în proporție de 85.3%.

Acest raport vine să-l completeze pe altul, care-l completează pe altul – și, tot așa, avem rapoarte peste rapoarte care ne arăta cum cei mai vocali politicieni români, așa ca Crin Antonescu și Dan Voiculescu, sunt uniți nu doar de adversitatea față de Traian Băsescu, ci și de lipsa de apetit/elan pentru a frecventa lucrările Parlamentului. De exemplu, președintele PNL și liderul fondator al PC conduc și în topul celor mai slabe prezenţe la voturile finale de la locul de muncă. O monitorizare pe activitatea parlamentară din ultimii doi ani ne arată că, din cele 127 de zile de vot (1.337 de voturi finale) din plenul Senatului, Crin Antonescu a participat la 18 voturi în nouă zile (1,3%), urmat de Dan Voiculescu (15 zile, 7,5%) şi Ioan Ghişe – PNL (23 de zile, 9,6%). Asta da performanță: să lucrezi 9 zile în 2 ani și să iei salariu întreg plus beneficiile! Cum arată o zi de muncă din viața lui Crin Antonescu ne-au arătat și ziariștii de la “Adevărul”. Motiv pentru fostul răsfățat al lui Dinu Patriciu să se vaite: “e o campanie împotriva mea. Eu sunt un-om harnic. Muncesc foarte mult”. Dar cât de mult muncește/a muncit de când se știe cel mai prezent pe sticlă (nu în Parlament) parlamentar român? Ne-a făcut un calcul simplu (inginerește) colegul de blogosferă Ribelalu: Crin a venit în câmpul muncii gata spetit, este încarnarea poveștii unui om leneș. Conform acestui calcul, de când a devenit major, liderul ex-PNL a muncit, efectiv, în 32 de ani, maxim 392 de zile. Deci: cam un an și o lună, iar de restul de zile s-a odihnit timp de aproape 31 de ani.

Acuma dacă este să o luăm la bani mărunți, noi știm că munca l-a făcut pe om neom. Și că mulți aplică principiul a tot ceea ce nu poți face azi, mai bine lași pe mâine că, poate, se uită. Așa că multe i-am putea ierta lui Crin Antonescu dacă ar băga și el o lege prin Parlament (locul său de muncă) să ne putem duce și noi la serviciu, așa ca domnia sa, doar când considerăm de cuviință. Și leafa să ne meargă, bineînțeles… Oricum, este înduioșător cum oamenii aceștia care nu au timp să ajungă la serviciu sunt puși în pită de alegatori ale căror contracte de muncă se desfac la 3 zile de absență nemotivată.

Referințe: Crin Antonescu, Viorel Hrebenciuc, Dan Voiculescu: topul parlamentarilor absenți, Cât ne costă parlamentarii atât de ocupați încât n-au timp să voteze, Cât au chiulit din Parlament Marko Bela, Victor Ponta, Crin Antonescu, Anca Boagiu, Mihai Stânișoară, Dan Voiculescu.

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

16 răspunsuri la Crin Antonescu: “M-am trezit luni și m-am gândit marți să merg miercuri la muncă, dar joi am văzut că vine vineri și mi-am zis: ce dracu’ să caut eu la muncă sâmbătă, când duminică este zi liberă”?

 1. Florina zice:

  ia şi de-aci, eu i-am căutat şi la banii primiţi. da’ ce să-i faci, nu-i trece nimeni la sume necuvenite, fir-ar!

  http://www.blogary.ro/2011/02/guvernare-la-distanta/

 2. Ilie zice:

  De vina este lipsa de cultura civica, grija de zi cu zi si…presa care promoveaza numai columbisme, zavoisme, scandaluri, etc. cu ajutorul caruia indobitocesc si mai mult oamenii.
  Intelectualii care eventual ar putea contribui la „luminarea”oamenilor sunt putini si stau in expectativa neinplicanduse.
  Cu un invatamant unde majoritatea profesorilor vaneaza meditatii si la catedra nu isi fac datoria de dascal, cu o sanatate unde primeaza”spaga” iar majoritatea medicilor au uitat faimosul juramant a lui Hipocrate, cu o justitie aservita mafiotilor impotriva interesului national si dreptatii sperantele spre redesare sunt putine si indepartate.

  • Sare'n Ochi zice:

   aici as mai adauga reclamele tembele care „indeamna” la „munca”, gen: „prost sa fii sa muncesti, la ProFM parai primesti”, sau cea la nu stiu ce mizerie biochimica de cartof cu aroma de lene in care un papusel se gandeste ca n-ar strica sa ia o pauza din timpul lucrului mintind ca „iar s-a blocat hartia” in copiator. cam p-aici ne este nivelul dorului de munca.

 3. De vină sunt Regulamentele Camerei Deputaților și Senatului.

 4. Catz Kitty zice:

  Mi-a plăcut orarul Crinuţului, aşa că mi-am permis să-l popularizez şi pe-al meu blog.

 5. Băşcăliosul zice:

  Sfântul program al Crinăucului: „Nici n-am apucat să mă trezesc luni si deja s-a făcut duminică; în săptămâna următoare bunul-simț al datoriei mă obligă s-o iau de la capăt „

 6. doamne feri de energia odihnitului!

 7. sa ne fereasca al de sus de harnicia puturosului, bre!

 8. Pingback: Crinică Venturiano își dă singur țeapă | Sareinochi's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.