Vând partid la preț de mic.ro

Patronul grupului Adevărul, fost lider liberal, nu pare prea încântat de alianţa dintre PNL şi PC şi nu crede că „ar trebui să existe monedă de schimb între presă şi politică". Dinu Patriciu mărturiseşte că implicarea sa în campania din 2009 a dăunat credibilităţii trustului pe care-l patronează. Patriciu consideră că în partidele româneşti e nevoie de un nou schimb de generaţii, de aceea ar miza şi ar fi dispus să susţină un partid nou.

Dinu Patriciu pledează, în editorialul publicat vineri în Adevărul, pentru crearea unui nou partid, „o mișcare politică nouă și pragmatică”. „Dacă între timp vreunul dintre partidele nătâng-liberaloide de astăzi ar reuși printr-o minune să se deștepte și să se spele un pic, cu atât mai bine”, scrie Patriciu, care încă este membru al PNL, deși a renunțat la orice funcție de conducere. Ei, unde sunt zilele în care de unul singur sponsoriza PSD să-și poată bate în alegeri propriul partid? Totuși, la banii lui, de ce să facă numai un partid și nu două? Când îl sponsorizează pe unul, câștigă celălalt (ca în 2004) și vițăvercea (ca în 2008 și 2009). Se cheamă că avem democrație? Se cheamă. Deși eu cred că Patriciu doar bate „pixelul albastru” să priceapă blondul politic de Antonescu că s-a cam urcat în copac ca scroafa. Și nu aceea este calea. Ci partidul nou și neprihănit, dar dispus la telecomanda vechilor oportuniști, vechilor nomenclaturiști și a vânzătorilor de țară la bucată.
După o analiză a situației economice a României, de la declarațiile făcute de președintele Traian Băsescu (deh, obsesia!) și până la programul de austeritate convenit cu FMI, Dinu Patriciu face și o referire directă la alianța PSD-PNL, concluzionând: „nenorocirea este că la ușa guvernării bat unii care tocmai amestecă uleiul cu apa în căutarea unui leac miraculos. Evident, nu ies decât clăbuci”. Taman acum, coane Dinule, când pupilul Crin Antonescu cred că a găsit soluția propășirii României pe culmile stabilității și ale prosperității (“Începem procedura de suspendare a lui Băsescu!”)? Să-ți fie rușine, Dinu Patriciu!

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Vând partid la preț de mic.ro

 1. Să urmărească și altceva decât atenționarea lui Antonescu că nu face bine crezând că el, Crinuțul îi conduce pe liberali ?

  • Sare'n Ochi zice:

   Nu cred. Vorbim despre bani si interesele banilor. Toate partidele post-decembriste au atras tipi care au fost amestecati in afacerile fabuloase ale fostei securitati si care au stiut sa faca dupa revolutie plasamente profitabile prin tepuirea statului (adica ce stiau dinante sa faca). cind nu au infiintat ei insisi partide (vezi Voiculescu), au fost cooptati in conducerea partidelor.
   Motivatia pe care o aduce Patriciu acum este cinica si arata inca o data ce jigodie de calibru greu este: exista un culoar de „dreapta” de aproximativ 56% dintre alegatori care au fost demobilizati de la vot de modul agresiv al mass-media dezlantuite din 2005 incoace asupra propriilor consumatori pe principiul „zi ce vrei, ceva ramane” (calomnia – metoda de utilizare). Incearca Patriciu sa aplice in politica metoda de „afaceri” aplicata creantei pe care Libia o avea fata de statul roman si ale carei beneficii banesti au ajuns la el in buzunare. Stie ca exista acest culoar si-ar face cumva sa-l „furgaseasca”. Acum s-ar da profund de dreapta – el marele sponsor si beneficiar al stangii!

 2. Băşcăliosul zice:

  Cel mai potrivit motiv de suspendare a preşedintelui ales degeaba este să n-ai niciun motiv. Scapi de grija de a nu te face de băşcălie odată cu încercarea de a explica în ce constă încălcarea gravă a constituţiei. În 2007, interpretarea constituţiei cu spiritismul a produs 322 de victime patronate de conservatorii magiei roşii din CCR; toţi au zis una şi bună: „Nu a încălcat grav constituţia? Însemnă că tot a încălcat-o altfel, mult mai grav sau deloc, tot nu contează. Exact de asta aveam nevoie, abia acum e numai bun de suspendat” Şi l-au suspendat fără motiv, dar au căpătat experienţă, că ca Crin nici n-au mulţi: repetenţia e mama învăţăturii.
  De mic.ro, numai de bine! Când văd cum doi escroci ai democraţiei parveniţilor nu-şi mai găsesc un loc împreună, se înţelege cum capătă şi democraţia experienţă: urmează să ne-o mai tragă o dată.

  • Sare'n Ochi zice:

   Cinela doar vorbeste (ca nu-i greu: doar tagi aer in piept suficient de mult cat sa-ti ajunga de-o fraza atunci cand il expiri – nu conteaza ce contine fraza, important este ca de fapt respiri cu-n drum) sa arate sponsorilor ca n-a adormit complet in post.

 3. baricada zice:

  Un singur partid? Asta-i va creea lui conu Dinu o mare dilemă… Cum, oare, se finanţează un singur partid? El întotdeauna a sponsorizat de la trei în sus…

  • Sare'n Ochi zice:

   asa se explica toate miscarile strategice ale liderilor PNL de dupa 2004 – tot ceea ce au facut a fost numai in beneficiul pe termen lung al PSD:
   – anularea anticipatelor care ar fi adus un parlament cu care sa se faca o reforma rapida, ceea ce ar fi insemnat un PSD pe faras pentru multa vreme, macar pana la reformare.
   – anularea fuziunii care ar fi creat pentru prima data dupa decembrie 1989 un partid de dreapta unit, care sa poata face fata partidelor „continuatoare” cum sunt PSD, PRM, PC, UDMR si care, din cauza ca sunt formate din „capitalisti de cumetrie” au interese economice comune si se sprijina in hotii.
   – impotrivirile la reforma in justitie au fost facute intotdeauna de catre oamenii aflati pe statul de plata al lui Patriciu.
   Morala: PNL = PSD => USL nu este o formatiune aparuta intamplator (ii omoara Basescu cu reformele impuse statului).
   din pacate, alternativa este firava pentru ca nu are puterea economica si mediatica pe care o au PNL si PSD impreuna.

   • Never More zice:

    De fapt, atunci, Patriciu a diminuat sansele propriului lui partid de a intra in parlament, dar asta pare ca nici macar nu a preocupat mintile liberalilor de pe statul de plata Rompetrol.
    De fapt, Patriciu a favorizat principalul partid din Romania care, in acel moment, nu numai ca tinea tot statul roman in captivitatea lui si consuma din banii nostri pentru propria campanie electorala, dar avea resurse proprii imense. In acel moment PSD instaurase in fapt o mini-dictatura in Romania, deci Patriciu a fost complicele unui partid autoritar, oligarhic si nereformat caruia tocmai incerca sa-i faciliteze accesul la putere.
    Despre ce viitor democratic vorbeste individul acesta? Ce partid vrea sa creeeze? Inca unul scapat in mod absolut din orice control public?

    • Sare'n Ochi zice:

     De fapt Patriciu avea dreptate: era/este liber sa sponsorizeze la ambele capete. Probabil singura actiune legala a lui Patriciu. Ca om de afaceri, Patriciu poate sponsoriza orice Partid. Dar, nu cred ca e in regula sa sponsorizeze alte partide atunci cind este (atunci era) sau cel putin se pretinde(a), unul din liderii de facto al PNL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.