Chelu lui Fătuloiu: „Va veni vremea când îmi vei da banii înapoi pentru a-ţi menţine funcţia”

Chestorul-şef Dan Fătuloiu a negat în faţa instanţei că ar avea legături cu firma celui pe care l-a denunţat pentru corupţie la DNA. Actele contabile l-au dat însă de gol. Soţia, socrul şi vărul secretarului de stat Dan Fătuloiu au derulat afaceri cu Alprom, firmă ajunsă în administrarea lui Cătălin Chelu, arestat chiar după denunţul chestorului-şef.

Își mai aduce careva aminte despre acest scandal? Constantin Cătălin Chelu, acuzat de procurorii DNA de dare de mită şi cumpărare de influenţă, şi colaboratorii săi Ştefan Nitache Badea, Antonel Cristi Bunu şi Gabriel Constantinescu, acuzaţi de complicitate la aceste infracţiuni, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile de Tribunaalul Bucureşti. Chelu a fost prins în flagrant după ce i-a dat chestorului Dan Valentin Fatuloiu, secretar de stat la Interne, o sacoşă cu suma de 212.850 lei, echivalentul a circa 50.000 de euro, ceea ce reprezentă o primă tranşă din suma de circa 1.000.000 de euro. Se întâmpla în 18 noiembrie 2010, ținând capul de afiș al mass media începând cu 19 noiembrie 2010 și până s-au plictisit – adică nu mai mult de o săptămână (ce se întâpmlă după ce se plictisște mass-media de un subiect, îi mai interesează doar pe cei care știu și pot să-l mușamalizeze). De altfel, pe la jumătatea lunii februarie, anul curent, eliberarea omului de afaceri gălăţean Cătălin Chelu a fost motivată de către magistraţi prin faptul că relaţiile de afaceri pe care le avea cu fostul secretar de stat în Ministerul de Interne Dan Fătuloiu „conturează un conflict de interese economico-financiare, cu posibile consecinţe în derularea ulterioară a cercetării judecătoreşti”. În aceste condiţii, magistraţii au considerat că nu se mai impune menţinerea în arest a lui Cătălin Chelu şi a celor trei presupuşi complici ai săi.

Păi, dacă voi, ca cetățeni contribuabili, nu vă amintiți, de și-ar aduce aminte organele statului? O viață întreagă am râs de milițieni că-s proști și uituci… ei, uite, avem dovada: chiar sunt. Chestorul Dan Valentin Fătuloiu a fost numit în funcția de atașat pe afaceri interne la Roma, prin ordin al ministrului de Interne, Traian Igaș, au declarat, pentru Agerpres, surse din Ministerul Administrației și Internelor.  Secretarul de stat în Ministerul Administrației și Internelor (MAI) Dan Fătuloiu a fost demis din funcție în noiembrie 2010, fiind înlocuit de Ioan Dascălu, atașatul de interne la Ambasada României de la Londra.

Despre mită, denunț, autodenunț și valoarea acestora în cariera unui milițian (pardon, polițist) v-am mai scris.

Doar încă de pe vremea folosirii comune a bunului întregului popor, de la ruda de salam şi jumătatea de viţel sacrificat fără ştirea stăpânirii, până la suta de lei şi pachetul de Kent, mită era tot ceea ce primeai de la alţii şi ţi se părea că este „o mică atenţie” pentru că, la rândul tău, „ai fost amabil”. Observaţi ce înrădăcinat e „obiceiul” în societatea românească din moment ce a creat clişee uşor decelabile? De aceea asocierea dintre „folos” şi „necuvenit” reprezintă paragraf de lege. Mă rog, la noi este mai greu după depistarea “folosului”, cu definirea și pedepsirea “necuvenitului”… Iar în ceea ce-l privește pe „Ta majorul” de la Economic-ul de dinainte de 1989, el nu prea „organiza” flagrante, ci „înscena”. În fond, la adăpostul uniformei, el era primul beneficiar al alăturării dintre „folos” şi „necuvenit”.

Acest articol a fost publicat în Procurorul cu toporul și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Chelu lui Fătuloiu: „Va veni vremea când îmi vei da banii înapoi pentru a-ţi menţine funcţia”

 1. Băşcăliosul zice:

  1. Tăcerea se cumpără în flux continuu, din 1989 încoace.
  2. Fiecare, după posibilităţi: „Avem şi noi tăcuţii noştri”.
  3. Preţul corect e direct proporţional cu valoarea tăinuirii.
  4. Cea mai răspândită formă de recompensare: plata în natură. De ce?
  5. Fiindcă în natură nimic nu se pierde, totul se transformă… până când populimea va crede că are ceva de câştigat. Până când?
  6. Natura umană şi lupta pentru supravieţuire sunt precum convieţuirea dintre populime (natura moartă) şi profitorii tranziţiei, adunaţi laolaltă prin confiscarea mânăriei din 89 şi transformarea ei în spiritism revoluţionar. La o asemenea armonie, în prostie, ca într-o căsnicie condamnată la trăinicie, răspunsul de la pct. 5 vine pe cale naturală:
  -Populimea va crede că are ceva de câştigat… până când moartea ne va despărţi.

 2. Cine știe pe câți și pe cine a mituit Fătuloiu înainte și după , doar acela știe de ce a fost numit într-o nouă funcție și cât mai departe de privirile noastre. De unde și zicala celebră ,, să avem și noi faliții noștriיִיִ.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.