Trădătorilor le va da cu zecimală

De bun simț întrebarea lui Bleen de pe Madame Blogary: Dacă Boc e terminat şi va duce PDL-ul la pieire, aşa cum susţin uslaşii, de ce USL nu-l susţine pe el şi îl susţine pe Blaga, cel care, atât prin vocea sa cât şi prin cea a lui Cezar Scuze Preda, a anunţat că va negocia cu celelalte partide”? La fel și răspunsul: „Dacă e să ne luăm după spusele celor de la USL (aici includ şi “jurnaliştii” trusturilor Realitatea-Caţavencu şi Intact), victoria lui Boc ar avantaja USL şi i-ar creşte scorul electoral în 2012. Cu toate astea, tot USL-ul, de la mic la mare, îl susţine pe Blaga. Ce vreau să spun, fără s-o mai iau pe ocolite, e că frica celor din USL de o victorie a grupării lui Boc şi disperarea, uneori ridicolă, cu care fac lobby pentru Blaga ne arată care e soluţia bună pentru PDL (mă rog, o ştiam şi fără eforturile USL de a ne o arăta, dar e bine când adversarii îţi confirmă convingerile şi intuiţiile)”.

Acum noi știm faptul că prostituția este cea mai veche meserie din lume. În atari condiții, rămâne de stabilit vechimea meseriei de politician. De ce? Pentru a putea da un pronostic asupra momentului în care o parte dintre politicienii cu vechi state în PDL se vor gândi că ce-au să numere în dreptul lor ca număr de voturi în 2012 va face mai tentantă barca altor partide decât cea a celui care i-a consacrat. Într-un interviu acordat realitatea.net de către fostul consilier prezidențial Sebastian Lăzăroiu, acesta afirmă: “În sondaje partidul stă prost, există chiar parlamentari care îşi caută salvarea individuală”. Asta chiar dacă, în acest moment (după asumarea de măsuri dure bugetare), PDL se situează undeva la 18-20% în preferinţele electoratului. Numai spaima de scor electoral să fie cea care îi îndeamnă pe unii să vrea să migreze dinspre PDL spre USL? Doar cele mai dure măsuri de guvernare s-au luat, iar mugurii incipienți ai unei creșteri economice încep să apară (Ziarul Financiar). De asemenea, pe orice sondaj de opinie mă uit, nu văd nici o dinamică de creștere a așa-zisei Opoziții către maximul din octombrie anul trecut (când Antonescu și Ponta se lăudau a fi în jurul a 60% din opțiunile electoratului – azi se laudă în jur de 50%). Deci mingea este în terenul PDL – recuperarea imaginii se face în funcție de evoluția economică europeană și de ce anume vor simți legislativ și economic cei care muncesc în România. Lăzăroiu spune că nu există acum riscul de scindare al PDL – că încheierea socotelilor cu cei asupra cărora Traian Băsescu a atras atenția încă din vara anului 2003, când i-a predat interimatul lui Emil Boc (“veți câștiga alegerile, închideți partidul”) se va face prin septembrie-octombrie dacă partidul nu va ajunge “undeva la 24-25%” în sondaje. Atunci vom avea de-a face cu un prim val de migraţie serios, fiind suficienţi parlamentari care să plece “cât să pună în pericol majoritatea”. Mai mult, consideră Lăzăroiu, dacă până la primăvară partidul “nu sare de 25%”, vor pleca şi mai mulţi aleşi. Cât despre cei cu vocația curvăsăriei în sânge (alții decât cei migrați la ciolan în vremuri de belșug), în cadrul interviului, Lăzăroiu a explicat că au existat trei momente în istoria partidului, din 2004 încoace, când lideri din conducerea centrală “se pregăteau să trădeze” considerând că partidul urmează să piardă. Sociologul a vorbit de perioada dintre tururile alegerilor prezidenţiale din 2004, când nimeni nu se aştepta să câştige Traian Băsescu, apoi de perioada imediat următoare suspendării acestuia de către Parlament, dar şi de perioada din jurul anunţului privind măsurile de austeritate. ”În aceste trei momente, 2004, 2007, 2009 au fost destui în partid care s-au îndiot de Traian Băsescu, unii dintre ei se pregăteau să trădeze”. (România Liberă).

În ceea ce privește toate cele spuse mai sus (cârdășia unora dintre șefii PDL cu ștăbimea USL), precum și șefia PDL după ziua de azi, un sondaj CURS, preluat de pe blogul Politeia, ne arată că Emil Boc este creditat de votanţii PDL cu cele mai mari şanse la şefia partidului. Aici se vede limpede: premierul Emil Boc este preferat de simpatizanţii PDL pentru a conduce în continuare partidul, în timp ce Vasile Blaga este perceput de votanţii USL drept potenţial câştigător al alegerilor interne din PDL de la Convenţia Naţională de sâmbătă, relevă un sondaj de opinie CURS. Simpatizanţii PDL susţin în procent de 57% că cel mai potrivit pentru funcţia de preşedinte al PDL este Emil Boc şi în proporţie de 61% că acesta are cele mai mari şanse să câştige această poziţie, rezultă în sondajul CURS dat publicităţii vineri. În acelaşi timp, actualul secretar general al PDL, Vasile Blaga, este preferat de votanţii USL, din care 46% îl consideră cel mai potrivit pentru şefia partidului, iar 37% susţin că are cele mai mari şanse să o şi câştige.  Emil Boc se bucură de mai multă încredere din partea votanţilor PDL – 46% decât Vasile Blaga – 37%. În schimb, Vasile Blaga este creditat cu mai multă încredere de votanţii USL – 19% decât Emil Boc – 2%. Potrivit sondajului CURS, dacă duminica viitoare ar fi alegeri parlamentare USL ar fi votată de 55% dintre respondenţi, PDL ar fi votat de 20%, iar Dan Diaconescu de 11% dintre persoanele intervievate. Procentul celor care s-au declarat nehotărâţi sau care au spus că nu votează este însă unul semnificativ, de 38%. Sondajul de opinie a fost realizat de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională – CURS în perioada 11-13 mai pe un eşantion de 800 de respondenţi la nivel naţional, cu o marjă de eroare de +/- 3%.

În ce mă privește, Emil Boc va câștiga șefia PDL (în timp ce scriu aceste rânduri, mă uit la televizor la discursul președintelui Traian Băsescu. A zis ceva important: “Am din această sală două amintiri, una fericită și una nu tocmai la fel. În această sala am câștigat Convenția din 2001 împotriva lui Petre Roman și Simona Marinescu. A fost un moment de fericire umbrit, din păcate, de gestul candidatului care a pierdut și care, atunci când i-am întins mâna a preferat să-mi întoarcă spatele. Diseară să nu faceți așa ceva!”).

Iar după ce va câștiga, sper că își va aduce aminte și nu va mai uita că are grave probleme de comunicare cu populația, că lasă tot felul de indivizi fără substanță să reprezinte partidul prin mass-media, că s-au făcut gafe economice majore și calcule neinspirate care au lovit de-a valma în toată lumea fără discriminare, ducând la reducerea la aproape jumătate a puterii de cumpărare a românilor, fapt ce a dus la creșterea numărului de dușmani șamd. PDL are de ales între a face reformă până la capăt, să continue descentralizarea, să protejeze instituțiile statului de ingerințe politice, să facă curățenie în structurile interne șamd, sau să piardă puterea pentru multă vreme. Cetățeanul, prin definiție, este amnezic (la bine este cu tine, la rău te înjură de mamă). El vrea instituții performante (care să nu-l frece și să-i irosească timpul pe la ghișee), bunuri și servicii publice de calitate (educație, sănătate, ordine publică, salubritate), să știe pentru ce plătește taxe, cum se cheltuie banii proveniți din aceste taxe (de ce unii le plătesc la sânge, iar alții sunt în permanență exceptați) – vrea să creadă în onestitatea celor care le administrează banii. Deocamdată cetățeanul este agresat de către conducătorii pe care-i are. Care conducători uită că strategia publică înseamnă folosirea resurselor și puterilor agențiilor publice pentru a atinge ținte publice. Că public înseamnă preocuparea față de oameni și interesul public se află mai presus decât interesul statului. Emil Boc să nu uite că mulți din PDL sunt sub suspiciunea corupției, că el este din ce în ce mai singur în partid, iar corectitudinea sa nu se răsfrânge asupra colegilor săi.

De citit: Confruntarea finală Boc-Blaga, Discursul lui Traian Băsescu la Convenția națională PDL, Comentariu live cu Dan Tapalagă, Convenția Națională a PDL, interviul de pe realitatea.net cu Sebastian Lăzăroiu: „în 2009 mulți lideri PDL își căutau o bărcuță de salvare”, pe giorno24: Alegeri în PDL: discursul lui Traian Băsescu.

Acest articol a fost publicat în Politichie de mărgăritar și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

14 răspunsuri la Trădătorilor le va da cu zecimală

 1. Sare'n Ochi zice:

  Cam asa inteleg unii sa nu intoarca spatele daca li se intinde o mana:
  Potrivit unor surse, tabara lui Vasile Blaga este decisa sa-si retraga candidaturile pentru functiiile din conducerea centrala daca Emil Boc va castiga in aceasta seara. Sustinatorii lui Blaga sustin ca doresc astfel ca echipa lui Boc sa-si asume integral conducerea partidului. Unii dintre sustinatorii lui Blaga au declarat pentru HotNews.ro a nu vor fi prezenti maine la alegerile penru Biorul Politic (prim-vicepresedinti, vicepresedinti, secretar general), daca iese Boc (HotNews).

  • Marean zice:

   A aparut si nepotelul Matusii Tamara sa isi dea ce presupusul (cam transpirat la figura, cred ca ceva nu le iese cu intreg :). Zice Adrian Nastase: „Indiferent cine va castiga conducerea PDL, Basescu va pierde”. Cine poate sa priceapa?

  • Sare'n Ochi zice:

   am dat si io vreo 2 telefoane – aud ca scorul se invarte undeva pe la 70% in defavoarea lui Blaga. iar Cezar Preda a declarat ca se retrage de pe lista daca castiga Boc (el este “unii sustinatori” care au declarat pentru HotNews).

 2. Never More zice:

  Zici ca va castiga Boc si inclin si eu catre acest pronostic. Dar, Boc nu poate iesi invingator dupa acest castig (de fapt, partidul) decat dacă face doua lucruri: demisioneaza din functia de premier si isi ia in serios atributiile care ii revin ca presedintele al PDL. În ordinea asta.

  • Sare'n Ochi zice:

   exact asta am sustinut inca de acum 2 luni intr-un material de pe blog in care ziceam ca era lui 3 in 1 s-a terminat pentru Boc. el trebuie sa-si dea demisia si sa se ocupe de reformarea partidului si de castigarea alegerilor locale si parlamentare. pentru a putea face saltul la presedintia Romaniei in 2014 – ceea ce i-ar da sanse lui Basescu sa fie numit premier.
   totul depinde de cat de captiv este – daca nu cumva-i dicteaza agenda cei din jurul lui. dar, am citit acum pe RL ca Cyntia Curt, consiliera lui, a fost numita consul general la Barcelona – motiv pentru care cred ca Boc isi pregateste retragerea de la Guvern (si-si pune la adapost oamenii cu merite).

 3. Nepotul Matusii Tamara zice:

  Hai sa va dau eu adevaratele motive pentru care as vrea sa plece Boc (doar vorbesc din interiorul Aliantei USLase):
  • Emil Boc este singurul premier cinstit din istoria tarii,
  • Economia incepe sa creasca
  • Opozitia incepe sa scada in sondaje,
  • Televiziunile ticalosite Latrinalitatea si Hasnalele 1 si 3 incep sa-si piarda influienta
  • Puterea liderilor de sindicat INCEPE SA SCADA,
  • Aceste trupe paramilitare infiitate de Iliescu incep sa fie dezmembrate.
  • Pacalicii neamului « Soferu” si «Lepetentu” n-au nici o sansa sa conduca vreodata ceva,
  • Procurorii au inceput sa lucreze,
  • Mafiotii din vama au fost prinsi,
  • Mafiotii din Finante incep sa fie arestati,
  • Mafiotii din justitie asteapta sa fie arestati
  • Voiculescu a fost declarat informator
  • VOICULESCU NU A MAI PUTUT INFLUENTA JUSTITIA
  • NASTASE NU A MAI PUTUT INFLUENTA JUSTITIA (aici ma cam doare)
  • VANTU NU A MAI PUTUT INFLUENTA JUSTITIA
  • MAFIA NU A MAI PUTUT INFLUENTA JUSTITIA
  • Nastase este chemat la DNA saptamanal si nu mai poate amana cu anii (si-aici ma doare)
  • Vantu a fost chemat la DNA saptamanal,
  • Nicolae Popa a fost extradat
  • Nicolaiciuc a fost extradat
  • Negoita e fortat sa plateasca 40 milioane euro cu care a pacalit statul
  • Mazare e la incalzire, Rusanu e la incalzire…
  • Catalin Voicu a fost arestat
  • Sotul Vioricai a fost arestat (cum care Viorica? Zana si salvatoarea mafiotilor)

 4. Sare'n Ochi zice:

  Boc a castigat din primul tur cu 62%, Blaga a luat 34%.

  • Nepotul Matusii Tamara zice:

   20:30 – Rezultatele finale: Emil Boc – 855 de voturi, Vasile Blaga – 498, Theodor Paleologu -24 de voturi. Mediafax zice ca la eveniment a participat si Traian Basescu. Eu va sfatuiesc sa nu deschideti o vreme Latrineitatea si Haznalele 1 si 3!

  • Never More zice:

   🙂 Tradatorilor le da cu zecimala…, dar exista cel putin unul caruia ii da cu zeciuiala: „În timpul prezentării moţiunii pentru şefia PDL, Vasile Blaga a reamintit delegaţilor din toată ţara toate sacrificiile pe care le-a făcut pentru partid. Deşi nu au auzit-o decât cei din apropiere, Anca Boagiu, Ministrul Transporturilor şi susţinătoarea lui Emil Boc, a replicat „Da’ şi cât ţi-ai tras”. Boagiu i-a întrebat apoi pe colegii de la masă dacă a fost prea rea cu afirmaţia făcută.” (Romania Libera, http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/vasile-blaga-am-dat-atata-pentru-pdl-anca-boagiu-da-si-cat-ti-ai-tras-225296.html)

  • Marean zice:

   Zice Dan Tapalaga pe HotNews: „Daca rezultatul va fi confirmat oficial, marile intrebari abia acum incep: pleaca Boc de la Guvern? Se va resemna Blaga? Daca informatiile HN se confirma, iar echipa lui Blaga isi va retrage candidaturile pentru a-l lasa in acest fel pe Boc sa-si asume integral conducerea PDL, inseamna ca partidul va intra intr-un lung razboi de uzura, cu oamenii lui Blaga ajutand echipa Boc sa greseasca si sa se scufunde cat mai repede.”

   • Evanghelista zice:

    Tapalaga? I-am citit relatarea si am constatat ca nu prea a prezentat impartial discursurile, ca sa nu mai vorbim de jigniri.
    Paleologu a declarat la diverse emisiuni ca va intra in competitie doar din cauza atmosferei incarcate din partid si ca se va stradui sa o mai descarce. A spus de la bun inceput ca-i sustine pe ceilalti 2 pentru care are o mare consideratie.
    Boc TREBUIE sa termine ce a inceput… eu, ca om simplu care a avut si are in continuare de suferit de pe urma crizei si a politicii guvernamentale, sunt constienta ca trebuie si tara asta sa aiba o alta situatie! reprosez d-ului Boc doar, ca nu a putut face ceva impotriva Coruptiei… pentru ca aici e Boala Romaniei!
    Blaga ar trebuie totusi sa explice ce a fost cu acel miting al politistilor, si de ce in MI este atata dezordine si angajari pe pile!… nu am absolut nimic cu Blaga, e un om care a muncit mult in partid si sper ca este inteligent si nu mare smecher!
    .Basescu a avut dreptate cam in tot ce a zis… Roman a intors spatele partidului, pentru ca vanitatea lui a fost fara sfarsit! sper ca PDL sa stie ce face si dupa aceasta Conventie sa se apuce de treaba, sa lase barfa si frustarile. E multa lume care nu-i blameaza (contrar discutiilor si sondajelor). Lumea e satula de scandal si nu mai vorbeste nimic pana la alegeri!
    Tot ce ne dorim este sa vedem ceva pozitiv si in viata noastra de zi cu zi… sa vedem ca nu am rabdat degeaba!

 5. Sare'n Ochi zice:

  Roberta Anastase, Theodor Baconschi, Gheorghe Flutur si Sorin Frunzaverde au fost alesi prim-vicepresedinti ai PDL, iar Ioan Oltean este noul secretar general.

 6. Never More zice:

  Planul pentru PDL. Rezultate: Emil Boc a obţinut 868 de voturi la Convenţia Naţională a PDL, Vasile Blaga 499, iar Theodor Paleologu 24. Echipa lui Emil Boc i-a luat prin surprindere pe oamenii lui Vasile Blaga, printr-o regie bine pusă la punct cu plancarte cu „Emil Boc preşedinte”, tineri îmbrăcaţi în tricouri portocalii care aplaudau şi strigau lozinci în favoarea premierului. Boc şi susţinătorii lui au vorbit degajat, plimbându-se cu microfonul prin faţa audienţei, intonând, uneori cu destul de puţin talent discursuri învăţate pe de rost, toate după un scenariul aranjat se pare, de Dan Andronic. Această desfăşurare de forţe l-a timorat pe Vasile Blaga, care a avut un discurs bolovănos, dar bine aplicat spre realităţile partidului. Singura persoană pe care Traian Băsescu a susţinut-o explicit în discursul său este fosta ministră a Justiţiei Monica Macovei, care a devenit vicepreşedinte PDL. Emil Boc a admis, la rândul său, că a greşit atunci când nu a mizat pe criteriile de integritate pe care Macovei a vrut să le introducă în staut: eliminarea din funcţii a celor acuzaţi de corupţie până când îşi rezolvă problemele din punct de vedere juridic şi interzicerea afacerilor cu statul pe care le fac unii membri PDL sau familiile acestora. „Mă aştept să se aplice principiile şi criteriile de integritate” a declarat Monica Macovei ca răspuns la cele spuse de primul ministru. Monica Macovei a fost votată de 917 dintre cei aproape 1400 de reprezentanţi PDL, deşi acum o lună pentru criteriile de integritate propuse în statut au fost contorizate doar trei voturi, al ei şi cele date de Cristian Preda şi Sever Voinescu. (Romania Libera)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.