To: emilboc09@yahoo.com

From: Cristian Bara (PR Executive Gazeta de Cluj)

Salut, Excelență! Căci așa cum eu nu-mi dau adresa personală de e-mail decât prietenilor, neamurilor și cunoștințelor, adică exact numai ălora la care am eu chef sau vreun interes (că doar de aceea se cheamă „adresa personală de mail”), pe sistemul ăsta cred că v-ați făcut publică adresa personală de e-mail. Deduc, astfel, că m-ați inclus în cercul dumneavoastră de „prieteni, neamuri și cunoștințe”, că îmi veți da „add sender to contacts”, astfel că voi continua pe un ton și o exprimare familiare, așa, ca-ntre prieteni.

Păi, Emile, dă-o-n biți de treabă, explică-mi și mie cum amarul meu ai reușit să cheltuiești 3,4 miliarde de euro pe doar 53 de kilometri de autostradă (din cei 1.000 de kilometri pe care i-ai promis) în doar doi ani de zile? Cică îți iese o medie de 62 de metri de autostradă pe zi! Eu pot fi de acord cu tine că „regii asfalturilor” sunt niște nemernici, că firmele care au câștigat licitațiile pentru lucrările astea sunt de cacao și că nu respectă termenele de execuție și depășesc bugetele alocate, că sunt probleme cu exproprierile, că iarna e prea frig și vara e prea cald, da’ acuma fii și tu onest și spune-mi: eu sunt de vină pentru toate astea, restul cetățenilor contribuabili? Acuma, că ești premier, șef de guvern, tu ce păzești acolo? Eu (noi, restul) i-am pus miniștri ai Transporturilor pe Berceanu sau pe Boagiu, eu am pus-o ministru la Turism și Dezvoltare Regională pe Udrea (altfel decât prin exercitarea votului la alegeri)? E drept, de fapt, zic gurile rele, nici tu nu i-ai pus acolo, altcineva s-a ocupat de numiri și demiteri, de făcut și desfăcut guverne, dar să știi, din păcate, pe tine te înjura lumea. Și, ca proaspăt prieten al tau, chiar nu-mi convine!

Plus că eu, personal, simt ca m-ai cam dus cu zăhărelul când ai zis că la sfârșitul lunii martie România va ieși în mod oficial din recesiune. Îmi făcusem planuri, depresia în care mă afundasem de ceva vreme se transformase, brusc, într-un ocean de optimism. Mă gândeam că, după doi ani de chin și suferință, da’ de vine și puțină apă la moara mea. Când colo, ce să-ți zic? – e la fel ca înainte, m-am întors de unde am plecat. Ba, dacă stau să mă gândesc și să analizez bine, e chiar mai rău. De ce mă minți? Așa se poartă un prieten? Eu, cu fiecare ocazie, ce am avut să-ți spun ți-am spus verde-n față.

Unde-s vremurile alea bune când erai primarul Clujului și, an de an, în fiecare zi de 11 noiembrie, îmi trimiteai prin fax felicitări de ziua mea? Eu știu că ochii care nu se văd se uită, dar să înțeleg că totul era de fațadă, că așa impunea… protocolul?

Că, altfel, eu chiar te înțeleg! Sincer! Nici mie nu cred că mi-ar fi ușor să fiu prim-ministru în trei guverne și acuma, colac peste pupăză, să preiau și Ministerul Muncii numai pentru că imbecilul ăla de Botiș a învârtit fonduri europene cu nevastă-sa și mă-sa încă dinainte de secunda după ce l-am facut ministru. Nesimțitu’ și hrăpărețu’ de Botis, ce e el! Uite, mă gândesc să-ți dau o mână de ajutor, poate mă iei consilier pe lângă tine. Promit să fac treabă, să mă dau peste cap numai să iasă bine și să te liniștești și tu puțin, că așa nu se mai poate. Chiar, tu mai ai timp pentru tine, pentru nevastă, pentru copii, pentru părinți?

Sau daca au vreo problemă îți scriu și ei un e-mail pe emilboc09@yahoo.com?

Hai, te pup și aștept să-mi dai un semn! Nu mă uita cu postul ăla de consilier sau… ceva, pe acolo! Cristi

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.