Cum și-a luat Elan Vîntu (și cum, luni, urmează dezvăluiri feroce: NUȘ va face infarct la cotu-n care-l doare de legile române și va primi un certificat medical de la ginecolog prin care să certifice legitimitatea nesuportării regimului de detenție)

Elan Schwartzenberg jucând rolul renului înhămat la căruța lui Vântu (care încă se mai crede Moș Crăciun).

Mare chef cred că se desfășoară zilele acestea pe “tubulatură”, toți golănafsii bătrâni și-au tras țoale cu dungi verticale (să se confunde cu umbrele aruncate de gratii sau să pară mai slabi, mai pieriți, cine să știe?!): informatorul NUȘ al fostei Securități, cunoscut în lumea “afacerilor” drept Sorin Ovidiu Vîntu, licheaua lui (pardon, lacheul și spărgătorul personal de capete de rakeți pe dealurile Moldovei) Neluțu Legiune, senatorul PSD (mă rog, USL) ce se visa ministru de Interne, Cătălin Voicu, milițianul cu echipă de fotbal Dinel Staicu, devalizatorul CFR, care cumpăra numai șuruburi de la 1 milion de ROL în sus, să aibă și PSD ce băga la teșchereaua de partid, Mihai Necolaiciuc și “tatăl” FNI Nicolae Popa – și-acum cred că deapănă amintiri despre cum era să câștige țopăitorul Mircea “Prostănacul-Mihaela-dragostea-mea-bulănită-n-direct-de-Dragnea” Geoană președinția, dar, în schimb le-a jucat la ruleta Spa-ului libertatea. Asta, da, întâlnire de 20 de ani de devalizare a averii României!

Deocamdată, până la noi probe, nu putem decât să ne bucurăm că golănașii tineri și neliniștiți îi înfundă pe cei bătrâni și degrabă îngropători de rakeți prin dealurile Moldovei. Totuși, citind micuța biografie (mică, că are tot timpul să devină mare: Codul Penal românesc este destul de vast și de interpretabil) a lui Sebastian “Asesoft” Ghiță, nu pot să nu mă-ntreb: în România numai cu tunul dat bugetului statului se pot face afaceri? Câți tineri de 23 de ani și-ar fi permis să țepuiască statul, de capul lor, în anul de grație 2000, cu 20 de miliarde de lei vechi (afacerea Tracia – Asesoft, cu implicații în devalizarea OMW), în așa fel încât procurorii să îi acuze de complicitate la înșelăciune și fals în declarații? Deci, când “golănafsul” cel bătrân (Vîntu) devaliza economiile românilor cumplit de lacomi și de credului, „golănafsul” cel tânăr eluda legea și păgibea statul de plata unor taxe aferente unor tranzacții cu produse petroliere (prin intermediul mai multor companii, ar fi vândut produse petroliere către OMV eludând taxa FDSP, adică taxa pentru fondul special al drumurilor publice, denumită și “Taxa Băsescu” – ocazie cu care, iată, pentru doritorii de “Teoria Constipației”, am făcut și demonstrația implicării președintelui în arestarea lui Vîntu). Procesul a început în 2002 iar în 2004, Ghiță a fost achitat. Procurorii au făcut recurs, iar din 2006 judecata s-a reluat. Din 2008, de când sistemul electronic înregistrează termenele de judecată, în această cauză s-au înregistrat nu mai puțin de 37 de termene din care 27 de amânări (poate se prescrie fapta), următorul termen fiind pe data de 9 mai. Sebastian Ghiță a respins acuzațiile procurorilor și a menționat că nu a încercat să prejudicieze statul, ci doar a încercat să recupereze o datorie pe care SNP Petrobrazi o avea la compania Asesoft Com (de unde se vede că taxele sunt făcute pentru a fi plătite numai de către prostime, pentru restul sunt doar un mod de a-și recupera datoriile de la stat – mare recuperator și Ghiță ăsta!). Tot de tânăr și de fraged, la vârsta la care unii mai au emoții dacă-și iau examenele la facultate, Sebastian Ghiță a fost cercetat și în alte dosare. Două la număr: unul, la sesizarea oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor (dosarul nr. 256/P/2003, soluționat cu NUP, în 2003, de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești), al doilea, soluționat tot cu NUP, în 2004, de către Parchetul Tribunalului Prahova, privind “mafia sistemelor informatice”. Cam acesta este „filmul” în care a început să joace Ghiță la numai 23 de ani, câștigând suficientă experiență de „golănafs” încât să-l ,,facă” pe vulpoiul bătrân SOV.

Cât despre Vîntu, a treia sa arestare le-a reușit, în sfârșit, procurorilor. După cum am uitat cu toții și a uitat și chiar și el, există o chestie numită recurs. A uitat-o toată lumea pentru că, în general, procurorii sunt înțeleși cu inculpatul și uită să recurgă la ea. Drept pentru care, Vîntu nu s-a gândit să curteze Tribunalul București, bazându-se pe faptul că Curtea Supremă de Justiție e instanță superioară – așa Tribunalul București a decis arestarea lui pentru 29 de zile. La Muulți Aaaaaaani! Casă de piatră! (restul citiți, că merită, pe blogul lui Ribelalu). Oricum, în stilu-i caracteristic, în drum spre tubulatura cu celule, golănafsul NUȘ (aka Vîntu, pentru ce-i care mai speră în recuperarea prejudiciului produs de către această lichea), a lansat un schelălăit către dușmanul Băsescu, din fața intrării (fără de ieșire în următoarele măcar 29 de zile): „Este o înscenare creată in laboratoarele Cotroceniului. Când am ajuns dimineața la Tribunal, mandatele de arestare erau deja pregătite. Acest puști, Ghiță, este o unealtă a Serviciilor. Luni i-am pregătit și eu o surpriză domnului Traian Băsescu”. Cum bine comenta un anonim pe Hotnews, are dreptate Vîntu, avem de-a face din nou cu un dosar politic menit a abate atenția românilor de la nunta regală din Marea Britanie. Am auzit și eu că ar putea fi puse în circulație ceva poze cu Băsescu și Elodia pe când erau în liceu, poze în care Elodia, prin semne, își prezice viitorul de viitoare dispărută mai ceva ca Nostradamus. Chiar sunt curios ce au să mai debiteaza alde Soviani, Crețuleasca, Drăgotescu, Ciutacu și restul vuvuzelelor/tonomatelor de presă, că de la Cristian Tudor Popescu, Mircea Dinescu, Cornel Nistorescu, Emil Hurezeanu șamd, nu mai am surprize (decât poate să-i mai descopere lui Vîntu niște biblioteci și poezii îngropate prin dealurile Moldovei). În ce-l privește pe golănafsul tânăr, acum „Ghiță e omul Serviciilor”, deși, nu mai departe de începutul săptămânii cearta lor era o simplă vrăjeală, ceva făcut “să se mai râdă și ei de Blejenariu”. Păi, cu siguranță atunci, și arestarea și încarcerarea sa pe tubulatură poate să le considere drept o simulare. Și ar putea și Justiția să-i simuleze o judecată corectă, întocmai și la timp (nu cu temporizare până la prescrierea faptei, cum s-au obișnuit și arestatul și judecătorii), numai așa “să ne râdem” și noi, poporul, de Vîntu, măcar la final.

Cât despre cum și-a luat Elan Schwartzemberg să se bage în toată afacerea aceasta care colcăie de securiști mai vechi și mai noi, ce să zic (surpriza lui Vîntu)? O zice bine avocatul lui Neluțu Legiune: „Trustul Realitatea TV este o armă importantă pentru alegerile care vor urma. Ne aflăm aici din cauza încercării de a prelua această televiziune”. Trustul iRealitatea este “o armă” – aşa se vede televiziunea în zona FELIX, NUȘ, PORUMBACU șamd: ca o „armă”, nu ca un mijloc de informare onestă (alo, băieții, deontologi de la Realitatea-Cațavencu și Antene-Intact!). Este bine să ştim și noi acest lucru, din gura lor – ce anume cred ei că este mass-media (și cum se mai urla “dictatură!” dinspre acești indivizi atunci când Traian Băsescu a îndrăznit să anunțe în CSAT despre pericolul naţional creat de folosirea televiziunilor în interes personal!).

Și-o glumă de ultimă oră: “Elan Schwartzenberg a declarat că vrea să participe luni seara la o emisiune specială la Realitatea TV, la care să fie intervievat de toţi jurnaliştii respectabili ai postului”. Care or mai fi fiind „respectabilii” postului?!

Referințe:

Acest articol a fost publicat în Derapaje prin presă și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

15 răspunsuri la Cum și-a luat Elan Vîntu (și cum, luni, urmează dezvăluiri feroce: NUȘ va face infarct la cotu-n care-l doare de legile române și va primi un certificat medical de la ginecolog prin care să certifice legitimitatea nesuportării regimului de detenție)

 1. ela zice:

  Razi, tu, razi, Harap Alb, ei stau au deja cu gratarele (de la celula) in fata !
  Asa, de 1 mai muncitoresc.

 2. Marean zice:

  Dosarul a fost “solutionat” favorabil pentru Schwartzenberg de procurorul Victor Ponta, devenit ulterior sef al Corpului de Control al premierului Adrian Nastase si presedinte al Tineretului Social Democrat (postarea lui @skorpion pe blogul Politeia)
  http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1247034-elan-schwartzenberg-cercetat-pentru-evaziune-fiscala.htm

 3. apellamemorie zice:

  Wau! Da’ ce gusturi are Dragnea asta!!! Mai bine-l bulanea pe socu-sau lui Geoana care la zdemii de ani pe care ii are arata ca un „Tovaras de drum”. Mai are un pic si lasa insarcinate toate catelele din Bucuresti!

  • Sare'n Ochi zice:

   🙂 esti rau cu cel mai topaitor presedinte pe care era sa-l aiba Romania – noroc ca ne-a ferit Dumnezeu (si votul diasporei)!

   • apellamemorie zice:

    Oh, sigur, chiar maine i-as da pe mana hingherilor sa le burduseasca blanita de lup! I-as da la schimb pentru bietele necuvintatoare care tot din cauza lor au impanzit pamintul. Prin tara asta plina de corbi si de caini de pripas…

 4. Acuma, oricît de bogat pe şest ai fi, nu ţi-ar surîde o maşină de spălat bani, fie ea şi la mîna a II-a? Asta a făcut Vîntu. Şi-a vîndut instalaţia.

  • Sare'n Ochi zice:

   daca facem o lista cu oamenii implicati in caz si punem liniutele de legatura intre ei, vedem ca ei se cunosc de multa vreme si si-au facut servicii enorme. avem de a face cu o imensa si fericita familie de mafioti ai structurilor de partid si de stat care acuma isi dau la gioale ca unii nu inteleg ca-i momentul sa se retraga (sau pensia nu este suficient de atractiva si inca mai cred ca pot negocia). astia (mafiotii) sunt ca profesorii din universitatile romanesti – sunt in post o viata (sau ca Iliescu – nu ies din afacere decat cu picioarele inainte).

 5. ribelalu` zice:

  e o problema aciisea: ce fel de elan si-a luat Vantu? Lotus Elan sa zbarnaie pe strazi sau capra d-aia pe cale de disparitie?

 6. cel mai distractiv comentariu pe care l-am citit pe tema asta:
  ce contează, Realitatea tot băsistă o să rămână.

 7. Never More zice:

  Credeti ca Elan Schwartzenberg este diferit de Vintu sau al lui Ghita? Exact ca si ceilalti doi, a avut probleme cu justitia, a fost si este cercetat de procurori. Un dosar i-a fost solutionat favorabil de procurorul Victor Ponta, ultimul dosar fiind în legatura cu tunurile cu terenuri retrocedate date de primarul Cristian Poteras. Dupa cum spune Mihaela Radulescu, fosta sotie: „Il veti regasi, bine ascuns, deci trebuie sa cautati bine, in toate campaniile electorale, cand de-o parte, cand de cealalta, il veti regasi in off-shore-uri indepartate, in terenuri dintre cele mai disputate si chiar drept pusculita pentru banii unor grei politicieni din tara asta fara stapan… Milionarul plateste cu bani multi pe oricine, are scoala asta pentru ca a castigat in Romania cateva procese in care era inculpat, numai prin abilitati deosebite in a incalca legile Romaniei“.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.