Economie subterană înflorind în birourile procurorilor

de Dan Ielciu

Într-una dintre zilele în care eram jurnalist activ, am avut un acces de naivitate, care a ajuns să mă înduioşeze şi pprofund. Pe vremea aceea îmi închipuiam, că prim procurorul Parchetului de prin preajma Tribunalului Cluj e om serios. Aşa că i-am trimes lui Viorel Găzdac o depeşă în care îl rugam să-mi spună, ca eu să le spun celor care îl plătesc (salariul, nu „ajutorul social”), ce s-a ales de soarta unor dosare instrumentate cu inegalabilă virtuozitate de către procurorii domniei sale. Ca nu care cumva efortul să-i cauzeze la sănătate, cele 150 de dosare cu subiecţi ce cochetau pe-ascuns cu arme şi muniţii, şi cele 73 din filele cărora răzbăteau braconieri, le-am defalcat pe ani, începând cu 1997 după Hristos. Auzisem noi, cum că pentru marea majoritate, soluţiile au fost prilej de mare bucurie. De pildă, unul dintre cei 150 de braconieri cu NUP, de bucurie, numai ce-a ieşit la braconat şi a ţintit un copil (este vorba despre dl. Luca ex-primarul PSD al comunei Feleacu din Cluj, azi mare dansator de muzică populară cu învârteli la “românii au talent” – chair că au: talentul de-a eluda orice).

Ca să vedeţi ce-a ieşit! Mai întâi, pe domnul Găzdac l-a mâncat în posterior, că de unde am eu datele acelea. După ce i-a trecut, 10 zile l-a chinuit, mi-a scris cum că în baza Legii liberului acces la informaţiile de interes public, spune tot, peste 30 de zile. Nimic. Pas de-i cere unui procuror să respecte legea, când e prea ocupat cu interpretarea ei. Acuma, hai să nu fim nici noi răutăcioşi, că au dumnealor destule pe cap, mi-am zis. Dar, să vedeţi ce preocupări au dumnealor: am aflat că la Parchetele clujene e la modă încurajarea economiei naţionale, sub formă de comerţ neautorizat. Cică toată ziulica viermuiesc prin birourile lor samsari de oale, haine, cosmeticale şi alte cele. Conspirativi nevoie mare, au stabilit între ei chiar şi parole. Sună jăndarul de la poartă şi-i spune procurorului că-l caută verişoara X. Aha, se luminează procurorul, au venit blugii. Să poftească. Sună jăndarul şi-i spune că-l caută un gazetar… nu-i procurorul, lipseşte, a ieşit puţin. Au ajuns de râsul avocaţilor şi-a judecătorilor, cu parolele lor conspirative cu tot.

Ca să vedeţi ce fac procurorii când nu arestează de-a moaca, sau nu eliberează urmăriţi general, prinşi după ani de căutări…

Acest articol a fost publicat în Ghinion 100% și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.