Cum, domnu’ Dinescu, domnu’ Cristian Tudor Popescu, io credeam că domnu’ Vântu vine din bibliotecă… ?!

"Golănafsul" tânăr îl pârlește pe "golănafsul" bătrân care a vrut să-l îngroape în datorii...

Și, când colo, Sorin Ovidiu Vântu îi mărturisește lui Sebastian Ghiță, într-o discuţie „pe şleau, pe şleau” (motiv pentru care spune că a venit la întâlnire cu o maşină „care nu e monitorizată de SRI”; noroc că era monitorizată chiar de către cel căruia i se făcea confesiunea): „Eu vin dintr-o mahala ţigănească, de prin pârnăi, din prin contrabandă cu de-ăştia. Eu am făcut efoturi disperate să nu mă dau în fapt de unde vin şi cine sunt”. Vă dați seama că tocmai ce am citit (alții au auzit) confesiunea/mărturisirea prietenului de poezii al lui Mircea Dinescu? Ce-o fi fiind acum în sufletul bietului poet… Cam ce mustrări de cuget o fi având el, Cristian Tudor Popescu, Emil Hurezeanu și restul găștii de opinatori de la Realitatea TV și VoxPublica, toți cei care vorbeau cu deosebită admirație despre “poeziile” scrise de Vântu, toți aceia care-și puneau întrebarea „cum de o asemenea somitate poate să fie arestată?” Ce-ar fi să ne versifice acum și “Prietenul tău Măgureanu poate confirma că mi-a dat ok-ul să împuşc rakeţii”.

Actualul manager al Realității TV, Sebastian Ghiță, a făcut publică înregistrarea unei discuţii din 2 aprilie avută cu Sorin Ovidiu Vântu, în mașina acestuia, “ca între doi băieți: un golan bătrân și unul tânăr”, discuție în care „golanul bătrân” îl atenționează pe “cel tânăr” că: “ca tine, la modul cel mai serios, am îngropat prin dealurile de prin Moldova” (scuzați cacofonia). „Ţi-am dat două lecţii. Te-ai bazat pe forţă, ţi-am arătat că mă p.. pe tine cu forţa ta”, continuă Vântu. După care, megalomania lui îl face să deșerte sacul: „toată reţeaua de bulibaşi din România a lucrat pentru mine. Toată.Pe timpul certificatelor de proprietate. Lucrau pentru mine. Riscau 25 de ani sau glonţul. Furau din fabrici: macarale, alea, alea. Şi duceam la italieni. Tu nu ştii despre mine, nimic. Decât legendele făcute de proşti. Ca tine, la modul cel mai serios, am îngropat prin dealurile de prin Moldova”. (…) „Discut clar, nu mi-e teamă că ai ceva pe tine, mă doare în p…”, îi spune Vântu lui Ghiţă, precizându-i: „Deci, pe chestii de forţă şi cu ţigani, prietene, am condus. Bă, ascultă-mă cu atenţie, că să ştii şi tu: toată reţeaua de bulibaşi din România a lucrat pentru mine. Toată. Pe timpul certificatelor de proprietate. (…). Înainte lucrau pentru (…) agenţi industriali. Riscau 25 de ani sau glonţul. Furau din fabrici: macarale, alea, alea. Şi duceam la italieni. Nu ştii nimic despre mine, nimic, decât legendele făcute de proşti. Ca tine, la modul cel mai serios, am îngropat prin dealurile de prin Moldova”.

Ca notă de fundal, am remarcat chicotelile lui Sebastian Ghiță. Despre care comentatorii blogosferei lansează ipoteza că ar fi fiind ofițer SRI sub acoperire. Deocamdată, un singur lucru este cert: șmenurile lui Vânt nu ar fi fost posibile dacă el ar fi acționat de unul singur. Și fostul informator al Securității, NUȘ pe indicativ, care a angajat la Gelsor și SOV Invest numai ex-securiști cu grade mari, este clar că nu a acționat de unul singur. El face parte dintr-o structură mafiotă de tip piramidal. La bază sunt trepădușii (vezi țiganii din anii ’90 care cumpărau certificate și le vindeau mai departe lui Vântu), iar la vârf sunt toți cei care i-au ținut spatele “afacerilor” – respectiv beneficiarii: foști și actuali politicieni, magistrati, oameni din servicii secrete șamd.

În anii ’90, prin toate piețele eram asaltați de țigani care cumpărau certificate – SOV nu se laudă. Dacă ne gândim că Măgureanu și Timofte, sefi ai SRI, au fost oamenii din spatele lui SOV, ar trebui să începem să realizăm dimensiunea statului mafiot român. Probabil că acum asistăm la destrămarea network-ului “golanului bătrân” în favoarea network-ului “golanului tânăr”. Golan’90 este înlocuit de către Golan4G (cu viziune în mai multe dimensiuni și viteză mult mai mare descurcare, pardon: descărcare).

Restul “dialogului” decurge astfel: Ghiţă: “E a treia oară.. Vântu: “Iniţial am vrut să îţi aplic lecţia maximă…” Ghiţă: „Să mă îngropaţi?” Vântu: „Să dau o lecţie tuturor care îndrăznesc să mă…” Ghiţă: „Să mă îngropaţi?” Vântu: „Bă, puştiule! La mine aşa ceva nu înseamnă că e politică interzisă. La mine face parte din arsenalul de lucru când sunt supărat sau când am un interes mare de apărat. Eu nu glumesc cu astea. M-am gândit după aceea că ai venit cu inima deschisă. Fii atent aici: Ţi-au şuierat gloanţele pe la urechi. Mă refer la propriu. Când ai vorbit de moarte ţi-am spus să nu vorbeşti de ce nu ştii. Deci bătrâne, la propriu m-am gândit…” Ghiţă: „Eu nu”. Vântu: „Da tu ai venit cu inima deschisă iniţial, într-adevăr”.

Minunat este faptul că înregistrarea a fost difuzată de Realitatea TV, iar Sorin Ovidiu Vântu a fost reţinut, miercuri, pentru amenințări și şantaj de către procurorii Parchetului instanţei supreme (după ce l-a amenințat, i-a pretins lui Sebastian Ghiţă și 150.000 de euro). Conform Ministerului Public, “din probele administrate până la acest moment procesual, a rezultat că, în perioada martie – aprilie 2011, sub ameninţarea denunţării unilaterale a unui contract de consultanţă şi management, Vântu a pretins părţii vătămate Sebastian Ghiţă suma de 150.000 de euro. În situaţia neconformării acestei cerinţe, partea vătămată ar fi pierdut sume importante de bani. Actele de ameninţare şi constrângere au fost întreprinse de inculpatul Vântu atât personal, cât şi prin intermediul inculpatului Ilie Cezar, care la rândul său urma să obţină un folos injust. Inculpatul Vântu a recurs la ameninţări cu moartea la adresa părţii vătămate şi a familiei, de natură a induce acesteia temerea că se pot materializa, fapt ce l-a determinat să-şi ia măsuri de protecţie”.

UPDATE: de la Ribelalu de pe blog:

Acum ca evenimentul nu a mai avut loc, sa vedem ce au facut sugacii prin batista, cei care la randul lor abia asteptau sa i se aplice o lectie pustiului tupeist care a indraznit sa infrunte „Seful”.
Cristian Tudor Popescu:„Acum a aparut si domnul Ghita. Impreuna cei doi reusesc sa loveasca si mai tare in postul RTV prin aceste clinciuri, din cate ni s-a relatat. Dincolo de asta e o problema de justitie ce se intampla acum. A fost retinut domnul Vintu. Ce sanse sunt ca el sa nu fie eliberat in urmatoarea saptamana? Precedentele arata ca sansele sunt mici. Insusi Vintu a fost eliberat la precedenta arestare, ca si altii ca el. Ori procurorii nu sunt in stare sa prezinte un dosar bine instrumentat, ori judecatorii or fi poate influentati politic. Oricum de bine nu este in conditiile in care se ia o masura de asemenea gravitate daca nu este bine gandita sau instrumentata”.
Adica vina este a lui Ghita care a indraznit sa tulbure apele „Sefului”. Si oricum „Sefu`” va fi acasa in cateva zile, ca de… e smecker mare si il doare in pula pe el de cacatul asta de justitie.
Corina Dragotescu crede ca „aceasta retinere ar putea avea legatura si cu repatrierea lui Nicolae Popa in Romania, care este implicat in dosarul lui Vintu, legat de devalizarea FNI”.
Nu faptul ca un om este amenintat cu moartea conteaza, ci sunt polite vechi de platit, iar in cazul asta Vantu este un ingeras… o victima a lu` Dictatoru` si a celor ce sunt in cardasie cu el.
ANAListul Radu Tudor: „se agata Sorin Ovidiu Vintu de aceasta chestiune, din transformarea lui in tinta politica si din faptul ca mai – marii zilei i-au pronuntat numele si l-au condamnat in public, inainte sa aiba o sentinta definitiva”. In orice caz, crede Tudor, „figurile emblematice din politica il vor pe SOV arestat. Subiectele neperformante ale acestei guvernari trebuiesc acoperite cu astfel de show-uri”.
Situatia e clara, crede (sau vrea sa credem noi) Tudor: Politicienii astia de la putere ii cauta nod in papaura, sa mai uite popolu` bugetar si pensionat anticipat cu pensie speciala cine il conduce.
Oana Stancu, cea care zicea acum o luna ca a fost data afara ca un caine de Ghita, uitand ca animalul te iubeste neconditionat, fara sa ceara nimic in schimb. Pe cand ea…„Mai degraba, cred ca aceasta actiune are legatura cu aducerea in tara a dlui Nicolae Popa”, a spus Stancu, care a mai adaugat: „Nu pot decat sa-mi exprim regretul ca munca unor oameni la aceasta televiziune este pusa in pericol de razboiul dintre patron si manager”.
Deci e tot facatura a politicienilor de la putere pe mana cu Ghita, nenorocitul care l-a suparat pe tati.
Deputatul PNL Alina Gorghiu: „e suprinzatoare cavalcada asta de stiri si evenimente care se intampla astazi, nu e cea mai importanta stire pentru mine, pe mine ma intereseaza cazul Botis”.
Ce tot o dati ba prostilor inainte cu cacaturile astea. Voi nu vedeti ca Botis e infractorul numarul 1 al Romaniei?
Claudiu Saftoiu : „SOV a trait intotdeauna periculos, ce i se intampla acum face parte din destinul obisnuit a acestei personalitati romanesti. Daca el prin aceasta exprimare buruienoasa l-a speriat pe dl Ghita, care are doi metri…”,
Ce dulce ti-e curul mare „personalitate”… „Unicul” trebuia sa ti se spuna.
Bogdan Chirieac considera si el „surprinzatoare” retinerea lui SOV: „mai ales din motivul invocat pana acum. Se vorbea despre aducerea in tara a lui Nicolae Popa, de vechiul dosar in care SOV a fost si arestat o saptamana, aceasta noua acuzatie este surprinzatoare”.
Chirieacule… tu stii bancul cu rata? ‘Ra-ta-i dreacu de nenorociti, cum va surprind pe voi toate chestiile astea.
Cornel Nistorescu: „oricat de ciudat ar suna, SOV nu mai reprezinta mare lucru in Romania, e doar proprietarul unei televiziuni”. „Implicarea parchetului intr-un razboi intre doi parteneri e discutabila. Daca la simpla plangere a unuia celalat este arestat, lucrurile iau o turnura…  Daca arestarea este in baza unui montaj in care a fost implicat si parchetul, inseamna ca avem o instrumentare a unei arestari care are ca scop cucerirea Realitatii, trecerea realitatii ca tun mediatic incomod pentru actuala putere in tabara lui Basescu”.
Una la mana: Vantu e fix pula la Realitatea. Pe numele lui nu exista nicio actiune. Si atunci de ce se baga? A doua: Nenorocitul asta de Nistorescu se face ca nu vede ca un om este amenintat cu moartea de cineva de pe strada, pentru ca Vantu are drepturi legale asupra Realitatii Tv la fel cum am si eu. Adica canci. A treia: Bancul cu „rata” e valabil si pentru Nistorescu, alt infractor care fuge de justitie pentru accidentul provocat. Dar e scadenta aproape si pentru el.
Victor Ciutacu,  handicapatul cu locuinta sociala pentru care plateste la stat o chirie de 30 de euro/luna: „faptul ca Vintu poate fi propus la arestare pentru un santaj de 150.000 de euro denota ca ori Vintu a scapatat, ori ca e o inscenare”
150.000 de euro e o suma mica si pentru tine, pomanagiule? Pai ii cerea zilnic… Ai dreacu asistati sociali, nimic nu ii mai multumeste p-astia. Ciutacu a marturisit ca Vintu i-a facut o oferta vara trecuta, de peste 150.000 de euro, pentru a lucra la Realitatea: „Autodenunt: oferta depasea modesta suma de 150.000 de euro, pentru care a fost retinut acum”,
Aha… deci curul lui Voiculescu este mai spalat. De… omul a umblat printre „stele” inca de pe vremea lui Ceasca spre deosebire sde Vantu, pe care l-a fatat ma-sa in parnaie si a copilarit cu tiganii. Parca seamana un pic a discriminare. Si de la cine vine? De la un evreu asistat social.
Sorin Rosca Stanescu: „intre SOV si Ghita a existat un contratct comercial, nu poti aresta in urma acestuia pe unul dintre cei doi semnatari”. „in urma cu o luna, dna Kovesi a fost chemata la Basescu si a fost mustrata ca nu a fost inca arestat Vintu”.
Sa moara ma-ta daca nu e asa?
Costi Rogozanu, sugaci cu carte de munca: „Lucrez într-un trust imens cu fel şi fel de oameni. E unul dintre puţinele locuri în care am putut scrie fără să mi se ceară socoteală. Aşa că ori băgaţi şi nişte nuanţe, ori “pa!”.”
Are dreptate omul… cand sugi pula cu sau fara batista poti sa fi si fata mare. Mai ales cand dai drumul la niste „stenograme de birou” care arata cat de amici erau de fapt SOV si cu Ghita.
Mihai Gotiu, sugaci autointitulat „independent”: „Au înnebunit salcâmii! Botiș, Neculaie, Popa, Vântu, Necolaiciuc, Dinel Staicu (Nuțu)… Cine urmează?”
Cum il gasisi tu repede primul pe Botis iar pe Vantu l-ai bagat la „restu` pustimea”. Pai sa-ti spun eu cine ar trebui sa urmeze: toti astia de mai sus plus multi altii , inclusiv (sau mai ales) politicieni.  
Pentru ca fara ajutorul si complicitatea lor, Vantu ramanea pielea pulii si era la parnaie de mult.
UPDATE: Trustul Realitatea a trimis tituror ziarelor importante o serie de „stenograme” care nu au absolut nicio legatura cu cazul, prin care incearca sa demonstreze ca de fapt relatia Ghita-Vnatu era una amicala. Ele pot fi citite pe Kamikaze online de exemplu.


Acest articol a fost publicat în Procurorul cu toporul și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Cum, domnu’ Dinescu, domnu’ Cristian Tudor Popescu, io credeam că domnu’ Vântu vine din bibliotecă… ?!

 1. apellamemorie zice:

  Abia acum este limpede de ce „Mihaela dragostea mea” si amicii politici vin la Don Vintu „sa se recreeze”. Probabil o ia ca pe o antecamera a ceea ce va urma! Si uite asa isi obisnuiesc spiritul politicesc cu „rafinata” lume a poeziei si versului „din parnai”!

 2. Marean zice:

  Parca despre Sorin Ovidiu Vantu spunea Mircea „saltaretul” Geoana ca sunt prieteni vechi?! Ce functie are acum Mircea „MihaelaDragosteaMea” Geoana?! Al doilea om in stat?! Hm…
  Acum ca l-au bagat din nou la racoare, parca vad cum Vantu isi ia scaunul cu rotile si se duce la ginecolog sa-i dea adeverinta pentru rana de la corason. Iar pe vuvuzistii de serviciu cum au sa ne indice flacara violet de pe banda: este trucaj, este vocea sintetizata a bietului domn Vantu! N-asa CTP? Dinescu? Hurezeanu? Ia uite ce liniste se facu!

  • Marean zice:

   Cum va ziceam, teoria constipatiei cu Tolontan:
   „Sebastian Ghiţă, managerul Realitatea Media, a înaintat, în 4 aprilie, o plângere către Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în care îl acuză pe Sorin Ovidiu Vîntu de ameninţare cu moartea şi şantaj la adresa lui şi a familiei sale. După cum au declarat jurnaliştii Oana Stancu şi Răzvan Dumitrescu, Vîntu i-ar fi spus lui Ghiţă că „îi gazează familia şi o îngroapă în dealurile Moldovei”. Într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, jurnalistul Cătălin Tolontan a declarat că Sebastian Ghiţă a înregistrat convorbirea în care SOV îl ameninţă. El a citat o sursă care a ascultat convorbirea, spunând că „un astfel de om nu poate conduce un trust de presă în mod normal”. Corina Dragotescu a dezminţit această informaţie, explicând că nu Sebastian Ghiţă este cel care a înregistrat această convorbire, ci persoane care au avut aparatura necesară. Tolontan a mai ţinut să precizeze că Sebastian Ghiţă a participat de mai multe ori la şedinţele de sumar la Realitatea. „E o premieră ca un finanţator să fie prezent aproape zi de zi în redacţie în postură de participant la şedinţele de sumar”, a spus el.”
   Dar ce jale pe capul Dragoteascai sa trebuiasca sa se lepede de Vantu… !!!

   • Never More zice:

    Prosti Rogozan pe VaxPublica in continuare nu intelege nimic, Pentru mine este o uimire faptul cum baietii care o iau cu hidrantul prin batista (sa-l citez pe Patron) nu inteleg nimic ori de cate ori se prefac ca inteleg cate ceva. Si au pretentia ca inteleg ceva cand de fapt nu se pricep la absolut nimic. Neam de sluga Prosti acesta.

  • Never More zice:

   Pe aceasta cale, va transmit din partea lui Stelian Tanase ca in aceasta seara nu va preda editorialul la timp. Nu poti sa scrii cand cel mai omenos patron pe care l-ai avut vreodata e priponit la „tubulatura”. A incercat sa dea un text despre cum Base nu-l inghite pe Blaga, dar nu se leaga nimic: e devastat. Dar fanii lui Stelian Tanase continua lupta pe pagina de feisbuk: „Spune-i PA lui Stelica”.

 3. Sare'n Ochi zice:

  Magureanu, despre executiile lui Vintu: „Bazaconii, e incoltit”. Fostul director al Serviciului Roman de Informatii, Virgil Magureanu, a descris pentru Ziare.com drept „bazaconii” informatiile conform carora i-ar fi permis lui Sorin Ovidiu Vintu sa execute racheti, asa cum pretindea acesta intr-o inregistrare audio. „Ma binedispuneti de dimineata”, a spus razand in hohote Virgil Magureanu. „Acuma aud prima data. Ce racheti, care racheti?”, a spus acesta pentru Ziare.com. Dupa ce a cerut sa i se explice despre ce e vorba, Magureanu a adaugat „Spuneti-le, cand m-ati intrebat, am ras. E prima data cand aud asemenea bazaconie. Ce hram mai poarta (n.r – Sorin Ovidiu Vintu)? L-au incoltit rau sau ce?” Imediat, fostul sef al SRI a incheiat foarte brusc discutia, cu negari si urari de sarbatori. „Nu, nu stiu, in sfarsit. Bine, domnule, toate cele bune, Sarbatori Fericite”.
  In rest, la baza retinerii de ieri a „omului” de „afaceri” Sorin Ovidiu Vintu ar fi stat un flagrant. Ion Ilie, reprezentantul lui Sorin Ovidiu Vintu in Consiliul de Administratie al Realitatea Media S.A., ar fi fost prins in flagrant, miercuri, la ora 17.00, in timp ce lua 150.000 de euro de la Alexandru Iacobescu, reprezentantul Asesoft in C.A. al Realitatea Media S.A, in urma unui santaj, au declarat surse judiciare, pentru Realitatea.net.

 4. ErRon zice:

  Cand se vorbeste, in acest context, de executii, inseamna ceea ce stiu eu ca inseamna???Ceea ce face mafia italiana?
  Daca nici de data asta nu reusesc sa-l priponeasca, (ca de FNI a scapat, a facut escroaca cealalta inchisoare, dar schiopul nici vorba!), inseamna ca si acestia, ce ne conduc acum (incluzand politia si procuratura) sunt de aceeasi teapa cu el!

  • Sare'n Ochi zice:

   Parchetul General a transmis HotNews.ro in baza unei solicitari oficiale in baza legii 544/2001 referatul de arestare in noul dosar de santaj al lui Sorin Ovidiu Vintu. In dosar procurorii redau mai multe discutii dintre SOV si Ghita. Intre-una din discutii Vintu spune urmatoarele: Vezi-ti doar de business! Ca-ti rupem gatul ori gruparea mea, ori gruparea lui C. Iti rupem gatul daca ne-ncurci, daca vom considera ca ne-aduce un avantaj strategic in razboiul nostru.
   Vezi aici referatul procurorilor:

  • Sare'n Ochi zice:

   Vîntu către Ghiţă: „Sunt călare pe tine, că, dacă am strâns puţin din pinteni ţi-ai dat duhul”
   SOV: Măi, tu nu-nţelegi că, dacă sunt porc, n-ai nicio protecţie? Pentru simplul motiv că …
   SG: Eu mă chinui, îmi dau silinţa…
   SOV: …că sunt proprietarul, n-au nicio protecţie în faţa unui proprietar …îmi asum proces, îmi asum alea…e o prostie să crezi ..Dacă vreau mâine să mă despart de tine, mâine mă despart de tine.
   SG: Asta ştiu…
   SOV: …Dar nu vreau, măi, băiatule! Chiar, pe bune, între noi doi, lucrurile funcţionează impecabil. De ce dracu’ să mă… Sunt mulţi care vor să ne despartă. Stai puţin, nu că te urăsc pe tine sau pe mine, are legătură cu Realitatea. Şi se gândesc că plecarea ta de la Realitatea înseamnă prăbuşirea Realităţii..
   SG: Da…
   SOV: E, cum crezi că le-aş putea da satisfacţie.. Şi sunt şi eu conştient că, în situaţia în care sunt astăzi, nu am capacitatea să susţin Realitatea decât dacă mă apuc să vând. Da’ de ce p… mea să vând dacă te-am găsit pe tine?
   SG: Păi aşa ne-a fost discuţia…
   SOV: Nu mai sta cu teamă! Vezi-ţi de Realitatea şi de Asesoft …
   (…) SG: Din pacate solutii care vor ajuta gen Striblea sau Corina nu se duc mai departe de 1.7 nici daca dam cu tunu. M-am rugat de ei le-am adus. I-am zis lu’ Ponta o f.. …., fac unu, doi rating te duci la televizor. S-a dus saracu. Mi-a zis: <>

 5. Am rămas surprinsă cum toţi comentatorii au uitat de bruneţii ce cumpărau prin pieţe certificatele.
  Dragotescu era foarte, foarte supărată. Am văzut-o şi eu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.