Despre necesitatea de 14% a contribuţiei la fondul de sănătate

de Dan Ielciu

Fraţilor, se ascute lupta de clasă. Oropsiţii sorţii s-au săturat de jugul nedreptăţii care amarnic ce mai apasă asupra ştatelor de plată. Pe la anul 2001, ca un Mărţişor, o lege făcea, în sfârşit dreptate. Pornind de la un principiu sfânt, acela că oamenii se îmbolnăvesc la fel, au dreptul la acelaşi tratament, dar nu toţi trebuie să şi plătească, legea îi scutea pe unii de contribuţia de 7% la fondul de sănătate.

Mai întâi au fost magistraţii. Dumnealor, ca nişte cazuri sociale ce se află, disperaţi că nu mai au ce pune pe masă, au dat în judecată ministerul Justiției pentru că le-a reţinut din salariile de mizerie contribuţia la fondul de sănătate. Magistraţii au biruit, doară nu era să se facă război surorocid (că-s mai multe magistrate decât magistrați) pe holurile tribunalelor, să-și recuze un braț al balanței celălalt braț… Justiția, pentru că nu şi nu, că nu le dă banii înapoi, se va trezi într-o bună dimineaţă cu balanța scoasă la mezat. Văzând poliţiştii (altă categorie socială defavorizată) că se poate, hai şi ei la lupta cea mare cu ministerul, că şi ei beneficiază de scutirea cu pricina. Că, împotriva legii, şi lor le-au reţinut contribuţia, că şi lor să le dea banii înapoi.

În acest timp: pensionarii umblă ca bezmeticii după compensatele care-s de negăsit; directorii de spitale se tot plâng că nu mai au medicamente, pansamente şi alte cele, că miniștrii Sănătății le tot iau paturile de sub dorsalele pacienţilor (mai nou, cu tot cu spital); farmaciştii ţipă după banii lor; parlamentarii îşi dotează cabinetele şi-şi împrospătează parcul auto; miniștrii de Finanțe dirijează fondurile de sănătate spre găuri negre şi nesătule ale economiei suprarealiste. Toate acestea, an de an, în fiecare an, aşa că, vedeţi dumneavoastră, de unde bani?

Propun următoarele soluţii pentru rezolvarea crizei: 1) să se dea o hotărâre urgentă prin care magistraţii şi poliţiştii să fie scutiţi de orice boli, inclusiv retroactiv; 2) să se ridice contribuţia la fondul de sănătate, de la 7 la 14% pentru privatizaţi şi toţi contribuabilii care nu depăşesc salariul mediu pe economia naţională; 2.1) vor fi asimilaţi contribuabililor pensionarii, şomerii, precum şi decedaţii, a căror contribuţie o vor plăti urmaşii; 3) fondurile astfel rezultate în plus să fie redistribuite cinstit către magistraţi, poliţişti, parlamentari, miniștrii Sănătății şi cei ai Finanțelor, sub formă de contribuţie socială aport la coşul zilnic, întru veşnica lor îngrăşare.

(PS: să nu cumva să credeți că s-a re-apucat de scris Dan Ielciu! Nu, el încă mai lucrează la casă, harnic cum îl știm. Am fost nevoit să apelez, din nou, la arhivă…)

Acest articol a fost publicat în Ghinion 100% și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Despre necesitatea de 14% a contribuţiei la fondul de sănătate

 1. Greva_fiscala zice:

  Iar esti in necunostinta de cauza! Si asta, pana cand bã, domn’ tovarase, Ielciu? Boul ala, pelticul, de nicolãescu (cretin fenilcetonuricul, ot pnl) atunci cand „duduia” ‘conomia, pe baza se buleftin si de ‘deverinta de scarbici, a decis cã, conomiseste niste cashcha si castiga alegerili, dacâ reduce contributia bizonului la CASS astfel: 5,5% sclav, 5,2% proprietari de sclavi! (din cauza imbecilitãtii congenitale, a gresit putin, repartizarea procentuala!) Un tâmpit, care a pus bazele „coplãtii”! „… hopa, asta nu e spaga…”, e coplata! Pe acolo ne invartim, din pacate la ora actuala! Ar mai fi si hotii din conducerea si executivul, „caselor” de tot felul! „Case”, pentru care unii deputati de Cluj, vor comisii (cred oare, pentru ingropaciune, domn’ pãrinte?)

  • Sare' n Ochi zice:

   da, domnu cu greva, aveti dreptate. dar domnu’ Ielciu scria aceste randuri pe vremea in care impozitarea se facea la cota amintita. de atunci tot construieste la casa si nu o mai termina 🙂

 2. apellamemorie zice:

  Autorul este partinitor. Bine Domnule, pai tocmai categoriile astea de muncesc pe spetite sa-i „spele” pe infracori pentru a curata imaginea Romaniei in Lume, cei care sint platiti mai ceva ca in Occident, sa fie iarasi aratati cu degetul pentru starea natiunii. Pina la urma nu este vorba decit de felul cum privesti lucrurile. Vorba nemuritorului Costi Ionita:

  „Nu la toata lumea ii place sa asculte muzica lui Schopenhauer.”

 3. Dan zice:

  Singura solutie, inc-o revolutie! Sau mai bine sa vie Margelatu sa faca el dreptate! In politica, Justie, Sanatate etc. asa cum stie el, pe sapte cai!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.