(SCUR)SURSELE HotNews: “Conflict mocnit între Băsescu și Boc. Premierul refuză să demisioneze până la Congresul PDL, șeful statului i-a retras susținerea la șefia partidului”

Exact ca și în "Parabola orbilor" funcționează și intoxicația de presă - o sursă o trage în groapă pe alta.

Deci nici măcar nu a trecut luna de când Traian Băsescu îl lăuda pe Emil Boc că a scos România din recesiune, că a păstrat intactă coaliția și că îl recomandă în cursa internă la șefia PDL, că vin (scur)sursele HotNews să-i vâre la urechiușă Luminiței Pîrvu niște minciunele privind “relațiile dintre premier și președinte” care „s-au răcit”. Deci Traian Băsescu i-a transmis lui Emil Boc că “a pierdut sprijinul său și că va evita să-l mai susțină public la șefia PDL”. De ce? (Scur)sursele HotNews.ro susțin că președintele și-a reînnoit solicitarea ca premierul să plece din fruntea Guvernului înainte de alegerile interne din PDL, mai exact până în Paște, iar Boc a făcut urechea șută.

 

Păi, să urmărim firul logic al (scur)surselor HotNews: pe de o parte, potrivit acestora “există temerea că, rămânând premier, Emil Boc riscă să piardă șefia partidului, în favoarea lui Vasile Blaga”, pe de cealaltă, aceiași susțin că: “motivul principal pentru care Boc a refuzat oferta este că odată cu renunțarea la funcția de premier riscă să rămână fără susținerea organizațiilor, fapt care ar echivala cu pierderea fotoliului de președinte PDL”. Bun, dacă adunăm argumentul unu cu argumentul doi, rezultatul este un zero absolut cam ca cel din capul jurnalistului HotNews care a preluat ce i-au scurs la ureche „sursele”, fără să mai și judece: că pleacă, că nu pleacă din fruntea Guvernului, Boc pierde în fața lui Blaga. Atunci de ce să plece? Că așa ar vrea (scur)sursele HotNews? La rezultatul nul puteți să mai adăugați moț peste întregul produs jurnalistic și următoarea afirmație: “în interiorul partidului, Emil Boc le-ar fi transmis susținătorilor săi că este dispus să demisioneze după congres”. Cum se pupă și această afirmație pe bot cu frica de pierdere a susținerii în caz de demisie înainte de congres? Dacă oricum pleacă, ce rost mai are să invoci spaima cuiva sau să condiționezi susținerea cuiva de un gest care oricum se va face – căci promisiunea (sau visele unora legate de) promisiunilor viitoare oricum nu mai există.

Asistăm la o intoxicare de presă. Și este una cusută cu o ață prea albă ca să o pun în contul PDL (sper că au parte de strategi nu de papagali când vin cu asemenea marfă pe piață) – vezi, Doamne, se mai spală din imaginea lui Emil Boc care, uite, se luptă cu nerăbdătorul Traian Băsescu (dar prosti ne mai cred unii!). Sau al Cotrocenilor: care ar fi interesul lui Traian Băsescu să aibă o criză guvernamentală exact înaintea unei noi asumări guvernamentale – una la care, cică, gargaragii din Opoziție nici nu se mai ostenesc să depună moțiune (deși este vorba despre salariile profesorilor, nimeni nu mai plânge pentru ei)? Și de când se ține Emil Boc cu dinții de putere – doar l-am văzut acceptând toate măsurile impopulare posibile știind clar că-și va distruge complet imaginea pe termen scurt (este aceasta atitudinea unui om care se vrea morțiș la putere)? Apoi, nu văd nici o reacție scrisă, nici un răget televizat pe tema noii ingerințe ne-Constituționale a președintelui în treburile interne ale unui partid (că atunci când l-a susținut public pe Boc am avut parte de orbire și surzenie pe această temă, inclusiv din partea BVBeilor din PDL).

Oricum, indiferent cine stă în spatele acestei intoxicații de presă urât mirositoare, jurnalistul este cel vinovat că a pus-o în circulație. La fel de bun este și editorul HotNews.ro, numai bun pentru a încasa un pumn de sare-n ochi la Premiile pe care blogul “Sare’n Ochi” le va acorda la anul (în luna ianuarie, la fel cum am procedat anul acesta pentru derapajele de presă de anul trecut).

Acest articol a fost publicat în Derapaje prin presă și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la (SCUR)SURSELE HotNews: “Conflict mocnit între Băsescu și Boc. Premierul refuză să demisioneze până la Congresul PDL, șeful statului i-a retras susținerea la șefia partidului”

  1. Marean zice:

    Pana la urma s-ar putea ca (scur)sursa sa fie usor de identificat in persoana lui Cezar Preda (un idiot sinistru). Conform Adevarul, „Preşedintele Traian Băsescu l-a atacat duminică pe secretarul general al PDL, Vasile Blaga, într-o conferinţă de presă în Covasna, spunând că PDL „nu poate fi condus prin căprărie, n-are nevoie de un caporal, ci de un preşedinte”, potrivit Mediafax. Preşedintele şi-a exprimat nemulţumirea că Vasile Blaga a făcut publică o întâlnire pe care a avut-o cu el şi cu Emil Boc, legat de creşterea de la 1.400 la 4.800 a numărului de delegaţi la congresul PDL. „Din păcate, unul din candidaţi, Blaga, a ţinut să facă public că a avut o întâlnire cu preşedintele şi pe urmă încă una. Mi se pare că, fiind vorba de PDL, nivelul de exigenţă în relaţiile cu mine este puţin mai ridicat din punct de vedere comportamental, nu înţeleg ce avantaj a avut sau de ce consideră că dacă se află că a vorbit cu mine îi creează un avantaj. Nu mi-a plăcut deloc tipul acesta de speculaţie publică şi faptul că sunt folosit în campanie şi cu interpretări de schimbare de susţinere”, a declarat Băsescu. În momentul în care un jurnalist i-a spus şefului statului că Vasile Blaga este cel care i-a condus campaniile electorale, Băsescu a spus că lui nu i-a condus nimeni niciodată campaniile electorale. „Mie niciodată nu mi-a condus nimeni campaniile. Punct. Cine crede că mie mi-a condus vreo campanie, să demonstreze că poate câştiga cu alt candidat. Unii care pretind că m-au făcut pe mine să câştig n-au câştigat alegerile nici când au candidat ei. Hai s-o lăsăm pe asta cu miturile create pe bani, da?”, a conchis Băsescu. Traian Băsescu l-a acuzat apoi pe Blaga că „şi-a însuşit un atac provenit din televiziunile lui Vântu şi Voiculescu” atunci când a declarat că vrea să-i fie şefului statului „un partener vertical, nu slugă”. „PDL nu poate fi condus prin căprărie, n-are nevoie de un caporal, ci de un preşedinte”, a adăugat Traian Băsescu. Întrebat dacă îşi menţine decizia de a-l suţine pe Emil Boc la şefia PDL, Traian Băsescu a spus: „Bineînţeles, nu mi-am schimbat opţiunea şi nu am motive să-mi schimb partenerul pe care îl am din 2004, Emil Boc”.”
    Ca la final sa apara idiotul sinistru de Cezar Preda cu glumite de handicapat:
    „UPDATE 15.00 Vicepreşedintele PDL, Cezar Preda, a spus că „orice caporal are în raniţă bastonul de mareşal”.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.