Disponibilizări social-democrate

Ia să vedem niţel caimac din timpul guvernării PSD – că tot se dă Victoraș Ponta mare și tare pe la tembeliziuni de dragul poporului. De exemplu, în timp ce mii de salariaţi au fost disponibilizaţi în timpul așa-zisei restructurări din 2003 a Termoelectrica, numărul celor din Adunarea Generală a Acţionarilor şi al membrilor din Consiliul de Administraţie a crescut de la 8 (opt) la peste 100 (una sută). Din restructurarea anunţată a rezultat nişte zer pentru Fondul Monetar Internaţional şi foarte mult caimac pentru agamani şi membrii CA – cu toții niște sponsorizați de bine. Cele 12 filiale de servicii şi reparaţii în care s-a transformat monstrul termoelectric al statului aveu (mai au?), fiecare în parte, câte un CA şi o AGA, fiecare cu câte 3 membri, total 72. La aceştia se mai adăugau încă 40 de „filaizări” (indivizi care ascut pietre, echivalentul german al tăietorilor de frunze) plătiţi pe bani buni de la buget care reprezintă filialele Rovinari, Turceni, Deva, Bucureşti şi… Termoelectrica (ce-au mai lăsat din ea). Înainte vreme, societatea avea un CA format din 5 membri şi o AGA cu 3 membri. Acum, la ce tocmai v-am descris, că era supra-ofertă pe banii bugetului, se mai adăugau câte un colectiv de 4 directori pentru conducerea eficientă a fiecăreia dintre cele 12 filiale. Îi înțeleg pe toți cei care regretă astfel de “disponibilizări”…

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Disponibilizări social-democrate

  1. Se întreabă toţi de ce nu se revoltă românii. Păi, pentru că îi cunoaştem noi şi pe ceilalţi ce le poate capul.

  2. nelucraciun zice:

    Până nu reducem semnificativ corupţia funcţionarilor de stat şi sistemul de privilegii nu va fi egalitate de şanse şi democraţie, dar cum?
    Se pare că doar prin reducerea rolului statului în administrarea economiei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.