Violenţa în mass media

Partidele din România au început să arate ca niște tabere medievale întărite, mașinării de război electoral, cu politicienii aruncându-și provocări “peste gard” (zid, perimetru), într-o încleștare verbală fără formă și fără fond. Dacă la alegerile din 2004 scopul Alianței D.A. a fost trimiterea PSD în opoziție pentru ca acest partid să aibă șansa de a se reforma, în nici un caz cel de anihilare ca și partid (nu s-au emis pretenții prin intermediul mass media în acest sens), din 2009 încoace asistăm la isterizarea mesajului transmis prin intermediul portavocilor sistemului „ticăloșit” Victor Ponta și Crin Antonescu (acum în “alianța” USL) în sensul “distrugerii”, “anihilării” adversarului politic. Nu este numai problema lor că au ajuns la faza de exterminare/anihilare verbală prin mijloacele lor de comunicare (propagandă), controlate pecuniar. De aici la acțiune fizică concretă nu mai este decât un pas și s-a văzut ce simplu se poate parcurge acesta anul trecut când un dobitoc de taximetrist și-a debarcat clientul pe motiv că acesta este deputat PDL. Mai sinistru decât gestul celui care a fost spălat pe creier de către mass media, a fost reacția de jubilație tâmpă a exponenților acesteia. Am scris despre tembelismul unora ca și Goțiu, Leca, Rogozanu pe acest blog pentru cei care vor să se documenteze. Așa că vă pun întrebările din micro-sondajul de mai jos:

Acest chestionar a fost pe „teren” în timpul campaniilor electorale din 2004, 2008 și 2009. Sunt curios cum arată rezultatele, să le pot compara între ele. Celor care se ostenesc să răspundă, le mulțumesc.

Acest articol a fost publicat în Derapaje prin presă și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Violenţa în mass media

  1. sorry că n-am fost pe fază, să votez și eu 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.