Dan Voiculescu către Codruț Sereș: „Ăștia-s cretini. O să mă uit eu pe ziar și o să vorbesc cu Tucă”

Codul deontologic după mogul: "jurnalistul (musai) nu trebuie să înțeleagă subiectul despre care scrie"

Într-un dosar aflat pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție, privind mânărirea unor privatizări Dan Voiculescu (îl știți, ăla cu partidul mic de suflă greu prin sonfaje, vrșnic pe la 2%) îl asigură pe colegul său Codruț Sereș că are să-l caute un “cretin” de la Jurnalul Național să-i ia un interviu pentru a i se „spăla” imaginea demnitarului anchetat de procurori. Numai că “cretinul” a înțeles altceva din prietenia lui Voiculescu cu Sereș, Zsolt Nagy, Dorinel Mucea, Vadim Benyatov și Stamen Stachev, motiv pentru viitorul politician de stânga-dreapta să exclame ca în titlu. Cât îi ia de cretini pe angajații săi, este problema sa de patron și a lor ca angajați – dă un ban la cine se pretează. Azi, că-i luni și nici iarba nu crește, dumnealui are pretența să ne ia de cretini și pe restul poporenilor din România. Nu ar face el mai bine să-și scutească limba și nouă auzul expunând afirmații de genul: “Sunt premise parlamentare ca, până la 25 martie, Traian Băsescu să fie suspendat”? Să schimbe placa, că altfel sunt premise să ajungă la Psihiatrie?

Poftim mostră de program de muncă în Parlament în folosul și interesul cetățenilor români: „Din momentul în care vom avea majoritatea în Parlament, vă garantez că Guvernul Boc și președintele Băsescu vor răspunde în fața românilor”. Că educația marxist-dialectică a securistului-turnător de rude nu se dezminte, iar nostalgiile după anii tătucului Dej apă nu se fac, pot să înțeleg: n-a fost degeaba individul o viață fruntaș la limbi de lemn, secția turnătorie-n familie. Din păcate infantilisme din acestea cu “răspunderea” în “fața poporului”, cu “înfundarea pușcăriilor” și “vi se apropie vremea”, pe care le șuieră varanul și trupa lui de zgomot, le citesc zilnic sub aproape fiecare material de presă din on-line – semn că armata de postaci ai dreptei stângace (sau stângii dreptace) este mai activă ca oricând. Dar chiar așa, nu-i păcat să-i dea în gât chiar unul dintre patronii din umbră ai noii alianțe?

În ce privește bălăcăreala zilnică în sos de limbă a lui Traian Băsescu, Voiculescu a infirmat din nou rolul jucat de trustul de presă controlat de familia sa în formatarea creierelor de români, susținând că „libertatea de expresie este fundamentală într-o democrație”. Fundamentalismul merge până acolo încât dacă jurnaliștii de pe plantație nu sunt atenți cu expresiile lăsate în libertate nu pot fi altceva decât niște cretini. Căci, să cităm din nou: „Păcat, însă, că unii dintre cei care se bucură intens de această libertate, nu-și folosesc mai deloc o altă libertate fundamentală – libertatea de gândire. Dacă ar gândi liber, măcar din când în când, ar înțelege că rolul presei este să critice puterea”. Bun știam și eu că “rolul” presei este, de fapt, o înșiruire de funcții: de transmitere a informației, de educație, de formare, influențare și de manipulare a opiniei publice, de educație, de divertisment… Dar din toate acestea să înțelegi, ca patron, că funcția numai doboară gradul (de libertate a jurnalistului de pe plantație)?

Voiculescule, Dane, că te văd băiat care gândești liber, presa are, în primul rând, un rol de formator de opinie. Formator nu informator.

Acest articol a fost publicat în Derapaje prin presă și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la Dan Voiculescu către Codruț Sereș: „Ăștia-s cretini. O să mă uit eu pe ziar și o să vorbesc cu Tucă”

 1. NeverMore zice:

  🙂 Avea dreptate Lazaroiu, infantilii acestia politici, aka USL, nici nu apuca sa fie pe listele din 2012 ca se vor certa pana atunci. Deja au inceput:
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-8280240-primul-conflict-usl-stavarache-nu-voi-preda-bacaul-mafiei-lui-hrebenciuc-replica-lui-hrebenciuc-alianta-este-mai-presus-vointa-oricui.htm
  Stavarache a ajuns la concluzia ca ar mai vrea un mandat la Bacau, ca nu lasa orasul pe mana mafiotilor lui Hrebenciuc. In replica Sobolanul Rozaliu i-a transmis ca trebuie sa se execute nu sa discute. Traiasca democratia!

  • Sare'n Ochi zice:

   @NeverMore, nu discutam despre democratie ci despre democratura! iar replica Sobolanului rozaliu este leprica (de la leprele ce sunt) tuturor nomenklaturistilor rosii. ei nu stiu decat de pumn si bata – de aceea au si radicalizat spatiul public romanesc si si-au scos hoardele sa scuipe pe internet.
   Din punctul de vedere al mafiei PSDNL tot ceea ce vine impus de la „Centru” este litera de lege pentru „provincie” (o si scriu cu „p” mic – ca asa-i perceputa; de la „Centru” pana si portarul de la buda partidului are mai multe doctorate decat cel mai savant profesor din „provincie”).

  • Sare'n Ochi zice:

   🙂 Varanocchio! cum ziceam, tipii sunt in anul lor personal al Apocalipsei – de fapt al contractelorcustatullipsei si al Justitie de-asupra capului.

 2. NeverMore zice:

  Mai, da ce adunatura de mincinosi avem prin stanga-dreapta asta! Zice Voiculescu: mai avem nevoie de 1 vot si-l suspendam pana pe 25 martie anul curent pe Traian Basescu. Vine Sobolanul rozaliu si zice ca mai sunt necesare 30 de voturi:
  http://www.hotnews.ro/stiri-8280373-audio-video-viorel-hrebenciuc-despre-suspendarea-lui-traian-basescu-mira-intample-pana-25-martie-poate-stie-voiculescu-mai-multe-camera-sunt-vreo-30-voturi-care-trebuie-recuperate.htm

 3. baricada zice:

  Nota 10 pentru postare, Tizule, dar ultima frază face toţi banii!.. Congrats!..

 4. Sare'n Ochi zice:

  armonia s-a stricat exact în “centrul nervos” al alianţei opoziţiei: Antenele lui Dan Voiculescu.:
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/ordinul-lui-voiculescu-gabriela-fii-rea-cu-ponta-920583.html
  astia vor sa ne faca sa credem ca au unitate in diversitate. si EvZ pune umarul la campania aceasta de imagine.

 5. Pingback: De ce să-l pui pe sociologul Lazăroiu la muncă? (Vasile Dâncu, ai fost bun de ministru, explică-ne matale!) | Sareinochi's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.