Premiile “Sare’n ochi” pe 2010. Categoria: “Știri dinspre Apocalipsă doi se-ntoarce”

Nominalizări: Adriana Duțulescu de la Jurnalul Național, Victor Ponta – cârlanul PSD și Cristian Tudor Popescu – Adevărul

Premiul merge la: Adriana Duțulescu. Să-l întrebe pe patronul “Felix” Voiculescu dacă-și mai aduce aminte care era pe vremea lui Nea’ Ceașcă deosebirea dintre vânt și Securitate? Firește că-și aduce aminte: Securitatea bătea mai tare.

Motivarea nominalizării și a câștigului: În săraca România noastră, cea din zilele noastre, nici stânga nu mai știe de ce parte este, iar așa zisa “dreaptă” ia măsuri pentru care atât Marx cât și Engels ar da aprobator din bărbi. Boc, acest Terminator al pensionarilor, “a refuzat salvarea Econonomiei pentru a nu da satisfacție PSD”. Care PSD, într-un adevărat avânt de dreapta, a cerut o scădere a impozitului pe profit la 10%, cumulat cu impozitarea diferențiată a veniturilor – care cică-i chestie de ținut economia pe stânga. Doar că ce scrie jurnalistul în Jurnalul – căci, vorba aceea: scripta manent, nu s-a vorbit defel în emisiunea citată de la Antena 3 – deh: verba volans! -, așa că va trebui să ne mulțumim și să dăm crezare ”surselelor”, nu? Și, oricum, la câtă Apocalipsă verbală se revarsă, în cod roșu, de pe tuburile catodice ale deontologilor lui Vântu, Sârbu și Voiculescu, n-au să le țină stavilă câteva păreri contrare din presa scrisă.

(Nu ratați mâine seară: Categoria “Andon turnând peste viitor beton”)

Acest articol a fost publicat în Premiile "Sare-n ochi" și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.