Premiile “Sare’n ochi” pe 2010. Categoria: „Partidul înțelepților c-au barbă”

Câștigă, fără nici un fel de concurență (s-au auto-nominalizat pe tot parcursul anului 2010): Mihai Goțiu, Costi Rogozan și Iulian Leca – acești adevărați Trio Grigoriu ai VoxPublica ce cântă playback pe vocalize de Vântu.

Câștig: un banc ce le vine mănușă – “Abia m-am abținut să nu-l lovesc pe tipul ăla! M-a făcut imbecil!”. “Te cunoștea dinainte?”

Motivarea nominalizărilor și a câștigului: Prin acordarea acestui premiu nu încurajez hoția în PDL – dar, să consideri ipocrizie auto-dafe-urile publice ale membrilor PDL, în momentul în care nici un nepot de-al mătușii Tamara din PSD, nici un sterlingător PNL, nici chereștoy din UDMR, nici un motan șoptitor cu grade de securist din PC și nici un algocalmin din PRM nu și-au făcut, niciodată, mea culpa, mi se pare o măgărie nedemnă – nedemnă nici de cei trei vuvuzei de mai sus. Și dacă vor și o a doua opinie, sunt și obraznici. Tipii se cam cred Terminator “Opinatori 3” se întoarce. Numai că le-a rămas setată deontologia/echidistanța pe ținta care trebuie distrusă cu orice preț. Au rămas blocați la poziția încrâncenare/foc continuu: “destroy PDL/destroy Băsescu”. Cu ăștia trei este ca în bancul cu roşiile necoapte: „ce-s alea?”, „roşii” – „da’, de ce-s galbene?”, „pentru că-s verzi”. Verzi, adică, necoapte. Așa își “coc” și ei ideile fixe: se dau de dreapta, se cred pe centru, dar au rămas blocați mintal pe stânga. Păi, să le explic cum a căpătat spaţiul mioritic primele elemente de circulaţie pe stânga. În 1909 relaţiile diplomatice dintre România şi Bulgaria au fost ridicate la rang de legaţie. Asta însemna că noi plecam la ei în delegaţie, ei veneau la noi în delegaţie. Doar că, neavând practica decontului, unii dintre bulgari au rămas la noi. Neavând nici bun simţ, n-au cultivat castraveţi ci Partidul Comunist Român. Aşa au ajuns unii să circule pe stânga şi să inventeze „viitorul de aur al omenirii” – doar că puteau să-l experimenteze mai întâi pe animale, nu pe oameni.

(Nu ratați mâine seară: Categoria “Știri dinspre Apocalipsă doi se-ntoarce”)

Acest articol a fost publicat în Premiile "Sare-n ochi" și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Premiile “Sare’n ochi” pe 2010. Categoria: „Partidul înțelepților c-au barbă”

  1. eumiealmeu zice:

    nu vă lăsaţi, nu? sunteţi simpatici rău. ar trebui să le daţi şi altora reţeta – cum faceţi faţă şi cu poantele scrise şi cu viaţa personală. că unii n-au timp de niciuna sau le fac pe amândouă… prost!

    • Sare'n Ochi zice:

      🙂 daca arunci un ochi peste „civica” de prezentare, facem fata vietii personale ca deja avem o varsta – sotiile ni s-au obisnuit cu noi, copiii ne considera de varsta lor (c-am dat in ea :)). viata personala, cel putin eu si cu sotia mea am tradus-o ca stand pe respect si pe intelegere – motiv pentru care din cand in cand mai apucam sa ne si indragostim la loc unul de celalalt ca acum 22 de ani. in ce priveste „slujba”, aici este si mai simplu: daca nu mai reusesti sa spui macar o gluma la locul de munca, inseamna ca te duci degeaba/scarbit/cu forta si-ar cam fi cazul sa-ti faci bagajul si sa-ti cauti altceva.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.