Ascaris lumbricoides

de Dan Ielciu

Limbric, pe româneşte. Ba chiar Antonescu. Individul acesta nu conteneşte să mă dezguste. Într-un text publicat în EVZ, Mircea Cărtărescu spune despre Crin Antonescu că ar fi candid ca un copil. Domnule Mircea Cărtărescu, daţi-mi voie să vă spun că Antonescu este tot atât de candid pe cum sunt eu elicopter. Care candoare, de unde candoare la un individ care acum clamează principii numai pentru ca, mai apoi, dacă „interesul naţional” o cere, să se şteargă la cur cu ele. Şi, din câte văd, „interesul naţional” pentru acest individ demn de dispreţ este tot una cu interesul lui personal. Să ne vedem ce şi cum:

1. Despre Mona Muscă: S-a dovedit că doamna a semnat un angajament cu Securitatea. A sărit Antonescu în sus cât un şniţel cerând vehement excluderea ei din PNL. Citez: „Nouă ne este suficient faptul că există un angajament, faptul că există un nume conspirativ, şi mai ales, atitudinea pe care astăzi, în 2006, d-na Mona Muscă o are”. Şi: „În PNL nu pot sta laolaltă turnători şi turnaţi!” Tot „astăzi”, dar în 2011, Crin Antonescu este fericit să stea laolaltă cu turnătorul Dan Voiculescu, zis şi „Felix”.

2. Despre cota unică de impozitare: Până anul trecut Antonescu spumega pe „altarul” menţinerii cotei unice de impozitare. Citez: „Noi avem nevoie, înainte de toate, de măsuri care să stimuleze economia. Or, poveştile de stânga pe care le ştiu din copilăria mea sunt acelea că trebuie să facem impozite din ce în ce mai mari, ca să fie sărăcia egal împărţită” Şi: „Guvernul trebuie să examineze foarte serios menţinerea principiului cotei unice şi scăderea ei la 10%”. Cred şi astăzi, cu atât mai mult în raport cu situaţia în care ne aflăm, că economia trebuie stimulată, în primul rând, prin acest mijloc”. Ei, uite că acum s-a schimbat treaba, alta-i calimera. Zice Antonescu: „Şi reprezentanţii PSD în dezbaterea publică au înţeles, cum am înţeles şi noi, liberalii, că din cota unică nu trebuie făcut un soi de fetiş electoral”.

Şi pentru ce toate aceste viraje şi derapaje printre şi de la principii? Simplu. Pentru că „interesul naţional” este, după mintea lui, ca preşedinte al României să ajungă nimeni altul decât Ascaris lumbricoides.

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Ascaris lumbricoides

  1. Greva_fiscala zice:

    Ba, baieti, nu stiu ce dreac” aveti cu ingenua, neprihanita, virgina… „crinela”? Nu-i lovita, destul de soarta? Uitati-va la „d-na” antonescu (era sa zic si nu stiu, daca greseam prea mult, d-nul), cat este de barbata, ce muschi de swartzwnegger are, cred ca oricine in lume, ar „migra” spre stanga, cu asa un „termineitor keto”. Nu inteleg, chiar de loc, lipsa bov(u)ului „neprihanit” din parlament? Pai, la cat de urata e, as face si ore suplimentare numai sa stiu ca-s departe de casa!

  2. Pingback: Dizidență de Dâmbovița | Sareinochi's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.