Premiile “Sare’n ochi” pe 2010. Categoria: Consumul excesiv de etichetare dăunează grav imaginii

Nominalizați: Dorin Tudoran, Cornel Nistorescu, Cristian Tudor Popescu

Motivația nominalizărilor: Când vor să-și impună drept norme morale fixațiile personale, prin vorbă (show-uri televizate) și faptă (text scris), până și oamenii care au avut momente de măreție devin mici.

Câștigător: Dorin Tudoran – niște sare grunjoasă să-și mai subțieze șoriciul

Motivarea câștigului: Mi-a sărit în ochi acest text din exact aceleași motive pentru care îi taxez pentru derapaj de presă pe Cornel Nistorescu, sau pe Cristian Tudor Popescu: alții sunt “pupinii”, în România se greșește numai raportat la Traian Băsescu (și doar el, fără probe concrete, este “securist”). Turnătorii și ofițerii acoperiți ai fostei Securități nu intră la categoria “greșeli”, mai ales după ce apari în solda lor, pe statul lor de plată. Eu las cuvintele să se prezinte singure prin alcătuirea lor în fraze, puteți să judecați și singuri.

Wikipedia: Dorin Tudoran este un poet, publicist şi disident politic român. S-a născut pe 30 iunie 1945 la Timişoara. Este absolvent al Liceului „Mihai Viteazul” din Bucureşti unde obţine un bacalaureat în 1963. Licenţiat al Facultatii de Limba și Literatura Română a Universității din Bucureşti (1968). Redactor la publicaţiile româneşti pentru străinătate (1971-1973). Redactor la revista Flacăra (1973 – 1974) și Luceafărul (1974- 1980). Bursier în Franța și R.F.G. (1979, 1980, 1981). Membru al Partidului Comunist Român până în anul 1982. Din 1977 până în 1981, când demisionează, face parte din Consiliul de conducere al Uniunii Scriitorilor din R.S.R.

Gabriel Dimisianu, Ceva despre disidenţă şi disidenţi, România literară, nr. 42, 2007: „Uneori termenul disidenţă este folosit în accepţia prea largă de contestare. Or disidenţă înseamnă contestare din interior. Şi mai precis: contestarea din interior a unor norme de conduită oficial instituite. Scriitorii disidenţi sunt aşadar aceia care, la un moment dat, contestă ceva ce până atunci acceptaseră, intră în dezacord cu linia oficializată a grupului din care fac parte“.

Alina Mihai, Disidentul anticomunist, Dorin Tudoran, consilierul PUR, Evenimentul Zilei, vineri, 20 august 2004: „Fostul disident politic al regimului comunist, Dorin Tudoran, a devenit, de ieri, consilierul de campanie electorala al PUR, dupa ce acest partid a renuntat la serviciile lui Dick Morris. Fara prea multe explicatii, Dorin Tudoran a spus ca se alatura PUR intrucit acest partid «acorda atentie clasei de mijloc», dar, in plus, are si o motivatie sentimentala. Prezent la conferinta de presa impreuna cu Dan Voiculescu (liderul PUR), Tudoran si-a amintit ca a copilarit cu acesta si ca au jucat impreuna hockei“.

Deci: neșansa lui Traian Băsescu este că n-a jucat hochei cu dizidentul Dorin Tudoran.

(Nu ratați mâine seară: Categoria “Ne întreabă ziariștii informatorului Voiculescu”)

Acest articol a fost publicat în Premiile "Sare-n ochi" și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.