Premiile “Sare’n ochi” pe 2010. Categoria: Leliucă, dragă, poate Boc era drogat (ca și golanii din ’90)

Nominalizare și câștigătoare: Lelia Munteanu, Gândul – sare-n bucate să i se-ndulcească viața.

Socrate către Criton: "A vorbi șleampăt, răstit, ofensator, grobian și, pe deasupra, greșit, a nu acorda atenție greutății cuvintelor, a spune orice despre oricine, a vorbi pentru a provoca furie sau durere sunt tot atâtea feluri de a introduce, în mediul în care te manifești, o primejdioasă otravă. Strici bunul-gust, jignești buna-cuviință, tulburi ordinea firească a lucrurilor și deformezi sufletele".

Motivația nominalizării și a câștigului: Lelia Munteanu s-a specializat pe scrierea de texte ”mobilizatoare”. Acestea, citite, prin filtrul celor întâmplate în istoria recentă a României, ar putea fi interpretate drept instigatoare. Poate că leliuca de la Gândul, forjată, la foc revoluționar, la Adevărul, fost Scânteia, nu mai poate să scrie decât adăpată din lupta de clasă și uită cum au luat bâte pe spate picioare în burtă și-n cap, în 1990, niște oameni nevinovați, numai că s-a crezut ea extrem de deșteaptă (poate și frumoasă – dar nu-i opinia mea). Să o ajutăm pe leliucă, acum de la Gândul, să nu uite că Mineriada din iunie 1990, la care a pus și ea osul, în scris (la fel de parșiv și insidios ca azi), a suprimat instituţiile Statului Român, atentând la siguranţa naţională prin transferarea puterii unor grupuri paramilitare de civili înarmaţi lipsite de orice legalitate. Poate așa ajunge să nu se înhame la înfăptuirea unei alte mineriade (cu beneficiari la fel de previzibili ca în 1990).

(Nu ratați mâine seară: Categoria “Consumul excesiv de etichetare dăunează grav imaginii”)

Acest articol a fost publicat în Premiile "Sare-n ochi" și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.