Premiile “Sare’n ochi” pe 2010. Categoria “Cum a Rouenat Toulonul niște minciuni incendiare”

Nu lăsați chibriturile la îndemâna copiilor

Nominalizată și câștigătoare: Lidia Mitchievici de la ziarul “Puterea” – sare-sloi cum se folosește la oi.

Motivarea nominalizării și a câștigului: Însuși împăratul Nero se spăla pe dinți cu Dero. Cam acesta-i genul de informație pe care editorialista Lidia Mitchievici de la ziarul “Puterea”, extrem de dezlânată în argumentație și mult prea exaltată în aprecieri, o folosește pentru a îi găsi lui Traian Băsescu măcar o asemănare cu Nero – amândoi au fost incendiatori. Nero incendia, necontrolat, Roma – Traian incendia vapoare. Sursa despre înclinațiile piromaniace ale lui Nero sunt cei doi scribi ai Opoziției senatoriale, Tacitus și Suetoniu – pe sersterții Opoziției l-au încondeiat pe Nero, chit că Roma structurată ca oraș modern îi aparține. Ca un fapt divers, numai bun de dat apă la moară veridicității afirmației, cărămida arsă datează exact din perioada acestui împărat roman. Ca de obicei, vorbim despre scripta manent. Sursa despre incendiul provocat de Traian Băsescu este un foarte competent om al fostei Securități infiltrat în SUA de pe vremea lui nea Ceașcă, Robert Horvath, ins ce stă și la baza scandalului fâsâit cu poneiul cu zvastică pe crupă expus de către ICR la New York. Acum avem măcar două probleme. Prima: madama îl face să se joace cu focul pe Traian Băsescu în portul Toulon, în timp ce Traian Băsescu vorbește despre un incident în portul Rouen. Tot despre Rouen vorbește și postacul Horvath. A doua: Traian Băsescu vorbește despre incident și recunoaște o schimbare la o instalație, ceea ce a dus la imposibilitatea dovedirii ca sursă a poluării Senei a vasului comandat de către el. Despre pusul de foc cu intenție fac afirmații doar creierii mult prea încinși ai spionului de tot râsul Andrei Bădin și cei prea oxigenați ai madamei Lidia Mitchievici. Indivizii aceștia au înțeles din Istorie că dacă-și pasează o minciună de la unul la celălalt ea capătă tentă de adevăr prin simpla repetare.

(Nu ratați mâine seară: Categoria “Famiglia Gândul”)

Acest articol a fost publicat în Premiile "Sare-n ochi" și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Premiile “Sare’n ochi” pe 2010. Categoria “Cum a Rouenat Toulonul niște minciuni incendiare”

 1. Domnul Goe zice:

  Ba, eu sunt Jimminy(cred)constiinta ta.Cum palaria mea ai spus?Zi si tu sa inteleaga si propriile constiinte profane.

 2. Domnul Goe zice:

  Draga Jimminy, nu poti fi constiinta mea. Ca esti prea mic, ca si un greiere, la un mincinos atata de mare cat sunt eu 🙂
  Domnule Goe (tizul meu), zic sa facem un Club Domnul Goe. Ce basca mea nu ai inteles din comentariul de la Vadim?

 3. Domnul Goe zice:

  Care basca?Neagra sau gri?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.