Nu ne-am vândut Țara. Am dat-o gratis

Ioan Niculae deţine combinatele chimice Viromet Victoria, Amurco Bacău, Nitroporos Făgăraş, Chemgas Slobozia, Donau Chem Turnu Măgurele şi Azochim Săvineşti, fiind astfel cel mai important jucător de pe piaţa de îngrășăminte din România.

Despre Ioan Niculae, individul făcut miliardar de cumetrie la apelul epoleților multiplelor servicii secrete din România, v-am mai scris. V-am arătat cum a reușit sub Guvernarea Năstase să tragă un șut “de-succes” în ugerul bugetului prin devalizarea Societății Naționale Tutunul Românesc. Apoi, v-am arătat cum, în cadrul programului național ”Să jefuim frumos”, acest îmbuibat a șantajat statul român că pune mii de oameni pe drumuri numai pentru a beneficia de gaz ieftin la combinatele Interagro pe care le deține. De când s-a închis robinetul afacerilor cu statul, individul se declară “învins de Guvern”. Nemaiavând pe cine șantaja și de la cine suge ieftin, Ioan Niculae închide combinatele chimice Viromet și Nitroporos trimițând în șomaj (adică tot în grija statului) majoritatea angajaților. Ca orice individ făcut mare din nimic, odată ce dă de greu, acesta depune armele. Și nu oricum, ci negociind vânzarea combinatelor Interagro rușilor. “Partenerii doresc să mute cu totul în Rusia două dintre fabrici. Vorbim de sute de milioane de euro, dar nu pot da mai multe detalii până când nu vom realiza tranzacţiile”, zice Ioan Niculae.

În primul rând, observ din nou că strategia de privatizare a României sub oblăduirea cârmaciului Ion Iliescu a fost făcută în așa fel încât obiective strategice ale economiei naționale să poată fi înstrăinate unor state și interese nu tocmai favorabile nouă. Apoi constat, din nou, că pentru unii criza aceasta a venit ca o mănușă. Au cumpărat pe 1 dolar sau 1 euro mai toată industria autohtonă. Apoi au făcut-o una cu pământul, vânzând ca fier vechi tot ce au putut demonta, tăia, mișca, apoi au folosit terenul obținut pentru tunuri imobiliare de succes. Acum au primit pe tavă exact motivele care le lipseau pentru a-i concedia și pe cei pe care erau obligați să-i țină la lucru prin contractele de așa-zisă privatizare.

Vă mai aduceți aminte de sloganul armatelor de adulatori ai lui Ion Ilici Iliescu? “Nu ne vindem țara”! Armata de “stupid peoples”, bine manevrată de către politicienii veroși, i-a ajutat pe devalizatorii care astăzi se dau oameni de afaceri să ia “Țara” pe gratis și s-o dea, pe arginți grei, dușmanilor.

Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Nu ne-am vândut Țara. Am dat-o gratis

 1. Pingback: Partidele politice sunt principala sursă de corupție din România | Sareinochi's Blog

 2. Pingback: Critica energiei pure (“Guvernul a folosit companiile din domeniul energetic pe post de pușculițe pentru a rezolva pe termen scurt problemele de flux de numerar”) | Sareinochi's Blog

 3. Pingback: Azi la Dăbuleni un pepene de pui, mâine el va face pui | Sareinochi's Blog

 4. Culai zice:

  Ticăloşia con-duce!
  Nu doar (în) România…
  Loco, se re-aplică aberaţiile pe care alte „democraţii”, de mult nu mai au curajul să o facă: al tîlhăritului la drumul mare, dat ca politică tacită de stat.
  În rest, fac trimitere la ce-am scris în „postarea” anterioară.

 5. ery zice:

  heee cind scria P.CORUT ,in cartile lui de debut ca in ROMANIA se va ajunge la etapa sa se vinda fabricile pe o pereche de adidasi multi l-au injurat,rominii au ajuns la faza sa gindeasca doar cu buzunarul,cine poate oase roade fiecare are legea lui,sau fiecare are tarisoara lui in tara lui.

 6. Pingback: La ce dosare profesioniste fac cei de la DNA, ar putea să le judece însuși Cătălin Voicu | Sareinochi's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.