Trenul cursă de persoane

de Ion Mureşan

Trenule, mașină mică, cum iei curbele, nenică?

Era iarnă grea. Gara Dej era plină de călători care aşteptau tot felul de trenuri. Orarele se încălecaseră. Ca urmare, sâcâit de întrebări, ceferistul de la informaţii anunţa din zece în zece minute: “Trenul cursă de persoane numărul… întârzie necunoscut”. La asta m-am gândit când am aflat că Societatea Naţională a Căilor Ferate Române se laudă prin ziare că o să facă din români cei mai fericiţi călători. La astfel de ştiri numai pietrele, care sunt imobile prin datul lor, sunt insensibile. Scumpirile frecvente ale biletelor de călătorie cu trenul îi ajută pe romîni, vorba lui Nichita Stăbescu, să se apropie de pietre şi să tacă. Şi cum să nu tacă potenţialul călător când până la sfârşitul acestui an1 va avea la dispoziţie 57 de “trenuri Desiro”. Despre acest tip de tren, căruia îi zice automotor, trebuie să credem că e un fel de “tramvai numit dorinţă”. Ca urmare trebuie trecut printre dorinţele programului de guvernare a PSD, prevăzute chiar şi în “Strategia de dezvoltare a sistemului feroviar din România în perioada 2001-2010”. Dacă vă mai spun că pentru fabricarea acestor motoare feroviare, care au o durată de viată de 30 de ani, vor fi create în jur de 14000 de locuri de muncă, că garniturile au până şi WC pentru persoane cu handicap, bistrou, instalaţii de climatizare, că merg cu o viteză de 120 km/oră etc, o să fiţi şi mai fericiţi. Fericirea iscată din confort european nu vine peste ţară ca ploaia, ci ca irigaţiile. Aşa se face că mai întâi se va cânta “Bine mere ghezăşu” pe liniile Bucureşti-Făurei-Galaţi; Bucureşti- Bîrlad-Iaşi; Bucureşti –Piteşti. Se pare că, într-un târziu, cu ajutorul lui Dumnezeu, şi Banatul va fi legat de Ardeal printr-un astfel de automotor. Am încredere în concernul german Siemens AG. Nemţii sunt cunoscuţi drept cei mai serioşi oameni când e vorva de tehnică. Nici încrederea în bunele intenţii ale guvernului nu mi-a diminuat. Nici uimirea în ceea ce priveşte capacitatea cabinetului de a se îmbăta cu apă rece nu m-a părăsit. Dar nici vederea nu mi-am pierdut-o chiar de tot. Nici auzul.

Chiar pe liniile ce urmează a fi dotate cu automotoare Siemens se fac periodic razii spectaculoase, un fel de ambuscade la care participă forţele reunite ale poliţiei TF, jandarmeriei, ministerului de finanţe. Trenurile sunt oprite în plin câmp, mii de călători sunt debarcaţi şi controlaţi şi rezultatul e mereu acelaşi: mai mult de jumătate nu au bilet de călătorie. Bărbaţi, femei şi copii coboară şi încearcă să fugă peste arături. Muncitori, elevi, profesori, ingineri încasează amenda, înjură guvernul ca pe un sinonim al sărăciei, iar a doua zi fac acelaşi lucru2. Despre felul în care arată vagoanele, scaune jupuite, WC-uri înfundate, geamuri care nu se deschid ori nu se închid, căldură toropitoare vara, frig de congelator iarna, nu are rost să vorbim. Automotoarele acestea, înţeleg, sunt un fel de locomotive care vin la ora fixată, nici mai repede, nici mai târziu. Locomotive cu care se plimbă nişte mecanici. Dar asta nu ne încălzeşte cu nimic: trenul pe care îl tractează, trenul cursă de persoane, “întârzie necunoscut”.

1 Materialul a fost scris și publicat în aprilie 2002. L-am restutuit spațiului public că este o dovadă în plus a găunoșeniei politicii românești. O dovadă în plus a faptului că asistăm, de ani de zile, la un divorț între valorile pe care oamenii politici le clamează și ceea ce fac ei în realitate. Ori nu este cazul ca opinia publică să se resemneze, sau să uite că există acaeastă ruptură/fractură a fibrei morale a politicianului român, că una se zice în campania electorală și alta se face după aceea (de aceea ni se tot cântă “Aria uitării”, este tactica lor de a supraviețui prin resemnarea noastră). Noi nu mai trebuie să fim înțelegători așa cum doresc ei – este inadmisibil că se fac niște afirmații (promisiuni) în campania electorală pe care politicienii nu le vor aplica niciodată. Un motiv în plus pentru a nu mai accepta votul pe liste de partid (cum se încearcă mai nou să se bată monedă calpă să se revină la acest tip de vot): cu un singur politician, care dorește să rămână în politică în colegiul său, ne putem război mai ușor decât cu un partid. Pe un singur politician îl putem disciplina noi, în interesul nostru, nu “partidul” în interesul său.

2 Am ajuns la o altă discuție, una care ne privește ca societate și care s-ar traduce simplu: “am avut si eu o soartă /  aruncai gunoiu-n poartă”. Despre cum nu vrem să respectăm regulile și legile, dacă putem, pe motiv că nici alții “mai mari” nu o fac. Știm să vorbim, să fabulăm, să o ardem aiurea… Ce-ar fi dacă, până vine râul peste casele noastre, de exemplu, ne-am duce să ne curățăm singuri albia din fața caselor, am tăia copacii crescuți pe diguri, să nu așteptăm să vină guvernanții să o facă. Dacă nu știm să ne gospodărim, normal că o pățim… (Victor Lungu)

Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Trenul cursă de persoane

  1. Sare'n Ochi zice:

    Daca ati citit „Picnic la margine de drum” de Arkadi si Boris Strigatki, veti intelege la ce vreau sa ma refer cand fac analogia cu „Zona” si lacul in care s-a scufundat supermarketul din Ocna Mures. Zeci de indivizi s-au transformat in adevarate „calauze” al cautarii de „produse” lasate „la marginea drumului” de o forta mult superioara intelegerii lor – o surpare de pamant. In loc sa-si castige in vre-un fel onest existenta, isi risca viata pentru cate un „gadget”.
    http://www.evz.ro/detalii/stiri/sport-de-sezon-pescuit-in-supermarketul-scufundat-917533.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.