Antonescu şi omul mic, verde, cu mâinile până la pământ

de Dan Ielciu

Crin Antonescu, acest Yodda (Guță) al PNL

În sfârşit, visul liberalior de unire cu turnătorul Voiculescu s-a împlinit. Te-apucă greaţa nu alta. Odată cu această alianţă lui Crin Antonescu i-au crescut Antene. Altfel spus, în corul rahaţilor turnătorului Voiculescu, Antonescu va fi primadonă cu contract pe perioadă nedeterminată, semnat şi ştampilat. De cealaltă parte, turnătorul Voiculescu şi-a asigurat nu doar locul în Parlament, ci şi conducerea de facto a alianţei şi, implicit, a liberalilor. Desigur, Voiculescu va lucra pe la spate, nevăzut şi nesimţit, aşa cum îi place şi cum ştie cel mai bine. Electoratului i se vor servi aparenţele, iluzia că Antonescu conduce, că el decide. Să fim serioşi, ambiţia Antonescului de a ajunge preşedinte este atât de mare încât este gata să sacrifice orice pentru a-şi atinge scopul. Omul acesta este atât de disperat să-i ia locul lui Băsescu cât mai curând cu putinţă încât numic nu i se pare prea puţin sau nedemn. Şi-apoi, odată cocoţat la Cotroceni, Dumnezeu cu mila: liberali n-au decât să se descurce cum or putea, să facă ce-or vrea, că nu mai este treaba lui.

Stau şi mă uit în urmă la cariera lui Antonescu, căutându-i oarece merite. Ce-a făcut omul acesta în viaţă, până acum, altceva decât să vorbească? Ce-a realizat el? Care-i sunt faptele? Dar meritele? Nimic! Zero barat! Doar a cuvântat din când în când. Vorba goală îi este singurul merit. Da, ce-i drept, este un foarte bun orator: vorbeşte clar, vorbeşte răspicat, vorbeşte apăsat. Este poate singura lui calitate. Asta îmi aminteşte de un banc.

Cică, într-un sat, primarul dă un anunţ, cum că a aflat că urmează să fie vizitaţi de extratereştrii. „oameni buni, vin extratereştrii la noi în sat. Nu ştiu când, dar vin. Tăt ce pot să vă spun este că sunt mici, verzi şi au mâinile până la pământ. No, dacă-i vedeţi, să vă uitaţi numa’ în ochii lor şi să le vorbiţi rar şi răspicat, să vă înţeleagă”. După câteva zile, Ion merge la coasă. Harşt, harşt, cădeau brazdele sub coasa lui. Transpirat, Ion dă să-şi şteargă fruntea. Înţepeneşte. La marginea pădurii din apropierea locului unde cosea, vede ceva mic, verde şi cu mâinile până la pământ. „Extratereştrii, o vinit extratereştrii!” ţipă el în gând. Încet, încet se apropie de extraterestru, cu ochii înşurubaţi în ochii omuleţului. Ajuns aproape de el, Ion începe să-i vorbească aşa cum l-a învăţat primarul, rar şi răspicat: „Io-s, Ion! I-on!” îi spuse privindu-l ţintă în ochi. „Co-săsc! Aci mi-i lo-cul! Tu ci-ne eşti?!” Omuleţul mic, verde şi cu mâinile până la pământ îi răspunse: „Io-s Gheor-ghe, îs pă-du-rar, şi-aci mă cac”.

Sfat: Acum, că s-a însoţit cu Voiculescu, Antonescu ar face bine să fie atent la sfaturile şi învăţăturile turnătorului şi să bage de seamă că electoratul nu-i chiar aşa de extraterestru precum crede şi s-ar putea să i se cace drept în cap. Lui şi partidului. În rest… răsucească-se Brătienii „sănătoşi” în groapă, spre veşnica durere în cur a liberalilor.

Acest articol a fost publicat în Politichie de mărgăritar și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Antonescu şi omul mic, verde, cu mâinile până la pământ

 1. Dan zice:

  Dintre toti politicienii, toti, fara exceptie din pacate, dezamagitori, Crin Antonescu mi se pare cel mai palid, sleampat (si multe alte asemenea). Nu vad cretinul care ar urma un astfel de „lider” in nici o directie/initiativa. Dupa mine o coagulare a opozitiei in jurul lui Crin este „benefica” pentru ca se vor duce toti de-a dura cu „liderul” lor lipsit de orice substanta. Atat ii duce mintea, atat de lipsita de perspective este politica noastra in general, in care orice om decent nu se mai baga.

  • Sare'n Ochi zice:

   aici este si problema, ca oamenii decenti nu „se mai baga”. si lasa toate progeniturile fostului sistem sa prospere si propaseasca. ar trebui maturati – si votul, mersul la vot si anularea acestuia daca nu sunt solutii de vot, este solutia. sa se vada ca cetatenii vor sa participe, dar nu au cu cine.

  • normal ca e un sleampat si un sters caci absolvent de istorie fiind (mai stim, noi, si pe altii) a fost mediocru, a primit repartitie intr-un sat din Moldova si apoi, prin concurs s-a transferta intr-un…………sat din Dobrogea !
   pai daca nu venea revolutia si azi era dom’ profesor in acel sat.
   La revolutie s-a infipt sau „a fost infipt” in liberali iar Marius Tuca l-a invitat la acele emisiuni ale sale din acele vremuri
   I-a pus intrebarea de bun simt despre istoria partidului liberal si bineinteles ca habar nu a avut despre asa ceva. Mariu Tuca, jenat,l -a sfatuit sa o invete dar cred ca nici azi nu stie ce e aia liberal sau istorie! Bine ca se vrea presedinte !
   si sa stiti ca ideea cu ministrul Funeriu si cu Liga lui mitica la Academie si arheologie, e o idee buna
   Ar trebui ca ministrul sa mai afle cate ceva despre domnii profesori cu obiceiuri leninisto-bolsevice .

 2. Domnul Goe zice:

  Salut,

  Oamenii astia stersi au un mare noroc cu cei care totusi ii baga in seama.Nu cred ca merita nici un comentariu, fie si numai pt ca exista riscul sa se inspire din acestea in lipsa unor idei proprii.Ei sunt bucurosi ca cineva ii ia in serios, chiar daca sunt injurati.Eu propun oricaror oameni normali, satui de mutrele botite ale astora sa nu-i mai bagam in seama.O greva a atentiei.Cum ii vezi sa inchizi televizorul,radioul,ziarul,computerul,etc.Daca ratingul va scadea dramatic ei nu vor mai fi invitati de nimeni si astfel poate vom scapa de ei.
  Ce ziceti de asta?

 3. dan zice:

  astia prospera ca e si mediul ideal ptr ei.sau cel putin pina acum a fost si va mai fi(pentru putin timp spun eu).romanii in nr destul de mare inca sunt cu capul prin nori,ceata etc.altii stau bine in sistemul promovat de idioti ca antonescu si in ritmul asta suntem unde suntem.
  avem o mare nevoie sa invatam a gindi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.