Premiile “Sare’n ochi” pe 2010. Categoria “Jurnalistul: formator, sau informator (de opinie)?”

Nominalizat: Adrian Moșoianu

Motivația nominalizării: Afirmă dl. Adrian Moșoianu în Săptămâna Financiară: Regimul Băsescu avea la dispoziţie încă de acum şase ani toate informaţiile necesare pentru a şti că, fără reforme, pensiile de stat se îndreaptă spre dezastru. Cu toate acestea, n-a luat nici o măsură. Mai mult, “în mod populist”, “noii guvernanţi au preferat, și atunci, ca şi acum, să îi înşele pe actualii şi viitorii pensionari cu ideea că pensiile vor fi mărite prin combaterea „corupţiei” şi a „economiei subterane””. (Firește, când se strică, se oprește.)

Și premiul merge la… : firește, nominalizatul Adrian Moșoianu – niște sare-n șoșonii mentorului său într-ale dezinformării: Dan Voiculescu

Cum le mai "duduia" economia pe spinarea căpșunarilor - și ce fiesta făcea Guvernul Tăriceanu!

Motivație: Fidel şcolii economice felixianiste, dl. Moșoianu nu suflă nici un pâs despre oportunitatea pe care a avut-o România, între anii 2005 – 2008, când creșterea economică – datorată “căpșunarilor”, resursele europene și conjunctura internațională favorabilă ar fi permis guvernanților de atunci să aplice o restructurare mai blândă a statului. Cum ne-am irosit șansele prin dansurile pe masă ale lui Șică Orban, bilețelele roz ale lui Tăriceanu, caltaboșii lui Remeș, varusjismele financiare ale lui Vosganian, clăbucii de la gura lui Crin pentru demiterea președintelui – în care se joacă cu răţuşca Patriciu, Iliescu, Vântu sau Voiculescu. Problemele de sistem ale României au fost agravate exponențial prin deciziile guvernului Tăriceanu: decizii atât nesimțite cât, mai ales, inconștiente. Azi, că vrea, că nu vrea, PDL trebuie să-și asume rolul de reformator, jurnaliștii conștienți pe cel de formator de opinie, iar Felix, că nu ne supărăm, pe cel de informator.

(Nu ratați mâine seară: Categoria “Lamentatio Sus scrofa domestica”)

Acest articol a fost publicat în Premiile "Sare-n ochi" și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.