Semne bune anul are (Fugiți, ne impozitează pe toți! Ei, aș – numai pe fraieri)

Guvernul amână grosul restructurărilor pentru acest an. Mediul privat mai are de făcut mici ajustări.

Ce ne-aduce pentru anul acesta Moș Fiscal? Păi, să-i deschidem săculețul și să numărăm. În perioada 30-31 Decembrie 2010, au fost publicate un număr de aproximativ 20 de acte normative ce modifica legislația finaciar-contabilă sau fiscală și introduc noi obligații pentru operatorii economici, dar nici una pentru guvernanți. Normal: statul când zice că dă, apăi zice; iar când zice că ia, apăi chiar ia! În 2010, de exemplu, au fost emise circa 120 acte normative cu caracter fiscal, adică aproximativ unul la 3 zile. Abia de acum am putea afirma că se va petrece adevărata impozitare a adevăratei fiice a Mamei Omida: Brățara, meseriașa de aur….

Ei, aș! De parcă nu ați cunoaște sistemul: la noi n-au să dispară curând afacerile arondate politic – traficul de energie (de la cea electrică, la cea „vie”, adicătelea țițeiul și derivatele sale), tunurile imobiliare, traficul de diplome, vânzarea de software inutilizabil pentru instituțiile statului, importuri din export și exporturi din import (acușica vă trimit în larg, ca export, câteva vaporașe cu cereale ca, după câteva mile marine, să le-ntorc în port cu aceeași încărcătură pe post de import), afacerile din distribuția de curent electric și gaze naturale, defrișările ilegale șamd. Combinatele bugetofage de pe vremea lui Iliescu, adevăratele gropi ale economiei românești au fost privatizate și s-au transformat în intreprinderi de apartament – preferatele în afaceri ale statului mafiot român, cele care ne alungă peste hotare adevăratele afaceri creatoare de valoare și locuri de muncă. Firma de apartament nu depune nici un efort pentru a exista și a câștiga fără număr, fără număr. Nu are costuri financiare. Nu consumă nervi, timp și energie pentru că nu se întâlnește niciodată cu prevederile fiscalității ridicate, nu se rătăcește în hățișul reglementărilor stufoase și interpretabile, nu are de-a face cu impredictibilitatea legislației și birocrației românești. Firma de apartament cu protecție politică are cum s-ar zice “dreptul politic” la evaziune fiscală – poate angaja la negru, poate face afaceri cu statul șamd. Orice consum produce pagube. Pagubele trebuiesc recuperate. Statul le va recupera de la cetățenii săi. Care cetățeni, v-am mai zis, în ziua votului stau ascunși în spatele fumului grătarelor și cred că torpilează sistemul. Nu îl torpilează, îl întăresc.

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.