Gigacaloria sperie România

Zic japonezii de la Facultatea de Medicină din Kurume că un nivel prea ridicat al fierului în sânge, creşte riscul apariţiei unui atac de cord. Deoarece simt că există o doză de scepticism cu privire la acest aspect – al nocivităţii fierului în exces (normal după ce o viaţă întreagă am fost obligaţi să mâncăm tone de spanac pentru că „conţine fier şi-i sănătos”; bașca desenele cu “Popeye marinarul”), explic: cred că sunteţi de acord cu mine că un cuţit înfipt în inimă reprezintă un nivel prea ridicat al fierului şi, în mod fatal, asta duce la deces. La noi cuțitul care produce decesul este prețul gigacaloriei înfipt mișelește în inima consumatorului. Bun, o știm prea bine: după vizita lui Moș Crăciun, urmează vizita lui Moș Gerilă. În zilele care urmează, Agentul Termic va vizita familiile nevoiașe de prin ţară. Politicos, cu aburi în ochi, acesta îşi v-a luat rămas bun de la cetăţeni şi le v-a explica că n-au să-l mai vadă, că el se retrage. Suntem, din nou, în plină constatare a faptului că iarna nu-i ca vara: cum dă gerul, problema căldurii din apartamentele „oamenilor muncii” (cărora o să le cam curgă mucii) se rezolvă prin debranşarea acestora de la sistemul de încălzire. Gigacaloria sperie România. De aceea zic: este timpul pentru o majorare a facturii la “gaze”. Gaze scumpe înseamnă salarii mai mari. Iar majorarea salariilor în România are efectul şoricelului care zguduie muntele ieşind de sub el: 50 de bani în plus la femeia de serviciu de la „Nesimţitotermica” (de exemplu) produce un „tsunami” de vreo „ej” de mii de RON în buzunarul directorilor, o nouă scumpire a gigacaloriei şi încă un milion de familii care intră în incapacitate de plată a „datoriilor la bloc”. Aşa că nesimţita aia de femeie de serviciu să-şi vadă de treabă!

Prețul gigacaloriei crește și numai că a crescut TVA. Sunt sigur că vor exista și dintre aceia care vor ști să-și organizeze o creștere salarială profitând de această ocazie.

Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.