Un partid de nesimţiţi ordinari

de Dan Ielciu

Monica Iacob Ridzi: "Consider că a fost un vot just"

Dacă până acum aveam oarecari bănuieli, de la votul prin care infractoarea Monica Iacob Ridzi este plasată deasupra Justiţiei şi mai presus decât ceilalţi infractori ai ţării, sunt sigur de două lucruri. Primo: PDL m-a tras pe sfoară. Cu alte cuvinte mi-a promis orice numai să-l votez, iar după ce l-am votat mi s-a căcat direct în cap. Secundo: Orice-ar fi nu mai votez cu PDL. Fac aici şi legământ: Să mi se uşte mâna pe ştampilă dacă o mai pun în pătrăţelul PDL-ului. Mai mult, promit să-i conving pe toţi apropiaţii mei să nu mai voteze PDL.

Ca şi celelalte familii din ţară, şi familia mea a avut de suferit de pe urma tăierilor de tot felul din acest an. Am înţeles că e criză, am înţeles că nu sunt bani, am înţeles că nu putem cheltui mai mult decât producem, am înţeles că trebuie făcute ajustări în sistemul bugetar. Toate acestea le-am înţeles, dar protejarea Monicăi Iacob Ridzi, în condiţiile în care PDL critica PSD pentru protejarea lui Adrian Năstase, în condiţiile în care mi-au promis că nici un demnitar nu va fi protejat de PDL în faţa legii, ei bine, pe asta nu o mai înţeleg. Şi nici nu vreau să o înţeleg. Am crezut că votez un partid onest, dar până la urmă constat că, de fapt, am votat tot nişte nesimţiţi ordinari.

Cu această ocazie PDL m-a pierdut definitiv ca alegător. Sunt sigur că nu numai pe mine ci şi pe mulţi alţii.

Citiți și: Când fură sunt foarte vioi, când îi prinzi sunt grav bolnavi

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

31 de răspunsuri la Un partid de nesimţiţi ordinari

 1. Angela zice:

  toate partidele sunt putrede… toate, fără nici o excepţie!

 2. Sare'n Ochi zice:

  @Dane, cateva observatii: oricat de indignat ai fi, „infractor” devine orice cetatean roman din momentul in care prezumtia de nevinovatie se transforma in vinovatie certa cu ocazia unei condamnari. acuma este foarte adevarat faptul ca politicienii/oamenii de afaceri dubiosi (cazul Ridzi, Nastase, ca si in alte cazuri celebre de politicieni, oameni de afaceri din mediul politic, precum Patriciu, Vantu, Voiculescu samd), stiu sa fuga extrem de rapid de o posibila judecata in timp ce urla din rarunchi ca vor sa fie judecati.
  nu ca nu-i cred capabili pe o gramada dintre asa-zisii politicieni ai PDL capabili sa faca zid „incoruptibil” intre Justitie si justitiabilii din partid – este o defectiune majora a politicienilor romanai si aici Legea este data discriminatoriu, in sensul ca creeaza cetateni mai presus de aplicarea ei; dar as fi asteptat un deznodamant clar al povestii. eu, de exemplu, ii cred suficient de ticalosi pe politicienii din tabara adversa incat sa fi votat in asa fel incat sa nu se creeze vreu precedent si sa se ajunga, Doamne fereste!, si pe la Nastase si restul de Patrici…
  si nu in ultimul rand, daca nu mai votezi PDL si vrei sa faci propaganda impotriva sa ca partid (desi ar trebui sa ne concentram pe oameni, nu pe partide), care alt partid il vezi suficient de curat, pufos si incoruptibil incat sa-ti suplineasca indignarea?
  bun: zic exact ca si tine – este o mare porcarie afacerea Ridzi si PDL si-a urcat fara nici un fel de miza opinia publica in cap dand apa la moara detractorilor. dar de ce ne consumam timpul si spatiul indignandu-ne pe efecte si nu pe gasirea unor solutii viabile pentru inlaturarea/facerea imposibila a repetarii unor asemenea efecte? de exemplu: de ce nu cerem sa se schimbe legea? de ce nu cerem, imperativ, sa se respecte vointa exprimata de catre alegatori in decembrie 2009 ca Parlamentul sa ramana unicameral, cu 300 de parlamentari si cu un vot uni-nominal clar?

  • Care ar fi prezumţia lor de nevinovăţie? Cum pot să fie nişte păduchi, nişte nevinovaţi? Ei nu pot să beneficieze de această prezumţie, pentru că sunt deasupra legii. De această prezumţie pot beneficia, doar muritorii de rând şi ştim bine că, de cele mai multe ori, nu beneficiază. Victore, unde ţi-ai făcut implantul ăsta de bunătate? M-ai surprins, în surprindere.

   • Sare'n Ochi zice:

    bun. ei beneficiaza atunci, in loc de prezumtie ca muritorii de rand, de supra-lege. si noi ne zbatem in semantica degeaba. problema nu este ca sunt ei niste „paduchi” – noi, aia care am votat, in aceeasi masura cu cei care nu i-au votat, ca n-au catadicsit sa se implice mergand la vot, i-am trimis in Parlament, le-am dat o pita sa o duca acasa la copii. iar ei au inteles din asta ca pot sa-si faca de cap, sa fure, sa minta samd. ce facem, este intrebarea? ne lamentam in mod romanesc si trimitem alti „paduchi” in Parlament si la Guvernare (prin vot si prin ne-vot), sau cautam solutii aplicabile sa le distrugem sistemul, sa-i obligam sa nu se mai situeze de-a-supra legilor?!

   • Cu gasirea unei soluţii, oricine ar fi de acord. Din păcate, ai dreptate. Mulţi sunt cei care mai cred că soluţia este sa astepti alegerile şi să îi schimbi cu alţii, la fel de lepre. Şi mai mulţi, nici măcar în asta nu mai cred şi nu mai votează. Cât despre alte „soluţii aplicabile”, hai să ne amintim de „Nu”, când eram tineri, credeam şi eram în stare să facem orice sacrificii. Atunci noi am crezut ca aceea este o soluţie. Să lupţi cu ei, aşa cât puteam. După 20 de ani, suntem mult, mult mai în rahat, pe româneşte, fără eleganţuri. Te gandeşti cumva la aceeaşi soluţie?

    • Sare'n Ochi zice:

     la afundarea in rahat? 🙂 in nici un caz. ma gandeam la a-i sufoca pe politicieni prin prezenta. avem dreptul de a intreba unde ne sunt banii, zilnic, in cat mai multe exemplare de petitii on-line si eu au obligatia de a ne raspunde. ziaristilor in 24 de ore, cetatenilor in 30 de zile. nici un raspuns = actionare in justitie, la modul sistematic. si nu institutia, ci persoana care se face vinovata – cu poprire pe averea proprie, sa nu mai raspunda bugetul public. acesta ar fi un exemplu de gherila anti-birocratica.

   • Zice lumea că sunt coprofil, daca îţi spun, sincer, ce fac ei cu petiţiile. Aş plictisi, daca ti-as da aici cateva exemple proaspete. De petitii facute fara rost, nu de coprofilie. În fine… Oricum, câstiga OTV sau alte televiziuni alegerile. Ca si in 89, va sti omul unde sa mearga şi ce sa ocupe. Apoi vor apare niste Mirciuluci care se vor face ca lucreaza… Niste Ilici dizidenţi… Niste… Suntem un popor care renaste usor. Da’ renaste la fel.

    • Sare'n Ochi zice:

     da, Pasarea Buruianix 🙂 eu afirm, inca o data: porcaria este justitia paralela pe care o poate aplica Parlamentul. restul tine de ticalosenia individuala. daca s-ar abroga legea discriminatorie cu provire la parlamentari, acestia sa fie protejati doar pentru declaratii politice nu si pentru fapte penale, atunci s-ar face un pas inainte in directia unei justitii aplicate corect. altfel numai ne lamentam. plus ca sunt convins ca un branci catre votul de rahat in defavoarea justitiei si favoarea fatucii din PDL a fost dat de catre asa-zisa Opozitie, sa nu se creeze, Doamne fereste!, un precedent si sa se dea drumul la DNA catre coruptii lor. marea incardasire! hai sa ne incardasim si noi, hai sa pornim o petitie prin care sa cerem egalitate de sanse in fata justitiei (sa cautam si niste parlamentari clujeni si sa-i punem sa o semneze, individual, sa vedem ce le poate pielea :)) – Justitia sa se aplice egal fiecarui cetatean roman.

 3. sincer, eu nu înțeleg de ce lumea e surprinsă de acest gest al PDL.

  în România nu există partide cu identitate, există doar lideri.
  a existat o ușoară „specializare politică” la începutul anilor ’90, dar a dispărut complet.
  acum singurii care diferă sunt liderii de la vârf.
  cei din „eșalonul 2”, în orice partid, sunt niște inși care așteaptă să preia iei puterea în partid, până atunci modelându-se după lideri.
  iar cei de mai jos nu sunt decât niște indivizi interschimbabili (de la un partid la altul), care speră să-și satisfacă nevoile cu ajutorul liderilor.
  aceștia sunt în partidul X sau Y destul de întâmplător – de regulă, au ales partidul care să le ofere perspective de „ridicare”, recte partidul la guvernare sau care părea să urmeze la guvernare.
  mai există și o pătură firavă de naivi, care intră într-un partid chiar crezând că acel partid ar fi mai bine-intenționat decât celelalte, dar aceștia nu au niciun cuvânt de spus în partid (și nu ajung în parlament, ajung în cel mai bun caz într-un consiliu local).

  firește c-am exagerat puțin, generalizând destul de mult, dar asta pentru a nu scrie un mesaj chiar kilometric.
  dovada cea mai bună a acestei interschimbabilități este, pur și simplu, faptul că foarte mulți membri de partid chiar au migrat dintr-un partid într-altul (și apoi într-altul ș.a.m.d.), schimbându-se între ei.

  și atunci, de unde așteptarea ca PDL să fie altfel decât restul partidelor?
  doar Băsescu, Boc și, într-o măsură mult mai mică, cei din eșalonul 2 pot fi altfel decât restul liderilor.
  masa partidului, conținând și parlamentarii, este leit celorlalte.

  acum câțiva ani și eu am fost împotriva „celor 322”, considerând că au fost ticăloși.
  dar cu o ajustare: după mine, nu erau 322, ci mai mulți (toți parlamentarii, nu știu numărul lor exact).
  cei din afara grupului de 322 erau la fel de ticăloși, doar circumstanțele au făcut să aibă o poziție aparent pertinentă; dacă Băsescu ar fi susținut că iarna e ca vara, iar în parlament s-ar fi votat ca oamenii să umble iarna în slip pe stradă, cei „non-322” ar fi votat favorabil acestei tâmpenii.

 4. Greva_fiscala zice:

  …, de-a „DUREX”. sau mai degraba, de-a „BUTERFLY”! Erau, pe vremea cand eram mai junior, in „farmaciile” geniului din Carpati, unele prezervative care aveau pretul, infipt prin ele cu un ac de gamalie! La fel a ajuns si „PD”-ul, ca acele prezervative! Cate jeguri de la pnl, psd, prm, pc, etc. vrei sa-ti enumar „scapati” prin chilotii pd-l? Degeaba incerci sa-i „justifici” si-au dat, deja, cu stangu-n dreptu’ si vorba lui Ielciu, am inteles destule, am acceptat destule, am luat de la gura COPIILOR nostri, am experimentat pe ei prea multe, doar o viata avem [ADMIN zice: licenta gratuita]! Cred, ca examenul [ADMIN zice: cred c-ai vrut sa zici „al lor”, nu ai de unde sa stii ce apartenenta politica are cel cu care, cica, dialoghezi] politic, a fost sub nota de trecere aceasta data. [ADMIN zice: OK. rugaminte mare fara licente slabe bazate pe deturnarea intelesului nick-ului. fara atacuri la persoana. dialogul se face si din jocuri de cuvinte. de exemplu, ca vad ca exista o oarecare doza de „zburdalnicie” in exprimare extrem de prost administrata – mult mai digerabil era mesajul, ca si dialog, daca era conceput fara propozitia de introducere, ci doar cu o explicatie ulterioara a faptului ca „durex-ul” de pe vremea lui nea Ceasca se numea „buterfly”. multumesc!]

  • asta ai înțeles tu, că aș vrea să „justific” gestul PDL?
   eu susțin că PDL e la fel ca restul partidelor, iar tu înțelegi că aș fi simpatizant al acestui partid?
   eu susțin că și parlamentarii PDL sunt ticăloși (și asta nu de ieri), iar tu înțelegi că aș afirma că PDL nu are jeguri?
   dacă asta ai înțeles, e doar vina mea: nu m-a obligat nimeni să scriu ceva atât de ambiguu, precum „nu înțeleg de ce lumea e surprinsă de acest gest al PDL” sau „[și parlamentarii PDL] erau la fel de ticăloși”.

   ps. te rog un lucru: nu mi te adresa cu „examenul VOSTRU politic”, insinuând astfel c-aș avea vreo legătură cu PDL, fie ea și de simpatie.

   pps. chestia cu „durex” am înțeles-o, în general îi tentează pe postatorii dintr-o anumită categorie.
   dar nicicum nu înțeleg chestia cu „buterfly” – îmi explici, te rog, care e sensul ei? [ADMIN zice: vroia sa faca un joc de cuvinte si nu prea i-a reusit. „buterfly” era marca de prezervative chinezesti, echivalentul „durex” de azi, cea cu acul cu pretul infipt in pachet – de unde si generatia de decretei din epoca. cred ca a fost doar o neintelegere. rugamintea mea este sa evitati atacurile la persoana. multumesc]
   mulțumesc!

   • Greva_fiscala zice:

    Daca nu s-a inteles, ceea ce am vrut sa spun, chiar imi cer scuze! Unii, dintre „decretei” (1967, eu zic, 1968) vorba lui „admin cenzuratoriul”, mai cunosteau ce-i „buterfly”-ul si de ce era gaurit cu-n ac!

 5. Domnul Goe zice:

  In toata afacerea Riți-Piți mărul otrăvit este Daniel Buda, un ins dubios, copil de suflet al unui general de securitate pripășit din Sălaj în PDL cînd cu ocazia absorbirii Aripii Măgureanu în PD. Asta se întîmpla pe vremea cînd aripa Meleșcanu a fostei Securități se omogeniza în PNL tot prin absorție. Așa au ajuns securiștii foarte bine reprezentați în tot spectrul politic. Au suferit la Revoluție că au fost hăituiți, dar și-au scos pîrleala ulterior, privatizînd totul, inclusiv viața politică. Și Emil Boc stă pe un munte de putregai în interiorul propriului partid, la masă cu tot felul de indivizi dubioși. Iar Buda… slab caracter, avid personaj.

 6. saliceanu zice:

  Maestre ! Inca mi’e vie privirea superioara pe care mi’ai aruncat’o cand am indraznit sa zic ca toti sunt la fel ! Ce s’a intimplat cu ea? A domolit’o istoria ? Suck a bitch !

  • Sare'n Ochi zice:

   cand vi s-a aruncat o privire superioara in momentul in care v-ati exprimat sub acest nick? ca nu prea imi aduc aminte. eu ori cenzurez – si-i clar ca nu-mi aduc aminte, ori numai completez. cand ati mai scris la noi pe blog? scuzati, pardon, bonsoar!

   • saliceanu zice:

    [ADMIN zice: sa faci ONORUL sa raspunzi la subiect si sa-ti dai cu presupusul pe acesta! in rest, de glumite ieftine este plina politica si blogosfera. Glumitele si raspunsurile din varful tastaturii nu tin loc de dialog si nici nu suplinesc lipsa de idei in care ne zbatem la ora actuala – de la politicieni, pana la votanti. Deci, daca ai ceva de comentat pe subiect, comenteaza, daca nu, ne intalnim in spam. Multumesc.]

 7. saliceanu zice:

  Oh, pardon…abia acu’ vaz ca’i scris de Ielciu, si nu de VL. Si a-propos de asta…si blogul asta amarat il veti..politiza. Vine ea si vremea… [ADMIN zice: sigur ca da, orice vreme vine. ca toate blogurile si acesta se va politiza. in ce sens, sa nu murim chiar prosti?]

  • saliceanu zice:

   in sensul in care omul e un zoon politikon. Nimic mai mult.

   Prea multa tensiune, doc’ ! [ADMIN zice: mult prea multa tensiune si nici un fel de rezultat, ca toata energia se consuma sub tensiune. In ce-l priveste pe „animalul politic”, acesta ar mai trebui dresat. O stampila peste bot poate l-ar invata sa nu mai dea din copite si sa verse sistarul ori de cate ori este plin]

   • saliceanu zice:

    Mestere, mataluta mai crezi in glumitza cu stampila ? [ADMIN zice: da, mai cred. a crede este apanajul celor tari. slabanogii se ascund dupa fumul gratarelor si cred ca dau lovituri mortale sistemului cand, de fapt, isi administreaza singuri suturi in cur si in cont] Pari destul de „fript”, judecand dupa tonul folosit… [ADMIN zice: mai fript este autorul materialului, Dan Ielciu. eu zic, in continuare ca s-a pripit: mult mai multe gunoaie sunt in restul partidelor, partide care si-au eliminat anticorpii. in PDL mai exista sansa Macovei, Preda samd. dincolo, la PSD, PNL, PC numai neantul, aroganta si impostura Ponta, Crin, Voiculescu samd] [ADMIN zice: am sters. nu ma intereseaza aceste alegatii. iti garantez ca nu ai inteles nimic din ceea ce inseamna implicare si in beneficiul altora] La fiecare 4 ani vrei sa traiesti o deziluzie ! Drept care evident nu ti’l poate lua nimeni. Ti’e garantat prin constitutie.
    Drept care evident nu te face mai liber, dar cu siguranta iti da iluzia ca poti alege. Deci, tura ce vine, show no mercy to PDL ! Mai sunt si altii care te vor dezamagi ! De ce sa nu le dai sansa ? [ADMIN zice: inainte de-a face afirmatii citeste cu atentie tot ce face referire la material. te inversunezi sa-mi raspunzi prostioare mie, Victor Lungu, a carui parere contrara afirmatiilor tale mi-am exprimat-o si ras-exprimat-o. nu observi ca Dan Ielciu nici macar nu te baga in seama? latri la alta caravana, crede-ma]

    P’orma, ma deranjeaza de la putin spre deloc cum iti manifesti fanteziile inchizitioniste , numai pt ca’ti dau raspunsuri din varful tastaturii, lipsite de idei, si care nu rezolva problemele actuale. Trage’ma in spam, daca asta ti’e voia !
    [ADMIN zice: nu te trag in spam. am nevoie de cate un postac ca tine sa ma distrez si eu, sa-mi inveselesc zilele mie si amicilor mei. asa ca, manifesta-te, inveseleste-ne ziua ori de cate ori simti nevoia. multumesc, multumim]

 8. saliceanu zice:

  Bre, ce raspuns sofisticat ! N’am inteles nimic. [ADMIN zice: a nu intelege face parte din firea lucrurilor. a persevera in ne-intelegere tine deja de natura unui Mircea Geoana topaind ca presedinte. sfatul meu este sa ti-l tii drept model de „intelegere” ne-sofisticata] De fapt, n’a prea inteles nimeni, devreme ce realitatea de dincolo de fereastra ne rade in nas mai ceva ca matalutza mie. Logoreele, sau blogoreele nu ajuta la nimic, [ADMIN zice: las’ c-ajuta mai mult lamentatia anonima si revarsarea de neputinta. stati linistiti la locurile voastre, luati cu mititei! acesta este si adevaratul motiv pentru care „constientul colectiv” „ramane alienat” – din prea multa activitate a celor ca si tine: postacul anonim, fara idei, doar cu gomă si venin] constientul colectiv ramane la fel de alienat. Poate…ne face sa ne simtim o tir’ mai importanti… Ca, vorba multa, saracia omului.
  N’am inteles nici patosul baietzilor isteti, care in pragul alegerilor nu prididesc sa convinga prin diverse mijloace vulgul sa creada ca ei, pt ca mai apoi sa’si verse amarul vaicarindu’se pe’un blog., dand senzatia omului superior care nu va mai repeta la nesfarsit greseala. [ADMIN zice: vezi ca pragul alegerilor este taman peste doi ani. dar ce conteaza inca o greseala de apreciere intr-un noian de laturi?!]
  Data ce vine nu va mai fi la fel !… Hai, ca v’am binedispus iarasi ! [ADMIN zice: ceea ce ne si face sa iti si multumim. deci: MULTUMIM si te mai asteptam. zici duios]

 9. saliceanu zice:

  [ADMIN zice: problemele de IQ re-zol-va-ti-le singur]. Bag sama ca n’ai pre’ intzeles. Si nu trebuia decat sa citesti corect… Unii oameni scriu mai mult decat citesc. Un mare bine facut politicii. [ADMIN zice: asa-i cu scrisul care depaseste cantitativ cititul – valabil mai ales pentru comentatorii de profesie cum te dovedesti a fi. in rest, insi care se dau scriitori si cred ca a citi ziare intra la categoria lecturi din clasici… :)]
  Tura ce vine o sa ne bucuri sufletele cu articole galbene. Sau rosii ? [ADMIN zice: imparteala/divizarea pe culori o fac mintile care au ajuns sa judece numai in culori. eu, personal, am scris despre gunoaie de cand ma stiu – iar gunoaiele au toate aceeasi culoare: cea a murdariei. asa ca am sa scriu, in continuare, despre gunoaie si culoarea lor] Ca doar n’o sa stai cu mana’n san…
  ..ca mine. [ADMIN zice: pozitia te prinde. desi cred ca stai cu mana intinsa dupa pomana – la cum gandesti. oricum, sa nu ne inveselesti pe degeaba, am sa ma gandesc la un mod de-a te rasplati. deocamdata, te rog sa te multumesti doar cu sincerele noastre felicitari]

 10. saliceanu zice:

  Imparteala /divizarea pe culori n’am inventat’o eu, in schimb au intretinut’o ziaristii care si’au pierdut virginitatea dupa relatiile nepotrivite avute cu politica…

  Eu doar observ. Nu’i asta un motiv sa te iriti intr’atat, incat sa’mi dedici mai mult de 3 randuri. Nici sa’mi ciuntesti din comentarii. Nici sa fii ranchiunos.

 11. Domnul Goe zice:

  Domnu’ @saliceanu, dar nescris mai esti! Sau necomentat de mult? Comentatoreic. Simti tu nevoia sa ai ultimul cuvant, ca altfel nu-mi explic inversunarea cu care tot revii la locul faptei. In orice caz, ai stomac tare, ideile-ti rezista precum coafura-n reclame. Nenea [ADMIN zice], sa nu cumva sa-l bagi in spam. Ca am vrea si noi, restul comentatorilor, sa ne jucam putin cu el. Sa-l dam de-a dura, sa-l vedem cum face hopa-mitica! 🙂

 12. Domnul Goe zice:

  Am luat de pe lista cu votul electronic dat cu ocazia cazului Riți-Piți, numele celor care prin modul in care au votat au intarit afirmatia conform careia Adrian Nastase este o victima a justitiei politice 🙂 I-am extras pe cei din partidul descris cu naduf in materialul d-lui Dan Ielciu:
  Andronache Gabriel
  Bud Nicolae
  Drăgulescu Iosif Ştefan
  Postolachi Florin
  Alecu Valeriu
  Chirilă Constantin
  Oprişcan Mihai Doru
  Negruţ Clement
  Riviş-Tipei Lucian
  Niţu Adrian Henorel
  Stoica Mihaela
  Dascălu Constantin
  Petrescu Cristian
  Geantă Florian Daniel
  Burlacu Cristian-Ion
  Ionescu George
  Sava Andrei-Valentin
  Boiangiu Victor
  Gheorghe Tinel
  Şandru Mihaela Ioana
  Leşe Doru Braşoan
  Cionca-Arghir Iustin-Marinel
  Marin Mircea
  Stroian Toader
  Balan Ioan
  Dugulescu Marius Cristinel
  Ciobanu Gheorghe
  Boureanu Cristian Alexandru
  Buhăianu-Obuf Cătălin Ovidiu
  Călian Petru
  Liga Dănuţ
  Movilă Petru
  Rogin Marius
  Marian Dan Mihai
  Apostolache Mihai Cristian
  Anastase Roberta Alma
  Cantaragiu Bogdan
  Avram Marian
  Popescu Cosmin Mihai
  Trandafir Teodora Virginia
  Rusu Valentin
  Fuia Stelian
  Vladu Iulian
  Uricec Eugen Constantin
  Vişan Gelu
  Tabără Valeriu
  Toader Mircea-Nicu
  Oltean Ioan
  Cărare Viorel
  Mustea-Şerban Răzvan
  Oajdea Daniel Vasile
  Ghiţă-Eftemie Stelian
  Zătreanu Dan-Radu
  Hogea Gheorghe
  Pirpiliu Ştefan Daniel
  Bărbulescu Daniel-Ionuţ
  Anghel Florin Serghei
  Roman Gheorghe
  Axenie Carmen
  Chircu Doiniţa-Mariana
  Vreme Valerian
  Stavrositu Maria
  Dumitru Georgică
  Olar Corneliu
  Lubanovici Mircea
  Coroamă Gheorghe
  Ardeleanu Sanda-Maria
  Florescu Adrian
  Bădulescu Adrian
  Stroe Mihai
  Rebenciuc Neculai
  Iacob Strugaru Stelică
  Ialomiţianu Gheorghe
  Bădălan Eugen
  Neculai Marius
  Canacheu Costică
  Albu Gheorghe
  Surpăţeanu Mihai
  Ştirbeţ Cornel
  Balcan Viorel
  Seremi Ştefan

 13. NeverMore zice:

  Interesanta lista! M-am uitat si eu pe ea. M-am uitat la deputatii de Cluj si l-am vazut pe Adrian Gurzau ca a votat s-o trimita pe biata Ridzi in ghearele DNA.
  Eu cred ca procesul doamnei deputat Ridzi este in totalitate politic. Procurorii instrumenteaza acest caz intr-o maniera dictatoriala, fara sa respecte drepturile acuzatului. Acuzatul este o doamna pe care o respect si care nu a facut nimic rau. Aceasta femeie a fost deja supusa unor critici dure, chair din interiorul partidului. Doamna Ridzi a suferit deja destul. Mama ei a fost bolnava, iar acum este bolnava dumneaiei. In ciuda unei presiuni nejustificat de mari, parlamentarii PDL au facut o reparatie necesara blocand cererile incredibil e agresive ale procurorilor in cazul acestui dosar excesiv politizat al doamnei Ridzi. Petru Calian, fireste, a aparat-o pe biata si nevinovata doamna a Vaii Jiului.

 14. Greva_fiscala zice:

  @NeverMore, spui, numai tâmpenii! Si bunicu’, bunica, unchiu’, mãtusa, chiar si unii dintre noi, am suferit intr-o maniera ultradictatoriala! Chiar nu eram vinovati, decât prin faptul ca am trãit, intamplator, prin alte vremi! Acuzatul, nu este „o doamna”, ci este un presupus delicvent (infractor?) sau un „inocent”?? hahaha! Dar, prin puterea data de asa zisa „constitutie”, legea cica, suprema in „RO”, isi permite, impreuna cu unii indivizi (votati, sau nu de noi) sa ne SFIDEZE! Este, inca o dovada, ca unii sunt mai presus de lege! [ADMIN zice: mai, @Greva_fiscala, trebuie sa fii si in greva mintala? ce, Doamne iarta-ma, nu citesti mai cu atentie ce scriu altii? omul efectiv isi bate joc de individa si tu nu pricepi? te rog eu frumos, inainte sa tastezi, citeste de doua ori ce-a vrut sa spuna cel pe care vrei sa-l hatani de gat. multumesc.]

 15. Sare'n Ochi zice:

  M-am uitat și eu pe listă și mi-am găsit o mai veche cunoștință: Bădălan Eugen. el este deputat PDL? cum de este posibil așa ceva? Eugen Bădălan, fost şef al Marelui Stat Major General al Armatei române şi-a instigat, în decembrie 1989, subordonaţii să-i omoare cu baioneta pe revoluţionarii de la Arad. În plus, a ameninţat cu împuşcarea cel puţin un revoluţionar care şi-a permis să decupeze de pe tricolor odioasa stemă comunistă. În rest, Eugen Bădălan se vedea, în 1998, integrat în CSI. De unde atâta NATO? Aşa că scoaterea din fruntea Armatei române a încă unui bădălan implicat în reprimarea Revoluţiei si introducerea in Parlament poate reprezenta şi scoaterea din obedienţă a acestei instituţii?

 16. CJ-07-CFR zice:

  Domnule Dan Ielciu, la concluzia din titlul articolului dumneavoastra am ajuns inca de acum 4 ani (uneori ma intreb daca nu cumva am fost primul…). Nu-mi dau seama cum de v-au trebuit atatia ani ca sa ajungeti la acelasi rezultat. Pun tonul apasat si cuvantul scris raspicat pe seama unei dezamagiri cumplite pe care o resimtiti. Am gustat si eu din plin sentimentul amar si nu datorita unui eveniment trait in lumea „media” (cum este pana la urma cazul M.I.R.), ci lovindu-ma in mod direct de fenomenul [ADMIN zice: cred ca ati vrut sa scrieti „coruptiei”. „fenomenul coruptiei” nu are culoare de partid. apartine tuturor partidelor in mai mare sau mai mica masura. iar campionii coruptiei la nivel inalt sunt, inca, cei de la PSD, o alta culoare – de unde, din pacate, s-au inspirat si multi de la PDL, in majoritatea lor proaspetii convertiti la „nobilele idealuri ale democrat-liberalismului”]. In cazul meu, de om neatarnat politic, totul a debutat cu ziua in care directorul PDL mi-a spus cu nonsalanta cam asa: „Am primit comanda politica sa distrugem cutare societate comerciala!” si a continuat cu alte manevre [ADMIN zice: ati vrut sa scrieti, daca sunteti serios in comentariul Dvs., „ilegale”. „manevre ilegale”. revin si spun: ilegalitatea nu are culoare politica. multumesc]. Am preferat sa nu ma dau in aceeasi barca cu cei care tocmai ma dezamageau crunt, ci sa ma lupt (mai mult de forma, recunosc) cu morile de vant. In cele din urma am parasit tara, nefiind tipul de individ dupa care s-a patentat genotipul de erou. Nu eram curios prin ce mijloace vor pune in practica amenintarile de genul „lasa ca vezi tu cat de terminat esti in judetul Cluj!”. Pentru un om ejectat in lume la „Stanca”, nu e usor de digerat un astfel de tratament venit din partea unor „vinituri”, dar uneori trebuie sa-ti recunosti infrangerea.
  Acum, pentru Victor Lungu. Permite-mi, asa, ca de la Lama „G” (eu), la Blocul V (tu), sa-mi spun si eu parerea intr-o chestiune. Cred ca e gresit sa-i ceri lui Dan Ielciu sa puna imediat, ad-hoc, „ceva” in locul PDL-ului. Omul tocmai a suferit o pierdere, e in doliu. E pe deplin imoral sa-i ceri sa se gandeasca la o varianta de rezerva! A murit speranta PDL? Pacat, dar asta este… In urma ei poate ramane un vid, cel putin pentru un timp, nu-i nicio problema. Doar n-o sa le cerem si alegatorilor sa devina traseisti politici. E loc destul pe banca neutrilor si e loc mai curat.
  PS – Victor, fa bine si renunta la segmentarea comentariilor care nu-ti fac placere! Lasa-l pe om sa-si spuna pasul, cenzureaza-i cuvintele nedemne, dar da-i replica numai la sfarsit. E de prost-gust, zau asa! E meschin. Mie-mi da impresia ca lovesti in cineva care in acel moment nu se poate apara. Dar, in definitiv, e blogul tau, faci ce vrei cu el… Numai bine!

  • Sare'n Ochi zice:

   cenzurez doar cuvintele „meschine”. in momentul in care un necunoscut imi scrie in spatiul privat care este blogul meu, un om caruia i-am dat accesul/acceptul sa scrie (fara el, dupa cum stii, omul sta in moderare), din acel moment si eu sunt lipsit de aparare in intervalul in care el a postat si intervalul in care-i pot modera postul. diferenta majora este ca el ramane anonim (in continuare protejat) iar eu sunt tot public. deci, pina in momentul in care oamenii invata sa dialogheze civilizat, imi rezerv dreptul de a ma apara. in ce-l priveste pe Ielciu, nu-l crede tu chiar atata de in doliu. nu-i. dezamagit este, in mod cert. iar rolul electoratului este sa migreze catre zona care-i poate produce bunastarea promisa (nu al politicienilor – la politicieni putem vorbi despre traseism, la electorat numai despre pasivism). a fi neutru, in Romania inseamna a nu vota. ori cand tu lasi sa hotarasca in locul tau 40% din intregul electorat, a carui structura sociala este, in afara membrilor de partid: pensionari, functionari publici, asistati social, de ce crezi ca nu se vor intampla cu titlul de vesnicie mizerii ca cele pe care le-ai descris. daca ele vin dinspre directia financiara cluj, ma mir. ca stiu ca Don a ramas pe functie de pe vremea PSD – trecind si prin administratia PNL. daca vine din zona garzii sau alta zona, nu conteaza, noii sefi doar au aplicat ceea ce se aplica de multa vreme. porcaria este ca si-au insusit rapid normele si normativele „dusmanului” dupa ce au mintit ca ei nu vor proceda la fel. deci: pentru a fi corecti, trebuie sa incepem prin a spune adevarul si tot adevarul: nu PDL a inventat mizeria pe care ai descris-o (au inventat-o militienii de pe vremea aprozarelor, dar asta-i alta poveste).

 17. Pingback: Cine e mai mare: Partidul sau Guvernul? | Sareinochi's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.