Că profesorii de la Universitatea Babeș-Bolyai sunt retribuiți cu sume extraordinar de generoase nu-i un deranj. Nu-i bai, nu-i rău, este chiar foarte bine. Rău și nerușinat (mai puneți voi și mintal restul de cuvinte pe care blogul nu le-ar putea suporta), este faptul că nu toți profesorii de la Universitatea Babeș-Bolyai iau salariile pe care le puteți admira în facsimil, ci doar cei care știu să-i lustruiască ilustrul dos Magnificentului Andrei Marga. Restul, indivizii fără grație, profesori au ba, sunt mult mai jos. Iar asistenții fac foamea pe la 1600 – 1800 de RON. În plus, în ce-l privește pe Magnificentul Andrei Marga, invidioșii care-și fac veacul pe Internet au lansat un atac asupra declarației sale de avere care este sublimă dar lipsește cu desăvârșire în transparența sa (asta în ciuda Legii). Vă las să savurați un comentariu luat la întâmplare de pe Net: “Ar trebui adaugati aici si banii pe care magnificenta sa (Marga) ii primeste sub forma de diurne. Nu de alta dar cel putin de 2 ori pe luna are cate o delegatie “exotica” prin China, Japonia, etc. Matis ala e mic copil. Marga cred ca ajunge la vreo 200.000 de euro pe an ceea ce i-ar face invidiosi si pe cei de la Oxford, Harvard, Yale, etc.”. În orice caz, vă recomand să urmăriți războiul care se duce pe Net în numele și contra Magnificentului Andrei Marga. Este de admirat gradul de ploconeală al liderilor Organizației de Studenți de la Universitatea Babeș-Blyai. Este patetic modul în care se prefac că nu observă cum UBB s-a transformat în SRL-ul celor din jurul Magnificentului Andrei Marga. Dar când pe prefectul studenților ubebiști îl cheamă Ciubuc, orice alt comentariu este de prisos.
Sare’n Ochi pe Facebook
Căutare prin arhivă
Informații utile
Cine ce-a avut de comentat
1 imagine = 1000 cuvinte
Asociația cititorilor de presă
Teorie Politică
Bloguri care merita citite
Jucăriile lui nea’ Adminul
Citiți pe riscul dumneavoastră
HOTEL ARIEȘUL***
Complex balnear - băi sărate, TURDA
informații: tel./fax: 0264316844Crizel al Căcărăului
Azi am fost, „gând la gând”. Numai că, la logica întrebare: „Pentru cine bat clopotele, Mitică?”, nu cred că numai Marga e chemat să răspundă. Cred că un clopoţel a sunat, în zadar, undeva, într-un dialog despre binefacerile presei online. S-auzim, de bine!
🙂 corect. ma gandeam numai ca matematica de baza se compune si din scadere si impartire. nu numai adunare si inmultire. si da, vorbind despre binefaceri, daca ai fost lovit odata peste cont, nu-i frumos sa-ntorci si buzunarul celalalt 🙂
PATÉTIC, -Ă, patetici, -ce, adj. 1. Plin de patos, care emoționează, impresionează, înduioșează; plin de emfază, de afectare. 2. (Despre nervi) Care inervează mușchii oblici ai ochiului. – Din fr. pathétique, germ. pathetisch.
scuze pentru această observație, dar chiar *sare în ochi* folosirea incorectă a cuvântului 🙂
exact asta am vrut sa scriu: ca ma „induioseaza” reactia studentilor sindicalisti. deci, de ce este incorect folosit cuvantul?
nu contează.
eu vreau să înființez Frontul Salvării Naționale a Cuvântului „Patetic”, pentru a combate folosirea lui ca traducere greșită a englezescului „pathetic” 🙂
așa că intervin cu orice ocazie, nu contează dacă cuvântul e folosit greșit sau corect.
la urma urmei, proprietatea (termenilor folosiți) este un moft 🙂
@de-a dura lex, vezi ca cei care au tradus cuvantul sunt ditamai academicienii. Acuma ca vrei tu sa rostogolesti logica pana la capat si sa dai cu coltul in autor numai ca te-ai repezit la cuvantul folosit de catre acesta, fara sa vrei sa intelegi ce-a vrut sa spuna, este la fel de induiosator, impresionant (in sens negativ) si emotionant precum demersul celor care incearca sa-i lustruiasca onorabilitatea mult prea onorabilului Andrei Marga. Daca as fi dorit un dialog constructiv pe aceasta tema, nu unul despre sintaxa, ortopoietica samd., m-as fi legat de dubla masura si dublul limbaj pe care le aplica Andrei Marga, si nu numai el, atunci cand vorbeste despre corectitudine. Aceea este sublima, dar lipseste cu desavarsire fiind sacrificata pe altarul politicii. Bag seama ca „politica”, ca inteles si mod de aplicare, este cea care le distruge complet caracterul marilor nostri oameni. Pentru ca ei nu inteleg din arta politicii decat ori partea cu machiavelismul, ori numai partea cu demascarea din sedinta Biroului Organizatiei de Baza.
NeverMore, mesajul meu n-a avut nicio legătură cu politica.
și nici vorbă să vreau să dau cu coltul în autor.
eu doar sunt agasat de tot mai deasa folosire greșită a cuvântului „patetic” – poate nu ți-ai dat seama, dar mulți îl folosesc cu sensul de „jalnic, demn de dispreț”.
iar acei „mulți” nu sunt ditamai academicienii.
crezusem că și autorul l-a folosit așa, era foarte plauzibil în acel context.
dacă nu, mea culpa.
îmi cer scuze că nu mi-am dat seama că nu am înțeles exact ce a vrut autorul să spună prin acel „patetic”; dar sunt sigur că acest lucru nu mi-a afectat deloc înțelegerea articolului.
probabil că această neînțelegere a mea este, cum ai zis, înduioșătoare, impresionantă, emoționantă, și arată că n-am dorit un dialog constructiv pe tema din articol.
nu te contrazic, am doar o mică observație:
nici intervenția ta n-a fost on-topic, m-a vizat doar pe mine.
diferența este că eu nu îți caracterizez comentariul și nu afirm că n-ai dori un dialog constructiv.
toate cele bune!
🙂 @ de-a dura lex, se-ntampla sa faci astfel de greseli (de neintelegere) atunci cand esti chitit (vanezi) ca omul foloseste cuvantul in sensul de jalnic/demn de dispret (si ai dreptate, cred ca 90% dintre cititorii de prompter care se dau jurnalisti si 99% dintre politicienii de talk-show il folosesc cu aceste intelesuri). nu-i bai. si mai ai dreptate si cand afirmi ca proprietatea (inclusiv a termenilor cuvintelor) este un moft in Romania.
@newermore, corecta interventia ta cu privire la „limitele” politice ale celor care se joaca de-a politica in Romania: ori machiavelism, ori epurare stalinista.
@ de-a dura lex si newer more – sa nu ajungeti sa va luati la bataie in fineturi lingvistice, sa vedem p-aici batai sangeroase intre „tocilari” 🙂 sper ca v-ati prins ca glumesc, n-as dori sa ma ingropati in adjective si sa ma puneti sa fac declinari in locuri comune 🙂 multumesc!
In afara de David, care este o capacitate si care are, intr-adevar, o multime de granturi si-i implicat in foarte multe lucruri bune pentru studenti si copii, nici unul dintre aceia nu merita o asemenea remuneratie.
Paun, slab de tot, limbaj comunist,se indoaie precum trestia, Szamoskozi, slab ca prestatie, oportunist si marlan, Chis, slab si plictisitor. Musata e mare specialista in pedagogie, desi e absolventa de fizica (sau chimie). Au, in schimb, alte calitati, de sunt platiti atat de bine!
da. stiu sa-i lustruiasca personalitatea lui Marga. iar Marga pune botul.
Pingback: “Nică s-o inervat și-o sărit gardul şi-o scris Amintiri din copilărie” | Sareinochi's Blog
Pingback: Să arunce primul cu medalia doar cel fără de pată | Sareinochi's Blog
Pingback: De ce nu se dau pensionaţi dinozaurii din învăţământul nostru superior? | Sareinochi's Blog